"A Romániában élő magyarok helyzetét a Magyarországon élő zsidókéval összehasonlítani badarság. Ugyanis Erdély egy megszállt terület, míg az itteni zsidók (ősei) szabad akaratukból keveredtek ide. "
Nem is a magyarországi zsidókkal lehet(ne) összehasonlítani, hanem az gáza-övezetbeli palesztinokéval...annyi különbséggel, hogy őket nem igazi golyóval lövik...hanem egyéb finomságokkal...(kisebbségi jogok, magyar iskolák-egyetemek-stb...)
off
A magyarság egyenletes eloszlása Erdélyben témához:
nyilván elkerülte a figyelmet, hogy a magyarság azért nem egyenletes eloszlású Erdélyben, mert az "erőszakos" betelepítésnek (többnyire moldovai románok kerültek be, lakást kaptak, víz folyt a falból meg WC is volt a házban) meglett az eredménye
Azt nem hiszem, hogy a zsidók tehetségesebbek lennének, mint más népek, ez csak ugyanolyan sovinizmus mint ami bármely más népnél is előfordul, sajnálatosan. Van azonban egy terület, ahol utolérhetetlenek, és messze lekörözik a többi népet, és amit mások csodálattal vegyes undorral szemlélnek csak. Ezen tulajdonság pedig a hajlékonyságuk, melynek révén képesek oly mértékben hajlítani gerincüket, hogy az végül U alakú lészen, miáltal lehetővé válik a saját seggük önfeledt, mámoros és szinte maszturbatikus lelkesedéssel üzött fényesre nyalása, miképp az a topic elején oly csodálatosan feltárulkozik a nyájas szemlélő számára. Szóval jó étvágyat a saját fekáliához... apropó, Numerus Hungaricus.. nem a lekvár teszi el a nagymamát, meg kéne erről kérdezni a nagyit meg a nagypapit. Jó dühöngést.
2. ??? azért van különbség hivatkozni LÉTEZŐ jelenségekre (nagyferó, logicsystem elvtársad, csak így hirtelen) mint kijelenteni valamit 10 millió ismeretlenről
Nos, én minden esetet külön kezelnék, tehát ha palócföldön is svábok volnának minden közért tulajdonosai, akkor sem gondolnám azt, hogy megszállták palócföldet. Egyiknek ezért tetszett meg a hely, másiknak azért...lelkük rajta. Lehet jobbat csinálni.
Nyílt összetartás persze nem lenne egészséges, de valamilyen szintű összetartás, legalábbis részrehajlás mindannyiunkban megvan. Ha én cégtulajdonos volnék, bármennyire is híve vagyok az esélyegyenlőségnek, azért pár ember eleve előnnyel indulna nálam felvételkor. Ez, azt hiszem, természetes.
Nem szívesen beszélek a mazsihiszről, mert kevés a tudásom, meg én sem akarok senkit megbántani, de nekem valami nem tetszik benne. Nyilván ellátja azt a funkcióját is, amely létrehozta (érdekképviselet), de néha túlzásba viszi a dolgokat. Maga a szóösszetétel, hogy "zsidó kárpótlás" is sántít, hiszen megkülönbözteti a történelem legsötétebb(?) korszakának áldozatait.
Lehet, hogy a politikusok szembenálltak egymással, de az egyszerű nép (zsidók és nem zsidók) együtt élték át a borzalmakat.
Az egyenletes eloszlással kapcsolatban, asszem pl. Solymáron nem zavar senkit, hogy több a sváb boltos aránya, mint az országos arányuk....
Tényleg: mért van az, hogyha valakire azt mondják, hogy sváb, az pozitív és nem sértő???
Tudod itt az a gondom, hogy igenis léteznek arra szabályok, hogy egy csoport ne lehessen túlnyomó és meghatározó egy területen... Pl. a média törvény, ami előirja, hogy a pártok tagjai milyen részt "uralhatnak"...
Ha viszont nem vallási, hanem "összetartozási" szempontból nézem, akkor már más a helyzet... Igy a zsidóságot akár egy pártnak is tekinthetem...
Tudom hogy sántít a dolog, de remélem érted azt, hogy milyen ÉRZÉSEKET sejtek a háttérben... Nem hiszem, hogy ma a zsidókat VALLÁSI okokból nem szereté, aki nem szereti... (Vagyis klasszikus antiszemitizmus nincs).
Az a helyzet, hogy egy összetartó csoportról, "szervezetről" van szó, és ilyenkor zavaró, ha vallási dolgokra hivatkoznak...
Ha pedig csoport és nem vallás az "alany", akkor már más a helyzet a részarányokkal...
Remélem nem bántottam meg senkinek az önérzetét, nem áll szándékomban. Csak próbálom értelmezni a helyzetet...
Nem hiszem, hogy VALÓJÁBAN egy ateista bőrfejűnek a zsidó VALLÁSSAL lenne baja!!! Nagyon sok szép és okos dolog van abban!!!
Természetesen igaz, hogy nem egyenletes a magyarok eloszlása, meg általában véve is, két alapvetően különböző dologról van szó. A jelenség mégis hasonló, mert ott a magyarok, itt a zsidók "sikerei" irritálnak egyeseket, holott a nagy meggyőződéssel, széles körben terjesztett eszmék mindig nélkülözik a konkrétumokat; összeesküvésről, ellenségeskedésről szólnak, de sosem arról, hogy x vagy y ekkor és akkor, itt vagy ott, keresztény vallása miatt nem kapott állást.
Továbbra is meg vagyok róla győződve, hogy megfelelő szaktudással nem kell aggódnia ssenkinek. Expresszt bújó 21 éves "gój" ismerősömet most vette fel egy zsidó a boltjába a tanári fizetés háromszorosáért, mert szépen köt virágot. Sulit végzett a témában persze.
Ezzel az izrael-témával nem tudok mit kezdeni, számomra sem világos az ügy. Sem az ottani politikai helyzet, sem a világban élő zsidók véleménye a problémával kapcsolatban. Erről talán egy zsidó embert kéne megkérdezni.
Amúgy véleménye lehet mindenkinek.
-Romániában nem egyenletes a magyarok területi eloszlása.
-Az "összetartás" jóval kisebb mértékű, és nem célzatos
-Nem értek egyet a Numerus Clausus-szal, de a probléma sajnos fennáll.
-megvizsgálva az itthoni helyzetet a zsidósággal, meg tudom érteni a románokat, hogy miért útálják a magyarokat.
Nem szítani kellene a kedélyeket, hanem békést megoldást keresni a problémékra. Annak meg nem az a módja, ha elhallgatjúk, és nem az, hogy leantiszemitázzuk azt, aki zsidókról, zsidőkérdésről, problémákról beszél.
Ebben a jelenlegi hangulatban teljes mértékben érthető számomra az antiszemitizmus erősödése. Ezt a folyamatot nagyon gyorsítja az Izraeli politika, amit nagyon sokan - egészséges igazságérzetük, és nem antiszemitizmusuk alapján - elítélnek.
És nehéz elválasztani a köztudatban az Izraeli zsidó politikát az itthoni magyar zsidótól... Eredmény: általánosan büdös zsidózás!!! Kinek jó ez????
Véleményem szerint a hazai, magukat zsidónak valló, és származásukra büszke (tiszteletem ezért) magyar állampolgároknak a legnagyobb kárt Izrael állam okozza!
MIÉP: Az a baj, hogy jelenleg a nem antiszemita, de igazságérzetében sértett élrtelmiség csak EGYETLEN irányba fordulhat, és az a MIÉP....
És nem a mIÉP melett, hanem az SZDSZ, FIDESZ, MSZP ellen! MDF-et nem írtam, mert az már szinte nincs....
ez ha nem is ilyen egyszerű, de valóban, előzményeit és jellegét tekintve a két kisebbség helyzete merőben más
viszont az, hogy 2001-ben itt vagy ott ki a vezérigazgató, az pusztán munkaerőpiaci kérdés, nem vallási, nem történelmi
szóval mindegy, hogy alakult ki a helyzet, adva van itt is, ott is egy kisebbség, általában 50 év alatti, tehát odaszületett (tehát történelmüket örökölték, nem alakították), akik kisebbségként is sokra viszik
mindössze összevetettem két hasonló jelenséget, az egyiknél a tehetségre szoktak (tehát: szoktak! nem én!) hivatkozni, a másiknál a származásra (itt sem én!)
A Romániában élő magyarok helyzetét a Magyarországon élő zsidókéval összehasonlítani badarság. Ugyanis Erdély egy megszállt terület, míg az itteni zsidók (ősei) szabad akaratukból keveredtek ide.
Ez nem azt jelenti, hogy védem a Numerus Clausust, csak az összehasonlítás végett...
"próbálják meg más szemszögből nézni a dolgot. modjuk a romániában a magyarok dominanciája miatt elégedetlenkedőknek a feró vajon mit mondana? törődjetek bele, hogy tehetségesek vagyunk?"
No, engedd meg, hogy megértselek....
A zsidók tehetségesebbek, mint a gojok?
Mert, ha te ezt így vélet, akkor rasszista vagy, s mint ilyen semmiféle erkölcsi alapod nincs, hogy másokat ugyanezért kárhoztass.6>
De lehet, hogy félreértettelek....
Nyugtass meg, kérlek!
Ez hülyeség, hogy a zsidók okosabbak. Az vsizont lehetséges, hogy hagyományaik, összetartó környezetük révén nagyobb eséllyel jön ki a tehetség.
Nézd meg, hány értelmes, csillogó szemű alkesz hajléktalan kószál az utcán. Tuti, hogy simán le tudtak volna érettségizni. És az is tuti, hogy egyik sem zsidó...
amúgy természetesen elképzelhető, sőt, bizonyára létezik pozitív diszkrimináció. magam is tudok ilyenekről. de ebből nem kell világösszeesküvést kikiáltani, valahol természetes, hogy az ember könnybben megbízik azokban, akiket ismer. itt is jó a román példa, ne mondja nekem senki, hogy az ottani magyarok nem mosolyognak néha jobban egymásra, mint egy kinemmondjademégistudniróla magyarfóbiás románra