Keresés

Részletes keresés

_kEn_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 12
ipaqhoz de gondolom az osszes ppc2002 oprendszeres gephez jar alapbol csomo ebook tobbekkozt tom sawyer es a harom ember egy csonakban is
_kEn_ Creative Commons License 2001.12.16 0 0 11
pont a mult heten ajanlgattam valakinek a harom ember egy csonakbant es szegyenszemre nem jutott eszembe ki irta, ugyhogy nekiallok ujra elolvasni ;)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2001.12.15 0 0 10
Hát, büszkék éppen lehetnénk rá, csak éppen ez is kicsit olyan, mint Szentgyörgyi: rajtunk kívül senki sem tudja, ki volt az a f@szi, és mit is csinált; és az általunk Szentgyörgyi-Crebs ciklusnak nevezett folyamatot is nemes egyszerűséggel Crebs-ciklusnak hívják. Magyarokon kívül nem találkoztam olyannal, aki tudta volna, ki J.K.J. (Na jó, 20-25 angolnál többet nem tudtam megkérdezni. Viszont Woodhouse-t ismerték.)
MD
Előzmény: angyalhentes (7)
angyalhentes Creative Commons License 2001.12.10 0 0 9
Applebaum topiktars ezt ajanlotta, es jol tette, bar itt csak(?) angolul vannak meg a konyvek, de cserebe eleg sok. (Es sok mas jo dolog is)
Előzmény: Filburt (8)
Filburt Creative Commons License 2001.12.10 0 0 8
Jovok a szokasossal: lehet valahol a neten olvasni tole valamit? (Ha lehet magyarul, mert most lusta vagyok gondolkodni...) B;-)

Koszi,

Filburt

angyalhentes Creative Commons License 2001.12.10 0 0 7
Az edesanyja (vagy az anyai nagyanyja, de mindenesetre noagrol valaki) valoban Klapka lany volt. Ugyhogy meg egeszseges nemzeti buszkeseg is hizlalhatja majunkat. :)
Előzmény: Brutalis Harmonia (6)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2001.12.08 0 0 6
Egy biciklit vagy szerelsz vagy használod... A kettőt együtt nem bírja.

Tudja valaki, miért Klapka? Vagy csak én vagyok a világtól lezárva?

MD

m0n0 Creative Commons License 2001.12.07 0 0 5
Vannak magyar forditasok...Nekem van valahol "Harom ember egy csonakban+kerekparon" egy konyvben
Mondjuk nekem annyira nem jott be, de lehet tul fiatal voltam hozza mikor olvastam...lehet adok majd neki egy masodik eselyt:)
Előzmény: angyalhentes (-)
Monthy Creative Commons License 2001.12.07 0 0 4
Jerome Klapka Jerome számomra is alap. A sztorizás felsőfoka. Harris, George, Jerome és Montmorency
Applebaum Creative Commons License 2001.12.07 0 0 3
A csomagolásra nem is emlékszem. Nálunk a kép felrakása a falra, ami ül.

Meg Herr Hoschen-Boschen (lehet, hogy Soschen-Hoschen, nem tudom), a német komikus énekes :)

Előzmény: angyalhentes (2)
angyalhentes Creative Commons License 2001.12.07 0 0 2
Podger bacsi csomagolasi modszere nalunk is elo szokott kerulni a csaladi szlengben :)

Hmm, a biciklituras iromanyt is olvastam, es valami hasonlora gondoltam en is, valami olyan erzesem volt, hogy JKJ megmutatja, hogy lam, ti se vagytok sokkal jobbak ott a csatornan tul :)

Az viszont nem belemagyarazas, hogy a csonaktura izig-verig angol: a vontatastol kezdve egeszen a hulye kocsmakig, fogadokig minden stimmel. Legalabbis ilyenrol a kontinensen sehol nem hallottam :)

Előzmény: Applebaum (1)
Applebaum Creative Commons License 2001.12.06 0 0 1
Ő is örökzöld, akárcsak PGW. Sőt, őt már PGW is szerette.
Hát mit mondjak. Podger bácsi apám és köztem szállóige, főleg ha házkörüli munkát végzünk.
Az egész fergetegesen jó. Érdekes, hogy a Három ember biciklin, ami egy németországi biciklitúráról szól, mintha kontinentálisabb humorral írodott volna, mint a Három ember egy csónakban, ami temzei hajótúrát ír le. Az izig-vérig angol. Persze nem kizárt, hogy csak belemagyarázom. :)

Ez a két könyv megvan magyarul is, de másról nem tudok.

Applebaum Creative Commons License 2001.12.06 0 0 0
Uncle P0dger rulez
angyalhentes Creative Commons License 2001.12.06 0 0 topiknyitó
Nos, volt annak mar 10 eve is, amikor eloszor olvastam Jerome K. Jerome "Three men in a boat" c. csodas regenyet, gurultam a rohogestol, azota olvastam egy-ket masikat is, es a hatas valoban nagyon hasonlo volt ahhoz, amit P.G. Wodehouse regenyei valtottak ki, es a kornyezet is hasonlo, de a stilus kisse kulonbozik azert.

De mi a helyzet pl. a magyar forditasokrol? Tud errol valaki valamit? Vagy barmit, ami egy, vagy tobb JKJ-rajongot erdekelhet? Egyaltalan leteznek ilyen emberek rajtam kivul itt? (Koltoi a kerdes, nem hiszem, hogy ne lennenek :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!