Keresés

Részletes keresés

Fábián Róbert Creative Commons License 2018.03.19 0 0 367

Szép napot Mindenkinek!

Több, mint 6 éve rajzolok folyamatosan Solid Edge-vel, 3D és 2D-ben.

Most per pillanat az ST9-el vállalok mindennemű 3D-s és 2D-s tervezést, rajzfelújítást, stb.

Ezen kívül Solid Edge oktatást is vállalok, távoktatásban is!

Várom jelentkezésüket!

Planner2015 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 366

Tapasztalattal rendelkező 3D -tervezőt keresünk Győr-Moson-Sopron megyei munkavégzésre. (AutoCad, SolidWorks, Inventor...)

Érdeklődni 06 30 939 7627 telefonszámon

duend Creative Commons License 2014.11.12 0 0 365

Gepeszmernököt keresek tävmunkära!

Feladat:

-Solidworks oktatäsa szämitogepen/interneten keresztül

Elväräsok:

-Gepeszmernök vegzettseg

-SolidWorks (2013; 2014) magasfoku järtassäg

Elönyt jelent:

-nemet szakmai nyelv

Berezes megegyezes szerinti oraberben ätutalässal, minden alkalom utän!

Jelentkezes:

Küldj egy pär soros bemutatkozo levelet csatolt öneletrajzzal es berigennyel a dukics.endre@gmail.com-ra.

NeomatiK Creative Commons License 2014.01.29 0 0 364

Nincs mit :)

Nem gondoltam volna, hogy ilyen drágák ezek a tanfolyamok.

Előzmény: mielikki- (363)
mielikki- Creative Commons License 2014.01.27 0 0 363

Szia!

Köszi szépen a választ!

Ez a 8. fórum ahova beírok…de eddig csak te méltattál válaszra! :)

Én is kezdek arra jutni, hogy a 250-300 ezres tanfolyam árak nem az én pénztárcámnak vannak kitalálva, és az is igaz, hogy nem kellene az összes infó, amit ott oktatnak…csak éppen az időtényező a probléma. Nehezen veszem rá magamat, hogy autodidakta módon bármit is megtanuljak….pedig még érdekelnek is a dolgok.

Előzmény: NeomatiK (362)
NeomatiK Creative Commons License 2014.01.27 0 0 362

Szia!

Ide hiába írsz, ez a topik döglött. Keress valami spéci fórumot, ahova többen látogatnak, ahova többen írnak.

Látványtervet elég sok programmal lehet készíteni.

Én azon az állásponton vagyok, hogy NE iratkozz be tanfolyamra. Inkább vegyél és/vagy töltsél le szakkönyvet, user manualt. Nézzél youtube-on tutorial videókat. Keress a fórumokon, weboldalakon spéci megoldásokat, amelyik témakör téged érdekel, amiben jobban el akarsz mélyedni. A szoftvergyártóknak is vannak tutorial leírásaik, videóik. Azokat is érdemes megnézni. Nem kizárt, hogy pénzt kérnek érte, de még mindig olcsóbb, mint egy tanfolyam, ahol más a tempó, más fejezetekre mennek rá, mint amire neked szükséged van.

Előzmény: mielikki- (361)
mielikki- Creative Commons License 2014.01.27 0 0 361

Sziasztok!
Most írok először ide…eléggé zöldfülű vagyok minden téren (nemrég végeztem az egyetemen is)…
Szeretnék egyszerűbb 3D-s látványterveket megtanulni készíteni. A Civil 3D-vel már ismerkedek egy ideje, ebből az alaptudásból szeretnék kihozni valamit. Mit tudok nekem javasolni vagy egyáltalán jó helyre írok-e? Milyen programot tanuljak meg a látványtervek készítéséhez?

Esetleg iratkozzak be tanfolyamra, mert úgy se fog egyedül menni minden?
Egyáltalán, mint építős van-e értelme ezzel a dologgal foglalkoznom?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!

NeomatiK Creative Commons License 2014.01.05 0 0 360

"Koordináta-transzformáció" az ide vonatkozó tananyag. Jellemzően fősikola-egyetem 1 évfolyamos matematika.

De mondok egyszerűbbet: AutoCAD-be nem tudod exportálni? Ott le tudod kérdezni a te általad kreált koordináta-rendszerben.

Előzmény: Sznida (359)
Sznida Creative Commons License 2013.11.04 0 0 359

Szia,

Igen, az jó megoldás lehet.
Az a bajom csak vele, hogy 3D-ben kell koordináta rendszert traszponálni (ezt nem nehéz), de forgatni is kell több tengely körül (ehhez kevés az én matamatikai ismeretem).

Neked megvan? Segítesz?
Ha igen, akkor szívesen megadom a távolságokat, illetve a tengelyeket ami körül kell forgatni a koordináta rendszert.

Előre is köszi!

Üdv: Sznido

NeomatiK Creative Commons License 2013.10.31 0 0 358

Az Excel munkafüzetben egy függvénnyel kiszámítani nem jó megoldás?

Előzmény: Sznida (357)
Sznida Creative Commons License 2013.10.30 0 0 357

Sziasztok,

Solidworks 2013-as programal illetve a VBA-val kapcsolatos kérdésem van.
Van egy spline-om, amire ráhelyeztem 100 db pontot. Létrehoztam egy koordináta rendszert. A pontok koordinátái érdekelnek engem ebbez a koordináta rendszerben.
A measure ablakban ezt meg is tudom csinálni. A gond az, hogy 10  db van, és egyesével copy/paste kicsit hosszadalmas. Ezért segítségül hívtam a VBA-t amivel szépen ki tudom gyűjteni a pontok koordinátáit egy excel munkafüzetbe. A probléma, hogy ezek a koordináták az Origin-hoz képest vannak, nem az én általam létrehozott koordináta rendszerhez.

A kérdés, hogyan tudom automatizálni a pontok koordinátáinak kimentését az általam megadott koordináta rendszerben?
Remélem érthető voltam...

Előre is köszönöm!!!

Üdv: Sznida

Roland189 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 356

Sziasztok!

Válalom auto alkatrészek egyedi tervezését.
Akkor egyedi auto vagy cég logok tervezését is.
Látványterv készítését.

ÖN MEGÁLMODJA ÉN MEG VALOSÍTOM...!

Írjo vagy hívjon bizalommal.

ÁR megegyezés szerint

erdeizola Creative Commons License 2012.02.13 0 0 355
temfi Creative Commons License 2011.06.25 0 0 354

Hellosztok

Keresek gépész mérnököt alkalmi munkákra 

azaz 1-2 dolgot szeretnék megterveztetni.....

elsőleg 1: human gyroskope  állós verziójut

tervezés persze nem ingyen

elérhetőségeim  msn: temfor@freemail.hu

e-mail: choper2@freemail.hu

Részleteket elmondom.. üdv

NeomatiK Creative Commons License 2011.05.26 0 0 353

Ha jól tudom, a Catia-nak nincs demo verziója.

Előzmény: sch-focus (352)
sch-focus Creative Commons License 2011.05.25 0 0 352

Ez igy van! Akkor már valóban el lehet dönteni. 

Azt hiszem, az INVENTOR-ral kezdem.

Egy szép napot kivánok mindenkinek!

Előzmény: NeomatiK (350)
sch-focus Creative Commons License 2011.05.25 0 0 351

Hello, ujra itt vagyok.

NeomatiK Creative Commons License 2011.05.24 0 0 350

Szerintem próbáld ki mindet, ha teheted. Akkor már el tudod dönteni.

Előzmény: sch-focus (349)
sch-focus Creative Commons License 2011.05.20 0 0 349

Üdvözlet mindenkinek. 

Nemrég találtam rá erre a fórumra és, ha nem zavarok senkit, szeretném megkérdezni, mi a véleményetek a következő programokról: INVENTOR, SOLIDWORKS, CATIA. Gépészmérnök vagyok és szeretnék egy 3d-ben tervezni és nem tudom eldönteni melyiket használjam. 2D AUTOCAD-ban évek óta dolgozom, ezért hajlanék sz INVENTOR felé. Ugyanakkor, talán az INVENTOR a legigénytelenebb, mint processor, RAM, stb...a CATIA sokkal komolyabb gépet igényel - de, mondjuk ez nem szempont.

Melyiket gondolnátok egyszerübbnek, ugyanakkor érthetőnek, könnyen elsajátithatónak. Megmunkálási szimulálást nem kell föltétlenül tudnia, de például, súlyszámitást igen.

Köszönöm.

NeomatiK Creative Commons License 2009.04.29 0 0 348

Szia!

Nézd meg ezt, hátha jó

http://sketchup.google.com/index.html

Vagy nézz körül a www.szoftverbazis.hu -n, chip.hu -n, honositomuhely.hu -n vagy a hasonlókon. Vagy üsd be a googliba, amit keresel pl 'CAD download free' vagy ilyesmi.

Előzmény: jkalo (347)
jkalo Creative Commons License 2009.04.25 0 0 347
Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni, a számomra leginkább megfelelő ingyenesen letölthető 3D tervező-rajzoló programra. A progival a meglévő családi házunkat, garázst, udvart és kertet szertném 3D-ben szemléltetni és ez alapján elhelyezni-megtervezni az udvart és a kertet.
Nagy segítség lenne egy ilyen program a további parkosításhoz, pergola elhelyezéshez, ...

Kösz
Kalo

davidvagyok Creative Commons License 2008.12.09 0 0 346
Hahó!Van itt valaki?
DZSD Creative Commons License 2008.06.06 0 0 345
Kedves Mindenki!

Találtam egy hasznos infót a neten:

A Peugeot francia autógyártó cég meghirdette 5. nemzetközi "Peugeot design versenyét". Az idei téma: "“Imagine today the Peugeot for the mega-city of tomorrow” (Képzelje el a ma Peugeot-ját a holnap mega-városába)

A nyeremény 10 000 €!!!

Részletek: http://www.peugeot.com/en/design/design-contest/5th-edition/2008-theme.aspx?filterBy=&count=&page=

Jelentkezés: http://www.peugeot.com/en/design/design-contest/5th-edition/application-form.aspx

Sok szerencsét !!!

Yosssarian Creative Commons License 2008.05.02 0 0 344
Kedves fórumtársak! A következő lenne a kérésem: adott egy 70 m^2-es lakás alapterülete, erre szeretnék tervezni magamnak egy 3D-s gipszkarton álmennyezetet. A kérdésem az lenne, hogy a lent látható alaprajzra fel tudnátok vázolni egy koncepciót?

alaprajz

Sajátmagam készítettem egyet viszonyítási alapnak, hogy akinek esetleg van kedve segítenie nekem legyen elképzelése, hogy mifélére is gondolok. A sötétkék rész jön ki legmélyebben a falból, míg a kék csak feleakkora mértékben, míg a világoskék az maga a mennyezet. A kisebb helyiségekben nem lesz semmi.

pelda

Üdv
DINGO Creative Commons License 2004.01.19 0 0 343

már kezdtem megilyedni :-)
Előzmény: BlackStar (342)
BlackStar Creative Commons License 2004.01.19 0 0 342
Van!
(tu szri di :)) )
Előzmény: DINGO (341)
DINGO Creative Commons License 2004.01.19 0 0 341

hahóóó! van itt valaki?
BlackStar Creative Commons License 2003.06.09 0 0 340
Asziszem csak siman belinkelve innen nem megy:

Szerintem nem, de majd mingya' kiderul

BlackStar Creative Commons License 2003.06.09 0 0 339

Par nemreg keszult kepemet feltoltottem ide

meg ide

meg ide

meg ide

meg ide

meg ide

meg ide

meg ide

meg ide

Asziszem csak siman belinkelve innen nem megy:
http://www.enuma_elis.cjb.hu/3d/02.jpg

Szerintem nem, de majd mingya' kiderul

BlackStar Creative Commons License 2003.06.09 0 0 338
par nap szorakozas utan sikeult csinalnom valami alapszintu uveg poharat, szep raytracelt renderelessel, meg par finomsag, de aztan ido hianyaban inkabb nem szorakoztam tovabb
Ja igen, ahhoz a bizonyos konyvhoz (Maya 4 Fundamentals) adtak egy cedet is, tele tutorial wmv-vel, nagyon korrekt, tok ertheto, amerikaiul levo szovegekkel, majd mutatom, hogy mire mentem vele (egyenlore, mert azert igy sem lesz a program egyszerubb, nekem meg tobb idom ra).
Előzmény: Mice007 (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!