Ez a 8. fórum ahova beírok…de eddig csak te méltattál válaszra! :)
Én is kezdek arra jutni, hogy a 250-300 ezres tanfolyam árak nem az én pénztárcámnak vannak kitalálva, és az is igaz, hogy nem kellene az összes infó, amit ott oktatnak…csak éppen az időtényező a probléma. Nehezen veszem rá magamat, hogy autodidakta módon bármit is megtanuljak….pedig még érdekelnek is a dolgok.
Ide hiába írsz, ez a topik döglött. Keress valami spéci fórumot, ahova többen látogatnak, ahova többen írnak.
Látványtervet elég sok programmal lehet készíteni.
Én azon az állásponton vagyok, hogy NE iratkozz be tanfolyamra. Inkább vegyél és/vagy töltsél le szakkönyvet, user manualt. Nézzél youtube-on tutorial videókat. Keress a fórumokon, weboldalakon spéci megoldásokat, amelyik témakör téged érdekel, amiben jobban el akarsz mélyedni. A szoftvergyártóknak is vannak tutorial leírásaik, videóik. Azokat is érdemes megnézni. Nem kizárt, hogy pénzt kérnek érte, de még mindig olcsóbb, mint egy tanfolyam, ahol más a tempó, más fejezetekre mennek rá, mint amire neked szükséged van.
Sziasztok! Most írok először ide…eléggé zöldfülű vagyok minden téren (nemrég végeztem az egyetemen is)… Szeretnék egyszerűbb 3D-s látványterveket megtanulni készíteni. A Civil 3D-vel már ismerkedek egy ideje, ebből az alaptudásból szeretnék kihozni valamit. Mit tudok nekem javasolni vagy egyáltalán jó helyre írok-e? Milyen programot tanuljak meg a látványtervek készítéséhez?
Esetleg iratkozzak be tanfolyamra, mert úgy se fog egyedül menni minden? Egyáltalán, mint építős van-e értelme ezzel a dologgal foglalkoznom? Előre is köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!
Igen, az jó megoldás lehet. Az a bajom csak vele, hogy 3D-ben kell koordináta rendszert traszponálni (ezt nem nehéz), de forgatni is kell több tengely körül (ehhez kevés az én matamatikai ismeretem).
Neked megvan? Segítesz? Ha igen, akkor szívesen megadom a távolságokat, illetve a tengelyeket ami körül kell forgatni a koordináta rendszert.
Solidworks 2013-as programal illetve a VBA-val kapcsolatos kérdésem van. Van egy spline-om, amire ráhelyeztem 100 db pontot. Létrehoztam egy koordináta rendszert. A pontok koordinátái érdekelnek engem ebbez a koordináta rendszerben. A measure ablakban ezt meg is tudom csinálni. A gond az, hogy 10 db van, és egyesével copy/paste kicsit hosszadalmas. Ezért segítségül hívtam a VBA-t amivel szépen ki tudom gyűjteni a pontok koordinátáit egy excel munkafüzetbe. A probléma, hogy ezek a koordináták az Origin-hoz képest vannak, nem az én általam létrehozott koordináta rendszerhez.
A kérdés, hogyan tudom automatizálni a pontok koordinátáinak kimentését az általam megadott koordináta rendszerben? Remélem érthető voltam...
Nemrég találtam rá erre a fórumra és, ha nem zavarok senkit, szeretném megkérdezni, mi a véleményetek a következő programokról: INVENTOR, SOLIDWORKS, CATIA. Gépészmérnök vagyok és szeretnék egy 3d-ben tervezni és nem tudom eldönteni melyiket használjam. 2D AUTOCAD-ban évek óta dolgozom, ezért hajlanék sz INVENTOR felé. Ugyanakkor, talán az INVENTOR a legigénytelenebb, mint processor, RAM, stb...a CATIA sokkal komolyabb gépet igényel - de, mondjuk ez nem szempont.
Melyiket gondolnátok egyszerübbnek, ugyanakkor érthetőnek, könnyen elsajátithatónak. Megmunkálási szimulálást nem kell föltétlenül tudnia, de például, súlyszámitást igen.
Vagy nézz körül a www.szoftverbazis.hu -n, chip.hu -n, honositomuhely.hu -n vagy a hasonlókon. Vagy üsd be a googliba, amit keresel pl 'CAD download free' vagy ilyesmi.
a segítségeteket szeretném kérni, a számomra leginkább megfelelő ingyenesen letölthető 3D tervező-rajzoló programra. A progival a meglévő családi házunkat, garázst, udvart és kertet szertném 3D-ben szemléltetni és ez alapján elhelyezni-megtervezni az udvart és a kertet. Nagy segítség lenne egy ilyen program a további parkosításhoz, pergola elhelyezéshez, ...
Kedves Mindenki!
Találtam egy hasznos infót a neten:
A Peugeot francia autógyártó cég meghirdette 5. nemzetközi "Peugeot design versenyét". Az idei téma: "“Imagine today the Peugeot for the mega-city of tomorrow” (Képzelje el a ma Peugeot-ját a holnap mega-városába)
A nyeremény 10 000 €!!!
Részletek: http://www.peugeot.com/en/design/design-contest/5th-edition/2008-theme.aspx?filterBy=&count=&page=
Jelentkezés: http://www.peugeot.com/en/design/design-contest/5th-edition/application-form.aspx
Sok szerencsét !!!
Kedves fórumtársak! A következő lenne a kérésem: adott egy 70 m^2-es lakás alapterülete, erre szeretnék tervezni magamnak egy 3D-s gipszkarton álmennyezetet. A kérdésem az lenne, hogy a lent látható alaprajzra fel tudnátok vázolni egy koncepciót?
Sajátmagam készítettem egyet viszonyítási alapnak, hogy akinek esetleg van kedve segítenie nekem legyen elképzelése, hogy mifélére is gondolok. A sötétkék rész jön ki legmélyebben a falból, míg a kék csak feleakkora mértékben, míg a világoskék az maga a mennyezet. A kisebb helyiségekben nem lesz semmi.
par nap szorakozas utan sikeult csinalnom valami alapszintu uveg poharat, szep raytracelt renderelessel, meg par finomsag, de aztan ido hianyaban inkabb nem szorakoztam tovabb Ja igen, ahhoz a bizonyos konyvhoz (Maya 4 Fundamentals) adtak egy cedet is, tele tutorial wmv-vel, nagyon korrekt, tok ertheto, amerikaiul levo szovegekkel, majd mutatom, hogy mire mentem vele (egyenlore, mert azert igy sem lesz a program egyszerubb, nekem meg tobb idom ra).