Viszont akkor nem volt még MP3. Ne kutyuld össze a dolgokat, és különösen ne feltétlenül válaszolj ma egy kilencéves (!) hozzászólásra; nem túl valószínű, hogy a kérdező azóta itt rágja a körmét, hogy mikor kap valami reakciót... :-))
Biztos van, mert hallottam, hogy régen egy egész vinyó kellett egy zene tárolására, és akkor a dos rendszer futott.. Tehát akk a dosnak valahogy le kellett játszania a zenét.
Szerintem felesleges ennyit tekerni a dolgon. Elég egy Dos-os bootlemez (driverekkel és a lejátszóval), vagy egy erre a célre összeállítot egyfloppys Linux, és akkor a CD úgy ahogy van szabadon marad. A bootot meg csak egyszer kellene kivárni.
egy gyenge Pentiumon szeretnék Dos alatt MP3-at hallgatni, de egy kicsit nyakatekerten
ugyanis az adott gépben NINCS WINCHESTER!!!
szóval egy olyan BOOT CD-t kellene írnom amin bejön a Dos, CD (akár a Windows indítólemez, de az létrehoz virtuális drive-okat, bár gondolom azt a memóriában), betöltődne a hangkártya driver-e, majd a Dos-os mp3 lejátszó, és ha ez mind megvan, akkor nyugodtan tudjam cserélgetni a cd-ket.
Ehhez kellene segítség!
Na mégis megtaláltad a jó szobát? Gratula.
Amúgy nem tudom feltünt e hogy a Dos ba és a rá való fejlesztésekbe vetett igen negatív hitemet fejeztem ki azzal hogy nem et válaszoltam a kérdésedre, mit gondolsz, majd pont ennek fogok utánanézni, ki nem szarja le?
Ha még mindig nem megy a progi nézd meg hogy a hangfal be van e dugva és a gép ON állásban van e. Remélem tudtam segíteni.
Szól mint ágyu..Csak bénáztam ui:Két db hangkártya van a gépben van egy alaplapra integrált is..és kb hete engedélyeztem ,hogy azt is lássa,és a dos alapból azt találta meg..Egyébként ugy jöttem rá ,hogy amikor az mpxplay-ből akkor kiirta hogy Set Blaster
I:7 d:3 T:4 és megnéztem a vezérlőpultba ..stb..
Amit írtam (kifogástalan lejátszás), természetesen NATÍV DOS-ra vonatkozott, nem a WIN DOS ablakára (erőforrás-igény). Persze "erősebb" > P120 :-) gépen dos ablakban is szólhat, de a korrekt dos-os driverekre, set blaster= beállításokra, esetleges -kártyafüggő- inicializáló programra (pl cwcdos jut eszembe) feltétlenül szükség van. Ez valóban kártyafüggő, de én csak azt mondtam, hogy lehetséges a lejátszás. Ki meri ma azt állítani, hogy 1 adott játék bármilyen hardveren elfut???
Általában az ilyen DOS csodák csak a valódi SB kompatibilis és SB kártyákkal mennek. (Mármint a régiekkel). SB 128 és SB Live! nem túlzottan ismert számukra!
Te hogyhogy ilyen kurva okos vagy?
Tegnap is rávágtad ,hogy nincs ilyen és mégis volt..Most akkor miért válaszolsz olyan kérdésekre amelyekre nem tudod a választ?Egyébként van hozá hangszoró..
Esetleg vegyél a géphez hangfalakat, a PC Speaker már nem alkalmas ilyenekre... :-)
Amúgy hogy érted hogy mit fejlesztnek rá? Asszem mi valamikor általános 4. ben (gondolom te is ott lehetsz kb.) tanultuk a DOS-t de már akkor se fejlesztettek alá semmit.
slaci:Eddig ez a legszebb:-) de sajnos hangot most sem hallok..most (win98-alól probáltam dos -ablakból lejátszani).Hol tudom azt megnézni ,hogy a dos milyen hangbeállitásokat használ ,vagy milyen hardvereket lát?
Tegnap letöltöttem egy párat de müködöt nem találtamp azaz kb 3 progit letöltöttem dosamp stb és mindegyik ugy csinált mintha játszaná de igazából hangot nem hallottam,Mit lehet ilyenkor tenni?Mit kell beállitani?
slaci:Ha esetleg eltudnád küldeni e-mailbe..megköszönném:-)
Nem hülye a kérdés, igenis van ilyen program, sőt magyar! Pl. AMD 5x86/133/P75-ös gépen W95 alatt az MP3 lejátszás élvezhetetlen, DOS alatt a nevezett programmal kifogástalan. A program neve MPXPLAY.EXE, megtalálható pl. a 100,86,75,73,71,68,66,65,62 stb sorszámú CHIP cd-ken. Bizony!
Hát gondoltam ,hogy hülye ség a kérdés ,de most tanultunk a dosról és arra voltam kiváncsi ,hogy mennyire fejlesztik,mennyire jó..És még az is belejátszott hogy hallotam olyan egy lemezes linux-oprencerről amelyik tud mp3-at lejátszani..ha jól emléxem..elnézést a hülye kérdésért.