Igy lyó ez, remélem lehet mélyebbre süllyedni.
Rendesen lékelik a Fidesz bárkát::)))
Mostanság ölég lyól áll a Fidesz egy Pálfy G. már nem lenne elég.
Nekem gyanus ez a MOSZAD::)))
Te jó ég, most látom, hogy SZSZP írásától jobbra a barnába öltözött komcsi Győri Béla is megszólal, és azt mondja, hogy Ságvári kommunista terrorista volt, aki a törvényes rend ellen lázadt.
Külön érdekessége az e heti számnak, hogy Szálasi Ferenc könyvét reklámozza, a "Hungarizmus" című művet. Lehet mélyebbre süllyedni?
Szerinted mi koze Sagvarinak Rakosihoz? Rakosi eppen a Szovjetunioban leledzett, amikor Sagvarit kivegeztek. Ja, es a II vh utan rakosi ki nem allhatta azokat a kommunistakat, akik nem vele voltak emigracioban. Sagvarira persze ez nem vonatkozik, mert legfeljebb a hamvait utalhatta Rakosi. Persze a te beteg agyadban biztos Sagvari is a Koztarsasag teren az AVO kotelekeben rugdosta ki az 56-os hosok fogat es szemelyesen akasztott fel 213 forradalmart. Azert megiscsak elkepeszto, hogy milyen barmok jarnak kozottunk.
Egyebkent meg szep teljesitmeny az elmeallapotodhoz kepest, hogy kivulrol fujsz egy rakosista notat. Biztos akkor tanultad, amikor az avos szazados elvtarsad parancsara notazva mentetek talpat verni.
Most már kiváncsian várom, SZSZP mit méltóztatik írni Bajcsy Zsilinszki Endréről.
Mert hogy ő is törvényt szegett. Rálőtt a gestaposokra. Illetlenség.
Fegyveres ellenállási mozgalmat szervezni meg végképp micsoda dolog. Ahelyett, hogy szépen felöltötte volna a nyilas karszalagot, és akkor most Szentmihályinál törvénytisztelő derék polgár lehetne.
Hát ezt nagyon elrontották, most már látom. SZSZP felnította a szememet. Alig várom, hogy végre élőben olvashassam.
Chrudinák et-nak., a világforradalom nagy harcosának cikke mellett.
Te szerencsétlen, akiért tehát Endre László csendőrnyomozói mentek a gellérthegyi GESTAPO-tól, az eleve csak bűnös lehetett?
Egyébként nincs még link a szöveghez, talán jövő héten. A lényege, hogy SZSZP nem Ságvári meggyilkolását ítéli el, hanem a Békepárt korabeli közleményét, amelyben hírét adják az esetnek és figyelmeztetnek az országot és a nemzetet fenyegető veszélyekre. Ez a figyelmeztetés sajnos beigazolódott, az utolsó szóig.
Csak megjegyzem: a Békepárt vezérét Kádár Jánosnak hívták.
1. Úttöroknek kisvasútja medve módra szusszan,
Fák alatt, ha messze indul, völgybol hegyre néz.
Mennyi gyermek, útrakelnek, énekelve hosszan.
Kisvasúton messze menni édes, mint a méz.
2. Úttöroknek áruháza fényes, mint a csillag,
Benne mennyi dundi mackó, benne mennyi kincs!
Labda, mozdony vár a polcon, két szemünkbe csillog,
Mind miénk a képeskönyv, oly szép, hogy párja nincs.
R. Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Tiéd a hálánk, tiszta lánggal ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk, amerre mégy.
Fogadjuk néked, Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nóta
Eléd lehajlik, mint virágos ág.
3. Gyermekotthon ablakába napsugárka szökken,
Vár reánk a sok kis asztal, sok kis tömzsi szék,
Mennyi pajtás játszik és jönnek egyre többen,
A gyermekotthon jajj, de kedves, jajj, de jó, de szép!
4. Kint a parkban leng a hinta, kis leányka hajtja,
Játszhatunk a kis homokban, hogyha itt a nyár.
Hancúrozni hív a pázsit, kergetozünk rajta,
Leng a hinta, csöng a játék és a nóta száll.
R., 1.
5. Menj elore kisvasútjuk szép jövendo tájra,
Fürge mozdony törj elore, szállj, akár a szél!
Felnövünk, mint száz {...}erdo minden zsenge fája,
{...} boldogabb a nép.
Lassan muszáj lesz hozzászokni, hogy egyesek nyiltan a nácik és a nyilasok pártját fogják. Nyilván okkal. Mert annak érzik magukat. Ők tudják.
Apropo: láttátok a tv-ben Döbrentei Kornélt. M2-n volt. Komplett barom.
Megnéztem, mert egy-két írásából azt láttam, hogy közveszélyes. De ez mindent alulmúlt. Ez egy beteg ember. Nem lehet leírni, látni kell.
Amit mond, az azért részben reprodukálható. Azt hiszi, Churchill hadnagy volt az I. Vh-ban, és azt is, hogy Törökországgal Trianonban kötöttek békét. A leghizelgőbb az, ha azt mondom rá, olyan volt mint a Tótékban az örnagy úr.
Bár nem vagyok (sohasem voltam) Ságvári-rajongó, ez nekem is erősnek tűnik.
Kérek szövegkörnyezetet - ha szabad.
Addig inkább nem minősítek (három éve az ÉS-ben azt olvastam Bruk Andrástól, hogy Nagy Sándor leánya mindenféle disznóságot csinált - később kiderült, hogy Nagy Sándornak nincs is leánya).
Mit lehet ehhez szólni? Ez egy állat.
Megjegyzem, volt itt a fórumon valaki, aki hasonló felvetéssel operált a zsidók "jogszerű" deportálásával kapcsolatban.
Szentmihály Szabó Péter is végleg bedarálódott az eszement nácik masszájába. A Magyar Fóürumban futó arcképcsarnok-sorozatában Ságvári Endrét az akkori törvényekkel szembeszegülő terroristának nevezi.
Ne feledjük, hogy 1944 nyarán, amikor Ságvári pisztolyt rántott a csendőrnyomozókra, már javában folyt a magyarországi zsidóság deportálása, és nemzetünk rohant a végső katasztrófa felé. Szentmihályi szerint az, aki ez ellen lázadt, az hazaáruló.
Radnótitól kölcsönözve: itt egy valaha rendes ember elaljasult.