Keresés

Részletes keresés

Mp3Pintyo- Creative Commons License 2002.01.20 0 0 26
junkie177 teljesen jol mondja. Nem veletlenul alacsony Magyarhonban a vasarlasi kedv. Egy uj Cd 5-6ezer Ft. Nem mindenki engedheti meg maganak, hogy vegyen, ha vesz is akkor is max. havi 1-2 Cd-t. Nyugaton a fizetesek 10-15-szorosei a magyar atlagnak. Nalauk ugyanennyibe kerul egy CD nem veletlen, hogy ott sokkal tobbet vesznek mint nalunk. Amig a fizetesek el nem ernek egy szinvonalat, addig ne szamitsanak a kiadok arra, hogy tobb vasarlo lesz. Marad az mp3 ami uyge ingyen van.

Az mp3 legyen Veletek!

Mp3Portal

austin_powers Creative Commons License 2002.01.19 0 0 25
Az mp3 soha nem lesz teljesen elfogadott/legális mivel a kiadók mindíg is üldözni fogják (hacsak nem teljesen leváltja az audió cd-ket de ez sem hiszem ,hogy be fog következni) bár ha visszanéztek 3-4 évvel ezelőttre,láthatjátok,hogy sehol nem volt még az mp3 és most meg mi van.
Rendre nyomják ki az mp3 lejátszós ketyeréket amin már szinte háttérbe van szorítva a normál audió lejátszás.

tere Creative Commons License 2002.01.07 0 0 24
Egy új hanghordozót miért kellene letörni? :) Ennyi erővel a CD-RW-t is üldözni kellene. Az mp3-azás (persze kinek mit jelent ez) szerintem nem fog megszűnni.
hc Creative Commons License 2002.01.07 0 0 23
Asszem nálunk annyira erős a mé_fiztessek_érte_ha_lehet_ingyé_is szemlélet, hogy legfeljebb az ingyen osztogatott cd-kkel lehetne letörni az mp3-azást.
A zenekarok nem (elsősorban) a koncertezésből élnek. Amiből meg lehet élni az a diszkó-hakni. Egy igényes élő-koncert szintén csak erős szponzorálással tud bevételt produkálni. Többen nyilatkozták, hogy a lemezek promóciós kiadásaként könyvelik el magukban a turnékat.
Persze ez sem igaz minden bandára. Sokat mondana egy koncert/lemez mutató, amibe csak az élő fellépések számítanak bele.
Előzmény: junkie177 (22)
junkie177 Creative Commons License 2002.01.06 0 0 22
Hello!

Szerintem ha pl rádióba hallgatod es ugy veszed fel vagy a kiadó, előadó honlapjáról szeded le akkor legalis.
Minden más illegalis, bár szerintem nem mi tehetünk arról hogy "belekényszeritenek" az mp3azásba.
Még nyugaton is kb. ugyanezek a cd árak vannak, ott kényelmesen meg lehet venni akar havi 10 eredeti cd-t is, itt meg ha egy osszejon mar sikerelmeny.:-)
Szal ha lejjebbtolnak az árakat a magyar szinvonalhoz biztos hogy visszaesne az mp3-azás szerintem.
Bár annyibol jo hogy a nagy pénzt ugyis a kiado kaszalja be lemezkiadasbol, a zenekarok meg altalaba koncertezesbol elnek. :)

Előzmény: Kistel (-)
tere Creative Commons License 2001.12.13 0 0 21
Szóval, az mp3 olyan, mint a wav, a zip, csak kisebb helyen is elfér. Ezért nem is sikerült elüldözni a világ szeme elől. Jól néznénk ki, ha a magnókazetta ellen is hadjáratot indítanának. Vagy a minidisc, a DAT... stb. ellen.
Egy adathordozót szerzői jogi oldalról támadni?! Ostobaság.
Itt a felhasználáson van a hangsúly.
Egyébként tényleg sokba kerül a zene, de ha kiszámítod, hogy a 80-as évek végén kb. 400-500 Ft volt egy LP, ahhoz képest ma nem sok a 4k egy CD-ért.

Alaphelyzetben hc-nak igaza van, hogy sokba kerül a gyártás, de ha egyes (legtöbb) zenekarok albumait nézzük, tele van támogatókkal. A gyártás gyakorlatilag nullszaldósra kihozható, utána csak kaszálni kell. Ezt persze a kiadó teszi, a művész (hívjuk így) szegény csak jutalékot (vagy gázsit) kap.

jajj mennem kell...

digitális pillangó Creative Commons License 2001.12.07 0 0 19
Úgy érezzük, ezért nem is írunk ide többet. Ugye, Zog?
Előzmény: Kistel (18)
Kistel Creative Commons License 2001.12.06 0 0 18
Ööö, nem akarok beleszólni a magasröptű értekezésbe, de nem érzitek kicsit úgy, hogy ez offtopic? :-)
digitális pillangó Creative Commons License 2001.12.05 0 0 16
Mivel az eddig megismert dolgok nem kötnek le teljes mértékben, vagy még félig sem, jó sok szabad kapacitásom van. A legnagyobb hülyeségekbe is bele szoktam menni, épp az ismeretlenség miatt.
És ön?
Előzmény: Zog (15)
digitális pillangó Creative Commons License 2001.12.05 0 0 14
Nem tudom, még nem döntöttem a sorsa felől. Mit szeretne: megegyem vagy csak harapdáljam? Vagy fütyüljek önre? Ez mind szájjal végzett tevékenység.
Előzmény: Zog (13)
digitális pillangó Creative Commons License 2001.12.04 0 0 12
Szólíthat hölgyének, mások is megteszik nap mint nap.
Miért ez a cinizmus a tar koponyáról?
Előzmény: Zog (11)
digitális pillangó Creative Commons License 2001.12.04 0 0 10
Ja, lenne mit lerombolni, de én egymagam gyönge vagyok ehhez, ha nincs mellettem egy erős, bátor férfi aki vezetget és fogja a tétova kis kezem.
(Nem is sejti, hányan bedőlnek az ilyen szövegnek. Ön persze nem, ön ennél sokkal bölcsebb.)
Mano Negrát szereti tölteni?
Előzmény: Zog (8)
digitális pillangó Creative Commons License 2001.12.04 0 0 7
Jó estét, írópalánta! Mi újság a Margón? Ott is legális vagy nem? (Ez utóbbit a topic miatt kérdezem.)
Előzmény: Zog (6)
Kistel Creative Commons License 2001.12.04 0 0 5
Hc: értem, de nem volt véletlen a topiknyitó: ha megvehetnéd boltban is, az más. De ha nem? (Egyébként ebben Zognak igazavolt, végülis tök mindegy, hogy kazetta vagy MP3...)

Zog: azért annyira nincs ingyé a CD (sokszorosítás nagyüzemben kb. 0.5 EUR) A kiadók meg egyfolytában azt szajkózzák, hogy egy-egy új előadó albuma jó esetben nullszaldós, nyereséget a bejáratott emberek hoznak. Más kérdés, hogy elhiszed-e.

Kistel

hc Creative Commons License 2001.12.04 0 0 4
Okoska!!!

Azért számiccsad ki, hogy 20-40k-s óránkénti stúdióidővel mennyi idő alatt lehet összerakni egy normális zeneanyagot. És azt se felejtsd el, hogy attól, hogy valakinek lemeze van, attól mg nem kapja ingyen a kenyeret a bótban.

Az nem baj, ha letöltögecc számokat a netről, de ha teccik, akkor tiszteld meg a készítőit azzal, hogy megveszed a bótban.

Előzmény: Zog (3)
Kistel Creative Commons License 2001.12.03 0 0 2
De ha te is kapsz belőle, akkor az enyim legális, a tied nem? :-O
Előzmény: kmaxxx (1)
kmaxxx Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1
ha te magad rogzited (es nem massal rogzitteted) es nem anyagi haszonszerzes celjabol, akkor legalis en ugy tudom
Előzmény: Kistel (-)
hc Creative Commons License 2001.11.29 0 0 0
Általában 0 embert érdekel. Lényeg, hogy ne kelljen fizetni érte. :-(

Bármelyiknek a terjesztése, nyilvános bemutatása jogdijköteles.

Az mp3 jogtiszta, ha olyan oldalról töltöd le (kiadó, előadó saját honlapja) vagy ha jogtiszta verzióját birtoklod.

Kistel Creative Commons License 2001.11.29 0 0 topiknyitó
Hali,

Kerestem, de nem találtam ilyen témájú topikot. Szóval az alapvető kérdés: milyen esetben lehet legális az MP3 zene? Gondolom ha a kiadó vagy a szerző így terjeszti, nade más?

Pl. rádiót halgatok. Legális-e, ha:
- bemondónéni híreket mond, és én felveszem? Csak mert tetszik.
- ha "normális" zene megy, és felveszem? Ez ugye érdekesebb, elvileg jogdíjas. Na és mi van a hagyományos kazettára vétellel? Azt sem szabadott? És?
- ha Soltész Rezső operákat fütyörészik, és felveszem? Ez ugye egyszeri (remélem... :-), nem megismételhető, boltban nem kapható, kuriózum, hogymondjammég? Tehát, semmi esélye annak, hogy máshol megszerezzem, megvegyem. Pedig nekem kellene.
- a fentiekre vonatkozóan: lehet-e ezeket terjeszteni ("Tefigyíííí soltészrezsőt hallottaaad? Neszeittvan, hallgasd meg!" stb.)

Üdv,
Kistel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!