Keresés

Részletes keresés

MarkoPeter Creative Commons License 2023.01.11 0 0 9

Sziasztok!

 

Amennyibenég aktuális a streamelés, mi tőlük rendeltük az élő közvetítést, úgy tudom kamerákat is lehet bérelni, esetleg érdemes rákérdezni: https://www.streamworkshungary.hu

HalmaiEndre Creative Commons License 2015.10.05 0 0 8

Szia!

Na valami ilyesmire jutottam én is. Megrendelünk pár közvetítést és meglátjuk hozza e azt a minőséget, színvonalat amire mi gondolunk. Eleve minimum HD minőségben gondolkodunk a mai elvárásoknak megfelelően. Közben persze tesztelek is pár alkalmazást amivel az élő közvetítést meg lehet valósítani, hogy okosodjak.  Akkor ha nem bánod megkereslek a napokban mert pont lenne egy esemény hamarosan amit közvetíteni szeretnénk.

 

Lenne még majd technikai kérdésem is pl. sport jellegű online közvetítés megvalósítására is de azt majd lehet inkább szóban.

 

Még 1 kérdés amin elgondolkodtam:  Ti használtok valami világítást, fénytechnikát is közvetítéskor?  Van erre szükség szerinted?

 

E.

 

Előzmény: krixkraxx (7)
krixkraxx Creative Commons License 2015.09.30 0 0 7

Szia Endre..

Kamerát borzasztó sokféle árfekvésben lehet vásárolni... ebbe nem is nagyon merülnék el mert nagyon messzire visz a téma...  De szerintem arra figyelj vásárláskor hogy milyen külső csatlakozással van ellátva a kamera.  Vagy HDMI vagy SDI csatlakozásban kell gondolkodni.  A profik SDI-t használnak ez nem is kérdés. Eleve olyan az a csatlakozó, hogy bajonettes és mászkálhatsz nyugodtan a kamerával közvetítés közben és nem fog szétesni/kiesni a kábel a kamerádból.  HDMI csatinál ez simán benne van a pakliban és azért az gáz tud lenni....   Mondjuk árban is egy jó nagy ugrás van a két változat között.  A broadcast SDI-vel szerelt kamerákból szerintem a legolcsóbb lehet cirka 800k forint....  súlyos.

 

Én azt mondanám. hogy mielőtt belevágsz rendelj meg néhány közvetítést profiktól és akkor látod is kicsit, hogy hogyan néz ki ez az egész történet.  Érzed e magadban a tudást és erőt, na meg affinitást hogy belekezdj..

 

K

Előzmény: HalmaiEndre (6)
HalmaiEndre Creative Commons License 2015.09.08 0 0 6

Szia Krixkraxx!

Köszi a választ. Igazából azt próbálom kikalkulálni, hogy megrendelni érdemes e inkább az online közvetítést mint szolgáltatást vagy érdemesebb e saját rendszert építeni erre a célra. Tudom, nyilván ez attól függ, hogy mennyit akarunk közvetíteni. Konferencia közvetítés lenne a cél melyeket a cégünk szervez/bonyolít. Na majd osztok, szorzok hogy mi legyen.

Egyébként milyen árfekvésben érdemes kamerát vásárolni ilyen célra?

H.

Előzmény: krixkraxx (5)
krixkraxx Creative Commons License 2015.08.25 0 1 5

Szia,

ide is én válaszolok...  

Szerencsére mostanában jobbnál jobb szoftverek állnak rendelkezésre az online közvetítéshez.

Persze nagy az árszórás is és tudásban is nyilván nagy eltérés van az alkalmazások között.  Sokan beérik az Adobe Flash Live Media Encoder-el ami ingyenes. Ha a célod nem túl bonyolult és az online közvetítés amit össze akarsz rakni nem túl komplikált akkor ez is megfelelhet.

Ha valami profibb megoldást keresel akkor ajánlani tudom pl. a LiveStream, Vmix, Wirecast, Ustream Producer alkalmazásokat amik ingyenesen ki is próbálhatók és nagyon nem tudsz melléfogni velük..

Sok sikert!

Előzmény: HalmaiEndre (4)
HalmaiEndre Creative Commons License 2015.08.21 0 0 4

Ti milyen szoftverrel streameltek?  (így 2015 táján)  Melyiket érdemes választani?

 

Halmai

 

krixkraxx Creative Commons License 2015.07.05 0 0 3

Keress meg ha még így 14 év távlatából is aktuális a kérdés... :)

 

Krix.

 

www.livebroadcast.hu

 

 

eemee Creative Commons License 2002.10.22 0 0 2
Ha jol emlekszem akkor a true cast ingyenes (egyelore). Fejbol nem tudok url-t adni, tehat keres ra. Teljes neve: On2 True Cast 7.3 Server. Fejleszto: On2 Technologies Inc.
Előzmény: gerely (-)
_paha_ Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1
hali,

én a Barátnőmmel szoktam neten telefonálni számla-kímélés céljából, mióta gyors net van nála is meg itt is. (-:

a netmeetinget szoktuk használni, annyi extra van benne, hogy az én gépem itthon egy belső hálón van, így a gatewayen megfelelő modult kellett hozzá forgatni...

ennyi...

Előzmény: gerely (0)
gerely Creative Commons License 2001.11.29 0 0 0
Na mi van, már a nullásozók sem a régiek...
Szóval senki nem tud erről a témáról semmit? Legalább egy nyamvadt webkamerát beüzemelt már valaki? Vagy videókonferenciát ne szerveztetek? Fontos lenne, és sürgős!
előre is köszi: Gerely
gerely Creative Commons License 2001.11.28 0 0 topiknyitó
Üdvözlet minden látogatónak!
Szeretnék egy topicot indítani a netes stream-ekről. A még nálam is lammábbak kedvéért: a stream-ek segítségével lehet Internetes rádiókat, TV-ket üzemeltetni. Hogy konkrét kérdéseket is tegyek fel:
1.) Milyen kereskedelmi stream szoftverek léteznek, és milyen árban? Léteznek-e ingyenes szoftverek?
2.) Hogyan kell őket integrálni a már meglévő proramjaidba (webszerveredbe, elsősorban)
3.) Adott minőségű "adás" milyen sávszélességet igényel, mivel és mennyiért érdemes azt biztosítani?

Elsőre talán ennyi. Remélem nem 0 választ kapok :)

Gerely

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!