Keresés

Részletes keresés

CSerfa Creative Commons License 2002.10.24 0 0 370
Kedves oncogito!

Nem mentes tőlem az udvariasság és a tapintat sem. Hanem vannak emberek, akik ezt nem kapják meg tőlem. És úgy vélem, nagy bakot még nem lőttem azzal, hogy különböző módon bántam emberekkel. Nem nézek utána, de valahol te írtad róla, nagy az ember-ismeretem. Ha nem is élem bele magamat az érzéseibe, de félre nem nagyon ismertem még embert, csalódni sem igen csalódtam ezért. Ha padlót fogtam pl. Zealanderen, nem félreismerésből fakadt. Legfeljebb előfeltevéseim voltak arról, mi érdekelheti, és ezek miatt csodálkoztam. De előfeltevés miatt még senkivel nem voltam kemény.

A szelídségről más, egészen más fogalmaink vannak. Szvsz a szelíd ember nyugodtan leverhet, akár meg is ölhet másik embert, embereket, attól még ugyanolyan szelíd marad. Amilyen Mózes volt (a világon a legszelídebb ember), vagy amilyen Jézus lesz. (Olvasd csak a Jelenések könyvét haragjáról, majd ítéletéről, közben pedig végig ugyanolyan szelíd marad).
Szvsz a szelíd ember nem a maga érdekében lép fel, és csak ennyi a szelídség kritériuma. Mármint a Bibliai értelemben.

Hogy segíteni akarnék, írod, nem így van.
Nem kívánok senkit sem segíteni a Fórumon, csak legfeljebb ötletszerűen, minden különösebb vágy, cél, odaszántság nélkül.
Sőt, ingadozom, maradjak-e, hisz valószínűnek tartottam, elmegyek. Mert nem tudok dönteni, hát azt vizsgálom, menjek-e, vagy maradjak. Máshol is próbálkoztam, az se jött össze.
Egyelőre, ha valami értékes bennem, nem a Fórumra írom (egy ideje), inkább emilben, kérdéseket is így kaptam, meg mások írásait. Még lehet, hogy megint fórumos leszek (ekkor adataimba visszakerülnek adataim), most csak kedvem töltésére, különösebb cél nélkül járogatok, ha nincs valamiféle ihletem.

A felebarát fogalma meg nálam egyértelműen nem mindenki, hiszen egymást (a keveset) kell szeretni Krisztus tanítványainak, hogy erről ismeri meg őket mindenki (a sokaság). Mivel kevesen vannak, csak kevés embert kell szeretni. Persze a többit is lehet. De, hogy mindenki, vagy nagyon sokan feebarátok lennének, ezt bizony tagadom, lehetetlennek tartom. Sőt, ezt az állítást istentelennek (Isten akaratával ellenkezőnek), különben Jézus azt tanította volna, de nem azt tanította! Azt tanította, kevesen vannak, kevesen is lesznek, és egymást szeressék! Egymás a felebarát!
Én azt találtam, Izraeltől idegeneket, távol levőket nem kell szeretni, ezt mutatta, ezt élte, és ezt tanította Jézus, ahogy apostolai is.

Szándék szerint meg én nem ítéltem, ha esetleg írtam is szándékról, ha rosszul is esett (lásd, elismerem, olykor feltételeztem szándékot, igazad van). Ám szvsz, ha én elítéltem valakit, arra tényleges cselekedet, írás, stb. volt az ok, soha nem pusztán feltételezés.
Azt bizony jól teszed, ha én a vélekedéseimből kiindulva ítélek el embert, és ezt te vitatod! Ha ilyet megmutatsz nekem, akkor azt visszavonom, megkövetem, stb.
De egyelőre úgy érzem, cselekedet, írás, viselkedés stb. alapján ítéltem el embert, szóval olyan dolgok miatt, amik láthatók.

CSerfa

Előzmény: oncogito (369)
oncogito Creative Commons License 2002.10.24 0 0 369
Kedves CSerfa!

Valóban, többször írtad, (nekem is) hogy az empátia készséged lecsökkent, de te ezt úgyis humanista tulajdonságnak tartod és valóban nem bánkódsz utána.
Sokmindent írhatnék, de én is csak ismételgetném magam. Talán azért annyit még megemlítenék hogy amit te modorosságnak tartasz, az nem mindig biztos hogy az. Hiszen más alapállásból másként nyilvánul meg az ember. Akinek nyers, sakrított véleménye van, annak valóban őszintétlenül hatna, ha díszpapírba csomagolná mondókáját, de az óvatosan fogalmazott vélemény is lehet legalább olyan őszinte segítő szándéku, megérteni akarás (hiszen te is fontosnak tartod, hogy figyeljenek rád) vagy megelőlegezett bizalom. Meggyőződésem, hogy ez nem formaság, vagy fogalmazás kérdése. Ha te példálóztál Jézussal, hogy keményen beszólt amikor kellett, - erre azért halkan még válaszolnék annyit, hogy azt hiszem többször volt szelíd, mint mennydörgős.

A közbeszólásomnak egyébként egyetlen oka volt, mégpedig a felebarát fogalma, amivel nem tudok veled egyetérteni. Hiszen cselekedetei alapján senki sem lehet "méltó" rá, a szándékot pedig (amivel teljes mértékben egyetértek) valóban nem ismerhetjük másnál. Akkkor pedig marad az egyéni véleményezés - és én ezt vitatom nálad (is). Bár azért az fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy nekem sincs semmiféle meggyőzési szándékom, de valahogy mindig fontosnak érzem megemlíteni.

oncogito

Előzmény: CSerfa (367)
CSerfa Creative Commons License 2002.10.24 0 0 368
Kedves Zealander!

Hmmm, hmmm, hogy is mongyam!
No, ha nem volna ciki, megköszönném, de üsse kő!
Köszönöm!
Végülis az ember vállalja véleményét, fenébe az udvariakodással az igazi vélemény helyett!

Lásd, olykor én is írok jót emberekről, te miért ne tennéd?

De szvsz alomhajossal nem sokra mész, akik őt sokra tartják, azok is próbáltak lelkére hatni. Azt hiszem, túlságosan is belegázoltam az ő szívébe, vagy mijébe, egészen átfúti a bosszúvágy, vagy akármi velem kapcsolatban. Mivel pedig ezt nem vallhatja be, felvette ezt a gyengék védelmezője-Fórumrendőr-hitoltalmazó szerepet. És annyira azonosult szerepével, annyira ránőtt a maszkja (mit oncogitonak emlegettem), hogy ha letépné, elveszítené vele az arcát is. Amit reménytelen dolog elvárni szvsz.

Szóval mégegyszer kössszzz!

CSerfa

Előzmény: Zealander (365)
CSerfa Creative Commons License 2002.10.24 0 0 367
Kedves oncogito!

Lásd, nyitott kapukat döngetsz. Mert magam is írtam, több helyre is, nagyon lecsökkent a más helyébe beleélőkém, vagy tán empatikus képességem. Ha jól emlékszem, neked is írtam ezt.
De ezt nem is sajnálom, ewgyütt élek ezzel. És úgy védem ki (vagy úgy teszem inkább jól), nem a másik szerint teszem, ahogy szeretné, hanem úgy teszek vele, ahogy én szeretném, hogy velem tegyenek az ő helyében. Mert ez a krisztusi tanítás szerinti.
Bevallom, jogtalannak és szánalmasnak, vagy olykor felháborítónak is tartom, ha jönnek emberek, és kitalálják, mit akarok, mit akar a másik, és aszerint cselekszenek, amellett, hogy rám, vagy általában az emberre nem is figyelnek. Szvsz becsületesebb eleve a krisztusi módszer, nem tudhatjuk, mi van a másikban, hát azt tesszük, amit mi szeretnénk a helyükben.
Megint más szóval a nagy empatikusak szvsz inkább kevélyek, mint rendesek, és a nagy megértésük is az. Akkor is, ha sok jót tesznek és sokan mondanak felőlük jót (mert általában a nagy együttérzőkről szokás sok jót mondogatni).
Megint más szóval én nem vagyok humanista, és Istennél sem akarok jobb lenni.

Szóval én nem sajnálom, hogy rosszul képzelem el másikat, ha büszke nem is vagyok erre.
Amiért padlót fogtam, olykor én is olvastam Zealander dolgait, és azt hittem, teljesen elutasítja az én Istenemet, mert hát többeknek ezt fejtegette, vagy mi. Gondolom, el is utasítja, ezért nem bírom felfogni, mi is érdekelheti az én hitbeli dolgaimból őt. Tán esetleg egy sajátos hitbeli felfogás, vagy mittomén...

Hogy az emberek sokkal összetettebbek, ez inkább az én álláspontom, ezért nem vagyok megértőke, meg (ál)humanista, ezért csitítgatom, vagy cikizem, akik az embereket (belsejüket) vizsgálnák. Pl. én tán egész személyem 1%-át sem nyújtom. Nem is ismerném el a véleményt róla, csak úgy azoktól, kik oly könnyen hoznak. Mert azok meghökkentek többnyire, akik élőben találkozzak velem, a Fórumon rólam kirajzolódott képről alkotott vélemény megformálása után. Meg azok is, akik megtudták, én rendes evilági életem mellett hívő is vagyok, meg, hogy lehet, hogy racionális gondolkodással komolyan venni a Bibliát, meg, ..., meg... De engem sem zavar, ha az én vélekedéseimet elvetik. Legalábbis el tudom viselni. A fentiek szerint ekkor meg feltételezhetem, viselje el az enyémet más is (mert mondom, magamból indulok ki és jól teszem).

Az én hitbeli kategorizálásaim meg az apostoli módszert követik a silánynál, meg a rendetlenül élni akarónál, szóval az egyszerű eseteknél. Amik azért egyszerűek, mert róluk szól, tanácsol az apostol, vagy az Úr. Pl. alomhajos dolgában. Ennek okait (hogy miért van, ami van), nagy gonddal felírtam, már csak ismételgetni tudommagam. Ha esetleg arra próbálsz vezetni, alomhajost ne kategorizáljam, nem adok igazat neked, ő egyszerű eset, vastagon bele sorolhatom abba a csoportba, akikkel úgy bánok, ahogy bánok. Nem azért, mintha jól megérteném őt, hanem azért, amit tett, amit mutatott magából, magáról (ahogy ezt említettem is mostanában).

Ha bonyolult a dolog, pl. ahogy veled van, vagy egy sor emberrel, akkor próbálkozom egy ideig, és aszerint, hogy mi is alakul, vagy figyelek rá tovább, vagy fogom, és elhatárolom magam tőle. De nem (mindenkivel) udvariatlanul, pl. Paleokritessel, vagy néhány más emberrel kölcsönös megbecsüléssel, vagy legalább jóindulatú hallgatással hagytunk fel egymás győzködésével.

Ha meg nem pontos az én kategorizálásom más emberekkel, ha értékes embert bántok meg, ahogy tettem ezt pl. Bigával, igyekeztem véleménybeli változásomat is felírni a Fórumra, ha felírtam az elhatárolódásomat is.
De a szvsz silánytól még inkább el kell határolódnom még a gyanú esetén is, ha megbántok is embert, egyrészt, mert ha én igazságtalan is vagyok, nem én szolgálok sem igazsággal, sem vigasztalással, ezeket Isten adja. Másrészt Jézus is keményen beszólt, még vendéglátóit is besorolta az alávaló farizeusok közé, stb., Pál is keményen beszélt, sőt, amellett, hogy elvárta a tanítványoktól, kiknek levelét írta, hogy legyenek az ő követői. Aztán jó sokáig Márkkal sem volt hajlandó együtt lenni annak hígsága miatt (nem volt hajlandó vele társalkodni, ahogy rendelte is ezt a híg emberekről, kik azt nem hagyják el). Ha sokan Pálról áradoznak, hogy megírta a szeretet himnuszát, tán be kéne venni tőle ezeket is, pl., hogy a silánnyal nem kéne együtt tartani, amíg silányságához ragaszkodik.
És ugyanez a Pál merte leírni azt is, aki nincs megtanítva a törvényre, a szívébe írt törvény szerint cselekedve jut ítéletre, azaz fontosabb az igazságos (szívből jövő) cselekedet, mint a betanult, meg emberi elvárásoknak megfelelő vallásos viselkedés. Ha meg Pál könnyen elutasította Márkot, sőt még jótevőjétől, Barnabástól is elszakadt, mert az ragaszkodott Márkhoz, nos szvsz Pált ebben is követni kell. És lásd, Pál öregkorára már hasznos volt neki is Márk, nem veszett el minden.
Ha nem sajnálom hát Márkot, hogy Pál kirúgta, nem sajnálom azt sem, aki megméretett a nekem adott mérték szerint és könnyűnek találtatott és oda soroltam, ahova a könnyűket szoktam, ha tetszik neki, ha nem. Ha én igazságtalan is lennék, alig múlik rajtam valami, de gondolj csak, kérlek erre a jóságos Barnabásra, tán igaza volt Pállal szemben? Nem hinném!
Szerintem istentelen a sok köszöntgetés, hajlongás, meg modorosság. Ami igen, legyen igen, ami nem, az meg nem. Ha én elrontom, Isten tud vigasztalni, nem én vagyok a megtartója senkinek (fiaimon kívül).
Persze cserében én is állom, ha velem beszélnek keményen, egyenesen. Emellett nagyon sokat megteszek, hogy ezt elkerüljem, előre leírom gyengéimet, nem rejtegetem hibáimat, tudatlanságomat, stb. És ami marad, abban meg nehéz megfogni. (Persze olykor abban is megfognak, de azért ritkán.) Más szóval, ha az ember nem akar embereknek tetszeni, nem játszik szerepet, nem épít fel egy maszkot maga helyett, stb., akkor nem is bukhat nagyot, ha meg bukik, akkor meg elismeri és minden mehet tovább. Azokkal van igazán bajom, aki erre képtelenek. Alomhajos is ilyen, és az ilyen embereknek akar oltalmat nyújtani túlságosan is rövid kardjával.

Kedves oncogito, nem igazán értettem, miért is szóltál, ezért, mint fentebb említettem, arra válaszoltam, mit feltételezek, hogy te akartál írni. És, ha egészen mellé is lőttem (mert mi sokszor nehezen értjük egymást), azért tán hasznos még ettől, amit írtam.

Cserfa

Előzmény: oncogito (363)
Zealander Creative Commons License 2002.10.24 0 0 366
Tudom, hogy megigértél valamit, de néha nem árt ha az ember revideálja nézeteit. Nem? Na mindegy:)

Zealander

Előzmény: alomhajos (362)
Zealander Creative Commons License 2002.10.24 0 0 365
Kedves CSerfa!

Lehet, hogy keveset szólsz hozzá, de az legalább mutat valamerre. Vannak elegen akik csak írnak, írnak és semmi veleje, és én az ilyesmit nem szeretem. Ahogy már máshol is írtam, nekem az a mániám, hogy a vitapartner korrekt legyen, mert csak úgy van értelme társalogni. Sajnos kevesen vannak ilyen emberek, téged közéjük sorollak:)
Amiket meg írsz, az érdekel is, és korrektnek is tartom, ennyi az egész:)

Zealander

Előzmény: CSerfa (361)
oncogito Creative Commons License 2002.10.24 0 0 364
Üdv álomhajós!

Azt hiszem, a tűzoltás egy külön szakma. Ugyanis ha fellobban egy kis láng és arra több hektoliter vizet öntenek, akkor az árvíz lesz a nagyobb "katasztrófa".
Gondold meg...

oncogito

Előzmény: alomhajos (362)
oncogito Creative Commons License 2002.10.24 0 0 363
Kedves CSerfa!

Amióta fórumozom, másodszor vagyok tanuja ilyen "padlófogásodnak". (Az első az állatos topicban volt)
Azonban talán ez a két eset elegendő lehetne ahhoz, hogy újragondold, az emberek sokkal összetettebbek annál, semmint hitbeli látásmódod alapján gondolnád.
Tehát a kategorizálásod talán nem pontos (felebarát, ellenség, stb.)

oncogito

Előzmény: CSerfa (361)
alomhajos Creative Commons License 2002.10.24 0 0 362
Zealender! Én megígértem valamit, ezt ebben a topicban világosan leírtam és ahhoz tartom magam.

áh.

Előzmény: Zealander (360)
CSerfa Creative Commons License 2002.10.23 0 0 361
Nahát, kedves Zealander!

Bevallom, majdnem padlót fogtam! Álmomban sem gondoltam volna, téged érdekelnek hozzászólásaim, hisz (legalábbis a Fórumon) bigott emberként kevés dologhoz szólok hozzá (hacsak éppen nem balhézom).
Naháááát ki hitte volna?

CSerfa

Előzmény: Zealander (360)
Zealander Creative Commons License 2002.10.23 0 0 360
Jajj ne! Megint kezdődik?

Álomhajós: Bocs de én úgy gondolom, hogy nagy hülyeség ezt csinálni. Én nem mondhatom, hogy ezer éve itt vagyok, de az újonnanjött kategóriából már kinőttem. Mikor még viszonylag új voltam én is beszéltem Cserfával. Én azt tartom róla, hogy igaz, hogy keményen fogalmaz, de korrekt vitapartner. Minden új emberkének leszögezi, hogy mi az ami alapján ő vitázik és aki ezt képtelen tisztelni és betartani az megérdemli ha keményen rászólnak. Szerintem. Nekem sem veled, sem Cserfával semmi bajom, régi ismerőseim vagytok innen a fórumról. Cserfa minden hozzászólását olvastam és olvasom ma is. (Tudom szokatlan egy olyan pogánytól mint én vagyok, de szeretem az írásait.) Szerintem ideje lenne ha nem is békejobbot adnál neki, de legalább békénhagynád. Nem hiszem, hogy meg kell tőle védeni bárkit is. Na nem papolok tovább, csak engem zavar ez az egész. Tegyél már pontot a végére kérlek és süllyedjen a topic!

Zealander

CSerfa Creative Commons License 2002.10.23 0 0 359
Alomhajos,
nem vagy hajlandó eltűni, mondod?
Ki kért téged, hogy tűrj? Nem magadat emelted ítélkező, és az ítéletet végre is hajtani akaró Atyaisten emberévé? Szerencse, hogy nem a középkorban élünk, máglyám már készen állna.

Mondod, minden új fórumtárs?
Minden új fórumtárs védője lennél? Egy rakás ember jött a Fórumra az alatt a majdnem öt év alatt, mióta fórumkodom. És hányba kötöttem bele? Tudod-e, milyen távol esik a valóság az általad említett „minden fórumtárs”-tól?
Nem vagy te egy kicsit elfogult? Elvakultál a gyűlölettől, én meg lerántom rólad a leplet. Ébredj már fel, téged senki nem kért védelmezőnek, senki nem köszönte meg neked, ugyanis senkin nem segítettél. Ha valaki kért téged (emilben, de itt a Fórumon is), arra kért, szűnnél már meg az engesztelhetetlenségedtől, a békétlenségedtől. Te csak a terhére voltál embereknek ebben a dologban!

Mindenki láthatja, milyen vagyok legbelül?
Nocsak, már másoktól is feltételezed, hogy az emberek belsejét látják, mint te? Valószínűleg rajtad tényleg csak a gyógyszer segít, hamispróféta! (Hamis, mert az ember belsejét egyedül Isten vizsgálja.) Már a bensőmet is rágalmaznád, mi?

Mocskot meg én semmit nem zúdítottam a nyakadba, azt nem mondhatod. Hacsak azt nem tartod mocsoknak, hogy kevély, engesztelhetetlen, istentelen, és gyáva, arc nélküli embernek tartalak. Ez tény, mert ez mind rádbizonyult, részletesen. Egy része éppen e topicban. Ha ez mocsok, akkor mocskos vagy, téged annak is tartalak, életedet is, hitedet is, személyedet is. Már azokban, amiket ismerek rólad a Fórumról és IRC-ről. De nem én kerestelek ezzel sem, te kezdted és te is folytattad, többek kérése ellenére sem hagytad abba.
Te szálltál rám, hitemre, arra, amit én találtam, amit én tartok értéknek, ahogy most is köpésnek nevezed, ha felebarátomhoz szólok (míg a világot Isten ítéli, nekem azzal nincs hitbeli dolgokban dolgom). Te hazudtál, kiforgattál, rágalmaztál, üldöztél hitem miatt, mit e topicban is megmutattam.
Nem is véletlen a gyűlöleted ellenem, hisz a te hitedet sohasem ismertem el, prófétaságodat és álmaidat is helytelennek, javarészt hamisnak tartottam, szándékaiddal, életviteleddel együtt. És mégis elvártad, vallanám, ugynabban az Istenben hinnénk? Nem tudtad elviselni, hogy tiltakoztam, mikor kezdtél úgy fogalmazni, mintha ez lenne! Pedig el nem ismerném, hogy én ismerném a te istenedet, sem azt, hogy te az enyémet!

CSerfa

Előzmény: alomhajos (358)
alomhajos Creative Commons License 2002.10.23 0 0 358
Köszönöm Farizeusságosságodnak ezt a bemutatót. Annak külön örülök, hogy felhívtad az emberek figyelmét, hogy elejétől fogva olvassák el a hozzászólásokat, így legalább mindenki láthatja, hogy milyen vagy legbelül, mennyi hazugságot és mocskot zúdítottál a nyakamba, csupán mert nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy minden új fórumtársat arcon köpjél és megfertőzz a mocsokságoddal.

Mikor is vót a legutóbbi rohamod, negyedéve, féléve? :o))

áh.

CSerfa Creative Commons License 2002.10.23 0 0 357
Apropó, aki olvasgatni kívánja, javaslom, a topic elejétől olvassa, mert később igen hosszas fejtegetésekkel, részletesen mutattam meg alomhajos hazugságait, rosszindulatát és rossz bibliaismeretét (mert micsoda próféta is az, aki nem is ismeri Istent, kiről és kinek dolgairól prófétálna és jelentgetné akaratát, ítéleteit, dolgait).

CSerfa

Előzmény: CSerfa (356)
CSerfa Creative Commons License 2002.10.23 0 0 356
Kedves Fórum-társak!

Akik nem jártak itt, bemutatom nekik ezt a topicot, mely azért jött létre, hogy lehúzza a leplet egy fórum-társról, aki hamispróféta és embereket (nem csak engem, hanem több fórum-társat) fenyeget az Atyaistennel. Mint az Ő prófétája, álomlátója, stb. Álomhajos ez a hamispróféta, hamisnak azért mondom, mert e topicban rábizonyosodott hamissága is (hazudná, a Biblia Istenéről és akaratában prófétálnak, holott sokszor mást mond, prófétál és álmodik, mint az apostolok, vagy Jézus, nekik ellentmondó, hamis dolgai vannak. Persze még magával is ellentmondásba kerül, mert hol ragaszkodik e topic fennmaradásához, teátrálisan szólongatva a moderátorokat, hol fontolgatja a törlésének kérését, hol megint csak kéri a hozzászólások megmaradását, stb. Általában is sok ellentmondás van írásaiban, sok hazugság, értetlenség, rosszindulat, stb.
Itt alomhajos egy igazibb, valódi arcáról, hullt le a lepel, hatalmas elbizakodottságáról. Hiszen ő az embert csak úgy az Atyaisten elé állítaná, meg ítélettel fenyegetőzik, sőt, be is jelenti, ha megharagszik. No meg addig vitte Isten ismeretét, saját prófétai mivoltát, hogy hatalmat érez magában arra is, hogy e Fórum rendőre legyen felkérés, sőt Fórum társak kérése, sőt, kérlelése ellenére, holott moderátornak nem volt jó (miért is a moderátorokkal is balhézott olykor).
Az ő megcsalhatatlan igazságérzete, mit biztos az Atyaistentől kapott minden ember fölé emeli, így mit sem törődik azzal, hogy egyébként hiábavaló, üres életet él, dohányzik, nőzik és éli világát, kedve és lehetőségei szerint. Amivel egyébként semmi bajom nem lenne, ha nem emelné mások fölé prófétaként, Isten embereként, csalhatatlan ismerőjeként magát. No és miközben isteninek tartja magát, engem engesztelhetetlenül gyűlöl, mert leírtam neki élete gyömölcstelenségét, hiábavalóságát, istentelenségét, hazugságait és hamisságait. De legfőképpen azért gyűlöl, mert le mertem írni, abban az istenben, akiben ő hisz én nem hiszek, és azt sem hiszem neki, hogy ő az én Istenemben hinne. Magyarul leírtam neki kerek-perec, más istenben hiszünk.
Ezek, miket róla írtam, mind igazolást nyertek e topicban, ill. találni az írásokban hivatkozásokat, stb. Érdekes módon alomhajos odáig megy elbizakodottságában, hogy feledi ezeket. Gondolom, saját gondolat-világában az ő dolgai kifényesednek, megszépülnek, míg ellenfelei elsatnyulnak, stb. Igaz, skizoid gondolatvilágára is fény derült, és lehet, hogy esetleges betegsége előrehaladottabb stádiumba került, hiszen a skizó emberekre jellemző a valóságtól egyre függetlenebb belső (gondolat)világ, mások meg-nem értése, antiszociális, stb. viselkedés, mi alomhajoson is jól megfigyelhető. No meg Bibliától idegen álmai, miket persze Istentől valónak tart, furcsa gondolkodása…
Mindegy, nem folytatom, aki utána kíván nézni, itt a topic, csak rajta, tessék olvasni!

CSerfa

alomhajos Creative Commons License 2002.10.23 0 0 355
Emlékeztetőül felhoztam egy rég elsüllyedt topicot.

áh.

SPENDER_ Creative Commons License 2002.05.29 0 0 354
Ja... igen, megint elfelejtettem: a hüjje én vagyok. ;DD

Ha nem wálaszolsz, nem wálaszolsz. Úgy kerülsz ki, ahogy akarsz.

Előzmény: CSerfa (353)
CSerfa Creative Commons License 2002.05.28 0 0 353
Bocs, későn nyomtam meg a Leállítás gombot.
Ide csak a júniusról szóló tervemet kívántam írni, mert Spender már megint hazudik, és engem állít hazugnak.

CSerfa

U.I.:
Spender, nem tom, mért kéne az 1065-höz ott hozzászólni, hemzseg az idétlenségtől, a gyerekességtől, ferdítéstől, rágalomtól, dedós érveléstől. Új meg semmi benne, ahogy igaz sem. Semmi dolgom vele.

Előzmény: CSerfa (352)
CSerfa Creative Commons License 2002.05.28 0 0 352
Spender,
te nem a Fórumpróféta topicba írtad, hogy moderáltattam. De elismerem, tényleg moderáltattam, csak nem ott és nem azt, amit szememre vetettél. Tehát ebben tévedtem és nem valósat írtam.

Hogy munkámat kicsinyellnéd (mert kicsinyellted), én mérnök vagyok, és vastag mérnökként lettem idővel tanár is. De voltam melós is, és van vagy hat szakképzettségem. És jegyzet nélkül (fejből) tanítok, és olykor a szakirodalom ellenére (ha azt marhaságnak tartom), és nem gondolnám, hogy gyík lenne tudásom. A diákok nagyon kritikusak, és oka van mégis nagy arcomnak. Ahogy az eredményeim is ezt támasztják alá. Te meg bizony kikezdted tanárságomat.
Mérnökként meg voltam vizsgálómérnök, meg villamoslabor-vezető. Hogy te hangokkal művészkedsz, állítom, nem valami nagy dolog, persze gyakorlat teszi a mestert, és tehetségedet el is ismerem. Ettől sem valami nagy dolog.

Hogy nekem lenne-e érzékem, meg fantáziám, nem tudom. Rajzhoz, stb. volt-van, versenyt is nyertem (nyertünk 1967-ben), de nem műveltem magam. De egyik fiam is nyert (pl. kerületi rajzversenyt 20 ezer Ft pénzdíjjal). De anno műveltem némi kiadványszerkesztést (a TÁRKI-nak), pusztán jó ízlésem alapján, és szebb és gyorsabb munkát készítettem nekik, mint addig 3 Venturás, így az összes megrendelésüket megkaptam kezdő létemre 1993-94-ban, míg abba nem hagytam. Ha te jó vagy a hangok terén, én tán abban vagyok jó, amibe belevágtam. Azt a hangnemet semmi nem indokolja mindenesetre, amit velem szemben használtál.

Hogy gyorsan felejtesz, tény.
Egyrészt én júniusban szándékozom elhagyni a Fórumot. Ezt is írtam. Megint te hazudsz, és engem cikizel a másik topicban.
A netmesterség sem igaz, ezt is gyorsan elfelejtetted, a HTML próba topicban figyelhető meg, hogy gyakoroltam be a scrollozós nicket. Ezt pedig már írtam neked. Most megint írom.

Petikéről meg egyértelműen leírtam, nem a mozgása miatt járt fejlesztő pedagógushoz, hanem, hogy engedelmességre szoktassák (eredetileg nem is azért járt a Nevelési Tanácsadóba, csak rájöttek, hogy ott, a tornateremben szeret lenni, meg Luca nénit nagyon megszerette, még cukrot is gyűjtött neki, stb.). Annyi igaz, hogy fejletlen, kisé babaszerű volt a mozgása, de nem annyira, hogy rendes testnevelésen ne vett volna (és ne venne) részt.
Amiket te írsz róla, hazugságok, mert ha vannak is feltételezéseid, de én igazolható, ellenőrizhető tényeket állítottam velük szembe. Mégsem győződtél meg az általam közölt tények valódiságáról, hanem újra és újra leírod rágalmaidat. Ezért hazudsz, ezért vagy rosszindulatú, rágalmazó. Nem csak Petikével, hanem feleségemmel, és velem kapcsolatban is. Mert ugyanezeket teszed.

CSerfa

Előzmény: Főnővér (349)
Főnővér Creative Commons License 2002.05.28 0 0 351
Most lám, hogy elbeszéltünk egymás mellett, még1x leirom, ha nem wolt világos (most chak a lényeget), mottóajánlat: "sokan jönnek hívőket csúfolni, bántani a Fórumra. Te is egyike vagy ezeknek... Biztos, hogy neked (is) csak és kizárólag azért van a Fórum, hogy más terhére legyél? Mondd, biztos, hogy az itteni embereken kéne gyakorolnod? Igazságos ez?"
Előzmény: CSerfa (348)
Főnővér Creative Commons License 2002.05.28 0 0 350
Ok, ha lesz időm mechcsinálom... de ma mán dógozni kell.
Előzmény: alomhajos (347)
Főnővér Creative Commons License 2002.05.28 0 0 349
Ok nélkül - szerinted. Én chak annyira bántottalak Téged, hogy elmondtam rólad egyetsmást, amit láttam tenálad. Ha én bántottalak, akkor Te is bántottad Hardytól kezdve a hites sulis kölkökig mindenkit.

Én nem magamra értettem, amit bekopiztam - én nem is szereplek benne, másokra gondoltam. Elkell néha egy kis önvizsgálat. A topic nem rólam szól, igy az idézet és kiemelés sem rólam szól, szerintem. Gondoltam keresek egy mottót hozzá, ennyi.
Nem is oly rég vágtad a fejemhez, hogy a gúny nem biblijai, ezért a mottó.

Az aktuális üzenetrögzitó 1065ös hszólására reagálj lécci, ha már úgyis elmentél a fórumról. ;) (hasonló esetben én kilettem kiáltva sátánhazugnak, aki nem tartya a szavát. Akkor Te is hazug vagy ?

Előzmény: CSerfa (348)
CSerfa Creative Commons License 2002.05.28 0 0 348
Spender,
neked nincs alapod ilyeneket ajánlani, mert rólad már bebizonyosodott, ok nélkül bántottál embereket, főleg engem, feleségemet és gyermekeimet. Elég sunyi módszer magadra érteni, amit másnak ajánl az ember. Neked nem jár, ami másnak, tisztességtelen, hogy magadra érted (belevonod magad abba), amit békülni írtam másnak, hogy ezt értenéd, vagy alkalmaznád magadra...

CSerfa

Előzmény: Dr. Morell (341)
alomhajos Creative Commons License 2002.05.27 0 0 347
"Ha akarod, chinálok egy upgradelt verzijót. :)"

Csinájjál, mert ez hót gyenge. De az a régi Spender humor legyen... ha egyáltalán még képes vagy rá és nem romlottál meg teljesen... :o)

áh.

Előzmény: Dr. Morell (345)
Dr. Morell Creative Commons License 2002.05.27 0 0 346
öööerre nem emléxem. Arra viszont igen, hogy a mekficek hergyózásáról beszélgettünk. Mózest mindig is érdekelte a mekfic és a ralacsi. Főleg az, hogy azok hogyan hergyóznak más mekficekkel és tenticsekkel. Meg szó wolt a ropapákról, azok tenticselésének a ralacsizásáról. Sok érdeches dolgot mondott, de be kellett látnia, hogy a mekficek az én asztalom.
Előzmény: ábrám (340)
Dr. Morell Creative Commons License 2002.05.27 0 0 345
Hááát, tényleg nem az igazi, akár Te is irhattad vónya - igazad van. De siettem, me még menni kellett vásárolni (szülinap) és más topicba is beakartam még nézni (haszabad). Bochika. Ha akarod, chinálok egy upgradelt verzijót. :)
Előzmény: alomhajos (337)
Dr. Morell Creative Commons License 2002.05.27 0 0 344
Mózes közepes margarétát (me böjtölt), én családi gombássonkást, mert 5 perc múlva, hogy megérkeztünk "beesett" Illés is.
Előzmény: Törölt nick (336)
Dr. Morell Creative Commons License 2002.05.27 0 0 343
Bill Gates még él... abban ninch semmi choda, Bill Géccel bárki tud álmodni, ninch benne semmi pláne. Itt most plánéról lehet irni, a céklás Lenin pláne, Mózes+Pizzahut az pláne, de Billgécc+Mikroszoft az nem pláne. Chodát, vár a nép, Vigor ! (amitől leesik az álluk) Tégy chodát...
Előzmény: Vigor (335)
Dr. Morell Creative Commons License 2002.05.27 0 0 342
Nem, Lenin a Zaba-man, a Céklaember.
Előzmény: Fjodor Mihajlovics (334)
Dr. Morell Creative Commons License 2002.05.27 0 0 341
YoOol látom, hogy a topicnak még nincs mottója ?

Legyen ez, tök süti:
"Comulus,
sokan jönnek hívőket csúfolni, bántani a Fórumra.
Te is egyike vagy ezeknek. Akármely nickeden nézek rád, embereket te csak bántasz. Tudsz erről?
Biztos, hogy neked (is) csak és kizárólag azért van a Fórum, hogy más terhére legyél?
Mondd, biztos, hogy az itteni embereken kéne gyakorolnod? Igazságos ez?
Tudom, én is beszari alak vagyok, mert kiskoromban bizony megtettem... Meg hát hazudtam is, meg --- hújjaj, szinte minden vétket elkövettem, mint írtam is magamról. Szóval annyi, de annyi bántanivalót találsz, ha engem nézel, hogy tán árammal sütögetnél, ha megtehetnéd.
De miért??? Miért bántod itt az embereket?
Nézd, én bizalommal vagyok irántad annyira, hogy megkérdezem, hogy felhívom a figyelmedet, tán nem ezeket az embereket (és köztük engem) kéne bántanod! Még, ha okod lenne rá, azt is fel kéne inkább írnod. Akkor megkövetnélek, ha igazad van, és bizonnyal megtenné más is, és tán megbékülnél.
De így...???

CSerfa

A kiemelt rész részemről ajánlat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!