MiniDV kazettáról kellene fontos anyagot áttölteni PC-re, tömörített formátumban (MPEG! DivX, Xvid...)
VirtualDubbal már nagyon sokat kínlódtam, de nem jön össze. FireWire csatlakozás OK., kamerát látja.
Letöltöttem Xvid csomagot, bent van a Compression listán, de fogalmam sincs, hogy kell használni. Nekem nagyon bonyolult, rengeteg dolgot kellene beállítani, de nem tudom, melyik, mire való.
sziasztok kis segitséget szeretnék kérni,felraktam a virtualdubot,ez a hibaüzenetem:Coludn't locate decompressor for format XVID(unknown) Virtual Dub requires a Video for Windows(VFW) compatible codec to decompress video.DirectShow codecs,such as those used by Windows Media Player, are not suitable.
http://www.erightsoft.com/SUPER.html programmal mind a négy filmet - összesen kb. öt óra - átkonvertáltam, így már az asztali DVD lejátszón is meg tudom nézni. Köszönöm.
Megemlítem, hogy amikor a SUPER-t telepítettem, a Spybot - Search & Destroy jelezte, hogy leállított egy káros folyamatot, mégpedig a hupigont (ami ugye egy trójai). Ezt követően az egész gépet véginézettem a Spybottal, majd az ESET Smart Serurity-vel is. Egyik sem talált semmit.
Ismertem korábban, egy Ricsit, egy nagy "vállalatnál" dolgozott, és nem volt elégedett a körülményekkel. Jó tökösen köszönt el, nekem tetszett.
"Video: direct stream, Audio: no audio, ments el másként, és próbáld ki, hogy lejátsza-e a DVD-d."
Elmentettem a fentiek szerint, a File/File Information... "Audio stream" összes rovata üres. A DVD lejátszó nem játssza le, ugyanúgy viselkedik, mint eddig.
"Ez a video mekkora méretű? A DVD-d játszik 1 GB-nál nagyobb videófájlokat? Ugyanis a DVD-lejátszókban szokott lenni ilyen méret korlátozás."
A képen három olyan avi adatai vannak, amelyekkel semmi baja a lejátszómnak.
"Ez a videó 736x akárhányas, a DVD-k pedig 720x akárhányas méretűek. Képes a DVD-d SD felbontás feletti videókat lejátszani?"
Telitalálat, úgy vélem.
A DVD-lejátszó műszaki adatlapjának a linkjét a múltkor ide tettem. Az "SD Video kodekek (max. 720 x 576 felbontás)" részben háromféle kodek van kipipálva, a "HD Video kodekek" részben semmi.
Ha jól sejtem, át kell konvertálni 736 x 416 -ról 720 x 407 felbontásra.
A "Video/Full processing mode *" beállítást követően a "Video/Compression..."-ban ezt látom:
(A gépemen levő kodekek jó része igen régi lehet, valószínűleg indokolt lenne frissíteni.)
Hogyan változtathatom meg a felbontást, már ha szerinted is ez okozza a problémát?
Video: direct stream, Audio: no audio, ments el másként, és próbáld ki, hogy lejátsza-e a DVD-d. (Így csak a videót menti, ezért egyből kiderül, hogy a hanggal van-e baja.)
További kérdésem: ez a video mekkora méretű? A DVD-d játszik 1 GB-nál nagyobb videófájlokat? Ugyanis a DVD-lejátszókban szokott lenni ilyen méret korlátozás.
Ez a videó 736x akárhányas, a DVD-k pedig 720x akárhányas méretűek. Képes a DVD-d SD felbontás feletti videókat lejátszani?
Megnyitottam az avit-t a File/Open video file...-val, és valóban kaptam egy üzenetet a VirtualDubtól a fájlról:
"AVI: Variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVI is non started and you may encounter sync errors up to 0ms when attempting to extract WAV files or playing in some players. If this a problem, use full Processing mode is recommended to decompress or recompress the audio. (This warning can be disabled is Options, Preferences, AVI. bitrate: 64.0 +-0,0 kbps)"
A File/File Information ezt mutatja:
Az általad írt módon nem kaptam az asztali DVD lejátszónak megfelelő fájlt. így lényegében találomra próbálkoztam a Video, Audio (Conversion..., Compression...) menükkel, pl.:
Tudsz még segíteni, hogy mit tegyek? Érzése szerint van olyan menüpont (Audio/Compression...), aminek a tartalma attól függ, hogy mi van telepítve a gépen. Szükség van rá, hogy nálam mi a tartalma?
Sérült (internetről letöltött) avi fájlok megjavításához kérek útmutatást.
A VLC media player az avi filmre megnyitáskor panaszkodik: "Ez az AVI fájl sérült. A tekerés nem fog megfelelően működni. Megpróbálja megjavítani?" Akár kérek javítást, akár nem, lejátssza a filmet.
Az asztali DVD lejátszó viszont nem boldogul a filmmel, egy kockányit sem tud megmutatni - márpedig én az asztali DVD lejátszóval, a szép nagy tévén szeretném megnézni a kb. öt órányi filmet.
Jó lenne rendbehozni az avit, számottevő minőségromlás nélkül. Állítólag a VirtualDub alkalmas erre. De hogyan? Sajnos, még nem használtam a VirtualDubot, nem ismerem.
Eddig magam is eljutottam, persze ez nem von le semmit a segítségedből.
Tényleg köszi.
Sajna két gond is van az egyik, hogy mikor ki kell választanoma bitrátát a hangnál akkor nincs csak olyan 79 Kbps bármilyen Bármilyen mintavételezési baállításnál.
De ha kiválasztom a 48.000 nél a legmagasabbat ami mint már írtam kb. 79 Kbps akkor a mentés megnyomása után ezt a hibaüzit kapom:
Audio: Full processing mode Ettől aktív lesz a Compression menü, rákattintasz, a bal oldalon kiválasztod az AC3ACM codecet, a jobb oldalon a bitrátát, OK, aztán File-> Save as AVI...
Van egy filmem amit a hang miatt átt kell alakítanom.
A Mediainfo ezt írja róla:
Hang Sáv száma : 1
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Kódek azonosító : 2000 Időtartam : 1 óra
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 384 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit Adatfolyam mérete : 261 MiB (10%)
Igazítás : osztott Átfedés hossza : 42 emp (1,00 képkocka)
Átfedés előolvasási hossz : 500 ms
Sajna a TV-m lejátszója (Samsung C650) nem tud mit kezdeni vele:(
Audio problémára panaszkodik.
Van ugyaninnen egy másik filmem is (ugyanattól a csapattól), ami egy dologban különbözik ettől, mégpedig az adatsebességben térnek el. Az 192Kbps, és azt semmi gond nélkül lejátsza.
Gondolom át kellene alakítanom a hangot 192 re.
Mit tegyek, mit csináljak?
Autodidakta módon megpróbáltam a Virtualdub-al, de semmit sem értem el vele, nem hajlandó úgy működni ahogy én kifilóztam...
VirtualDub-bal szerkesztett szélesvásznú videót szeretnék feltölteni a youtube-ra. TV felvételről van szó, tehát alapból 4:3 arányú, csak levágtam az alját, tetejét.
A problémám, hogy a youtube továbbra is 4:3 arányúnak mutatja, holott már 16:9-es. Azt olvastam valahol, hogy ez a hiba attól lehet, hogy a videó a vágás ellenére tulajdonságaiban valahol megőrzi a 4:3 arányt. A kérdésem tehát az lenne, hogy lehetne ezt valahogy 16:9-re állítani?
Ha egyforma a hang-kép bitráta (vagymi), akkor: 1 - Open video file... 2 - Append AVI segment... 3 - Video és audio beállítás: Direct stream copy 4 - Save as AVI... Mérettől/géptől függően fél-kettő percen belül összerakja.