Részletek a parlament üléséröl valamikor 2002 október.
Áder János házelnök: Szoritóból következik az elsö menet, kérem Kovács Istvánt a kék sarokba és Horn Gyulát a piros sarokba.
Nofene, ennyi pontatlanság után tényleg lassíthatnál. Az még hagyján, hogy Chacón nem kínai, de Orff se írt soha Bánk bán címmel oratóriumot!
Nyugi, ha indul, induljon! Szamócát se azért szeretjük, mert a Fityisz háziszínésze. Ha Kokó úgy dönt, hogy narancssárga színben szeretne sportminiszter lenni, hát próbálkozzon. DT-nél rosszabb nem lesz, az tuti.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz!
Egy olimpiai bajnokról beszélünk, a te esetedben meg egy szarházi irigy kis senkiről. Majd ha többet mutatsz mint KOKO , akkor gyere vissza pofázni!
Bastardo! Olvasd el a hozzászólásaimat a drukkerkocsmában a témával kapcsolatban.
Egyébként Kokó igenis állandóan magyarságára hivatkozott, a Bánk bán-ra vonult be, jogtalanul használta a címert (csak szakszövetségi sportoló viselheti), úgyhogy vastagon benne volt az átverésben.
Egyébként szerintem azért nem árt, ha valaki politizál, legalább diplomája legyen.
Figyelj ide seggfejkém! Én nagyon nem szeretem hogy a fidesz ugrál a fejemen ott fent! És ha Kovács Koko fideszes, hát nehezen értem meg! De ő egy MAGYAR OLIMPIAI BAJNOK! Világos?
Írod: „egy ország tudatos átveréséről is, amiben Kokó 100%-ban partner volt.”
Csak annyi a véleményem, hogy megette a fene azt az országot, amelyiknek egészét, akár tudatosan is, ilyesmivel át lehet verni! Amit egyébként nem is hiszek el, t.i., hogy sikerült volna. Egyébként meg akkor már nem is egy országról lett volna szó, hanem akár többről is (ld. tv közvetítések). Kovács 100 %-ban való partnerségével kapcsolatban pedig csak a babfőzelékről, azaz a pénzről volt szó, szerintem (!!). Amióta világ a világ, az üzletnek két oldala van: eladó, aki/nek/ dícsérik az áruját és vevő, akinek nem kötelező megvennie azt.
Ez teljességgel igaz, csak itt, mint már mondtam, nem az átlagos profi ökölvívást körülvevő cirkuszról volt szó, hanem egy ország tudatos átveréséről is, amiben Kokó 100%-ban partne volt.
Nem hiszem, hogy barkitol elnezest kellene kernie. O egy profi sportolo, aki nem a te ket szemedert bokszol, hanem azert, mert penzt kap erte. Ami a hivatasos karrierjet, meg a korulotte csinalt felhajtast illeti, korulbelul egy velemenyen vagyunk. Azzal viszont nem ertek egyet, hogy kozepszeru okolvivo lenne. Egy rendkivul okos, technikas bokszolo, aki nagyon sokra vihette volna a profik kozott is, ha rendesen menedzselik.
Mondjuk, én nem vagyok egy nagy ökölvívás rajongó, de azért, amikor világbajnokság, EB, vagy olimpia van, mindenkor izgat, hogy sikerül-e magyar sportolónak elérnie valami jobb eredményt, és erősen hiszem, hogy ezzel idehaza nagyon is sokan vagyunk így.
Emellett (szerintem!!) inkább az úgynevezett profi ökölvívás az, ami nem akkora szám, hiába, hogy akkora feneket kerítenek neki. Nem a tevékeny résztvevőit akarom ezzel denunciálni, hanem azt a tényt, hogy – még akkor is, ha maga a sportoló nagyon sok pénzt kap érte, ami természetes, hiszen ő kűzd! – az egész cirkuszon a körülötte zizegők keresnek a legtöbbet. Ezzel kapcsolódik össze az a véleményem, hogy nem Kovács maga nagyképű és hazug, hanem a klub, illetve annak arra a célra alkalmazott munkatársaia, akiknek az a dolguk, hogy fölpumpáljanak bármely találkozót, hogy a (szerintem!! bamba és aréna-rajongó mentalitású) bámulók jó sokat fizessenek az élvezetért a cégeknek, amelyikeknek ez az egész nagy üzlet.
A sportolók személyes oldaláról mélységesen meg tudom őket érteni, ha (esetleg) a dicsőség babérjainak megszerzése után babfőzelékre valót is szeretnének összegyűjteni maguknak. :-)
Az amatőr boksz nem sok mindenkit érdekel, inkább előszobája a jó profi karriernek.
Ott annyit tett le az asztalra, hogy megszerveztek neki egy olyan vb címmeccset, ahol üres volt a trón. Diaz személyében jött egy "journeyman" (szakkifejezés, az ürgékre mondják), akit nagy nehezen legyőzött.
Ennyi Kovács profi pályafutása.
Hamed Barreratól kapott ki, barrera Junior Jones-tól és Moralestől.
Kokó már nem fog visszatérni, mint sikeres világbajnok, ennek semmi realitása.
Az, hogy állandóan Hamedet mondogatta nem a szokásos profi ökölvívó duma volt, messze túlmutatott rajta. Ez volt egész profi befuttatása középpontja. És ezért baromi nagy hazugság. Felépítettek egy sztárt valami köré, ami végül kiderült, hogy kamu.
Csupan annyit kotyognek bele, hogy nagyon nem szamitanak a jelzok. Hamednek is van mar veresege. Kokonak is. Na es Barrera? O mar smafu? :)
Orulok, hogy ter ilyen jo jovobelato vagy. Meg a masodpercet is tudod. Hamarabb kellett volna neked irnom. Hatha megmondtad volna az 1,1 milliardos lottonyeroszamokat is. :)
Eleg csunya dolog valakit kozepkategoriasnak minositeni ... plane ha mar ennyi cimet lenyert. A kozepkategoria el sem jut odaig. Szallj picinyket magadba! Te meddig jutottal volna el? Na jo, ez csak hipotetikus kerdes volt.
Most pedig a topic cimehez es tartalmahoz: Ha a fityisznek sikerulne megnyernie Kokot, jol jarhatnak vele. Koko nem. Ha valakinek van jozan esze, akkor nem adja fel a jol csengo hirnevet a "piszkos" politika teruleten. Onnan fogva mar nincs jol csengo nev, hanem csak dehonesztalo jelzok tomkelege. Schmidt Palnak sem ajanlottam pl. a polgarmesteri dolgot, mert csak sajat magaval tolna ki, barmelyik part kerne is fel ... rossz az elkepzeles. De hat kell az imazs mindenkinek. Ide egy nyomozo, oda egy bokszolo. :)
"Végülis megcsinálta azt ennek a hazugságnak a segítségével, hogy egy középkategóriás ökölvívóból az ország leginkább körülrajongott emberévé vált. Nem rossz teljesítmény. " - De előbb ez a "középkategóriás ökölvívő" nyert egy olimpiai, vilagbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmet. Csak a pontosság kedvéért.
Egy dologra vagyok roppant kíváncsi. Vajh' lesz-é a Pol.Fórum virtuális közönsége körében baloldaliként, ellenzékiként megismerni vélt olyan nicker, aki a „Doszpot Petyus komcsi...” topik jobboldalról induló gusztustalan Doszpot anyázásaihoz hasonlóan itt majd gusztustalan Kovács anyázásba kezd!
Végülis jó politikus lenne belőle, mert hazudni nagypn tud:
3 éven keresztül etette az országot azzal, hogy ő majd megveri Hamedet, és ezzel már-már messianisztikus mítoszt építet ki.
Szvsz. a Hamed elleni meccse kb 35 másodpercig tartott volna, ennyi idő alatt szenvedett volna KO vereséget.
Végülis megcsinálta azt ennek a hazugságnak a segítségével, hogy egy középkategóriás ökölvívóból az ország leginkább körülrajongott emberévé vált. Nem rossz teljesítmény.
Kokóban nem az olimpiai bajnokot tisztelték, hanem mindenkit elragadott a profi ökölvívás körüli felhajtás és cirkusz, és az, hogy volt a kategóriának egy valóban világsztár és viláklasszis versenyzője, Naseem Hamed.
Mi magyarok mindig szeretünk álmodozni, hiszen alapvetően azt gondoljuk magunkról, hogy nekünk annak ellenére, hogy kicsik vagyunk, kijár a világhírnév. Ezt meglovagolva csak elő kellett Hamed nevét venni a zsákból, holott egy percig nem volt realitása annak, hogy Kovács másodkategóriás menedzsmentje összehozza a meccset, de amíg nincs meccs, addig mindig lehet etetni a jónépet.
Aztán jött a Hamednél lényegesen gyengébb Chacon, és kiütötte Kováccsal együtt az egész hazugságot.
Komolyra fordítva: Mint független OGY-i képviselőt el tudom képzelni - a intelligenciája megvan hozzá -, szerez egy diplomát, és úgy 8 év múlva legyen belőle sportminiszter!
Ha valaki, hát ő tuggya, mi az alulról indulni, kell neki némi politikai rutin, egy valamilyen diploma és máris kaptunk egy tapasztalt minisztert.
És neki nem kell lopnia, mert már -
megérdemelten - degeszre kereste magát, Nem fogja magát szaros néhány tízmillerért eladni. Remélem...