Csak az a biztos, hogy a kormány és a mögötte állók mindent lenyúltak ebben az országban, ami mozdítható és erre is könnyen rátehették a kezüket. Mivel a nyertes anoním marad, így senki nem tudhatja meg, nem lehet botrány.
Lehet hogy macerásabb lenyúlni mint az autópályát, de annyira macerás azért nem lehet hogy ne érje meg azt a csekélyke 1 milliárdot.
Szóval én az igenre szavazok de a valóságot itt se nagyon fogjuk megtudni az tuti.
Hát mert sokkal maczerásabb a lottó ötöst lenyúlni, mint a politikában kanonizált pénzszerzési formák. Egy lottó ötös lenyúlása tuti hír, odafigyelnek, a lottózásnak biztos vannak nemzetközi biztonsági normái, szoftverei, egyszóval nehézkes megbütykölni.
Ha azonban V. Orbán császár azt mondja, hogy az autópályát 40 milliárdból lehet felhúzni (közbe meg 32,4 milliárdból is kijönne), akkor abba nem köt bele senki, mert kevés ember van tisztában 1 km autópálya építési költségeivel. És mint azt már lejjebb írta egy kollega, 1 milliárd nem pénz az államnak. Pénzecske.
Cyberius: mindannyian csupán hatalmas bábjáték szereplői vagyunk, az igazságot sosem tudhatjuk meg. Még jó hogy rejtőzködik néhány életben maradt Cyberius, akik ellátnak a tömeg felett, és megmondják a frankót.
Aki azt hiszi, hogy ténylegesen a megválasztott politikusok irányítják az országot, az nagyon naív. Azok, akik évtizedek óta mögöttük állnak és ténylegesen hozzák a döntéseket, nyúlják le a nagy lóvékat. Aki az ötöst megnyerte, már ennek a pénznek a többszörösével rendelkezett, de ezt soha nem fogjuk megtudni.
Én is csóró vagyok vazze, de arányérzékem azért még van... Egymilliárd csak a hozzád hasonó földhözragadt, szűkagyú alakok szemében olyan sok pénz, hogy asszed, mindenki el akarja lopni. Az államnak ez aprópénz, le se szarják, hogy ki teszi zsebre.
Igazad van, de ezzel együtt szerintem a nyereményt is lenyúlja,bár megengedhetné hogy ne tegye,de mint tudjuk az állam bácsi mohóságánál már csak az "alkalmazottai" mohósága a nagyobb.(az ötöst, a négyeseket már nem nyúlja le az kidőlne, nem véletlenül relatíve kicsi pénz az ötösöhöz képest)
Viszont a vicc nagyon jó! :)))
Ha azt nézed, hogy az 5-ös lottó bevételeinek csak 45%-át rakják a nyereményalapba, akkor elég világosnak tűnik, hogy a lottóból származó pénzek jó részét az állam jól lenyúlja. Ha ebbe beleveszed az SZJA-t és elköltésekor az ÁFÁ-t, akkor még nagyobb részét lenyúlja az állam (már ha az APEH megtudja). Durva számítással a befizetett pénzek mindössze 20%-át költhetik el a nyertesek. Azaz 80%-ot elvesznek.
"Megengedheti-e magának az állam, hogy egy 1 milliárd feletti összeg magánkézbe kerüljön?"
Már miért ne. Szerinted Mo-on nincs ember, akinek 1 milliárdnál többje lenne? Mert van.
Van egy idevágó zsidó vicc:
Kohn vesz egy lovat 100 sékelért a vásárban, hazafelé megáll egy kocsmánál áldomást inni, de amikor beköti a lovat az istállóba, az összeesik és megdöglik. Nagyon kétségbeesik Kohn, majd bemegy az ivóba és kihirdeti, hogy azok között, akik befizetnek 10 sékelt, egy lovat fog kisorsolni. Akad is 20 jelentkező, befizetik Kohnnak a 200 sékelt, bedobják a neveiket egy kalapba, sorsolnak, majd a szerencsés nyertessel Kohn hátramegy az istállóba. Amikor a nyertes meglátja a lovat, megszólal:
- De hiszen ez a ló meg van dögölve.
- Nu, nem mondtam én egyszer sem, hogy élő lovat fogok kisorsolni. Nesze fiam, visszaadom a 10 sékeled, és adok még 10-et, hogy idd meg az egészségemre.
- És a többiekkel mi lesz?
- Nu, mi lenne, ők nem nyertek.
Megengedheti-e magának az állam, hogy egy 1 milliárd feletti összeg magánkézbe kerüljön? Vajon valóban megnyerte-e valaki? 2. eset, hogy 1 milliárd felett azonnal van 1 db nyertes... Nos erről kinek mi a véleménye..