Érdekelne engem is ez a téma.
Nem értettem teljesen, hogyan kell kiszedni a wav fájlokat.
Milyen editort célszerű használni, stb.
Diablo 2 zenét szeretném először is, azutám meg a culturest :)
De nem kell a rippeléshez külön hexaeditor. Én pl. előbb a DosNav filenézőjében megnézem, hol a file, majd egy kis saját progival kivágom belőle (csak offsetet és méretet lehet megadni...)
Így pölö a Master of Orion 2 zenéinek rippelése egy .bat megírásává redukálódik.
Wav-ban csak a sample-ök vannak, engem a zenei információ érdekel. Arra sehogy sem tudtam rájönni, hogy rakták bele. Valami modul-szerű, de nem tudtam kisilabizálni a patternformátumot.
Igen, nagyon egyszerű,a hangok Wav-ként vannak benne.
A Wav fájloknak a fejléce valahogy így kezdődik:RIFFŘŮ WAVEfmt
Innen kijelölöd, aztán másolás és beillesztés egy új fájlba.
Jut eszembe... Én a jó öreg Psycho Pinball zenéit szeretném kiszedni, de nem igazán tudok rájönni, hogy milyen formátumot használ (pedig más játékoknál, pl. az OMF-nél elég könnyen ki
tudtam találni, hogy mi micsoda). Csak annyi
derült ki számomra, hogy nincsenek patternek,
hanem úgy egy darabban vannak kiírva a note-ok.
Egy tipp: pár játékban gyárilag be van építve a screenshot gomb (pl. a Deus Ex-ben asszem F12, a Quake3-ban te állíthatod be a \bind "billenty" screenshot konzolparanccsal), érdemes megnézni a súgójukat.
Más: nekem is szükségem lenne némi segítségre, ugyanis az Unreal motoros játékokból szeretném a helyzetérzékeny zenéket kibányászni. (Tehát pl. a Deus Ex :))) esetében ha valami izgi történik, akkor megváltozik a háttérzene, biztos tudjátok miről van szó.)
Nos tehát, addig eljutottam, hogy a játék "sima" zenéit ki tudom írni .s3m, abból pedig .wav fájlba, csakhogy sehogy se' tudom előcsalogatni a helyzetérzékeny zenéket. Hol vannak? Ki tette őket oda? Mi ez most? Pls segítsen, aki tud!
:| Ez azért nem megy, mert így csak egy screenshot készíthetö. Ráadásul bizonyos játékoknál ha beillesztem a képet photoshop-ba vagy valami más szerkesztöbe, csak nagy feketeség van. (És még a játék is kifagy Alt-Tab nál) Azóta amúgy találtam ilyen képlopó progit, csak még nem próbáltam ki.
Sziasztok!
Nekem olyan kis progira lenne szükségem ami sceenshot-okat tud készíteni. Pár játékban van ilyen beépítve, de elég sokból kihagyták. Előre is köszike!
Hali!
Köszi a tippeket!
A Bink videót én is ismerem, fenn is van a lejátszóm, ez az FMV Extractor viszont ismeretlen volt számomra. Egy pár éve (jópár) volt egy Ripper nevezetű progi, ami az akkor még főként DOS-os játékokban tudott "túrkálni", elég nagy sikerrel. Kár hogy ebből nem csináltak Windows-ost (V5.0-nál leálltak vele). Azért volt jó kis tools, mert álltalánosan tudott keresni nagy állományokban wav; avi; mpg; stb. beültetett file-okat. Jó lenne Win alá is valami hasonló.
Ha esetleg hallottál ilyenről, megoszthatnád. Az Imperium Galactica I. - II.-ből nem tudod hogy lehet kiszedni sfx-eket?
Hi!
Már hogyne léteznének!
Van egy két ilyen progi,mint például az
FMV extractor progi mely rengeteg játékból ki tudja venni a videókat (Én az Emperorból és a Red Alert 2-ből kaptam ki vele)
Továbbá rengeteg játék Bink videoformátumot használ, ezeket .Bik kiterjesztésükről könnyen fel lehet ismerni.
Ehez lejátszót a radgametools oldaláról tölthetsz le.
Tomb Raider I-II-III videóit az Escplay programmal
játszhatod le, a harmadik rész zenéit (ami szerintem nagyon jól sikerült)a Tombripper nevű progival szedheted ki!
Hi!
Már hogyne léteznének!
Van egy két ilyen progi,mint például az
FMV extractor progi mely rengeteg játékból ki tudja venni a videókat (Én az Emperorból és a Red Alert 2-ből kaptam ki vele)
Továbbá rengeteg játék Bink videoformátumot használ, ezeket .Bik kiterjesztésükről könnyen fel lehet ismerni.
Ehez lejátszót a radgametools oldaláról tölthetsz le.
Tomb Raider I-II-III videóit az Escplay programmal
játszhatod le, a harmadik rész zenéit (ami szerintem nagyon jól sikerült)a Tombripper nevű progival szedheted ki!
Hi mindenki!
Gondoltam, indítanék egy topicot a címben szereolő témával kapcsolatban. Hátha rajtam kívül is van egy-két fanatikus, akit bosszant ha egy jobb (vagy roszabb) game igen coolra sikerült stuffjait (zene, intro videók, esetleg hangok -beszéd) csak a játékmenet alatt élvezheti.
Nos, ha lenne érdeklődő, vagy akár szakértő, aki rendendelkezik némi tapasztalattal azzal kapcsolatban, hogyan lehet ezeket a dolgokat kicsenni a gamékból és külön is lejátszható formátumba varázsolni, az ezen topicban megoszthatná a témával kapcsolatban érdeklődőkkel.
Engem mindenesetre érdekelne, hogy léteznek-e célorientált rippelő programok?