Keresés

Részletes keresés

Tyimofejev et. Creative Commons License 2001.12.26 0 0 3
Szerintem nincs pontos szám, de az biztos, hogy ez a kemény tél megsanyargatja őket. Egy időben éjszaka dolgoztam, és mindig találkoztam egy sétáló hajléktalannal, akinek az arcára csuklya volt húzva, hogy ne fázzon.
pynky Creative Commons License 2001.12.26 0 0 2
Én nem tudom, mennyien vannak, de ma, mikor elvittük megunt/kinött ruháinkat a Keletihez, ahol ételosztás volt, hát szép számmal voltak, legalább 300-an. ELég megrázó volt ennyi szegény, koszos, éhes embert együtt látni.
Előzmény: Korovioff (1)
Korovioff Creative Commons License 2001.11.23 0 0 1
Nem tudom, honnan vették, valószínuleg a Fopolgármesteri Hivataltól, mert ha valahol van ilyen összesítés, akkor valószínuleg ott. A szám egyébként a hajléktalanság, mint olyan definíciójától függ. Nincs a kezemben semmilyen adat, de a megérzésem az, hogy 30,000-nÉl jóval kevesebben lehetnbek, akiknek nincs más módjuk az éjszakai pihenésre, mint a hajléktalanszálló vagy az aluljáró.
Hozzátenném, én is azon a véleményen vagyok, hogy egy is túl sok. És igazán nagy szégyen, hogy még olyan szinten sem vagyunk tisztában a problémával, hogy hozzávetoleges számokat tudjunk a hajléktalanokról. Adatügyben a kukactévét nem tekintem mérvadónak.
A jelek szerint a baloldali lapok és a baloldali pártok a baloldaliság egyéb definíciói alapján végzik a munkájukat. Bár odáig már ok is eljutottak, hogy ennek a problémának a megoldásához is pénz kell. Zseniális felismerés.
Előzmény: livefast (-)
Asdf Creative Commons License 2001.11.23 0 0 0
... hogy a számuk nem 0, az biztos :-)
livefast Creative Commons License 2001.11.23 0 0 topiknyitó
Nem próbálom magam semlegesnek beállítani, konzervnek minősülök a mai besorolások alapján, de mégis higgadt választ kérnék az alábbi kérdésemre, ha lehet.

A minap az egyik kereskedelmi tévében hangzott el a hajléktalanok kapcsán, hogy a 2 milliós Budapesten ma ugyanannyi hajléktalan van, mint a 12 milliós New Yorkban, szám szerint 30 ezer.

Nem tudom, hol lehetne ellenőrizni ezt az adatot, tehát akár linknek, akár forrással idézett stat. adatnak örülnék.

Köszönet mindenkinek, aki segíteni tud!

livefast

Hozzáteszem azért, hogy egyetlen erdőlakó hajléktalan is épp eggyel több, mint amennyi elfogadható lenne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!