Keresés

Részletes keresés

Tiborc Creative Commons License 2002.01.10 0 0 161
Kedves Hegyi Gyula!

Idézet:
„Ha a baloldali és liberális értelmiség nem hisz a Fidesz-kormány leválthatóságában, ha lépten-nyomon az MSZP és az SZDSZ ügyetlenségét figurázza ki, ha kívülállóként a kezét mosva máris a kudarcot magyarázza, akkor alaposan megnehezíti a progresszió dolgát. Azt hiszem, van erkölcsi alapom azt állítani, hogy a publicisták és más véleményformáló értelmiségiek felelőssége legalább akkora, mint a gyakorló politikusoké."

Kedves Hegyi Gyula!
Csendes kérdés: mennyire véleményformáló értelmiségi pl. Agárdi Péter?
Másik kérdés:
Mi ez a mondat:
„Természetesen tudom, hogy a független értelmiségnek nem feladata segíteni az ellenzéki
politikusoknak.”
Ki látott már ilyent, eltekintve az önfelkentség hamis mítoszától?
„Semmivel sem tartozik a politikusoknak, okkal és joggal gúnyolódhat rajtuk.
(Rajtunk.)”

Kedves Hegyi Gyula!
Nem illik lemenni a heti hetes színvonalára, ott vannak ilyen jól megfizetett hamis próféták.
Valaha volt szerencsém megismerni a „Kádár – korszak” valamennyi jelentős társadalmilag „károsnak” ítélt szerveződését, Páter Bulányitól kezdve, Daloson át, a maoista formációkig.
Egyiket sem tartom jónak.
Egyetlen „politikus” maradt elfogadható: Édesapám.
Csendes kompromisszumot kötött még a Rákosi – rezsimmel: Nem lefeküdt, nem behódolt.
Csak nagy volt árva családja, és nem lett mártír, mert volt felelőssége. Csak hallgatott.
Élete végéig.
Sajnálom, ez a felelősség hiányzik mind Hegyi Gyulából, mind itt „vitézkedő” párttársából, Szanyi Tiborból, de az egész MSZP csapatból. Van néhány kivétel, de azoktól bizton megszabadul a párt.
Sajnálom, de ez van.
Tiborc

Előzmény: Hegyi Gyula (119)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.07 0 0 159
Ez az ego-s szöveg roppant eredeti. Még sohasem halottam.
Ha mégis győzne az mszp, akkor a kisebb esély jött be. Volt már ilyen. Túl fogom élni. Túléltem a megboldogult szocializmust is és az 1994-98 közötti ciklust is.
Van még kérdésed?
Előzmény: J.Hendrix59 (158)
J.Hendrix59 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 158
És mi lesz, ha méis?
Öngyilkos leszel?

Egyszerű módja lenne, és nem kerülne semmibe, ha az egodról levetnéd magad az IQ-dra...

Előzmény: Tappancs (156)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 157
Azér' jó lesz vigyázni: Kádár és Grósz is erősen készülődik...
Előzmény: Tappancs (156)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.07 0 0 156
Még John Lennon és George Harrison halála után is nagyobb esélyt adok annak, hogy a Beatles újra összeáll, mintsem az mszp győzzön 2002-ben.
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.22 0 0 155
Képzeld el, mindenki kivándorolna, aztán ugyanezt az őrjöngést folytatnák a magyarok, csak mostmár Ámerikában. Akkor meg jönnél haza, mi? :-)

Én azért egyelőre maradok és terjesztem itthon az igét.

De ezt az elnökség-megoldást megüzenem Kovácsnak. Szerintem boldogan átadná a posztját neked.

Reménykedj: van még jövőd a magyar politikában. Vár rád a párt! :-)

Előzmény: Derek (154)
Derek Creative Commons License 2001.12.22 0 0 154
"Tehát nincs jó megoldás? "

De van , en pl kivandoroltam.:-))
Az egyetlen jo megoldas ha engem valasztanak az MSZP elnokenek.:-)) Olyan pedigrem van,hogy csak na. Kepzeld egy 48-as jobboldali szocdem unokaja akit a komcsik nyomasara kizartak es egy 56-os munkastanacsos fia. Ilyen elnok kell nektek. Olyan 4 generacios munkasmozgalmi multtal amibe nem lehet belekotni es nincs kommunista mult . Csak tudomanyos munka. Csak nincs kedvem egyellore hazamenni,most kezdenek a szabadalmak tejelni.:-))

"Marad az, hogy rábízzuk a választókra, aztán jöjjön, aminek jönnie kell?"{

Hat vegul is ez van a demokraciakban jobbara.

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.22 0 0 153
Tehát nincs jó megoldás?

Marad az, hogy rábízzuk a választókra, aztán jöjjön, aminek jönnie kell?

Előzmény: Derek (151)
PETUR Creative Commons License 2001.12.22 0 0 152
"...egy FMPP nevű élcsapatpárt, amely folytonosan lebegteti az antiszemita és európaellenes szélsőjobbal való összefogás lehetőségét. Ennek megvalósulása pedig teljesen elszigetelné Magyarországot az Európai Uniótól,.."

Nevezheted élcsapatpártnak, én inkább hatalomipari vállalkozásnak nevezném őket. Ezért a Fidesz valójában nem jobboldal, nem baloldal, nem antiszemita, nem EU-ellenes -- semmiféle ilyen jelzőt nem aggatnék rájuk. Olyanok ők, mint egy a politika piacán működő vállalat, amelyik mindig azt igyekszik gyártani, amire a piacnak szüksége van, ami eladható. Indultak mint harcos liberálisok, most vallásos konzervatívok és nemzeti érzelmüek. Itt találták meg a politikaüzleti rést, amelyet egyre tágítanak újabb és újabb konkurensek bekebelézésével, pontosan úgy ahogy ez a gazdaságban is szokásos.

Ők elmennének persze tovább is, ezt Orbán többször nyilvánvalóvá tette, ha a hatalom-piac úgy kivánná, valóban összefognának a Miép-pel is, vagy bárkivel. -- Ha ezt nem teszik, annak okát nem bennük kell keresni, hanem a külpolitikai piaci feltételek állapotában, amely az EU, az USA által megszabott jelenlegi feltételek mellett ezt az irányt blokkolni látszanak. A Fidesz cég számára ez mindössze egy külpolitikai piac-korlátozó tényező, amelyhez ha kell persze alkalmazkodnak. -- Ilyenkor eszedbe juthat persze, hogyan müködne a Fidesz mondjuk egy Hitler és Mussolini által vezetett Európában, amire a válasz az, hogy ennek ma hál' Istennek nincs realitása!

A Fidesz- vállalat piaci érdekei a mai Európa felé vezetnek, ez ami miatt nincs okod különösebb aggodalomra.

Előzmény: Törölt nick (149)
Derek Creative Commons License 2001.12.22 0 0 151
Ez mind igaz , de ezzel a gardaval nem lehet nyerni.
Sot megkockaztatom nem is szabad.
Viszont az is tragedia ,ha aFidesz marad, mert itt van elottunk az uj partallam, marcsak a hataskori listak hianyoznak, bar mar leteznek,megha nem is tudunk rola.
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.22 0 0 150
Bocs, lemaradt a mondat fele.

"Hatszázadrangú kérdés ez az alapkérdéshez viszonyítva és legszívesebben megkérném őket, hogy ezt kommunikálják inkább.

Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.22 0 0 149
Tudod a topicnyitóban is van igazság, a te utolsó mondatod is igaz lehet. Ha valami - jobb szó híján használom ezt a jelzőt - európai stílusú, felfogású jobboldallal állnánk szemben, még én is hajlanék arra, hogy most nem feltétlen kellene a győzelemre törekedni.

De túl azon, hogy egy politikai párt mindig meg akarja nyerni a választásokat, sajnos az a helyzet, hogy nálunk nem egy európai jobboldal létezik, hanem egy FMPP nevű élcsapatpárt, amely folytonosan lebegteti az antiszemita és európaellenes szélsőjobbal való összefogás lehetőségét. Ennek megvalósulása pedig teljesen elszigetelné Magyarországot az Európai Uniótól, folyamatos és megoldhatatlan ellentéteket okozna a szomszéd országokkal (ha erőszakosabb módon politizálna még háborús konfliktusba is keverhetné az országot), nem is beszélve a társadalmon belüli konfliktusokról és a gazdaságra gyakorolt kedvezőtlen hatásáról. De nem hiszem, hogy neked ezt különösebben magyarázni kéne.

Szóval itt állunk ez előtt a helyzet előtt és nincs más erő, amely ezt a rémálmot meg tudná akadályozni, mint egy szocialista-liberális győzelem és kormányalakítás. Ebből a szempontból nekem _MOST_ édesmindegy, hogy kik a vezető emberek a szocialisták kampányában. Hadd legyek cinikus: mindegy, hogy a macska milyen színű, az a fontos, hogy megfogja az egeret.

A szocik vezérkara pedig lehet, hogy támadható azért, mert a korábbi rendszerben is betöltöttek funkciókat - bár szerintem ez önmagában, annak vizsgálata nélkül, hogy mi is volt a konkrét cselekvés még nem elítélendő. Ugyanakkor azt látom, hogy a Fidesz vezérkara a demokratikus attitűd szempontjából sokkal inkább emlékeztet a meghaladottnak vélt diktatúrára, mint az az MSZP-s vezérkar, amelynek négy éves kormányzása idején senki politikai meggyőződését nem firtatták, az embereknek eszük ágában sem volt félni a hatalomtól, a 72 százalékos parlamenti többség teljesen magától értetődő módon megengedte a 28 százalékos kisebbségnek vizsgálóbizottságok felállítását és általában a politika törekedett az érdekviszonyok figyelembevételére, stb, stb. Most sincs okom feltételezni, hogy ha az MSZP hatalomra kerül, akkor másként viselkedne és ez bőven ráférne erre a szándékosan, ugyanakkor minden racionális okot - legalábbi ha eltekintünk a klientúrák érdekétől - nélkülözően felbolygatott országra.

Arról már nem is beszélve, hogy mondhatunk bármit Bokros Lajosról és csomagjáról: az, hogy létrejött, bizonyítja, hogy szükséghelyzetben az MSZP-SZDSZ kormányzat végülis képes volt DÖNTENI. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat igazából semmilyen komoly, strukturális döntést nem vállalt fel. Talán egyetlen pozitívuma, hogy legalább alapvetően hagyták a gazdaságot működni és nem trappoltak bele a porcelánboltba túlságosan. De ezen kívül egy nagy nulla a tevékenységük. Így aztán bárki is lesz az utódjuk, akár ők maguk, akár a baloldal, valakinek nyakába szakad a végre nem hajtott feladatok terhe, mert nem lehet a végtelenségig halasztgatni az egészségügy, a mezőgazdaság, az oktatás, a környezetvédelem, stb problémáinak megoldását.

Én azt hiányolom, hogy nálam sokkal, de sokkal okosabb és az én nulla befolyásomhoz képest valós befolyással rendelkező, legalábbis nem jobboldali értelmiségiek alig néhány kivételtől eltekintve csendben vannak, vagy ha megszólalnak, akkor olyan világrengető problémákat említenek, hogy ilyen vagy olyan az MSZP kampánya. Hatszázadrangú kérdés ez az alapkérdéshez viszonyítva és legszívesebben megkérném őket. Minden hasonlat sántít és a helyzet persze nem ennyire súlyos Magyarországon, de a dinamikus Hitlernél a csetlő-botló weimari köztársaság is jobb volt. Ezt kéne valahogy kommunikálni, nem pedig azt, hogy hogyan mutat x vagy y a képernyőn.

Előzmény: Derek (148)
Derek Creative Commons License 2001.12.21 0 0 148
"Valamilyen szinten én is benne vagyok az MSZP "kampányában és marhára elegem van már azokból, akik ha nem látja senki odamennek az emberhez és a fülébe súgják, "Veletek vagyok ám!", de hogy ezt esetleg nyilvánosan is kimondják és a tekintélyükkel elő is segítsék, hogy változás legyen, na azt már nem. Akiknek baromira elegük van ebből a fideszbagázsból, de egy homokszemet odébb nem tennének az eltakarításukért, holott lenne rá módjuk. Akik valami világtragédiának állítják be az MSZP kampányban fellelhető botlásokat, miközben - bár nem expressis verbis - alig titkoltan ájuldoznak a Fidesz PR állítólagos zsenialitásán. Akikről TGM a számomra reveláció értékű "Be vagytok szarva?" cikkében olyan érzékletesen írt. Akik az örökös és célzatos fanyalgásukkal és mindig mindent jobban tudásukkal csak elbizonytalanításra jók. "

Mellesleg en is fanyalgok az egesz MSZP kampanytol, pontosabban azoktol az emberektol akik ezt a kampanyt jegyzik. En nem akarom azt,hogy egy Medgyessy miniszterelnok legyen es azt sem ,hogy az egesz regi bagazsbol megint visszauljenek egy csomoan a barsonyszekbe.Meg aztan ezek nekem dumalhatnak akarmit Nagy Sandortol Sziliig.
Ott van a szegedi Botka Laci ,vagy a kanizsai Gondor Pista,miert nem ilyeneket nyom eloterbe a Maszop. Azoknak meg talan en is hinnek.
Ha nem csereli le a Maszop teljesen a felso vezerkarat semmi nem lesz beloluk.
Lehet,hogy nem fognak olyan flottul nyilatkozgatni a sajtonak ,mint az oreg rokak, de ezt par honapon belul meg lehet tanulni. Az orszagnak jo lenne ,ha a Fidesz megbukna a valasztasokon, a Maszopnak meg az tenne jot ha elvesztene.

Előzmény: Törölt nick (145)
wizes Creative Commons License 2001.12.21 0 0 147
Láttam!
Végtelen korrekt embert láttam!
Plussz még tudja mi az a mi!
Kikezdték.
Itt is a neten, de! kevesek a tudásához!
Beírásai az MN.-ből idézve a netdolgai!
Szerintem hijába Szanyi Tibor 1 képviselő, itt a neten magán ember is lehet!
SŐT kell is, hogy legyen!!
Tisztelem a srácot!
WG.wizes.w.
(Nem MSZP-s)
Előzmény: Hegyi Gyula (130)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 145
Kedves Gyula, nagyon örülök, hogy végre valaki megírta ezt a cikket. Én ugyan nem vagyok újságíró (bár amit az elmúlt tíz évben a Népszabónak elküldtem, azt mind lehozták), de a Népszabadság utóbbi napokban megjelent egyes megnyilvánulásai kapcsán már bizony isten azon gondolkoztam, hogy írok nekik egy vitriolosra hangszerelt cikket az elgyávult balliberális értelmiségről, beleértve természetesen az újságírókat is, mély tisztelettel a kevés kivétel iránt. Végülis letettem róla, de nem azért mert a véleményem változott, hanem mert úgy gondoltam, hogy mi a francnak tépjem a számat, amikor azok, akiknek nevük, tekintélyük okán szólni kéne, gyávaságból vagy sunyi számításból inkább hallgatnak.

Különösen egyetértek cikked következő mondatával:

"...Ha a baloldali és liberális értelmiség nem hisz a Fidesz-kormány
leválthatóságában, ha lépten-nyomon az MSZP és az SZDSZ ügyetlenségét figurázza ki,
ha kívülállóként a kezét mosva máris a kudarcot magyarázza, akkor alaposan megnehezíti a
progresszió dolgát..."

Tökéletes mondat.

Valamilyen szinten én is benne vagyok az MSZP kampányában és marhára elegem van már azokból, akik ha nem látja senki odamennek az emberhez és a fülébe súgják, "Veletek vagyok ám!", de hogy ezt esetleg nyilvánosan is kimondják és a tekintélyükkel elő is segítsék, hogy változás legyen, na azt már nem. Akiknek baromira elegük van ebből a fideszbagázsból, de egy homokszemet odébb nem tennének az eltakarításukért, holott lenne rá módjuk. Akik valami világtragédiának állítják be az MSZP kampányban fellelhető botlásokat, miközben - bár nem expressis verbis - alig titkoltan ájuldoznak a Fidesz PR állítólagos zsenialitásán. Akikről TGM a számomra reveláció értékű "Be vagytok szarva?" cikkében olyan érzékletesen írt. Akik az örökös és célzatos fanyalgásukkal és mindig mindent jobban tudásukkal csak elbizonytalanításra jók.

Nem folytatom, mert nagyon késő van már és különben is megint elkapott az indulat. De azt hiszem ugyanarról a dologról beszélünk. Nehezen veszem tudomásul, hogy mikor 1000-rel kéne pörögni, akkor egyesek nyögvenyelősen alig 10-zel forognak.

Jó éjt.

Előzmény: Hegyi Gyula (119)
Probatbicol Creative Commons License 2001.12.21 0 0 144
Te még nem alszol, kis pöcs?
Előzmény: clodvig (143)
clodvig Creative Commons License 2001.12.21 0 0 143
"Ismerlek bizony, és Te is kedvelsz engem."

A Nagy Jusztot ne szeretné a Hegyi?

Előzmény: Probatbicol (141)
Hegyi Gyula Creative Commons License 2001.12.21 0 0 142
A kedvedért mindent, de a Mefisztó igen érthető.
Probatbicol Creative Commons License 2001.12.21 0 0 141
Ismerlek bizony, és Te is kedvelsz engem. Éppen ezért bosszant, hogy ha ugyanazokat a hibákat látom nálad, amikért b@szt@tni szoktam a kedves jobbszárnyat.

Legalább a kedvemért tedd meg, hogy amit leírsz, az legyen pontos.

Előzmény: Hegyi Gyula (140)
Hegyi Gyula Creative Commons License 2001.12.21 0 0 140
Szerintem ismersz, az a baj, hogy én nem tudom, ki vagy Te. De kösz.
Előzmény: Probatbicol (139)
Probatbicol Creative Commons License 2001.12.21 0 0 139
Mephisto, baszd meg, megőrülök tőled.
Előzmény: Hegyi Gyula (138)
Hegyi Gyula Creative Commons License 2001.12.21 0 0 138
Ha visszagondolok, 94 és 98 között nem írtam direkt kormánypárti cikkeket, inkább elméleti írásokat egy ideális baloldalról.
Szívesen írnék filmkritikákat, néha mostanság is írok, de ahhoz filmek is kellenének...
Gondold meg, volt idő, amikor olyan filmekről írhattam, mint a Hair, a Mefisztó, Fassbinder, Godard, Angelopulosz, Tarkovszij stb. legújabb filmjei.
A mostani akció-felhozatalnál még a politika is intellektuálisabb.
De az elmúlt hónapban két új novellám is megjelent (Tekintet, Lyukasóra, egy balos és egy jobbos folyóiratban), ha érdekel, majd valahogy felteszem a netre.
Előzmény: Derek (137)
Derek Creative Commons License 2001.12.21 0 0 137
"A nagy különbség a jelenlegi baloldal és jobboldal között, hogy mi őszintén úgy gondoljuk, ha nyerünk, a sajtó jól teszi, ha bírálja a kormányunkat. "

Es te mit csinalsz, addig nem irsz, vagy csak filmkritikakat, mert tudod kormanyparti ujsagironak lenni az olyan ciki, kormanytol fuggetlenul.

Előzmény: Hegyi Gyula (134)
Bermuda Gatya Creative Commons License 2001.12.21 0 0 136
Jó lenne, ha már az ország érdekeit szolgálnád.
Előzmény: Hegyi Gyula (134)
Bermuda Gatya Creative Commons License 2001.12.21 0 0 135
Mondjon le, képviselö Úr !
Előzmény: Hegyi Gyula (134)
Hegyi Gyula Creative Commons License 2001.12.21 0 0 134
Kedves kovvacs,
jó hallani felőled. Ráadásul :) nélkül gondolom.
Nem "kell" megvédenem Tibort. Jó szívvel írom róla, ami igaz, hogy egyenes és becsületes ember. A frakcióban is tud pokróc lenni, mi tagadás, de bocs a közönségességért, a pokróccal lehet takarózdni, a nyállal meg nem. De elfogult vagyok irányába, ezt készséggel elismerem.
Tisztelt La Koma!
Amennyire tudom, már a Munkáspárt sem ellenzi az EU-tagságot, s jó kapcsolatot épített ki az Európa Parlament kommunista (hosszabb neve is van) frakciójával. Az SZDSZ-szel olykor van bajom, de nem tartom hazaárulónak őket.
A nagy különbség a jelenlegi baloldal és jobboldal között, hogy mi őszintén úgy gondoljuk, ha nyerünk, a sajtó jól teszi, ha bírálja a kormányunkat.
La Koma Creative Commons License 2001.12.20 0 0 133
Tisztelt Hegyi Gyula!

Ha ma Magyarországon van párt, amely abszolút elveti az EU-csatlakozást, az a baloldalon található Munkáspárt.
A Miép csupán fenntartásokkal él, amelyeket még senki sem tudott megnyugtatóan cáfolni.

Az Ön által függetlennek aposztrofált értelmiség 3,5 évig szapulta a kormányt és csak a kormányt.
A most szaporodó ellenzékre irányuló "kritikák" gerinctelen kihátrálási készségük jele csupán a felelősség alól, amelyet akkor kellene viselniük, ha kedvenceik, az Mszp és az Szdsz újra kormányra kerülne és bizonyítaniuk kellene.
Üdv.:
La Koma

Megismételném: jövőnk kerékkötői a baloldalon keresendők, elsősorban az anakronisztikus Munkáspárt, másodsorban a hazaáruló Szdsz, harmadsorban az elkopott Mszp soraiban.

Előzmény: Hegyi Gyula (119)
kovvacs Creative Commons License 2001.12.20 0 0 132
Kedves Gyula,
értem én, hogy meg kell védened,
de az őszinteségből nem következik, hogy valaki döntse magából a kulturálatlan szövegeket.

Az őszinteség a tartalom minősége,
az igazság a tartalom,
a kulturáltság, a stílus a tartalom formája.

Lehet, hogy igazságot és őszintén mondott de...

Az az egész topik amúgy is egy időzített bomba volt.

Te legalább -tapasztalataim szerint- olyan stílusban fogalmazol, ami bárhol megjelenhetne, mert nem lenne "hullaciki". Még akkor is, ha szerintem nincs igazad abban, amit leírsz. De ahogy leírod, az OK.

Vagy Szanyi köztetek is anyázni szokott?

Előzmény: Hegyi Gyula (130)
Hegyi Gyula Creative Commons License 2001.12.20 0 0 131
Megfagy bennem egy vér.
Esküszöm, hogy csak úgy felötlött bennem a hasonlat.
S talán véletlenül épp egy orvosnak írtam?
A konkrét válasz természetesen az, hogy azért, mert - szemben OVI-val - nem mondtak le az elkerülhetetlen megváltoztatásáról.
Estig távol leszek.
Előzmény: Kulik (129)
Hegyi Gyula Creative Commons License 2001.12.20 0 0 130
Kösz, de szívesen válaszolok.
Az adott Aktuálist nem láttam.
Tibor stílusa különbözik az enyémtől.
Rendkívül egyenes, karakán, őszinte embernek tartom, aki mindig (a frakción és a párton belül is), mindenkivel szemben vállalja a véleményét. Többre tartom a bülbül-szavú csúszó-mászóknál.
Az pedig valóban eldöntésre váró kérdés, hogy ez itt milyen értelemben tekinthető nyilvánosságnak, médiumnak?
Előzmény: Kulik (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!