Keresés

Részletes keresés

pancho Creative Commons License 2001.12.04 0 0 20
Ilyen alapon a Matáv is helyi szolgáltatásra kapott szerződést, mivel ő sem szolgáltathat mindenhol.
Az LTO-k lényege épp az volt, hogy egy-egy megyében, vagy egy-egy megye egy részén (egy körzetben) szolgáltattak csak. A Vivendi ezen már rég túllépett. Az meg, hogy telefont V-fon néven szolgáltat, semmit nem jelent.
Amikor Antallék a koncessziós szerződést kötötték, a Vivendinek még eszében sem volt Magyarországra jönni, az LTO-k csupa kis cég volt (többnyire kb. 50% Matáv résszel).
Előzmény: Konrad (18)
Konrad Creative Commons License 2001.12.04 0 0 19
Ez pedig a honlapjukról:
"A Vivendi Telecom Hungary irányítása alá egy hat megyére kiterjedő helyi közcélú távbeszélő szolgáltatást nyújtó társaság, a V-fon;... "
Előzmény: Konrad (18)
Konrad Creative Commons License 2001.12.04 0 0 18
LTO: Helyi , de nem azért, mert helyi a cég. A DÉLTÁV kaptam meg a 62 és 63-as körzetet, két meghatározó tulajdonosa a GE és a CGE volt (amcsi és francia), ezek pedig elég globálisak. A helyi az arra vonatkozott, hogy nem országos, hanem _helyi_ szolgáltatásra kaptak szerződést.

A Vivendi pedig ráadásul V-fon néven szolgáltat telefont, ahol koncessziós joga van.
A csúszás pedig nem a későbbi szerződéskötés miatt van, hanem mert úgy gondolták Antallék, hogy a Matáv annyira erős, hogy a 'kicsiknek' adnak még egy kis időelőnyt.

De a kicsik azóta felnőttek, és a legnagyobb azóta Vivendi lett...

Előzmény: pancho (16)
Fester Creative Commons License 2001.12.04 0 0 17
Szerintem nem egészen így van, de magabiztosságod teljesen bizonytalanná tett:-). Visszavonulok, megnézem a régi feljegyzéseimet és jelentkezem.
Megnézem még azt is, mert emlékeimben él, hogy a Matávnak is marad 12.23 után koncessziós területe.

Üdv: Fester

Előzmény: pancho (16)
pancho Creative Commons License 2001.12.04 0 0 16
Már miért is lenne az? Az LTO nevében az L= local, a Vivendi meg már nem az.
Az LTO-kkal lehet, hogy az Antall-kormány kötött szerződést, de akkor a Vivendi még a környéken se volt. És az LTO-kkal kötött szerződés határideje ugyanaz volt, mint a Matávval kötötté.
Előzmény: Konrad (15)
Konrad Creative Commons License 2001.12.04 0 0 15
pancho drága!

A Vivendi LTO!

Az eredti cég megkapott több koncessziót (3-at), meg cégeket vásárolt fel. Csak külön névcen nyomultak (Déltáv, Digitel 2002 stb.)
Majd végül egy cégben egyesültek. De az eredeti koncessziós szerződést még Antallék kötötték...

Előzmény: pancho (14)
pancho Creative Commons License 2001.12.04 0 0 14
A CIB sokkal olcsóbb, mint mondjuk a KHB (számlavezetés, átutalási díjak, minden egyéb), és a betétkamataik is kedvezőbbek. Én pl. csak ezért mentem át hozzájuk, és egy évben kb. negyedét (25%) sarcolják le tőlem, mint a KHB, ugyanakkora pénzforgalom és átutalásszám mellett.

A Vivendi ugyan később írt alá, de évekkel később. Már az Orbán-kormány idején. A Matáv meg még az Antall-kormány idején (akkoriban épp dolgoztam nekik is, mármint a Matávnak). Ahol Vivendi van most, azokon a területeken akkoriban (és még évekig) helyi telefontársaságok (LTO-k) működtek. Itt zsebekbe csúsztatott pénzekről van szó csak.
Tudod: jó kezekben az ország, mert olyanok irányítják, akik valóra váltják vágyaikat. Mármint a sajátjaikat. Azok a jó kezek meg a zsebekben kotorásznak. Mindenkiében. Csak épp az enyémben meg a tiédben lehet, hogy nem sok mindent találnak, de mondjuk a Vivendiáben biztos ottfelejtettek valami aprócska milliódolláros csekket, és az véletlenül épp a kéz tulajdonosának nevére szólt.

Előzmény: Fester (13)
Fester Creative Commons License 2001.12.04 0 0 13
Kedves Pancho,

off
nem tudom mi tetszik Neked a CIB-ben. Az egyik legdrágább és legrugalmatlanabb bankok egyike. Csak egy példa: Feleségem cége CIB-es, az én cégem szintén CIB-es, VIP ügyfelek vagyunk és mégis az FHB-nél kötöm meg az építési hitelemet mert ezen a tökfej társasággal nem lehet kijönni. Persze hírdetik magukat, de hát olyan is...

on

A Vivendinek azért jár le, ha jól emlékszem tíz hónappal később a koncessziós szerződése, mert később írta alá. Nem vagyok nagy rajongója OVikinek, de erről nem igazán tehet, alapvetően a politika ezért kavargatja a gyomromat, mert nagyon sokan meggyőződés nélkül rágalmazzák azokat akik nem szimpatikusak nekik.

Üdv: Fester

Előzmény: pancho (4)
pancho Creative Commons License 2001.11.29 0 0 12
"fogyasztóként a pénzük révén élet és halál urai a piacon"

Igen, ahol nem abból lehet választani, hogy vagy ezt veszed, vagy semmit. Jelenleg nálunk még ez utóbbi van.

Előzmény: borzimorzi (11)
borzimorzi Creative Commons License 2001.11.29 0 0 11
Kedves Pancho!

Off
Hát, az én számláim nem véletlenül vannak a CIB-nél... (Viszont az új, hogy kifejezetten pocséknak ítélted meg a KH-t.)
On

Attól tartok Mo. ebből a szempontból sem Némo. Itt még nem igazán jutott el az emberek agyáig, hogy fogyasztóként a pénzük révén élet és halál urai a piacon. Marad a jó öreg megszokás... Amúgy a verseny-okozta árcsökkenés nem is olyan rossz talán: a végképp működésképtelen kis szolgáltatók kihullanak a rostán, marad 2-3 nagy, aki versenyez értem minőségben, olcsóságban mmmm. Lehet, hogy még a végén lesz nekem otthoni netecském? ;)

Csót:
b

Előzmény: pancho (4)
pancho Creative Commons License 2001.11.23 0 0 10
A Matávval az Antall-kormány, de a Vivendivel Vikikéék.
Előzmény: Konrad (8)
bárány Creative Commons License 2001.11.23 0 0 9
pláne!
az átlagpolgárok már csak olyanok :))))))))
Előzmény: Konrad (8)
Konrad Creative Commons License 2001.11.23 0 0 8
És ha pedig felkészült az átlagpolgár, akkor tudja, hogy a koncessziós szerződést nem is az Orbán kormány kötötte...
Régebbi az annál!
Előzmény: bárány (6)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.22 0 0 7
:))))))
Előzmény: originalqszi (5)
bárány Creative Commons License 2001.11.22 0 0 6
:)))))))))))

de ezért csak kedves kormányunkat (Orbán-félét) lehet okolni, az kötött a Vivendivel ilyen kivételező koncessziós szerződést. Most, hogy jönnek a választások, remélhetőleg ezt nem felejtik el a Vivendi-körzetekben lakók.

az átlag választópolgárt ismerve ez fontos szempont lesz májusban :)))

Előzmény: pancho (4)
originalqszi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 5
Drága MATÁV! Nálam nyerő vagy, ha havi 4000-ért korlátlan netezést ajánlsz, a kedvezményes időszakban!:))))) Tessék?? Alapdíj???? egy lófaszt! Ebben minden benne van, alapdíj, netszolgáltatás és internetes becsengetés:)))))))
pancho Creative Commons License 2001.11.22 0 0 4
off
A K&H-t ne soroljuk a jobb bankok közé. A legpocsékabbak egyike.
A CIB valóban az egyik legjobb.
off vége

Aki nem Matáv-területen lakik, azoknak 2003. január 1. lesz a megváltás időpontja, de ezért csak kedves kormányunkat (Orbán-félét) lehet okolni, az kötött a Vivendivel ilyen kivételező koncessziós szerződést. Most, hogy jönnek a választások, remélhetőleg ezt nem felejtik el a Vivendi-körzetekben lakók.

"még olyan esetben is, amikor az újonnan megjelenő szolgáltatók testhosszal jobbak a réginél, akkor sem csökken viharosan a réginek a piaci részesedése"
Ezt azért nem állítanám. Lásd Németország. Igaz, a részesedése nem csökkent vészesen (de azért jelentősen igen), de csak mert 65%-kal csökkentette az árait, mikor látta, hogy rohamléptekkel húznak át az előfizetői az új cégekhez.

Előzmény: borzimorzi (3)
borzimorzi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3
Kedves Harm2, a legidősebb nagynéném a Pápatel koncessziós területén lakik, egyik barátosném pedig a Monoron. Ők is szeretnének Matáv-zónában élni, épp csak nam tehetik, sajna.

Ami meg a jelenlegi Matáv-zónába levő előfizetők elpártolási kedvét illeti, háááát... Szvsz nagyobb a füstje, mint a lángja. A Matáv még mindig jobb szolgáltató, mint az alternatívok, még mindig megbízhatóbb pl. a számlázási rendszere és a felkészültebbek a MatávPontos ügyfélszolgái is. Az 1212 már nem ilyen egyértelműen OK, de legalább ingyenes és nem kell hozzá kimozdulni.

A magyar tapasztalat pedig azt mutatja, hogy még olyan esetben is, amikor az újonnan megjelenő szolgáltatók testhosszal jobbak a réginél, akkor sem csökken viharosan a réginek a piaci részesedése. A bankszektorban pl. azt láthatjuk, hogy hiába sokkal jobb a CIB és a KH (de még a szutyi is, szvsz) az Ótirpáknál, az emberek megszokásból akkor is fenntartják az ótépés egyszámlát, ha azon a legrosszabb a pénzük látra szóló és lekötött betétre járó kamata egyaránt, s még hitelt is drágábban kapnak, mint máshol. A megszokás sokkal nagyobb úr szvsz, mint sokan gondolják, de majd meglátjuk...

Csót:
b

Előzmény: harm2 (2)
harm2 Creative Commons License 2001.11.22 0 0 2

Hát miféle liberaliláció az, ahol a Matáv monopolium lejár, de a Vivendi helyett mást nem lehet választani??!? A rohadt szarevő harácsoló áremelő Vivendi terjeszkedhet ezerrel, de tőlük bezzeg nem lehet elpártolni!!!

MATÁV zónában akarok élni!!

kzs1974 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 1
Hát, majd meglátjuk, kinek is lesz jobb.

Én azért kíváncsi leszek, hogy hány Matáv területen lévő előfizető akar majd szolgáltatót váltani. Elvégre erre lehetőség lesz majd dec. 23-tól :o)

A többi telefonszolgáltató még szerencsés helyzetben van abból a szempontból, hogy az ő területükre a Matáv még nem mehet be 1 évig.

Előzmény: Original Ganjaman (0)
Original Ganjaman Creative Commons License 2001.11.21 0 0 0
Dehogy!!!

0 Ft-ért telefonálhacc majdan. :-))

Előzmény: bedos (-)
bedos Creative Commons License 2001.11.21 0 0 topiknyitó
Ahogy végignéztem a matav és a konkurencia terveit megint mindenkinek jobb lesz csak nekünk nem.(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!