Na a kocsiról? találtam valamit:
Csakhát ez ugye Reynard váz
The Premier1 Grand Prix car will be a stunning 'state of the art' single-seater racing car.
The car will be a 6-speed pneumatic semi-automatic paddle operated sequential gearbox combined with a proven 4-litre V10 engine giving in excess of 750 brake horsepower and a broad power band to enhance drivability and the opportunity for overtaking.
The Carbon/Kevlar chassis will be built to exceed Formula 1 crash test and safety standards and will have some unique extra safety features. The shape will be partly determined by Formula 1 standard design utilising the latest in Finite Element Analysis but will allow greater underbody aerodynamics to allow close racing and 'towing'.
The total weight of the car and driver will be approximately 650kgs.
Cars will race on'slick' tyres with lap times and speeds similar to Formula 1. The wheels will have tethers as tested in both Formula 1 and Champcars and the nose section will be subjected to a 'double' impact crash test and will have a collapsible steering column.
Suspension will be pushrod activated rockers acting on coil spring and adjustable dampers with variable rate anti-roll bars. Uprights will be fabricated steel assemblies with 4-wheel vented brake discs and 4-piston callipers.
The cars will feature a bespoke data logging system designed specifically for Premier1 including a sophisticated steering wheel display and electronics system.
The CarRace TeamsDriversCircuitsOther EventsCorporate Structure
A baj az, hogy német klub nincs a támogatók között. Ha lenne, akkor náluk rákérdeznék, hogy hogy áll a széria szekere. Sajna franciául, angolul, portugálul nem tudok.:( Azé gondolkodom még, hogy honnan lehetne a sorozattal kapcsolatos infókat szerezni.
Nnna jó lenne tudni, hogy akkó most mi van ezzé a sorozattal. Ui. k...a nagy kuss van körülötte. A honlapjuk még működik.
Monnyuk a Reynardnak nincs píze a sorozatra az tuti.
Én úgy tudom, hogy a verseny 2x1 órás lesz, közte némi szünettel, és a 2. rajtnál az első verseny eredménye lesz a rajtsorrend. A versenyautókón a félautómata váltó kivételével minden elektromos kütyű tilos lesz. A Dailyf1.com-on van bővebb infó a sorozatról.
Nemtudom mennyire lesz "komoly" ez a versenysorozat, de nekem az a sejtésem, ez csak vmiféle promóciós dolog, egy kis langyos szombat délutáni futkározás a versenypályán, persze a pilóták jól hangzanak (Mansell), de ez inkább vmi hétvégi bulinak tekinthető, majd meglássuk (ha egyáltalán lássuk...), inkább ne legyen igazam.
Mindenesetre F1-gyel nem fog rivalizálni, azt tuti
Szó sincs arról, hogy csak brit pilóták indulnának. Jelenleg ugyan a legtöbb megkeresett valóban brit, de folynak tárgyalások olasz és francia sofőrökkel is.
Gondolom a Brit bajnokságokból jönnek először (így is van hirdetve, hogy brit pilóták lesznek)majd később a szponzorok megjelenésével jönnek más országok versenyzői is amennyiben életképes lesz.
Nekem csak egy bökkenőm van a dologban, hogy olyan csapatok adják a nevüket akik súlyos anyagi helyzetben urambocsá csődben vannak akkora a tartozásuk. Csak nehogy valamilyen pénzmosó műhelynek használják majd, mert jó lenne a mai F1 ellenlábasaként beindulna.
Erre én is kiváncsi leszek. Milyen autók, mely versenyzők fognak itt versenyezni, illetve mely gyárak fogják a technikát a csapatok számára biztosítani.
Elsőre olyan ez nekem mint anno a 90évek közepén a Cart kontra IRL.
Kérdés mennyit kérnek majd jogdíjat?
A F1 már sajna régen nem a versenyzésről szól, éppen ezért lenne ez a Premier sorozat jobb nekünk nézőknek a teljesen egyforma autók miatt.