Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2002.11.19 0 0 9
Nekem a Settlers IV. tökéletesen fut WineX alatt :-)

Wic

Tamska Creative Commons License 2002.02.25 0 0 8
Nálam ez nem elvi inkább kényelmi kérdés. :-) Rögtön hozzáteszem, hogy jobban örülnék a az adott játékok direkt portolásának, ami persze csak a kritikus felhasználói szám elérése után lehet egyáltalán realitás.

Megnézve a transgaming honlapját, elég sok "fontos" játék fut, persze egy nagy halom pedig nem fut egyáltalán. Ez olyan felemás érzés, sztem nem járnak rossz nyomon, ugynais:

Ha bárki belegondol a Linux desktop elterejedéséhez (ha kell ez egyáltalán) a szoftverek kellene. Namármost az összes desktop feladat mára már megoldott azaz ellátható linuxon (multimedia: xmms és MPlayer, office-ok, cd írás, stb.) imho igazából már csak a játékok hiányoznak.

Előzmény: warpc0re (7)
warpc0re Creative Commons License 2002.02.25 0 0 7
Akik elvből nem használnak Windózt, és csak egy-két játékkal játszanak, azok száma annyira elenyészően kevés, hogy kb. 0 piacot jelentenek... Sajna ez a 22-es csapdája. Egyébként úgy overall nem értek egyet az ilyen Windows binary supportot nyújtó cuccokkal. Ugyanis egy Linux és egy Windows annyira eltér egymástól hogy a futtatott program amúgy is csak nyögvenyelősen működik.

Sokkal jobb módszer, ha ezeket a library-kat használva portolják a cuccokat. Így csak néhány változtatás szükséges, ezért olcsó megoldás, a végeredmény sokkal jobban idomul a célplatformhoz, és jóval stabillabb is lesz, mint egy konvertált executable.

Jó példa az OS/2-es Win32 emulátor, az Odin. Bár a részben Wine forrásokra épülő emulátor binary-fordító része csak próbálkozni jó, a segítségével portolt Macromedia Flash Player és Netscape Plug-In, meg a szintén Odinos Opera/2 már nagyon jól működik. Egyébként az Odin készítői vállalják is, hogy egy-egy alkalmazáshoz kiegészítik az Odin még hiányzó részeit, vagy maguk is vállalnak portolást, persze nem ingyen, de elég olcsón ahhoz, hogy megérje. És egy, az OS/2-nél jóval elterjedtebb platformon, mint amilyen a Linux is, mégjobban megérné ez a módszer.

Előzmény: Thas (6)
Thas Creative Commons License 2002.02.23 0 0 6
De most őszintén egy 20Gigás vagy nagyobb vinyón azért nyugodtan elfér két oprendszer is. Ha nem feltétel az, hogy gépnek heteket, hónapokat kell mennie reboot nélkül, akkor ideális megoldás - és hát szerveren még akkor sem szokás játszani, ha az Linux.
Orltran jól rávilágított a problémára. Ha havonta csak egy játékot veszel meg, akkor már az oprendszer költsége szinte elenyésző. Ha meg lopod akkor a Windows azonos "árban" van a Linuxal :)

Ettől függetlenül azoknak, akik elvből nem használnak Win-t és csak egy-két játékkal játszanak, ideális megoldás lehet.

Üdv.: Thas

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.23 0 0 5
Igy is van, egyszeruen csodas lesz, mikor megvehetjuk a jatekokat, hogy majd jaccunk veluk linux alatt, aztan boszankodunk, mikor nem megy, es a vegen veszunk egy wint.(ugye, ha jogtisztan jaccunk, ami egyre erdemesebb manapsag, de ha nem, akkor meg mirol is van szo?) Ha meg netan minden jatek megy linux alatt, tokjo lesz, miiiig meg nem jelenik a directx9, mikor vegre orrlogatva elmaszhatunk a botba venni egy wint.
Thas Creative Commons License 2002.02.23 0 0 4
Ha jól emlékszem a Loki is becsődölt. Ez van. Hiába gyorsabb pl. az nVidia OpenGL alatt, de ha egyszer a DirectX sok szempontból kényelmesebb a programozónak, akkor az alá fog fejleszteni. A DirectX pedig M$ termék...
Linux alatt ugyanúgy lehet másolgati a programokat, mint a Win esetében, és talán a Linuxosok között kevesebb gamer is van. Egy hardcore gamer csak akkor fog feltenni Linuxot, ha minden program KIVÉTEL NÉLKÜL ugyanúgy fog futni mint Win alatt.
Szerintem hamarabb lesz a Windows megfelelő stabilitású/biztonságú, mint a Linux igazi multimédia oprendszer.
A vicces az, hogy bár két teljesen különböző oprendszerről van, mindkettő valami olyat akar megvalósítani ami a másiknak az erőssége...

Üdv.: Thas

Előzmény: warpc0re (3)
warpc0re Creative Commons License 2002.02.23 0 0 3
Ezzel csak az a baj, hogy ugyanilyen press releasek voltak már a DX5, DX6, DX7 környékén is... Szóval én drukkolok a Linuxnak, meg általában az OpenSource dolgoknak, de mire ez kijön, itt lesz a DX9, egy kupac játékkal, ami támogatja. Arról nem is beszélve, hogy elég kevés cég teheti meg magának az alternatív platformokra való közvetlen, nyílt fejlesztést, nehogy a fő partner - a Microsoft - megsértődjön. Már nem egy ígéretes szoftver és sőt teljes oprendszer (pl. OS/2, BeOS) bukott el ezen... És még mindíg nincs akkora business a dologban, hogy megérje a kockázatot. Sajnos.
Előzmény: Tamska (2)
Tamska Creative Commons License 2002.02.22 0 0 2
Na ez már döfi:

"Ottawa/Toronto, Canada. Breakthrough developments on TransGaming's incredible WineX portability technology have for the first time enabled a DirectX 8-based game title, Max Payne, to operate on the Linux platform."

A teljes cikk:
http://www.desktoplinux.com/news/NS9299023414.html

Tehát kézzelfogható közelségben van a DierctX teljes implementációja Linux alá.

Kiváncsian várom az első olyan napot amikor lefuttathatom a CMR2-t a linuxomon. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 1
Igen, ismerjuk, hallottuk mar soxor. Csak annyi a baj, h minden jatek megy mindig, csak a kedvencem nem:)
Előzmény: Tamska (-)
Tamás Creative Commons License 2001.11.15 0 0 0
Király. :-) Nem 0.
Előzmény: Tamska (-)
Tamska Creative Commons License 2001.11.15 0 0 topiknyitó
Talán ismeritek, talán nem. Imho már nem sok kell és tényleg nem lesz olyan game amit nem lehet futtatni majd linux alatt is. Eddig is sok program futtatható volt a wine seígtségével, de a winex azthiszem új távlatokat nyit a free-oprendszerek tekintetében. Aki nem hallott róla annak ajánlom az alábbi honlapot megtekintésre:

www.transgaming.com

azon belül:

www.transgaming.com/games.php

oldalt. Sokan meg fognak lepődni.

A lényeg: ez egy olyan program amely arra lett kihegyezve, hogy kimondottan windows játékokat futtasson linux alatt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!