Keresés

Részletes keresés

SKYLAB5555 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 1042

Ha az időgép csak élőlényt képes visszaküldeni, akkor szenet miért nem? Mert ugye mi szén alapú élet vagyunk. Meg subatomi szinten minden protonból, elektronból, és neutronból áll. Akkor nem értem.

random seed Creative Commons License 2019.07.02 0 1 1041

hát ez nagyon szomorú :(

a nyevigák egy világszintű zseniális scifi novellagyűjtemény.

a többi regényei nagyon jók, főleg az óriásvilág.

 

Előzmény: petike23 (1040)
petike23 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 1040

Sajnos nemrég halt meg az írója, Tőke Péter..

Előzmény: petike23 (959)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2017.12.30 0 0 1039

És nemsokára jön Cameron bácsi új trilógiája.

Előzmény: Tarzaan (1031)
Tiasz24 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 1038

Nekem bejött ez a film imádom a terminátor filmeket úgy ámblok 

recoil Creative Commons License 2011.08.10 0 0 1037

ez sajnos nem jött be...

"soha nem vált el és szerintem nem is fog."

Előzmény: Gyulus (249)
zs_t Creative Commons License 2006.04.23 0 0 1036
én is olvastam és annak ellenére, hogy tele van nyomdahibával, egész jó.
Előzmény: Tarzaan (1031)
zs_t Creative Commons License 2006.04.23 0 0 1035
hát nem is tudom... már a 3-ban se volt könnyű takarni Arnold öregségét, nem biztos, hogy sok értelme lenne elvállalnia a szerepet.
Előzmény: Tarzaan (1034)
Tarzaan Creative Commons License 2006.04.20 0 0 1034

2006-04-10 10:24 blikk.hu Schwarzenegger újra a Terminatorban

Arnold Schwarzenegger benne lehet a Terminator negyedik részében. Eredetileg Svarci alakította a címszepet, de az akció sci-fi legújabb folytatásában egy epizódszerep várna rá. A producer Andy Vajna elmondta: nagyon izgalmas karaktert szánnak Arnie-nak, de egyelőre kérdéses, hogy elvállalja-e. Mint ismert, Schwarzenegger a filmezést felcserélte a politikával, jelenleg Kalifornia kormányzója. A Terminator 4 forgatása a tervek szerint jövőre indul Ausztráliában. (Daily Mirror)

Tarzaan Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1033
A könyv egyébként arra is választ ad, mitől gondolja úgy a Skynet, hogy az emberiségnek el kell tűnnie.
Előzmény: Tarzaan (1031)
Tarzaan Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1032
Hát ez nem teljesen jöt be!:P
Előzmény: DIRECTOR_Leslie (12)
Tarzaan Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1031
Most olvastam el úgy Terminator könyvet. A címe: A hasnomás. S. M. Stirling írta. Jó történet, a jelenben játszódik (ami pár évvel ezelőttöt jelent). 470-oldalas, és szerintem sokkal jobb alap lett volna a T3-hoz, mint a végül megvalósult ötlet.
thefilmmaker Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1030
Na mindegy, szerintem is jól tette Cameron hogy nem boncolgatta az időűtazás bonyodalmait, elintézte az egészet egyetlen mondattal: "Itt van a gubanc." Ennyit erről.
Előzmény: thefilmmaker (1029)
thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.21 0 0 1029

Néztem pár régi hozzászólást, reagálok is ha már nincs jobb dolgom.

 

"Sajnos vannak ellentmondások a filmben, pl. ha a Skynet nem 1 db. jól védett számítógép, hanem az egész világot behálózó rendszer, akkor az atomháború elindításával saját maga 99%-a is elpusztul, mivel az irodai és otthoni gépek többnyire nem atombunkerekben működnek."

Szerintem a Skynet csak a számára stratégiai fontosságú gépeket, pl gyárakat hagyta célon kívűl, legalábbis egy részüket, egy pc nem tud fegyvert ragadni és embert ölni. Hulljon a férgese, a gépek is kiiktatják a haszontalanokat. Azt a sok Terminator T1000-est valahol le kell gyártani. 3 milliárd ember és a Föld fele még életben van, csak nem robbantottak fel mindent, külömben ők sem tudnának miből "építkezni", gyártani. A népesség fele lakik nagyvárosokban ott a legsűrűbb a népesség előszőr kilövik őket, de csak amennyit kell hogy nehogy magukat is kiirtsák, egy számítógép egy mp alatt kiszámolja az ilyen dolgokat.

 

 

 

 

A jövöt szerintem azzal még nem változtatod meg, ha megtudod mi fog történni, meg is kell tudnod akadályozni azt

Az a helyzet hogy az emberiség nem tud biztosra menni, (sem a gépek) nem tudni a végső háborút ki fogja megnyerni. Mivel előre ugyebár nem tudnak menni az időben csak visszafele. Az időgép még a háború vége előtt megépűl . Ezért ha módukban állna is megváltoztatni nem fogják a jövőt mert az ugyebár pardoxont idézhetne elő, de ezt nem kockáztatnák meg, amíg esély van a győzelemre. A gépek is megcsinálhatnák, de szerintem ahhoz számolniuk kéne, de mivel erre az időutazásra még az emberek sem tudják a választ, a gépek sem tudnak mit csinálni, számításon kívűl hadják. Jelzem amiről az ember nem tud eleget (időutazás) forgatókönyvet is óvatosan kell írni. Szóval talán szándékosan nincs paradoxon egyik fél részéről sem. Persze ez véletlenűl is előidézhető. Ha nem elég okos az ember. Egy gép nyilvánvalóan ki tudja számolni. Vagy nem? Egyesek azt írták ezzel az időutazós résszel nem kéne annyit foglalkozni mert nagy katyvasz az egész.

A saját farkába harapó kígyó effektus ugyebár, egy nagy kör az egész. Tehát ami az egyiknek a prófécia az a másiknak a jelen, és van amikor összekeveredik a kettő.

 

 

 

 

Az első részben volt egy jó húzás, Kyle szemszögéből John a múltban létezik, Sarahnak a saját fia a jövőjében van “jelen”. Viszont Sarah még nem terhes, Tehát mikor összefeküsznek a jelenben alkotják a jövőt, és a múltat egyszerre. Úgy hogy már Sarah tudja mi a jövője. Igaz itt akkor alakult volna para ha nem változtat a jövöjén. A kör bezárúl, és megy tovább körbe-körbe.

 

Valaki még itt írta hogy neki hiányzott Sarah filozófálgatása, de lehet hogy egy T filmbe nem kellene ennyi, amenyit én felhoztam.

thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1028

Én csak azt mondom hogy agy sci-fihez nem csak logikára, hanem fantáziára is szükség van.

 

A szinkront  nem figyeltem, viszont a mi időutazó főhősünk (a nevét elfelejtettem))első mondata erősen idézte az egykori hangalámondásos videók szinvonalát, nekem egyből ez jutott eszembe, "Milyen nap van ma?" (Nem biztos hogy pontos, de te majd úgyis kijavítod) de egyébként jó. A rádióra arra sem figyeltem. Jobban lekötött az info, amiről már el is feledkeztem, hogy milyen a jövő, meg az időutazós rész, hogy hogy működik.

Előzmény: Blindmouse (1025)
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1027

Amatőr :)

 

Előzmény: thefilmmaker (1026)
thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1026

Wégül is nem vagyok terminátor amint látod :(  

 

...fuck you

...motherfucker

...Fuck you, asshole

...anyád )

Előzmény: Blindmouse (1025)
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1025

Nem nagyon tudsz gondolkozni logikusan amint látom.. :)

 

egyébként meg inkább azon akadj fent hogy a szinkronban hogy elcseszték amikor a rendőrkocsit lenyúlja, és beszól a rádión.. nem stimmel a hang.. :)

Előzmény: thefilmmaker (1024)
thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1024

Úgy van nekem semmi se jó:) Lássuk csak egy fél szem meg egy karcolás a kezén (figyelem, azért mégiscsak egy terminator) ez már sok neki. Lássuk utána mi történt : Átmegy rajta egy kamion 110-el. Felrobbantották egyszer. Felrobbantották mégegyszer, már csak a felsőteste volt meg, de mégsem ment vissza a hotelszobába hogy összerakja magát. Ment, küzdött az utolsó lehelletéig. :)

 

Nem azt mondom hogy lehetetlen, csak itt fennakadtam egy kicsit, nem volt elég tiszta mi az amit kibír egy T, és mi az amit már nem, ill. a taktikai döntés is homályos, karnyújtásnyira a cél előtt.

Előzmény: Blindmouse (1020)
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1023
A Terminátor nekicsapódott a korlát egyik tartóoszlopának. S átbukott az elválasztón. Nekiütődött a túloldalon is, majd gurulva megállt egy felüljáró árnyékában. Dzsekije füstölgött, és bőre sávokban ledörzsölődött, mintha valaki végighúzta volna egy sajtreszelőn. Mégis megmozdult, majd felült. Egy duda démoni üvöltésére fordult meg. Azután elgázolta egy száztízzel érkező Kenworth tartálykocsi. Úgy ütközött neki, mint egy óriási vasaló. A kiborg eltűnt a jármű alatt, bár a légfékek fel visítottak. A vontató kerekei füstölögve blokkoltak. A Terminátor pedig gellert kapott, és vadul hánykolódott a felette derengő alváz és az alatta lévő úttest között. A sofőr nem látott semmit a sávjában. A felüljáró koromsötét árnyéka mindaddig elrejtette az emberformájú tömeget, míg rá nem esett a fényszórók sugara. Addigra pedig már túl késő volt. Azonnal fékezett, amint belement a fickóba, és pumpált a pedálon, nehogy összecsukódjon az utánfutó, s a szállítmánya a kétszázharminc hektoliter ólommentes szuper, fél négyzetkilométeren beterítse az utat. Társa előrebukott, s csúnya zökkenésre ébredt. – Kurva anyád! – üvöltöttek fel, nem igazán összehangolva. A vontatók megfaroltak, az utánfutó csapkodni kezdett, mint egy kisiklani készülő vonat.A francba! Nem megy!, gondolta a sofőr. A test egy émelygős pillanatra felvillant, a/után visszaesett az úttestre. Hallották, ahogy puffan, ide-oda csapódik, és érezték a tompa dobbanásokat, mikor az, amit ők csontnak hittek, nekivágódott az alváznak. Hallották és érezték, az aszfalton blokkoló kerekek éles csikorgásán keresztül is, a csúszva megálló teherautó remegő zörgésén keresztül is. A két férfi felsóhajtott, merték remélni, hogy sikerült megállítani a megvadult járművet. Egymásra néztek, és kifutott a vér az arcukból. Kétszázharminc hektó ólommentes szuper – a rohadt életbe! – Maradj itt! – mondta a sofőr, és kiugrott a fülkéből. Társa csak meredt maga elé, és a műszerfalba kapaszkodott. A vezető ugyan nem akarta megnézni. De sohasem lehet tudni, gondolta. Lehet, hogy még mindig életben van az a fazon. Istenem, az még rettenetesebb lenne – egy haldokló, kosárra való por, amit ő okozott. Mikor odaért az utánfutóhoz, lelassított. Ott volt előtte az úton. Egy vérfolt. És az vajon egy darab ruha volt vagy emberi hús? A lendület túlvitte az utánfutó végén, egyenesen a kiborg kezei közé. Mikor a tartálykocsi elütötte a Terminátort, az felpattant a vezetőfülke alá, és félkézzel gyorsan felnyúlt az alacsonyan függő kipufogócsőért, aztán azon függött egy pillanatig, majd eleresztette. Helyesen választotta meg a testhelyzetét, és pontosan becsülte meg a szöget. Ahogy az autó alatt pattogott, megragadta a főtengely házát, és egyik kezével a másik elé fogva kapaszkodott az utánfutó rögzítőtárcsája felé, a vezetőfülke mögé. A teherautó azonban hirtelen lefékezett, és a lendület hibát okozott a következő fogás kiszámításában. A Terminátort az erő letépte fogózkodójáról, hátrazuhant, nekivágódva az első tartály aljának, majd gurulva megállt az utánfutó kerekeinél. Azonnal előmászott, és felmérte a járművet. Számításba vette a lehetőségeit, és úgy döntött, hogy átveszi a parancsnokságot a tartálykocsi felett, hogy azzal folytathassa a hajszát. Amint elindult, belső monitorán kárjelentések kezdtek sorjázni. A sérült hidraulikákat felváltották a tartalékok, de nem lehetett mit kezdeni a bal boka ízületében megrongálódott forgócsappal. Ez főelemben esett kár volt, melynek javítása teljes figyelmet fog igényelni később. Ha egyáltalán szükség lesz a javításra. Ezentúl nem tud majd 35 kilométeres sebességgel sprintelni. De járni még igen. Mikor a vezető megkerülte az utánfutót, beleütközött a Terminátorba, aki azonnal végzett vele. Erős ujjai kitépték a férfi gégéjét. Azután a kiborg elindult a vezetőfülke felé, az elengedett, tehetetlen test pedig úgy omlott az aszfaltra, mint egy kupac narancszselé és törött ropi. A sofőr társa az anyósülésben ült és remegett az átélt sokktól. Az előbb történtek rettenete éppen kezdett feloldódni benne, amikor egy szürke jelenés kinyitotta a túlsó ajtót, és beült a kormány mögé. A férfi megdermedt a látványtól: az arcot felnyitotta az úttest, véres cafatokban lógott róla a hús, a felszaggatott szemüregekben valami földönkívüli, démoni tekintet izzott, az izmos karon pedig véresen lüktető hasadék tátongott. Ez a valami lebámult a műszerekre, és úgy tűnt, mintha meditálna róluk. Majd felnézett Wayne szemébe, és megszólalt:
– Szállj ki!
Előzmény: Thomas_ (1022)
Thomas_ Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1022
Meg aztan ha jol emlekszem, a kamionosnal igazan csak a feje karosodott, mert utana rakapaszkodott a kocsi alvazara, amig meg nem allt. A konyvben szepen le van irva minden:)
Előzmény: Blindmouse (1020)
Thomas_ Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1021
Azert a kamion is elegge lestrapalta szegenyt... Ott sem azonnal kezdett el vezetni, jo idobe telt, amig feleledt, odasantikalt a sorforhoz... stb. Es az autosuldozesnel nem csak az utkozes volt a problema, a csuklojaba es a szemebe golyot kapott, kesobb azt muti ki magabol.
A szoveg egyebkent a konyvbol valo.
Előzmény: thefilmmaker (1019)
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1020

Ezt úgy írod mintha sérthetetlen lenne..  biztonsági öv nélkül 65MpHval belerongyolni egy betonfalba is kábé ugyanolyan sokkoló lehet, viszont a kamionos esetnél nem voltak fegyveresek a környéken akik további károkat okozhatnának benne.. :)

legalábbis az én logikám szeirnt...

 

 de neked úgylátom semmi sem jó.. :)

Előzmény: thefilmmaker (1019)
thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1019
Egy autóbaleset így megvisel egy terminátort? Bezzeg mikor egy kamion megy át rajta a következő jelenetben? Simán tud még vezetni is. De mindenesetre elképzelhető. Ezt a szöveget egyébként honnan szedted?
Előzmény: Blindmouse (1018)
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1018

lenyelte a geci index a hozzászólásom felét..

 

szal túl nagy volt a sokk amit a falbacsapódáskor elszenvedett.. és inkább visszahúzódott amig biztosra tud menni, nem kockáztatva további sérüléseket, és az esetleges teljesíthetetlenné válását a küldetésnek..  egyszerű taktikai húzás..

Előzmény: thefilmmaker (1016)
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1017

"Mint egy árnyék az árnyak közt, a Terminátor lassú, türelmes léptekkel kapaszkodott fel a tűzlétrán, kerülve a rosszul működő jobb csuklójának használatát, legalábbis addig, amíg meg nem határozza a meghibásodás teljes mértékét, melyet az előkészítő összecsapás során szerzett.

A kiborgnak majdnem egy órájába került, amíg a baleset helyszínéről visszakerült a hotelszobájába.

Az első néhány kilométert gyalog tette meg, időt hagyva alrendszereinek a teljes visszakapcsolódásra, valamint azért is, hogy fel tudja mérni az állapotukat. A csuklón kívül még a bal szem látóképessége is kiesett. Maga a szem, úgy tűnt, megfelelően funkcionál, csak a környező szövet gátolta a működésben."

Előzmény: thefilmmaker (1016)
thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1016
Tegnap megnéztem az első részt. Egyébként jövő hétvégén lesz az m1-en. Rég láttam, de végül is a T2 is az elődje szerkezetére épűl, csak minden sokkal nagyobb, de legalább pár dolgot megfordítottak, nem úgy mint a harmadiknál. Elég korrekt, viszont volt benne egy baki amit nem nagyon értek. Folyt az autós üldözés rendesen, mikor Arni lefejelte a betonfalat a kocsival, a Connorék meg lefaroltak melléjük, és pont megérkeztek a zsaruk is. Connorék megadják magukat, mi mást tehetnének, de a terminator addigra eltünt a másik kocsiból, meglépett. Aztán látom csak pár méterre volt egymástól a két kocsi. A Terminator meg megijed a rendőröktől? Csak ki kellett volna szálnia a kocsiból, pár lépés és bumm, Sarah megsemmisítve. Vagy ha nem maradt fegyvere hát megfolytja. Erre elfut a rendőrök elől? Miért nem lőtte szét őket is, jelzem előbb végzett volna Sarah-val, a küldetésével amit tűzön vízen keresztűl kellett volna vinnie. Mikor izgatta a terminatort hogy más emberek/rendőrök is vannak körülötte? Mióta kell neki rendőrök elől menekülnie mikor már majdnem ott a cél?
Blindmouse Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1015
Van valami utánozhatatlanul sötét, és nyomasztóan baljóslatú hangulat az egész második részben, ettől olyan jó amilyen..
Előzmény: thefilmmaker (1010)
Thomas_ Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1014
Errol van szo:) Vegre valaki megdicserte a filmet, es nem is akarki:)
Ma vegre megvettem a gyonyoru Terminator diszdobozomat:) Remelem nem fogok anyazni, amikor 2 ev mulva jon a sokkal szebb, tobb lemezes diszdoboz, amiben mar a T4 is benne lesz...:)
Előzmény: thefilmmaker (1013)
thefilmmaker Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1013

James Cameron a Terminator 3-ról

 

James Cameron, az első két Terminator film rendezője nem igazán tudja, mit kívánjon a sci-fi harmadik részének – sikert, vagy bukást.

A nagy sikert aratott Terminator 1 és 2-ért felelős James Cameron azért utasította vissza a harmadik film rendezői szerepét, mert figyelmét más filmes tervei kötötték le – bár saját bevallása szerint vegyes érzelmekkel viszonyul az USA-ban múlt héten bemutatott folytatáshoz.

 

„Amikor felkértek, valahogy nem éreztem azt az égető vágyat, hogy leforgassak egy harmadik történetet” – mondta. „Össze tudtam volna-e hozni egy újabb sztorit ugyanazokkal a karakterekkel? Persze. Ha a filmre vonatkozó jogok az enyémek lennének, le is forgattam volna.”

„A Titanic leforgatása után azonban mást akartam csinálni. Így azt mondtam Arnoldnak (Schwarzeneggernek), hogy csinálják nyugodtan. Kíváncsian várom, milyen lett. Néha azt szeretném, hogy ne legyen sikeres; de közben valahol a szívem mélyén azt kívánom, hogy óriási sikert arasson.”

 

 

James Cameron a Terminator 3-ról - ismét

 

James Cameron a BBC1-nek elmondta, hogy nagyon tetszett neki az első Terminator film, amely nem az ő irányítása alatt készült el – tudósít a darkhorizons.com.

„Ha egy szóval kellene jellemeznem: nagyszerű. Nagyon jól sikerült a film. Jonathan nagyszerű Terminator mozit készített, Arnold is nagyszerű formában volt. Komolyan, nagyon tetszett az, amit kihoztak belőle” – árulta el Cameron.

Ő másképp készítette volna el a filmet? „Persze. De ez így van rendjén. Mindenesetre ezt a filmet elég nehéz volt jóra megcsinálni, így Jonathan mindenképpen dicséretet érdemel érte.”

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!