Keresés

Részletes keresés

perla67 Creative Commons License 2021.10.11 -1 0 36884

Szia! 

 

Köszönöm szépen! Furaveri sajnos az Agodán se olcsóbb, úgyhogy tovább keresgélünk. Kuramathit elvileg felújították pár éve, én mostanában jókat olvasok róla, de nem tudom mennyire zavarna a hullámtörő. Még képbe jött Kandima is, az is nagyobb sziget és annyira nem drága. Sajnos nem sok véleményt találtam még róla. 

Ha esetleg valaki járt már ott, örülnék ha írna pár sort!

Előzmény: Bandos (36881)
Bandos Creative Commons License 2021.10.10 -1 0 36883

Szia!

 

A Royal-on is (mint minden más maldív szigeten is) szinte folyamatosan változik a part a tengeri áramlások, a szél, és egyéb okok miatt is. Így ahol az egyik évben (hónapban) még széles homokos part van, ott legközelebb lehet, hogy már alig van part.

Nekünk ott a 145-165 közötti beach villák tűnnek a legjobbnak, de ezt csak majd a helyszínen látod te is, hogy tényleg most is jó az a partszakasz. Az a tapasztalatunk, hogy kérésre mindig adnak 1-2 nap múlva egy új helyen is villát, mi is többször már így tettünk más szigeteken, és legutóbb pont a Royal-on is, mert akkor az előre kért partszakaszon éppen alig volt homokos part.

 

Jó utazást, és élményekben gazdag nyaralást!

Várjuk majd a bejelentkezést a Royal-ról!

 

Bandos

Előzmény: ffbb (36882)
ffbb Creative Commons License 2021.10.08 -1 0 36882

Szia! Köszi az infókat :) Annyit kérdezek tőled,hogy ha nekünk beach villánk lesz hol lenne a legjobb helyünk ? Akár írhatsz szobaszámot is...Majd csak megoldjuk valahogyan... All in-t kértünk remélem tutko lesz:) 10.11.-én megyünk. Köszi a segítséget :)

 

Előzmény: Bandos (36873)
Bandos Creative Commons License 2021.10.04 -1 0 36881

Szia!

 

Furaverit érdemes még megnézni az Agoda.com-on is, ott általában jóval kedvezőbb az ára, mint a Booking-on.

Vilamendhoo-n kétszer voltunk, beach villában, és nem volt probléma a dupla villa, de ott is vannak jobb és kevésbé jobb partszakaszok, ha jól emlékszem mi a 180-195 közé kértük mindkétszer a szobákat, és oda is kaptuk.

Kuramathit az ismerőseink nem javasolták, akik Meeru után 1 évvel voltak ott, és kicsit csalódottak voltak, mert Meeru nekik sokkal jobban tetszett, de persze ennek is van már vagy 15 éve, és azóta már jócskán változhatott a helyzet.

 

Bandos

Előzmény: perla67 (36880)
perla67 Creative Commons License 2021.10.03 0 0 36880

Szia Bandos! 

Köszönöm a válaszod! Furaveri azért merült fel, mert nagyon tetszettek a szobák és a part is, ráadásul múlt héten nagyon jó áron volt a Bookingon. Mostanra viszont már elkeltek a Beach villák és az árak is felmentek, úgyhogy akkor tovább keresgélek.

Korábban néztem a Sun Islandot is, de gondolom a belső repülőjárat miatt ide a leghosszabb az út. 

Vilamendhoon te melyik szállástipusban voltál? Látom, hogy itt a sima tengerpart villák mind szomszédosak, kicsit tartok tőle, hogy az zavaró lenne. 

Meeru az ami még nagyon tetszik, de jobb szerettem volna hidroplános transzfert, 20 óra utazás után lehet nehezen viselnénk az óceánon való hánykolódást.

Royalt még nem néztem, de ránézek ezek után.

Kuramathi miért maradt neked eddig ki? Az egyik fórumon nagyon sokan ajánlották azt is.

 

Előzmény: Bandos (36879)
Bandos Creative Commons License 2021.10.03 -1 0 36879

Szia perla67!

 

A Furaveri villák elhelyezkedéséről még onnan írtam, a 36826-os hozzászólásbán.

Első szigetnek viszont nem ezt ajánlanám, hanem inkább az általad említett Vilamendhoo-t, vagy ha a sznori szempont nem annyira fontos, akkor Meeeu-t.

Mi Furaverin teljes panzión voltunk, és mi is megittuk a napi 1-2 koktélt, egy kis bort a vacsorához, üdítőket is, de így sem érte volna meg az AI.

Esti program viszonylag kevés volt Furaverin, ez egy maldív ingatlanbefektető tulajdonában lévő sziget, aki a szélesebb körű szolgáltatások biztosítására jóval kevesebb hangsúlyt fektet, mint egy profi hotellánc, aki az egész világon működtet hoteleket.

Ha társasággal mentek, és fontosak az esti programok is, akkor ajánlom még figyelmedbe a Sun Island-et, az első szigetnek kiváló, bár sznorira kevéssé alkalmas. Ha a sznori is és az esti programok is fontosak, akkor pedig szerintem a Royal Island vagy Bandos lehet nektek a nyerő.

Sok sikert a sziget választáshoz!

 

Bandos

Előzmény: perla67 (36877)
perla67 Creative Commons License 2021.10.01 -1 0 36878

Szisztok! Új vagyok a fórumon, ha bárkinek van tapasztalata az előző Bandosnak címzett hozászólásomban említett szigetekkel kapcsolatban szívesen fogadom azokat is! Természetesen igyekszem visszaolvasni a fórumot is. :)

perla67 Creative Commons License 2021.10.01 -1 0 36877

Szia Bandos! Látom te nemrég jöttél haza Furaveriről, úgyhogy frissek az élményeid. Mi januárban készülünk az első Maldiv utazásunkra. Még nem választottunk szigetet, de Furaveri elég jól áll, így pár dolgot kérdeznék tőled. Írtad, hogy a sima beach villák egy részénél van talán a legszebb part, megpróbálnám oda kérni a villáinkat, de mivel az nem garantált kíváncsi lennék, hogy a többi részen milyen a part? Ugye azért ott se rossz vagy inkább válasszuk a Dhoni villákat?( bár az lényegesen drágább, nem tudom ér-e annyit?
Írtad, hogy felújítják a vízi villák egy részét, ez mennyire zavaró és szerinted januárra végeznek-e vele?
Ti milyen ellátással voltatok? Nem vagyunk nagy étkűek, úgyhogy étkezés szempontjából elég lenne a félpanzió, viszont napközben szívesen meginnánk 2-3 koktélt vagy sört este a vacsora mellé pár pohár bort. Milyenek az ital árak? Tartalmaz esetleg más szolgáltatást is az all inclusive?
Az esti programok milyenek? Ez is a sziget mellett szól, hogy mivel barátokkal mennénk, jó lenne ha lenne este valami szórakozási lehetőség.
További pozitívum, hogy úgy látom szép a part és villák is, lehet snorkelezni is, még ha nem is olyan gazdag az élővilág, mint némelyik másik szigeten. Ami a legkevésbé tetszik, hogy kicsit szegényesnek látom a növényzetet, nem olyan dús trópusi, mint Vilamendhoon vagy Meerun esetleg Kuramathin. Ez a három másik sziget, amin még gondolkozunk. Olvastam, hogy jártál már az első kettőn is, neked melyik tetszett a három közül a legjobban?
Bocsi a sok kérdésért, de úgy látom te nagyon sok szigeten jártál, így biztos van összehasonlítási alapod.

Elöre is köszönöm, ha válaszolsz!

Előzmény: Bandos (36851)
JMelinda Creative Commons License 2021.09.29 0 0 36876

Köszönöm szépen, valóban.😊

Előzmény: Ka Pál (36875)
Ka Pál Creative Commons License 2021.09.29 -1 0 36875

https://www.timeanddate.com/weather/maldives/male/climate  ez alapján azért nem olyan vészes...

Előzmény: JMelinda (36874)
JMelinda Creative Commons License 2021.09.28 -1 0 36874

Sziasztok, üdvözlök mindenkit. Nagyon örülök, hogy találtam ezt a fórumot. A segítségeteket kérném. A gyerkőcömnek nászajándékként fizettem be egy utazást 11.29-12.07 időszakra MEERU Island-ra. Viszont utólag olvastam, hogy a Maldív régió egyik legcsapadékosabb időszaka a december eleje :( Esetleg valakinek van tapasztalata erről az időszakról? Félek, hogy nagyot hibáztam, hogy nem voltam körültekintőbb. ( de lehet, hogy nagyon ráparázok) Attól félek, hogy egy vagyont áldoztam rá, és a gyerekek nem fogják azt a látvány-élményt megkapni, amit adni szerettem volna. Köszönöm ha valaki megtisztel a tapasztalatával válaszával. Melinda

Bandos Creative Commons License 2021.09.24 -1 0 36873

Szia,

 

https://www.maldiv-szigetek.info/hotelek/royal.pdf

 

https://www.maldiv-szigetek.info/royalutasvelemeny/

 

Mire vagy még kíváncsi? Mi ötször voltunk a Royal-on, az egyik kedvenc szigetünk, szívesen segítek, ha konkrét kérdésed van.

Előzmény: ffbb (36872)
ffbb Creative Commons License 2021.09.22 -1 0 36872

Sziasztok! Royal Islandról írnátok nekem? Erre esett a választás :) Köszi

kszabi23 Creative Commons License 2021.09.08 -1 0 36871

Sziasztok!

 

Igen, itt nagyon sok segítséget kaptam, és ez volt igazán a kiinduló pont.

 

Az a problémám, hogy nem tudunk legalább 200 évig élni, - mert most körülbelül ennnyire tudnék tervezni....

 

Most csak újra álmodozom egy dél Ari atoll környéki 3 szigetről. 

Szívesen veszem mások által megjárt lakott és resort szigetek ajánlását a környéken...

 

Mindenki váltsa álmát valóra! 

 

 

Előzmény: Bandos (36870)
Bandos Creative Commons License 2021.09.07 -2 1 36870

Szia kszabi,

 

Köszönjük a beszámolót, a korábbi Thoddoo-t és Ukulhas-t is, és a mostani Kuda Bandos-t is!

Szerintem nagyon jól szerveztétek meg ezt az utat, 3 hét, 3 sziget, helyi sziget is, resort sziget is, ez igen!

 

Remélem néhányan itt a fórumon tudtunk korábban segíteni tanácsokkal és információkkal.

További jó álmodozást, és szerintem lassan itt az idő, hogy tervezzétek a következő maldív utat is.

(Vagy esetleg már alakul az elképzelés?)

 

Bandos

Előzmény: kszabi23 (36869)
kszabi23 Creative Commons License 2021.09.04 0 7 36869

Sziasztok!

 

Két hét, és két lakott sziget után  a harmadik hetünk Malahini Kuda Bandosra esett. 

A 7 órai Ukulhasi indulás után Maleba kellett a reptéren várakozni több mint egy órát, de 10 órára így is megérkeztünk a resort szigetre.

A szokásos hűsítő törülköző és üdvözlő ital kortyolgatása közben elvégezték a papírmunkát, majd -számomra érdekes módon, ki kellett fizetni a szállás, teljes panzió és a transzfer díjait.

A szállásunkat délben foglalhattuk el, a beígért 14:00 helyett. Addig fél óra alatt kétszer körbesétáltuk a szigetet. 260x230 m. 

A parton elhelyezkedó beach bungalló gyönyörű volt, 40m2, tiszta űvegfallal az óceánra, és a saját partszakaszra való rálátással. 

A félig nyitott fürdő sem lehetett volna klasszabb, 2 banánfával és egy kókuszpálmával. Egyik napon bekéretkezett a személyzet a fürdőbe, ahol felmásztak a magas pálmafára szüretelni. Kaptunk is pár "lefejezett" termést.

Megérkezésünk után különben már mehettünk is ebédelni. A svédasztal úgy működött, hogy saját magunk nem szedhettünk ételt, hanem minden edény mögött állt kiszolgáló személyzet, és ők szedték ki a kívánt mennyiséget. Kivétel nélkül nagy volt a választék, az ételek, italok, desszertek mind ízletesek voltak.  Maszkot nem kellett hordani sehol, csak az alkalmazottakon volt, -kivétel nélkül.

 

Nagyon vártam már ezután, hogy csobbanjak a vízbe. A reef a parttól szerintem úgy 30-60 méter között váltakozott, úgy másfél órát sznorkeleztünk egyszerre. Ennyi idő alatt a sziget felét úszkáltuk körbe a letörés mentén, és gyönyörködtünk a sok színes halakban, és a számomra élményszámba menő sok feketeúszójú szirti cápákban. Volt, hogy egy fél körben 16 -al is találkoztam ezekkel a gyönyörű állatokkal. Ha már nem láttam 5 percig, hiányérzetem volt... Persze a feleségem nem teljesen így vélekedett erről.

 

A sziget reggelre minden cm2 ki volt seperve, gereblyézve, sehol egy szem szeméttel sem találkoztunk. 

 

Az időjárás tökéletes volt, talán egyik éjjel esett néhány percig az eső, valamint a csodás naplementék közül párat takart el néhány felhő...

 

A vendékek zöme természetesen orosz volt. ( persze egy családdal megismerkedtünk akikről azt hittük oroszok, és kiderült hogy Kirgizek voltak...)

Azért láttunk indiai és arab nyaralókat is. Volt egy pár akit megfigyeltünk, hogy a női tag csak a délután egy idejében fél örára mehetett vízbe, és azt is csak teljes ruházatban.... Persze a férfi bármikor mehetett...

 

Utolsó napon a szállást 12:00-ig kellett elhagyni. A bőröndöket az ajtó elé tettük ki, majd elmentünk még ebédelni. Ebéd után fürdőruhába öltöztünk, kézipoggyászunk a recepció melletti zárt helységbe tehettük.Addigra itt voltak elzárva a bőröndjeink is. Kaptunk még törülközőket is a napozáshoz és az utána való zuhanyozáshoz. A recepció mellett direkt ebből a célból voltak zuhanyzók. A szigetről való távozás előtt fizettük ki a fakultatív és az egyéb fogyasztások költségét. Mi egyébként a parasailinget próbáltuk ki és kajakot béreltünk . A többi időt snorkelezéssel és pihenéssel töltöttük.

Mivel a repülőnk 19:45-kor indult, kettőnket 17:00-kor induló gyorshajóval vittek el a szigetről. 

 

Összességében csodás volt ez a három hét, és még biztosan visszatérünk valamely másik 3 szigetre.

Mivel írtam hogy a lakott szigetet nem lehet összehasonlítani resorttal, persze szabad....

Életem Párja azt mondta, hogy neki Thoddoo tetszett a legjobban a három közül.. Azt hiszem én nem tudnék dönteni igazán, mindegyik valamiért különleges. 

Biztos az, hogy a legkényelmesebb a resort volt, nagyon szép ez a kis Bandos. Sajnos teknős nem volt, és még fakultatívba is az volt írva, hogy nincs.... A reef szerintem itt volt a legjobb, sajnos Thoddoon messze volt, Ukulhason pedig az időjárás befolyásolta.. Pedig ott van teknős és cápa is.

 

Az utazás saját szervezésben történt, egyszerűbb lett volna utazási irodával, de én szeretek saját magam foglalkozni, tisztában lenni mindennel. Persze, pl. a síutakra csak irodával megyek...

Ha valaki igényli nagyon szívesen segítek, adok tájékoztatást tényszerűen.Itt is, és publikus email-ben.

 

Köszönöm hogy nekem is segítettetek itt, és köszönöm, hogy megoszthattam veletek ezt a gyönyörű szabadságot!

Előzmény: kszabi23 (36847)
Léna007 Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 36868

Szia, nem amikor tavaly mentünk volna, március közepén, attól most egy hónappal korábban mennénk február közepén, amit tavaly meg sem tudtunk volna már fizetni, mert az főszezon. És mégis sokkal olcsóbb. A mi szállásunka saját privát oldalán is nagyon nagy kedvezményeket kínál. Szóval én jövő év február végéről beszélek, arra néztem az árat. ;-)

Előzmény: moonwalkr (36863)
Secret of Life Creative Commons License 2021.08.27 0 2 36867

Jó pihenést! :)

Előzmény: sifrefel (36865)
Magic11 Creative Commons License 2021.08.27 0 2 36866

Jó nyaralást szomszéd, és további jó időt !

Előzmény: sifrefel (36865)
sifrefel Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 36865

Két napja vagyok kint Amarin, szénné lehetett égni mindkét nap. 90%-os a telítettség, szeptemberre, de főleg októberre 100% lesz. Nem foglalkozik itt már senki olyannal, hogy esős évszak.

Előzmény: moonwalkr (36863)
Kuredu2021 Creative Commons License 2021.08.27 0 1 36864

Augusztusban egy csepp esővel sem találkoztunk (esős évszak), márciusban minden nap esett vagy reggel, vagy késő délután. És volt már viharunk januárban. Ennyit erről. Ezután csak ajúlius-augusztusban fogok menni, mert január-március közt mindig kifogtunk esőt. Sokat változott ám az időjárás arrafelé is, a helyiek meséltek sokat.

Előzmény: moonwalkr (36863)
moonwalkr Creative Commons License 2021.08.27 -2 0 36863

Szia!

 

Elkeserítelek kicsit...Most azért olcsóbb minden, mert bővében gyalogolunk bele az off szezonba. Mintha itthon februárra próbálnál foglalni a Balatonra.  Maldivon a mi nyarunk esős évszaknak számít, igaz, hogy az előző években ott jártak tapasztalatai alapján nem volt vészes ez sem, de sokkal nagyobb eséllyel kapsz a nyakadba esőt ilyenkor. Októberben megérkezik a monszun, azaz minél jobban közelítesz hozzá, annál nagyobb az esélye, hogy belefutsz a függönyesőbe. Ha most akarsz foglalni, az is egy-két hét, már benne vagy szeptemberben és egyre rosszabbak a kilátásaid.

 

Hát ezért olcsóbb most...

Előzmény: Léna007 (36860)
Léna007 Creative Commons License 2021.08.25 0 1 36862

Szia, én Németországban élek, itt más szabályok vannak és állandóan megítélnek más ás más országokat magas rizikós területnek és akkor egy napról a másikra kitaláljk, hogy ha visszajössz egy ilyen helyről, karantén kell, azt meg mi nem tudjuk megtenni, mert ha nem megyünk vissza a szabi utáni napon dolgozni, kirúgnak kb.

Nálunk január óta kötelező az FFP maszk, anélkül a repülőtérre sem engednek be, meg üzletekbe sem, szóval szokva vagyunk, az nem probléma.

Köszönöm az információt. ;-)

Előzmény: Kuredu2021 (36861)
Kuredu2021 Creative Commons License 2021.08.25 0 5 36861

Szia! Idén már kétszer utaztam, most augusztusban és előtte márciusban. Nem jár különösebb macerával. Negatív teszt kell, illetve az imugát kell kitölteni, itthon a reptéren ezeket nézik és a szállásfoglalás visszaigazolását. Ha Qatarral utazol, a légitársaság oldaláról le kell tölteni a teszt mellé egy külön nyilatkozatot, azt kitölteni. Maléban odafelé mindkétszer csak az útlevelet kérték, imugát csak visszafelé nézték.

Repülőn egyik esetben sem volt kötelező a maszk (mi Qatarral utaztunk mindkétszer, business class-en), gondolom economyn is ugyanez lehet, nem tudom.

Dohában elvileg kell a maszk a reptéren, de a kutya sem szólt ránk ha levettük, evéshez-iváshoz amúgy is leveszi mindenki.

Hidroplánon kellett a maszk és Maléban is a reptéren. 

A szigeten egyáltalán nem kell maszk, kizárólag csak arra az időre, ameddig a svédasztalról szeded a kaját. Annyi volt még, hogy étterembe belépéskor hőkamera, ami reggel 36-ot, délben és este 36,4-et mért mindig, mindenkinek :D

Összességében ezt egyáltalán nem éreztem macerának, kellemetlenségnek, lehet októberben harmadszor is visszamegyek.

Előzmény: Léna007 (36860)
Léna007 Creative Commons License 2021.08.24 -2 3 36860

Sziasztok, a corona kezdete óta szinte nem jártam itt. Tavaly nagyon megviselt az zéves három utunk odaveszése és utazni sem nagyon tudtunk azóta. Itt, Németországban sokkal komolyabb karantén szabályok voltak a vissztérőknek és nem tudtuk reszkirozni az állásunkat azzal, hogy egy utaás után ha visszajövöünk, nem jelenünk meg, mert karanténba dugnak és erre külön szabadságot kivenni sem tudunk, szóval lemondtunk az utazásról. De most elkezdtem álmodozni, hogy március elején bepótoljuk a tavaly odaveszett Fiitheyot és látom, hogy mostanság is sokan utaztok, így felbuzdultam, hogy lehet majd, és megnéztem a resortot és örömömre, most jóval olcsóbb, mint akkor, amikor oda lett az utazásunk, így még jobban mennék. Mik az általános tapasztalatok a corona függvényében a beutazással kapcsolatban és milyen korlátozások vannak általában a hoteleken belül? Érdemes ebben az időszakban egy ilyen utazást bevállalni, nem jár túl sok macerával meg kellemetlenséggel?

KisKrisztin13 Creative Commons License 2021.08.16 -1 7 36859

Július 31-től aug.7-ig voltunk Kuredun ami ugye észak, gyönyörű idő végig, szélcsend, meleg, sunshine (hálásak voltunk néha egy kis pár percre a nap elé kúszó felhőért) kétszer volt éjjel valamikor valami eső (csak reggel láttuk a megszáradt esőcseppeket a homokon), nappal egy csepp eső sem. Olvastam korábban, hogy augusztusban inkább északra jobb menni, nekünk bejött. Utolsó nap elég felhős volt (de akkor is volt napsütés és meleg azért), de mivel amúgy is indultunk haza tök jól esett. :) 

Előzmény: Funghi (36858)
Funghi Creative Commons License 2021.08.13 -6 2 36858

Sziasztok!

Egy-két sort az időjárásról - Sun Island.
08.04. - változóan felhős (fátyol- és kisebb gomolyfelhők). Enyhe szél
08.05. - változóan felhős (kisebb gomoly- és sötét zivatarfelhők). Enyhe szél
08.06. - fél óra eső - egy óra szünet, ebben a ritmusban esett egész nap. Eső idején erős szél. Reggel és délelőtt még lehetett úszni (esőben).
08.07. - fátyol- és esőfelhők kombinációja. Közepes szél
08.08. - fátyolfelhők. Közepes szél
08.09. - egész nap gyönyörű napos idő kisebb széllel
08.10. - egy-két átvonuló felhő, süt a nap ezerrel, közepes szél
08.11. - délelőtt napsütés egy-két felhővel. Reggel gyenge szél, utána folyamatos erős szél.
Délután (a reptéren voltunk) futó zápor

 

A szél esetében a közepes nálam azt jelenti, hogy az úszást, sznorkelezést nem vagy kis mértékben zavarja.
Átbukó hullámok a közvetlen a partnál maximum, de ott is ritkán.
A legtisztább víz partközelben 9-én és 11-én volt reggel. Egyébként a felkavart homoktól kb. fél méterig lehetett lelátni.
Olasz étteremnél lévő sznorkelező helyen 3 nap néztük, 8-9-10-én, mindig jó látási viszonyok voltak.
Összességében nekünk megfelelő volt az időjárás,egy nap kivételével minden nap lehetett úszni, fürödni.
Időjárás előrejelzést a meteoblue.com oldalon néztünk:
https://www.meteoblue.com/hu/id%C5%91j%C3%A1r%C3%A1s/h%C3%A9t/sun-island_mald%c3%adv-szigetek_6544521

 

Két évvel ezelőtt is bebizonyosodott, hogy rosszabb időjárást jósolnak még 1-2 nappal előre is, mint ami utána ténylegesen bekövetkezik.
Pénteki esős nap után szombat és vasárnapra még rosszabbat ígértek. A műhold képek is becsapók, mert a felső réteget látni ami keletről nyugatra tartó felhőzetet mutatnak, közben az alacsonyabban érkező esőfelhők nyugatról jöttek ( a szél végig nyugati, esetleg észak-nyugati volt).
Valaki tud olyan oldalt ami legalább megközelítően jó 1-2 napra előre?

Az ilyen változékony időjárás azért azoknak, akik először vannak Maldív-szigeteken elronthatja a nyaralást, mert a színek, melyeket annyira szeretünk csak szikrázó napsütésben láthatók. Aki úgy tölt el egy hetet, hogy folyamatosan változóan felhős az idő és közepes/erős a szél, annak a katalógusban látható képekhez viszonyítva kisebb-nagyobb mértékig csalódás lesz. A kirándulások is elmaradhatnak vagy csak a keményebb gyomrúak tudják a hullámok miatt megcsinálni.
Amennyiben egyszer teheti meg valaki, hogy ideutazik, akkor inkább rakjon hozzá pénzt és a drágább időszakban menjen. Bandos írta, hogy akkor is belefuthatunk esős időjárásba, de az esély kisebb.
Ez az én véleményem, lehet másképp gondolni :-).

Mikor először voltunk ezért imádkoztam, hogy legalább egy nap legyen napsütés és végig az volt.

 

Változások a korábbi évekhez képest:
A vízi bungalóknál lévő Ázsiai étterem zárva volt - azaz az itt lakók is "központi" étteremben étkeztek.
Teljes ellátásba az étkezésnél nem tartoznak bele az üdítők, csak a víz.

Étteremben mindent "kérni" kell, de gyorsan működik és számunkra nem okozott gondot (nem vagyok egy nagy angol tudor, ezért kinéztem előre mit is kell mondani :-) ).

Az esti cápaetetés program sincs.
Rájaetetést a vízi bungalók stégjétől balra tartják.
Majdnem csak orosz vendégek vannak. Rajtuk kívül magyarok, lengyelek, spanyolok és portugálok voltak egy párnál vagy egy családnál többen.
korábban vegyesebb volt az összetétel, nekem jobban tetszett, bár mint írtam korábban, alapvetően az oroszokkal sem volt gond. Étkezni nem a nyitásra, hanem 15-20 perccel később kell menni. Addig lemegy a "roham". :-)
Talán a part és az ahhoz vezető területek takarítása nem volt olyan alapos, mint korábban. Na nem voltak szeméthegyek, de a bokrok alatt volt egy-egy palack, melyet mi szedtünk ki és dobtunk a szemetesbe. Egy-két képet majd rakok fel, azért látni, hogy a tisztasággal azért nem volt gond.

Néhány Superior BB-t átalakítottak medencésre - csak a hivatalos Villa Hotels oldalon láttam.

 

Sun Island melletti Holiday Island nagy átalakítás alatt van - hajóról láttuk. Nem tudom maradt-e a Villa Hotels csoportnál.

 

Visszafelé nem kellett PCR teszt, az indulást megelőzően kiosztottak egy Qatar-s nyilatkozatot, melyet ki kellett tölteni a reptéri csomagfeladásig. Én el is felejtettem odaadni, csak amikor adtuk fel a csomagot kérdezték a telefonszámomat és akkor jutott eszembe, hogy a papíron azt is ki kellett tölteni és akkor adtam oda. A nyilatkozaton a név, telefonszám, rep.járatszám-on felül van két sor a PCR tesztre vonatkozóan, de azt üresen hagytuk, mert visszafelé értelemszerűen nem volt. 

A bő 9 órás várakozás Dohában nem eset annyira jól, de túl lehet élni.

Funghi

Előzmény: Funghi (36854)
Sjuli17 Creative Commons License 2021.08.13 0 1 36857

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy volt esetleg már valaki az Innahura-ban. Ha igen mi a véleménye?

Ami feltünt, hogy itt is vannak hullámtörök az egyik oldalon. Ez vajon mennyire zavaró?

Köszi

Juli

Kathy8 Creative Commons License 2021.08.13 0 2 36856

 Sziasztok!

 

Létrehoztunk tegnap egy FB csoportot azoknak akiket kimondottan a lakott szigetek érdekelnek. Beteszem ide a linket itt lehet csatlakozni: vagy beírjátok Maldív-szigetek - Lakott szigetek csoportja

 

https://www.facebook.com/groups/982675382304148/

 

 

Várjuk azokat is akik már voltak és van véleményük az adott lakott szigetről!

Szép nyaralást mindekinek !

kszabi23 Creative Commons License 2021.08.10 -1 1 36855

Sziasztok!

 

Szia Bandos, köszönjük a beszámolód, és örülök, hogy jó időjárást fogtatok ki!

Gondolom már fejben van a következő neked, nektek is. (főleg, ha magamra gondolok)

 

Nagyon át tudja változtatni a körülményeket már az erősen felhős idö is. 

Biztosan erősen befolyásolt engem is, -és páromat is hogy az Ukulhasi 7 napból 4 erősen felhős, szeles idő volt, valamint a nagy hullámzás...

Ezért is, ha tervezni fogom következő maldív utazásunkat, szintén 3 hétre fogunk menni. 

 

Feleségem szerint, Thoddoo - még ha jóval alacsonyabb színvonalon is, hozta az első helyet, ott érezte magát a legjobban, ott tetszett neki legjobban az élővilág. Még a resortnál is....

 

Én is kitűnően éreztem magam, de azért én máshogy (is) láttam. Ukulhason mindenhol közel van a beach, közeli a reef, és még cápát is láttam. Thoddoon azért elég sokat kellett úszni ezért, és bár 10-15 perc séta volt a part, nekünk ez kimondottan tetszett. Egyedül a beach-n  túli szemét nem... 

 

Ukulhason a Sea La Vie vendégházban voltunk. Nem volt nyitott a fürdőszoba, ezen kívül nem tudok rosszat mondani.

Ha mennék akkor a Coral Villába foglalnék....

Szóval nem igazán tudok dönteni, hogy melyik volt jobb, főleg, ha belegondolok hogy Ukulhason is gyönyörű idő lett volna....

 

No sebaj, úgyis mindenki máshogy érzékeli.. Egy a lényeg legyenek ilyen csodás terveink, álmaink, - és azokat lehetőség szerint próbáljuk megvalósítani. 

 

Nekem vannak.....

Nagyon sok van...

 

Köszönöm nektek, hogy segítetek ..!!!

Előzmény: Bandos (36850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!