Keresés

Részletes keresés

Rencsus Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21020

Helló Meeruchef!

 

Már azt hittük hogy hazajöttél dolgozni!

De ezek szerint nem.

Sajnos nem maradt meg egyik frangipani sem amit hoztál nekem :o(((

 

Jó utat!

Ha van kedved jelentkezz ha itthon vagy!

 

Reni&Zoli

jmp Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21019
Coco Palmrol egy par kep!

A Rajas kep a taj-coralon van...


jmp Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21018
oppsz a kep lemaradt :)


jmp Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21017
Coco Palm BoduHithi

Este az etterem :)

jmp Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21016
Szia!

Melyik szigeten vagy?
Előzmény: meeruchef (21003)
jmp Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21015
Szia Ozik :)!

Igen latom, ez van :)) nem foglalkozom en ilyen dolgokkal... csak Bandost akartam megvedeni :)

Egyebkent nagyon szep ez a Alila Hadahaa!

Előzmény: ozik (20987)
Thappa Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21014

Oké, köszönöm!

Meglepődtem volna, ha Kuredu, mert nekünk nagyon jó tapasztalataink voltak ott. Nagyszerűen működik a sziget, és az étkezésekről, éttermeiről csak felsőfokban lehet beszélni.

Előzmény: meeruchef (21011)
gumigida Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21013
Royal Island beszámoló

Március 5-től 17-ig voltunk idén másodszor a szigeten.
Most is a Bp-Frankfurt-Sri Lanka-Male útvonalat választottuk, fárasztó de talán a legolcsóbbak egyike.
A külön lounge váróban várhattuk a hidroplánt, ami eléggé megnyugtató az egy napos utazás után. A Royal előtt még a Palm Beachnél leszálltunk, ami szintén a Baa Atollon van, utána a kapitány hátra is szólt, hogy alacsonyan fogunk repülni figyeljünk, mert láthatunk teknősöket, delfineket, és tényleg láttunk egy delfin csapatot.
Kaptunk egy ajándék üveg chilei bort és egy ingyen a la carte éttermes "romantic dinner"t a szigettől, ami nagyon figyelmes ajándék tőlük. Tényleg a személyzet nagy része ránk is ismert tavalyról, a pincérünk is odajött, hogy emlékszik ránk. Extra figyelmesek voltak.
A szigeten a homokpad körbevándorolt, de Muhamed mondta, hogy ez szokásos jelenség. A sziget északi oldalát teljesen körbeépitették gáttal, ami miatt a part "csirkelábas" azaz letört zátonydarabkás, de miután már majdnem 1,5-2 méteres lépcsőt vájt a bungalók elé, ezért esedékes volt a part további védelmében felhúzni. Nem szép látvány, de a part az északi oldalon nem is élvezhető, tényleg nem ajánlom senkinek. A sziget két csücske és a déli oldal azért még csodálatos továbbra is. Mi a déli oldalon voltunk a 158 bungallóban. Minden tökéletes volt.
A zátony élővilága körben csodaszép, nem zavarta meg a gát. Láttunk teknőst, ráját, mantát és rengeteg csodaszép halat. Bohóchalrajból nem volt hiány, északkeleti részen van egy hely, ahol legalább 3 tengeri rózsányi bohóchal éldegél, igaz akkora az áramlat, hogy folyamatos helybenúszást igényel a fotózás.
Sajnos én is korallsérülést szenvedtem a bokámon, de nagyon a zátony tetején úszott egy teknős.
A sziget nyugati oldalára szokott egy kicsi cápa, ami minden reggel 8-kor ott úszkált. Egyik reggel a déli lagunás részben egy ráját találtam, két kék hal kíséretében úszkált, követtem őt egészen a cápáig. Óriási élmény.
Idén is voltunk a Reethi Beachen a cápa és rája etetésen, még mindig ez a legkedvesebb élményem, és persze a naplemente azon a szigeten is felemelő, és a hazaút is a naplementében.
Voltunk sznorizni is, ahol szép korallzátonyhoz mentünk. Éjszakai horgászaton is voltunk, ahol rengeteg halat fogtunk egy damil segitségével, ami elég vicces. Bár nem nagyon horgásztam eddig, de tény, hogy itt bárkinek sikerülhet, annyi hal van. A hajón dolgozók vérprofik benne. :)
Az egész napos szigettúrát is kipróbáltuk megint, erre ugyanaz az idegenvezető srác jött, aki tavaly, és mi választhattunk programot, így most két különböző lakatlan szigetet is megnézhettünk a helyiek által lakott mellett. A lakatlan szigetek varázslatosak, mintha a halak is jobban félnének az emberektől és olyan jó a világ végén egy kis szigeten tölteni az időt. A helyiek által lakott szigeten elég nagy változást tapasztaltunk. Új elnökük van, és azóta minden viskónak lett ablaka, ajtaja, ami tavaly nem volt, és sokkal több üzletük is lett. Hazafele óriási vihart láttunk, pont a nem választott Reethi Beach sziget felett, és a vihar lecsapott ránk is, mire elértük a Royalt. Kalandos volt. :)
Egy esős napunk volt, de aznap is kisütött a nap, csak amig esett pingpongoztunk, meg mászkáltunk. De gyönyörű felhős fotókat tudtam csinálni, és a 11 napban ez is belefért.
A kaja fergeteseg, a ráknyársakat nagyon megszerettem, pedig amúgy nem eszem halat sem. Az élő sarokban készített ételek nagyon jók mindig, de tényleg nem lehet panasz, a szigeten nagyon jó a konyha. És az a sok friss gyümölcslé nagyon hiányzik.
Hazaindulásunk napján a teraszon ücsörögtem, mikor a takarítónk szólt, hogy delfinek jönnek. A zátony szélénél úszott, ugrált egy csapat delfin. Kiszaladtunk a mólóra, és közvetlenül mellettünk úszkáltak el, lassan. Nagyon örültem nekik, pláne az utolsó reggelünkön. :)
Hazafele megnéztük Malét, de nekem nem sok szép élményem maradt róla. Koszos, büdös, zajos, de érdekes hely az biztos.
Bármikor visszamennék szivesen, egyszerüen nem tudok betelni ezzel a hellyel.
Fotókat már töltöttem fel, de ha bárkinek kérdése van, akkor szivesen válaszolok és küldök is fotókat.


meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21012
Na jo forumozast emberek most en megyek nyaralni....:-)
Tavaly szeptemberbe voltam utoljara otthon, es szerdan jovok haza...:-) Hianyzik az a civilizacio nagyon mar...


mentem csomagolni...:-)
meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21011
Sun Islandrol mondtam,Kuredu teljessen mas ceg es a kornyezet is...
Előzmény: Thappa (21009)
gumigida Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21010
tényleg nem értem akkor mit keresel ezen a fórumon Dhoni80???
Előzmény: dhoni80 (20993)
Thappa Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21009

Ezt értettem, csak az nem érthető, hogy Sunra vagy Kuredura mondod ezt.

Esetleg mindkettőre?

Előzmény: meeruchef (21007)
ozik Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21008

Szia Meruuchef!

 

Hát azért belém csíptél...De ezek a szigetek "kaja meg szolgáltatás terén megütik a csillagot" valahogy így fogalmaztál ugye?

Hogy hogy megy nekem itthon? Hát képzeld van mikor jól van mikor rosszul. Nekem is van hitelem. De mellette álmaim. Gyerekem nincs nem dohányzom és soha nem iszom alkoholt ahogy a párom sem ezzel már rengeteget sporolunk.. A hét minden napján MINDEN napján dolgozom még ünnepnapokon is két munkahelyen. Minden sporólt pénzünk a nyaralásra költjük ami most idén tényleg szépre sikeredett.

Én biztos örültem volna ha a szigeteken ahol jártunk egy magyar ember dolgozik és szivesen beszélgettem volna veled...hidd el nem mindenki szégyelni való....!!!!

Üdv:ozik

Előzmény: meeruchef (21003)
meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21007
Ugy ertettem nem kapod meg a penzedert azt a valasztekot es minoseget....
Előzmény: Thappa (21006)
Thappa Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21006

Nem egészen érthető amit írtál, legalábbis nekem nem.

Melyikre gondoltál, hogy szervíz és kaja terén nem üti meg a csillagot?

Előzmény: meeruchef (21002)
meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21005
Jaj, ot evet nem tartozkodhatnal a Maldiv szigeteken...mert az egyik-csakis "specialis" emberkek kapnak allampolgarsagot, a masik a munka vizum is csak egy evre szolhat es ha utanna a ceged hosszbitja akkor jol jartal...az uj elnokvalasztas utan sok minden megvaltozott...marmint nem igazabol vedik az "uj" jogok a foreighner-t mint elotte...nem mondok tobbet mert meg nem jo otlet e reszemre...
Előzmény: jmp (20935)
meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21004
Ez ilyen formaba nem igaz, kulfoldi berelhet csak ahhoz milliomosnak kell lenned es dollarba....de kulfoldi nem vasarolhatja meg...maldiv allampolgar igen megvasarolhatja
Előzmény: Zambian Lion (20947)
meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21003
Ez igen, vannak meg ilyen szigetek pl.Robinson nem reg nyilt meg....na meg a masik, ne vedd beszolasnak de akkor biztos jol megy a dolgod otthon magyarorszagon ha ilyet megengedhetsz magadnak, ezek a szigetek a legdragabbak....
Nem beszolaskent, de muszaly mondanom, en a Maldiv Szigeteken dolgozok tobb mint 3 eve a negyediket nyuzom de nem mint "portas" hanem mint "executive", elotte Afrika 7 ev es stb....en olyan eltevedt magyar vagyok aki nem lakik otthon 10+ eve csak hazalatogat evnkent 4-5szor es meg a kilencvenes evekrol emlekszik inkabb otthonrol, tudom ez Maldiv forum de csak hasonlitok nem politizalok...szoval sok magyarral talalkoztam, voltak jofejek, DE SAJNOS VOLTAK OLYANOK AKIK AMIKOR MAGSZOLITOTTAM OKET ELFORDITOTTAK A FEJUKET, ANYYIT MONDTAK..JAAAA ES TOVABBSETALTAK...szegyen ez a magyar nep tiszteletem a kivetelnek...figyeltem a forumot mar nagyon reg ota....
Előzmény: ozik (21001)
meeruchef Creative Commons License 2010.05.03 0 0 21002
Ez igy igaz Kuredu termeszetessebb, Sun Islandot nem szeretem a Nyuzsges miatt, ja boccs de szerviz es kaja teren meg nem uti meg a csillagot.
Előzmény: KissP83 (20974)
ozik Creative Commons License 2010.05.02 0 0 21001

Szia Bandos!

 

Februárban voltunk két szigeten ez első szigetünk a Baros volt. Ő egy nagyon szép sziget tipikus Maldiv feelinggel. az Alila egy nagyon extra, modern luxus sziget.

Belföldi járattal mentünk Kadhehdhoo-ra onnan egy óra motorcsónak és ott voltunk a szigeten. Az elején kicsit fura volt mert annyira más volt mint az eddigi szigetek ahol voltunk. De nagyon hamar jól éreztük magunkat!

50 Villa van a szigeten ez már eleve adta, hogy szinte alig találkoztunk emberekkel és még csak 25 villa volt lakott.

A haus reef miatt választottuk a szigetet. A férjem végignézte az összes szigetet a Mondomaldivon és kiválasztotta a 4-es reeffel jelzett szigeteket ami azt jelenti, hogy a szigetet körülveszi a reef. Hát ilyet még nem láttunk! Hatalmas korallok rengeteg szines hal.Sajnos a Baroson elromlott a vizalatti gépünk ezért itt nem készült fotó. Én kicsit féltem a koralloktól annyira sok volt és mikor befelé úsztunk nagyon kellett vigyárni nehogy felsértse a hasunkat és persze,  nehogy kárt tegyünk bennük. Annyira sekély víznél is tele volt korallokkal. Mikor kint voltunk és a mélység elénktárult már nem volt annyira félelmetes. Ennek az előzménye, hogy elvágta egy korall a lábam a Baroson ezért kicsit óvatos voltam.

Kimondottan ajánljuk a szigetet annak akikk szeretik a hasukat! Az eddigi legjobb ellátásban volt részünk. Minden étkezés a reggeli is beleszámítva egy specialis a la carte volt. Annyit ehettünk az éttlapról amennyit akartunk és mindent frissen készítettek. Minden asztalhoz kijött a Srilanka-i Chéf és bármit elkészített amit kértél! Mi Gundel Palacsintát ettünk....Minden étkezéskor és a szobában is annyi ásványvízet kaptunk amennyit akartunk ez ingyenes volt. Mivel a szigetnek saját víztisztító és palackozó üzeme van. Az internet ingyenes kéát szuper Apple géppel. A vezetőség nagyon figyelmes! Minden kérés pillanatok alatt teljesítve volt.

Érdekesség az építészet, egy singapouri építész tervezte a szigetet nagyon modernre sikeredett. Ajánljuk a spát a többi szigeten is megtalálható Mandarin cég üzemelteti. Itt megjegyzem Neked, hogy a Spa vezetője nagyon dícsérte a szigetet ahova most mész. Ott is Ők vannak a spával....

Figyelve a hagyományokra és oldva a modern légkört minden délután ingyenes tradicionális Maldív teázás és Maldív konyha kostolás volt a Maldív étteremben.

Hát egyenlőre ennyit ha van kérdés örömmel válaszolunk!

 

Szép nyaralást Nektek és nagyon várjuk a beszámolót mert ezt a szigetet állandóan nézzük a katalógusokban!

Üdvözlettel:ozik

Előzmény: Bandos (21000)
Bandos Creative Commons License 2010.05.02 0 0 21000

Szia Ozik,

 

Nem semmi sziget ez az Alila Hadahaa!

Azt hittem, hogy ennyi év után, és jónéhány sziget után viszonylag sokat tudok a maldív resortokról. Hát nem.....De jó, hogy ilyen egyedi stilusú sziget is van a maldívon!

 

Erről a szigetről eddig még nem is hallottam. Please, írj róla egy kicsit részletesebben is! Biztos vagyok benne, hogy a fórumos topictársak döntő többsége nagy örömmel venné.

 

Bandos

Előzmény: ozik (20987)
Pitta2 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20999
Tetszik a reptér. Honnan mennek oda a nemzetközi járatok? :)))

A vitához hozzá akartam szólni, de inkább nem. Van szerencsém ismerni néhány fórumost, de egyikük sem sznob.
Előzmény: Törölt nick (20998)
Rannek Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20997
Nos!

Csak hogy talán picit vissza zökkentsem a fórumot legalábbis megpróbáljam kizökkenteni kedves topicos társaimat eböl a tipikus magyar viselkedésből meg írnám a Sun-os élménybeszámolóm (a tipikus magyaron nem kell megsértődni minden nép a maga keresztjét viseli).

Szóval Dubai-on át mentünk 4órát várakoztunk ott. Ettünk ittunk kártyáztunk eltelt az idő. REggel 10 fele érkeztünk Malera aztán a felejthetetlen Hidroplán. MEgérkeztünk gyönyörű volt valóban szép elfoglaltuk a helyünket 400-as szoba nem tudom szerintem az a partszakasz a legszebb és a legjobb de kinek a pap kinek a papné (nekem a pap lánya kéne :D) na mindegy. 12-kor elmentünk ebédelni isteni halak annyi halat pedig már voltunk jó néhány ilyen kaliberű helyen nem is láttam istenien finomak voltak:) A pincérünkkel egyáltalán nem voltunk megelégedve de hát istenem:) Szintúgy a legtöbb sráccal ott a fő büfébe más országokba is vannak lassú emberek de ott az már rekordot döntögetett tőlük aztán szomjan is halhattam volna. Amúgy all-inclusive-on voltunk mi rengeteget iszunk (3 fő) Illetve az étkezéseket sem szeretem kihagyni a családom többi tagja simán kihagyná:D NA szóval 1 délelött esett nekünk addig is elvoltunk a víz gyönyörű szép halak cápák ráják minden tényleg szuper ám amin nagyon meglepődtem hogy néha elégé koszos. A spa szolgáltatások valami isteniek voltak:) Viszonylag sokat snoriztam is szép képeket készítettünk mind a víz alatt mind a víz felett nagyon szép a kertjük azt meg kell hagyni. Voltunk kinn a homok padnál is egyik nap szintén jó idő töltés volt. Körbe sétáltuk a szigetet és akkor jöttünk rá hogy számunkra a mi partrészünk tökéletes. Rengeteg Orosz is volt kedves népek:) Szobánkkal teljesen elégedettek voltunk de csak aludni jártunk oda aludni meg akárhol elalszik az ember :D Voltunk ráját etetni illetve elmentünk egy naplementés horgászatra nagyon mókás volt én nem fogtam semmit :( De sebaj! Csupán ezen a két programon vettünk részt illetve az esti disco karaoke maldiv est miegymás. Utolsó nap kipróbáltuk az olasz éttermet remek pizzájuk van. Aztán a gép indulása előtt 10 órával kivittek minket a reptérre ebből a 10 órából 4-et maléba töltöttünk körülnéztünk érdekes volt:) Atán még ott ültünk a reptéren Moszkva-Inter és Barac.Arsenal mecsett nézve:D és végül ismét Dubai-on keresztül haza értünk.

Összeségébe remek egy hely volt szép érdekes de nem valószínű hogy ismét elmegyünk oda legalábbis jövőre megint egy más országot szertenénk feltérképezni. De késöbb még lehet visszalátogatunk. Ohh még annyit hogy hiányoltam a kulturális életet ilyen helyi dolgokat itt sajnos itt nem nagyon lehet találni vagy legalább is kismértékben:) De tényleg remek hely:)

ui: a Male-s látogatásunkat azért nem részleteztem mivel mindenkit ugyan oda visznek mindig :)

További szép békés napokat:)
epresjoghurt Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20996
Sziasztok!

Sajnálom, hogy ebbe az irányba ment el a topic, de úgy látom ez tipikus. Nincs olyan (utazási) fórum, ahol előbb-utóbb ne merülne fel ez a zsebben matatás téma. :o(

Szerintem mi itt mindannyian elégedettek kellene legyünk a sorsunkkal, hogy ilyen fantasztikus hely(ek)re eljuthatunk egyáltalán. :o)

Pont azért szeretem ezt a topicot, mert rengeteg hasznos információt kaphattam arról, melyik szigetnek mi az erőssége, így sokkal könnyebb volt az igényeinken megfelelőt választani. Szvsz az árakat is leírni nem kérkedés, hanem egy fontos info, ami a sok szempont közül az egyik. Nyilván más szempontjai vannak a gyerekes családoknak és a nászutasoknak, és mindegyikünknek, mert különbözőek vagyunk...és ez így van jól. :o))
Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés nosztalgiázni mások gyönyörű képeit is látva.

Boldogan írtam a beszámolót az utunkról már csak azért is, mert úgy gondoltam, hogy legalább itt a fórumon értik, miért ez a nagy lelkesedés. A szűk családi és baráti körünkön kívül már el sem merjük mondani, milyen helyeken járunk, mert egyből látszik a másikon, hogy elkezdi számolni ez vajon mennyibe fájhatott. Könyörgöm, legalább mi itt, akik már mindannyian jártunk Maldívon örüljünk egymás élményeinek... :o)

És várjuk az élménybeszámolókat azoktól akik mostanában jöttek haza...ugye? :o)
Thappa Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20995

Igen, csak ott vagy tévedésben, és az a probléma, hogy te nem a Maldív-szigetekről, utazásodról írtad le a véleményedet és meglátásaidat, hanem más emberekről!

És ez nem az a fórum!

 

És nem az írások mikéntjéval kellene törődni, hanem a mondanivalókkal...

 

Előzmény: dhoni80 (20993)
Bandos Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20994
Nálam meg az verte ki nagyon a biztosítékot, amikor még februárban Zambian Lion-nak a következőket írtad:

"akkor neked sem kellene ebbe a fórumba írnod, mert itt csak magyarok vannak..."

Ez egy utazási fórum. Ha a maldív tapasztalataidat szeretnéd velünk megosztani, vagy kérdéseid lennének a maldív utazással kapcsolatban, akkor szívesen látott vendég vagy ezen a fórumon. Ha nem, akkor kérjük válassz magadnak más fórumot, van még számtalan, ami nem utazással kapcsolatos.

Minden jót!
Előzmény: dhoni80 (20989)
dhoni80 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20993
Hát ha már hányingerről beszélünk,akkor azt hiszem az ősparaszt írásmódod se semmi.(bár biztosan ettől jó fejnek érzed magadat:-(((

Egyébként meg ez egy fórum és úgy tudom itt mindenki leírhatja a véleményét meglátásait.....

Üdv. mindenkinek egy Jóérzésű honfitárstól aki ha lehet nem akarja minden pénzét külföldön elkölteni:-)
Előzmény: Törölt nick (20991)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20992

Bocsánat, hogy beleszólok! De muszáj leírnom:

na pont ezért imádok elutazni jó messzire, hogy ne kelljen sok, drága, "jóérzésű" honfitárs megjegyzését hallgatni...

na és ha lehet, legszívesebben minden pénzemet külföldön költeném el...mert mindenki más jobban megérdemli, mint ez az ország itthon...

én is szívesen kipróbálok mezei helyeket Európában, Afrikában vagy Ázsiában ugyanakkor luxus helyeket is, mindkettőt lehet élvezni, mindkettő másról szól...

Komolyan mondom kár, hogy Sharkpapa nincs itt, mert most nagyon vártam volna mit ír ezekre a dolgokra!!!!:) aki ismeri, megért!

 

Dhoni 80!

jócskán túlspiráztad ezt a dolgot..ha nem láttad volna, idézőjelbe írta Bandos, én pl. csak mosolyogtam rajta...tök jó, hogy elérhető áron olyan hely, ami itthon igen nehezen megvalósítható.

sőt..külön örülök, ha van legalább egy-két fórumozó, aki ilyen helyeket is bevállal és előre várom már az  élménybeszámolót. Jó érzés, hogy infokat tudhatunk meg, és álmodozhatunk ilyen helyekről is...

Szurkolok és nagyon remélem minél több ember, minél több szigetről és még "avatatlanabb" helyekről fog beszámolni,  és gyűjt adatokat és legfőképpen készít képeket:)))!!!

 

üdv, Őszibarack

 

ui.:jaaa, amúgy tényleg nagy élmény a Burj el Arab belülről...a Madinat Jumeirah 6* ját pedig mindenkinek ajánlom, főleg nászúton kipróbálni, hát még Maldív előtt vagy után ;))) 

 

 

KissP83 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20990
dhoni80!
Mindenkinek más veri ki a biztit...nem vagyunk egyformák. ilyen alapon mindenki aki 100.000nél többet költ utazásra mind snob nem? De miért van az, hogy bármilyen fórumot néz az ember a magyarok csak eszik egymást? Szóljon inkább arról ez a fórum amire eredetileg való, élmények, tanácsok stb...
Előzmény: dhoni80 (20989)
dhoni80 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20989
Engem nem érdekel hogy kinek mennyi pénze van, az meg hogyha felesleges dolgokra költi csak a saját lelki szegénységét bizonyítja.A megnyilatkozások módja zavart.

Engem Bandosnál a következő mondat megfogalmazása ütötte ki a biztosítékot.

Igaz hogy ez a villatípus "csak" 385m2 míg a másik 550m2 lenne,de azt hiszem ebben is elférünk majd!


Míg Zambian Lion a következő bölcsességet fogalmazta meg:

Az új Hiltonba szeretnék letelepedni (Waldorf Astoria,most nyílt meg,fél év múlva odamegyünk)...yay...


Bár lehet hogy ezek csak vicces sznobériai szójátékok.(és csak én nem díjazom őket)

Ha így van akkor:

HA HA HA
Előzmény: Thappa (20988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!