Keresés

Részletes keresés

ozik Creative Commons License 2010.05.02 0 0 21001

Szia Bandos!

 

Februárban voltunk két szigeten ez első szigetünk a Baros volt. Ő egy nagyon szép sziget tipikus Maldiv feelinggel. az Alila egy nagyon extra, modern luxus sziget.

Belföldi járattal mentünk Kadhehdhoo-ra onnan egy óra motorcsónak és ott voltunk a szigeten. Az elején kicsit fura volt mert annyira más volt mint az eddigi szigetek ahol voltunk. De nagyon hamar jól éreztük magunkat!

50 Villa van a szigeten ez már eleve adta, hogy szinte alig találkoztunk emberekkel és még csak 25 villa volt lakott.

A haus reef miatt választottuk a szigetet. A férjem végignézte az összes szigetet a Mondomaldivon és kiválasztotta a 4-es reeffel jelzett szigeteket ami azt jelenti, hogy a szigetet körülveszi a reef. Hát ilyet még nem láttunk! Hatalmas korallok rengeteg szines hal.Sajnos a Baroson elromlott a vizalatti gépünk ezért itt nem készült fotó. Én kicsit féltem a koralloktól annyira sok volt és mikor befelé úsztunk nagyon kellett vigyárni nehogy felsértse a hasunkat és persze,  nehogy kárt tegyünk bennük. Annyira sekély víznél is tele volt korallokkal. Mikor kint voltunk és a mélység elénktárult már nem volt annyira félelmetes. Ennek az előzménye, hogy elvágta egy korall a lábam a Baroson ezért kicsit óvatos voltam.

Kimondottan ajánljuk a szigetet annak akikk szeretik a hasukat! Az eddigi legjobb ellátásban volt részünk. Minden étkezés a reggeli is beleszámítva egy specialis a la carte volt. Annyit ehettünk az éttlapról amennyit akartunk és mindent frissen készítettek. Minden asztalhoz kijött a Srilanka-i Chéf és bármit elkészített amit kértél! Mi Gundel Palacsintát ettünk....Minden étkezéskor és a szobában is annyi ásványvízet kaptunk amennyit akartunk ez ingyenes volt. Mivel a szigetnek saját víztisztító és palackozó üzeme van. Az internet ingyenes kéát szuper Apple géppel. A vezetőség nagyon figyelmes! Minden kérés pillanatok alatt teljesítve volt.

Érdekesség az építészet, egy singapouri építész tervezte a szigetet nagyon modernre sikeredett. Ajánljuk a spát a többi szigeten is megtalálható Mandarin cég üzemelteti. Itt megjegyzem Neked, hogy a Spa vezetője nagyon dícsérte a szigetet ahova most mész. Ott is Ők vannak a spával....

Figyelve a hagyományokra és oldva a modern légkört minden délután ingyenes tradicionális Maldív teázás és Maldív konyha kostolás volt a Maldív étteremben.

Hát egyenlőre ennyit ha van kérdés örömmel válaszolunk!

 

Szép nyaralást Nektek és nagyon várjuk a beszámolót mert ezt a szigetet állandóan nézzük a katalógusokban!

Üdvözlettel:ozik

Előzmény: Bandos (21000)
Bandos Creative Commons License 2010.05.02 0 0 21000

Szia Ozik,

 

Nem semmi sziget ez az Alila Hadahaa!

Azt hittem, hogy ennyi év után, és jónéhány sziget után viszonylag sokat tudok a maldív resortokról. Hát nem.....De jó, hogy ilyen egyedi stilusú sziget is van a maldívon!

 

Erről a szigetről eddig még nem is hallottam. Please, írj róla egy kicsit részletesebben is! Biztos vagyok benne, hogy a fórumos topictársak döntő többsége nagy örömmel venné.

 

Bandos

Előzmény: ozik (20987)
Pitta2 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20999
Tetszik a reptér. Honnan mennek oda a nemzetközi járatok? :)))

A vitához hozzá akartam szólni, de inkább nem. Van szerencsém ismerni néhány fórumost, de egyikük sem sznob.
Előzmény: Törölt nick (20998)
Rannek Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20997
Nos!

Csak hogy talán picit vissza zökkentsem a fórumot legalábbis megpróbáljam kizökkenteni kedves topicos társaimat eböl a tipikus magyar viselkedésből meg írnám a Sun-os élménybeszámolóm (a tipikus magyaron nem kell megsértődni minden nép a maga keresztjét viseli).

Szóval Dubai-on át mentünk 4órát várakoztunk ott. Ettünk ittunk kártyáztunk eltelt az idő. REggel 10 fele érkeztünk Malera aztán a felejthetetlen Hidroplán. MEgérkeztünk gyönyörű volt valóban szép elfoglaltuk a helyünket 400-as szoba nem tudom szerintem az a partszakasz a legszebb és a legjobb de kinek a pap kinek a papné (nekem a pap lánya kéne :D) na mindegy. 12-kor elmentünk ebédelni isteni halak annyi halat pedig már voltunk jó néhány ilyen kaliberű helyen nem is láttam istenien finomak voltak:) A pincérünkkel egyáltalán nem voltunk megelégedve de hát istenem:) Szintúgy a legtöbb sráccal ott a fő büfébe más országokba is vannak lassú emberek de ott az már rekordot döntögetett tőlük aztán szomjan is halhattam volna. Amúgy all-inclusive-on voltunk mi rengeteget iszunk (3 fő) Illetve az étkezéseket sem szeretem kihagyni a családom többi tagja simán kihagyná:D NA szóval 1 délelött esett nekünk addig is elvoltunk a víz gyönyörű szép halak cápák ráják minden tényleg szuper ám amin nagyon meglepődtem hogy néha elégé koszos. A spa szolgáltatások valami isteniek voltak:) Viszonylag sokat snoriztam is szép képeket készítettünk mind a víz alatt mind a víz felett nagyon szép a kertjük azt meg kell hagyni. Voltunk kinn a homok padnál is egyik nap szintén jó idő töltés volt. Körbe sétáltuk a szigetet és akkor jöttünk rá hogy számunkra a mi partrészünk tökéletes. Rengeteg Orosz is volt kedves népek:) Szobánkkal teljesen elégedettek voltunk de csak aludni jártunk oda aludni meg akárhol elalszik az ember :D Voltunk ráját etetni illetve elmentünk egy naplementés horgászatra nagyon mókás volt én nem fogtam semmit :( De sebaj! Csupán ezen a két programon vettünk részt illetve az esti disco karaoke maldiv est miegymás. Utolsó nap kipróbáltuk az olasz éttermet remek pizzájuk van. Aztán a gép indulása előtt 10 órával kivittek minket a reptérre ebből a 10 órából 4-et maléba töltöttünk körülnéztünk érdekes volt:) Atán még ott ültünk a reptéren Moszkva-Inter és Barac.Arsenal mecsett nézve:D és végül ismét Dubai-on keresztül haza értünk.

Összeségébe remek egy hely volt szép érdekes de nem valószínű hogy ismét elmegyünk oda legalábbis jövőre megint egy más országot szertenénk feltérképezni. De késöbb még lehet visszalátogatunk. Ohh még annyit hogy hiányoltam a kulturális életet ilyen helyi dolgokat itt sajnos itt nem nagyon lehet találni vagy legalább is kismértékben:) De tényleg remek hely:)

ui: a Male-s látogatásunkat azért nem részleteztem mivel mindenkit ugyan oda visznek mindig :)

További szép békés napokat:)
epresjoghurt Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20996
Sziasztok!

Sajnálom, hogy ebbe az irányba ment el a topic, de úgy látom ez tipikus. Nincs olyan (utazási) fórum, ahol előbb-utóbb ne merülne fel ez a zsebben matatás téma. :o(

Szerintem mi itt mindannyian elégedettek kellene legyünk a sorsunkkal, hogy ilyen fantasztikus hely(ek)re eljuthatunk egyáltalán. :o)

Pont azért szeretem ezt a topicot, mert rengeteg hasznos információt kaphattam arról, melyik szigetnek mi az erőssége, így sokkal könnyebb volt az igényeinken megfelelőt választani. Szvsz az árakat is leírni nem kérkedés, hanem egy fontos info, ami a sok szempont közül az egyik. Nyilván más szempontjai vannak a gyerekes családoknak és a nászutasoknak, és mindegyikünknek, mert különbözőek vagyunk...és ez így van jól. :o))
Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés nosztalgiázni mások gyönyörű képeit is látva.

Boldogan írtam a beszámolót az utunkról már csak azért is, mert úgy gondoltam, hogy legalább itt a fórumon értik, miért ez a nagy lelkesedés. A szűk családi és baráti körünkön kívül már el sem merjük mondani, milyen helyeken járunk, mert egyből látszik a másikon, hogy elkezdi számolni ez vajon mennyibe fájhatott. Könyörgöm, legalább mi itt, akik már mindannyian jártunk Maldívon örüljünk egymás élményeinek... :o)

És várjuk az élménybeszámolókat azoktól akik mostanában jöttek haza...ugye? :o)
Thappa Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20995

Igen, csak ott vagy tévedésben, és az a probléma, hogy te nem a Maldív-szigetekről, utazásodról írtad le a véleményedet és meglátásaidat, hanem más emberekről!

És ez nem az a fórum!

 

És nem az írások mikéntjéval kellene törődni, hanem a mondanivalókkal...

 

Előzmény: dhoni80 (20993)
Bandos Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20994
Nálam meg az verte ki nagyon a biztosítékot, amikor még februárban Zambian Lion-nak a következőket írtad:

"akkor neked sem kellene ebbe a fórumba írnod, mert itt csak magyarok vannak..."

Ez egy utazási fórum. Ha a maldív tapasztalataidat szeretnéd velünk megosztani, vagy kérdéseid lennének a maldív utazással kapcsolatban, akkor szívesen látott vendég vagy ezen a fórumon. Ha nem, akkor kérjük válassz magadnak más fórumot, van még számtalan, ami nem utazással kapcsolatos.

Minden jót!
Előzmény: dhoni80 (20989)
dhoni80 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 20993
Hát ha már hányingerről beszélünk,akkor azt hiszem az ősparaszt írásmódod se semmi.(bár biztosan ettől jó fejnek érzed magadat:-(((

Egyébként meg ez egy fórum és úgy tudom itt mindenki leírhatja a véleményét meglátásait.....

Üdv. mindenkinek egy Jóérzésű honfitárstól aki ha lehet nem akarja minden pénzét külföldön elkölteni:-)
Előzmény: Törölt nick (20991)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20992

Bocsánat, hogy beleszólok! De muszáj leírnom:

na pont ezért imádok elutazni jó messzire, hogy ne kelljen sok, drága, "jóérzésű" honfitárs megjegyzését hallgatni...

na és ha lehet, legszívesebben minden pénzemet külföldön költeném el...mert mindenki más jobban megérdemli, mint ez az ország itthon...

én is szívesen kipróbálok mezei helyeket Európában, Afrikában vagy Ázsiában ugyanakkor luxus helyeket is, mindkettőt lehet élvezni, mindkettő másról szól...

Komolyan mondom kár, hogy Sharkpapa nincs itt, mert most nagyon vártam volna mit ír ezekre a dolgokra!!!!:) aki ismeri, megért!

 

Dhoni 80!

jócskán túlspiráztad ezt a dolgot..ha nem láttad volna, idézőjelbe írta Bandos, én pl. csak mosolyogtam rajta...tök jó, hogy elérhető áron olyan hely, ami itthon igen nehezen megvalósítható.

sőt..külön örülök, ha van legalább egy-két fórumozó, aki ilyen helyeket is bevállal és előre várom már az  élménybeszámolót. Jó érzés, hogy infokat tudhatunk meg, és álmodozhatunk ilyen helyekről is...

Szurkolok és nagyon remélem minél több ember, minél több szigetről és még "avatatlanabb" helyekről fog beszámolni,  és gyűjt adatokat és legfőképpen készít képeket:)))!!!

 

üdv, Őszibarack

 

ui.:jaaa, amúgy tényleg nagy élmény a Burj el Arab belülről...a Madinat Jumeirah 6* ját pedig mindenkinek ajánlom, főleg nászúton kipróbálni, hát még Maldív előtt vagy után ;))) 

 

 

KissP83 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20990
dhoni80!
Mindenkinek más veri ki a biztit...nem vagyunk egyformák. ilyen alapon mindenki aki 100.000nél többet költ utazásra mind snob nem? De miért van az, hogy bármilyen fórumot néz az ember a magyarok csak eszik egymást? Szóljon inkább arról ez a fórum amire eredetileg való, élmények, tanácsok stb...
Előzmény: dhoni80 (20989)
dhoni80 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20989
Engem nem érdekel hogy kinek mennyi pénze van, az meg hogyha felesleges dolgokra költi csak a saját lelki szegénységét bizonyítja.A megnyilatkozások módja zavart.

Engem Bandosnál a következő mondat megfogalmazása ütötte ki a biztosítékot.

Igaz hogy ez a villatípus "csak" 385m2 míg a másik 550m2 lenne,de azt hiszem ebben is elférünk majd!


Míg Zambian Lion a következő bölcsességet fogalmazta meg:

Az új Hiltonba szeretnék letelepedni (Waldorf Astoria,most nyílt meg,fél év múlva odamegyünk)...yay...


Bár lehet hogy ezek csak vicces sznobériai szójátékok.(és csak én nem díjazom őket)

Ha így van akkor:

HA HA HA
Előzmény: Thappa (20988)
Thappa Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20988

Nem tudom hogy érthetsz egyet vele, szerintem nagyon gáz, mikor valaki más emberek pénztárcájában turkál, és számonkéri máson, hogy mire költi a pénzét.

 

Ennyi erővel azt is megszólhatnátok, ha valaki a szükségesnél nagyobb házban lakik, vagy a szükségesnél drágább autóval jár.

Mindenki járhatna mondjuk Suzukival, vagy élhetne panelban, mert az ettől több már rongyrázás?

 

Én nem olvastam itt egy olyan hozzászólást sem, hogy valaki hivalkodott volna azzal, hogy mennyibe került nekik ez az út. Ha valaki le is írta, köztük én is, azt csak azért tették, hogy információval szolgáljanak másoknak.

A helyesírás pedig? Nekem nincs vele gondom, de engem csak akkor zavarnak a hibák, mikor valaki az észt osztja, ezenkívül itt sem nagyobb probléma, mint más fórumokon vagy bárhol. Szóval semmi köze a Maldív vagy akár a pénz kérdéséhez.

 

Bandos, jó, hogy leírtad ezt, de bízom benne, hogy nem érezted úgy, hogy magyarázkodnod kell, mert nem kell!

 

 

Előzmény: avandi (20985)
ozik Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20987

Hajrá Bandos!

Annyira sajnálom, hogy pont Téged találtak meg! Szerintem mindenkinek a magánügye, hogy milyen szigetre megy és mennyiért. Ne keserítsen el egy percig sem és ha megteheted jövőre menj az Alilla Hadahaa-ra!

 Jmp!

Látod!? Most már érted, hogy miért nem írtam be a fórumra?

ozik

Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20986
Szia,

Nagy tévedésben vagy az árakat illetően.
A 2 főre érvényes 730 USD-ből vonjál le 20 %-ot, majd az 5=7 miatt további 28%-ot. Ez volt a sziget ajánlata áprilisra, de az Admiral Travel ettől is kedvezőbb áron tudott foglalni. Még egyszer mondom: kb. annyi volt így az Island Hideaway ár, mint tavaly nektek a Meeru.

Mindent jót!

Bandos
Előzmény: dhoni80 (20984)
avandi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20985

Sziasztok!

 

Most lehet, hogy engem is utálni fogtok, de valahol egyetérek dhoni80-nal, bár Bandos említése mellétrafált (mondom ezt úgy, hogy csak a fórumról ismerem)...

Mi mint szolíd első maldívosok is döbbenten olvasunk/tunk néhány hozzászólást, engem is kiakaszt néha a nagyzolás (már ami az én értékrendem szerint az) illetve különösen felháborít, ha iszonyatos helyesírással (yazoo nem rád gondolok :-))  veri valaki a mellét, hogy hány millát pengetettki erre meg arra,) vagy épp el se meri mondani a végösszeget.... Tudom van melléütés, meg félreírás, ilyeneket nyilván én is ejtek, de most nem ezekről beszélek és nyelvész sem vagyok.

Az hogy ki miből utazik, mennyit spóról, vagy havonta többször is mehetne a fizetéséből az természetesen magánügy és rossz példa ellenérvként az adományozást felhozni...

Nyilván sokan vannak az irigyek, ez sem kétséges, de sokan vagyunk szerintem akikből nem ez beszél. Arról nem is beszélve, hogy ha egy "átlag" magyar betéved egy ilyen fórumra, milyen gondolatai támadnak. Más dolog az élmények, tapasztalatok megosztása és megint más a tálalás módja...

 

Uff...

dhoni80 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20984
Köszönöm a hozzászólásokat,némelyik kifejezetten pozitív volt,úgy látszik vannak még olyan emberek akiknek nem csak saját maguk számít.

Bandos
Egyébként a Jacuzzi beach villa Meeru-n májusban 260usd és nem 730usd naponta (Amikor márciusban voltunk nászúton az egész utazás 900ezer forintba kerül ebből a szoba naponta 350usd) Igazad van óriási rongyrázás volt a nászút ennyiért!!Azóta is ég a pofámról a bőr....

Ui.Igazatok van ez egy fórum, itt attól értékes egy ember ha sokat ír és részletesen...

Ui.2 Elnézés a nagycsaládosoktól én elhiszem hogy szükség van 400-500m2-re pláne a Maldívon :-)
Előzmény: Bandos (20975)
gumigida Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20983
Nem értek egyet azzal, hogy sznobok klubja lenne, de ha mégis, Te pont ugyanúgy az vagy, mert aki ilyen helyre csak egyszer is elmegy, az bizony halom pénzt szór ki az ablakon, és költhetné másra is.
Pont a legsegítőkészebbeket, akik megosztják másokkal a tapasztalatukat nevezted, (nem helyén valón) sznobnak.
Úgy gondolom, hogy az irigység szólt belőled.
Előzmény: dhoni80 (20965)
Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20982

Szia Szabinyo78,

 

Nagyon jó kérdést tettél fel, a dagály-apály jelenség egyrészt érdekes is, másrészt hasznos is előre tudni, mert befolyásolja pl. a sznorizási lehetőséget is.

 

Ami talán a legfontosabb, a dagály-apály időpont nem fix a maldívon, hiszen naponta változik az ideje is, és a mértéke is. Többen is írták korábban, hogy "A" szigeten reggel volt apály, és kora du. dagály, míg 1 héttel később "B" szigeten dél körül volt apály, és este dagály, stb.  Ez csak arra a pár napra lehetett igaz, de akkor is a napok között kissé változó időpontban. Általában elmondható, hogy napról napra kb. 1/2 -1 órával csúszik az apály-dagály időpontja, a mértéke pedig főleg a hold állásától, de pl. az áramlások változásától is függ.

 

Van egy nagyon jó osztrák maldív honlap, ahol az egyik aloldalon a teljes 2010-es évre megtalálhatod az apály-dagály időpontokat. Az adatok tudtommal Male-re értendők, az északi és déli atollokon ehhez képest lehet 10-20 perc különbség.

 

Íme a link (az oldal közepe felé találod a "tiden calendar"-t 2010-re hónapokra, azon belül napokra is lebontva) : http://www.maldives.at/tidescalendar.html

 

2010 áprilisában pl. ez volt a naponkénti apály-dagály időpont: http://www.malediven.at/tiden/tides-201004.pdf

 

Bandos

Előzmény: szabinyo78 (20963)
Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20981

Szia jmp,

 

Ok, írjál majd, ha már tudod, hogy mikor mentek, és mik a potenciális célpontok, és persze szívesen segítek, ha tudok.

 

(Így előljáróban azért Filitheyo-t, Palm Beach-et és Royal Island-et ajánlanám a figyelmedbe.)

 

Bandos

Előzmény: jmp (20980)
jmp Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20980
Sziasztok :))))))))))))))) !!!

Nah dhoni80 se fog itt tobbet irni :)))

Egyebkent kulonben dhoni80 tenyleg nem tudhatod, hogy ki segit ott es ki nem..
Pl, en is segitek ott egy kislanyon, mert nem tud rendesen jarni, van ott egy ismerosom Nazenn, akinek am kislanya gerinc problemaval szuletett rajtuk kivul allo okok miatt, gyogyitasukra nincsen penzuk, mert vagy India vagy Dubai ahol tudnak nekik segiteni.
En segitek is nekik rendesen pedig altalaban ha vissza olvasol egy par honapot, ha valaki en 5*-os helyekre szoktam menni vagy 6*-os de ugyan ugy elmegyek 3*-osba is mint Bandos vagy barki mas, lehet hogy az ember csak kivancsi, hogy milyen a luxus, ha mar van ra penze az embernek megnezheti, nemde? Szoval a kislanyra vissza terve, mind a ket laba le volt benulva, mai nap mar csak az egyik nem mozog neki, de júliusban viszik Indiaba muteni, hogy megjavuljon az a laba is.. Tudod ez szemmel lathato javulas, en speci nemhiszek ezekben a karikativ dolgogban, mert nem latom, ki mit kap belolle, ha segitek szemelyesen segitek ahogy tudok, vagy penzel vagy a ket kezem munkajaval, nem irom le ide, hogy 3-4 ev alatt mennyibe is kerult ennek a kislanynak a megsegitese, de hidd el, hogy egy parszor mehetnel belolle maldivra!

Szoval ezt csak azert irtam, hogy nem biztos, hogy jo helyen szolaltal meg!


Nah de ettol fuggetlenul, a Bandos smucig :)))))))))))))))) (vicc)
Es zarjuk le itt ezt a vitat szerintem...

Bandos mennek majd lehet Maldivra es most akciosra mennek en is, lehet majd kernek 1-2 szigetrol infot, majd ha mar tudom, hogy hova akkor irok.. segits pls...

JMP
Thappa Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20979

Szia szabinyo!

 

Alapvetően nincs javasolt oltás, bár én pl. Hepatits C ellen be vagyok oltva (egészségügyben dolgoztam, ott kötelező),  és ez mindig megnyugtat, sosem tudhatod.

 

Más: mi egy fél gyógyszertárral indultunk el, szerencsére majdnem mindent ugyanúgy visszahoztunk. De adott egy kis biztonságérzetet.
Összesen 2 szem fájdalomcsillapító fogyott, fejfájás miatt, és amiből legközelebb többet vinnék, az a vízálló sebtapasz.
Angagán a lakatlan szigeteki kiránduláson a párom belelépett egy homok alatt alattomosan megbúvó kőbe, ami elvágta a lábujját, és mélyen belefúródott a talpába is . 3-4 napig szenvedett miatta, sétálni csak sántikálva, a sós víz csípte, a víz és homok miatt a tapaszokat állandóan elveszítette, a homok belement a sebbe...

 

Hozzátartozik a sztorihoz, hogy csak 1 pár papucsott hozott, és 1 hét után azt is elveszítette Kuredun. :-) Valahol levette, majd elfelejtette, hogy papucsban ment, és szépen haza sétált mezítláb. :-) Nem jöttünk rá, hogy hol hagyhatta, de sem az étteremben nem találták meg, sem a recepciósokhoz nem juttatta vissza senki. Így a maradék 2 hetet papucs nélkül töltötte (nem tudtunk újat venni, épp nem volt a boltokban 42-es méret). De nem hiányolta, csak a sérülés miatt lett volna jó.
Szóval vigyázzatok a papucsotokra. :-))
Kuredun azért mindenképp szükséges, mert napközben nagyon forró tud lenni a homok.

 

Üdv., A.

Előzmény: szabinyo78 (20976)
Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20978

Sziasztok,

 

Az időjárás előrejelzések szerint idén is az utóbbi években már megszokott időpont környékén, máj 6-án érkezik majd az esős monszun.

 

http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=asie&LAND=MV&REGION=0020&WMO=43555&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1

 

http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15day.m?city=69956&metric=true

 

Ha valakit érdekel, a maldív meteorológiai honlapon a "Climate" részen belül az éves időjárás összefoglalóknál (Annual Report) megtalálható az esős monszun érkezésének napja az adott évben.

 

http://www.meteorology.gov.mv/

 

Bandos

Schíel Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20977

Szia dhoni80!

 

A hozzászólásoddal nem biztos hogy nagy szimpátiát váltottál ki. Különösen azért, mert azt a Bandost sznoboztad le, aki a fórumos megnyilatkozásai alapján egyáltalán nem szolgált rá erre a titulusra.  A legtöbb utazóhoz van egy-egy jó javaslata, bátorítása és tanácsa. Ezen a fórumon elsősorban azok tünnek fel szeritnem, akik tényleg szeretik a Maldív-szigeteket. Az hogy mennyi a jövödelmük? Melyik szigetre mennek és milyen szállásra!? Kit érdekel! Te se foglalkozz ezzel, és ha valkiről így-vagy úgy rossz véleményed van, akkor azt tartsd meg magadnak. Nem hiszem, hogy inteligens dolog lenne itt és ezen a helyen egymást minősítni főleg a "negatív tartományban".

 

Sorry!

Előzmény: dhoni80 (20965)
szabinyo78 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20976

Sziasztok,

 

Anitának és KissP83-nak köszönöm a válszokat.

 

Egyébként szerintem vannak itt többen is akik több havi havi, esetleg évi spórolásból tudnak valahogy nagy nehezen kijutni. Miközben sok más dologról ezért lemondanak. Nem mindenki kőgazdag, vagy felsővezető...  

 

Más, oltás terén mi a tapasztalat, hepa A,C vagy egyéb trópusi nyavalya ellen beoltottátok magatokat mielőtt kimentetek?

 

Üdv.:

 

Szab.

Bandos Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20975

Szia,

 

Ha esetleg nem tudnád, ez egy utazási fórum, ahol az utazási tapasztalatokat, és élményeket osztjuk meg egymással. Nem hiszem, hogy a másik utazót kellene minősíteni.

 

Azt azért megkérdezném Tőled, hogy Te pl. miért mentél tavaly Meeru jacuzzi villába, ami tiszta rongyrázás, hiszen mehettél volna a sima kerti villába is ugyanott, kevesebb, mint a feléért. A különbözetet pedig fordíthattad volna pl. jótékonysági célra is. Vagy akár mehettél volna a maldív helyett egy itthoni egyszerű panzióba is, és akkor még többet adakozhattál volna. És idén miért mentél újra egy drága maldív szigetre?

 

Egyébként elárulom, hogy legutóbb a 3*os Helengeli szigetén voltam, ami az egyik legegyszerűbb, és legolcsóbb maldív sziget, egy ottani bungiár még a fele sincs a Meeru jacuzzi villának. De voltam korábban már többszőr is egyszerű, és olcsó maldív szigeten is, ahol az ottani bungikhoz képest a Meeru jacuzzi villa igazi luxus, viszont mi ott is remekül éreztük magunkat. Kár volt neked is a földtől teljesen elrugaszkodott sznobnak lenned a Meeru jacuzzi villával, nem gondolod?

 

Szerintem klassz dolog a változatosság. Lehet menni hosszabb időre olcsóbb, egyszerűbb szigetre, vagy csak 1 hétre, egy drágább, és magasabb szolgáltatásokat nyújtó szigetre. Egyszer így, egyszer úgy. Az Island Hideaway villák valóban nagyméretűek, de ebben az időszakban pl. 7 éjszakárt csak 5 éjszakát kell fizetni, így nem sokkal drágábbak, mint a Meeru jacuzzi villák! Arról hallottál már, hogy ár/érték arány?

 

A karitatív tevékenységről csak annyit, hogy visszaolvashatnál a fórumon egy kicsit, vagy utánanézhetnél a malongón, mert volt a a malongók között a cunamit követően az egyik kárt szenvedett maldív szigeten a munkájukat elvesztett helyi személyzet részére egy adomány gyűjtés! Ki is utaltuk az összegyűjtött pénzt. Kettőnk közül szerinted ki vett benne részt?

 

Minden jót!

 

Csak azért is maldív!

 

Bandos

Előzmény: dhoni80 (20965)
KissP83 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20974
szabinyo78!
Nekünk volt szerencsénk mind a 2n járni. Szerintem Kuredu természetesebb. Nekünk jobban bejött, de Sun-ra is visszamennénk bármikor.
Kuredun mindenhol fehérhomokban járkálsz, Sun-on több a viacoloros betonos dolog (de viszont itt meg lehet sokat bringázni, meg esténként van cápa etetés, rája simogatás.) ezek nincsenek Kuredun, viszont ott meg van Mantás kirándulás, ami nagy élmény....ha bármi kérdésed lenne, csak nyugodtan...Még annyi, hogy apálykor nagyon messzire be lehet a homokpadon sétálni Kuredun...ami nagyon jó...
Előzmény: szabinyo78 (20963)
KissP83 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20973
yazoo!
osztom a nézeteket...
Szerintem 2 féle ember van, aki maldívra megy, aki életében 1x jut el, mert össze spórolja rá a pénzt és nagyon szépet akar látni és vannak a vállalkozók általában, akik megtehetik többször is, de ők viszont, kinek mennyire megy jól a napi mókuskerékből szeretne kizökkeni....és ezt van aki csak 1 hétre teheti meg de akkor nagyon odab...szósan...van aki meg inkább megy olcsóbba de 2 hétre pl....spec én is inkább mennék 2 hétre, de ideg is vagyok, ha ennyi időre el kell mennem :)
Dhoni80: Bandosnál és Zambian Lionnál most nem hiszem, hogy nagyon bevágódtál :)
Előzmény: Törölt nick (20972)
Thappa Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20971

Nekem is eszembe jutottak egyéb sarkítások, például lehetne vízen és kenyéren élni, és a megspórolt pénzt karitatív célokra felajánlani. ;-)

Előzmény: Törölt nick (20970)
Thappa Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20969

???Honnan a fenéből tudod, hogy emellett nem áldoznak karitítv célokra is???

 

Ha valakinek van elég pénze, pláne ha becsületesen megdolgozik érte, hadd élvezze már az érte járó luxust is.

 

Van, aki 2-3 hétre megy, szerényebb körülmények közé, van aki inkább a rövidebb időt választja, lehet, hogy munka miatt épp nem is fér bele több időben, de akkor az legyen valami extra. Kinek mi a fontos.

 

Nekünk miután még első Maldív utunk volt, most az lenne fontos számomra, hogy minél többször eljussak erre a helyre, így valószínűleg én sem választanám a luxust, inkább több időre, vagy több alkalommal mennék a különbözetből. Tudom, gáz vagyok, hogy nem karitatív célra fordítanám a különbözetet... Sőt, sznob is, mert ha már sokszor jártam volna a szigeteken, és már nem a mennyiség, hanem a minőség lenne a fontos, akkor én is kipróbálnám legalább egyszer a luxus körülményeket is.

Előzmény: dhoni80 (20965)
jmp Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20968
Hejjj dhoni80!!!

Nem logsz Te veletlenul egy beszamoloval???

dhoni80
"Mi márciusban megyünk Meeru-ra szintén British Airways-el"
2009.11.18 15:30:00 © (19725)
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=95153569&t=9049026

hmm?
Előzmény: dhoni80 (19725)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!