Keresés

Részletes keresés

OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20992

Bocsánat, hogy beleszólok! De muszáj leírnom:

na pont ezért imádok elutazni jó messzire, hogy ne kelljen sok, drága, "jóérzésű" honfitárs megjegyzését hallgatni...

na és ha lehet, legszívesebben minden pénzemet külföldön költeném el...mert mindenki más jobban megérdemli, mint ez az ország itthon...

én is szívesen kipróbálok mezei helyeket Európában, Afrikában vagy Ázsiában ugyanakkor luxus helyeket is, mindkettőt lehet élvezni, mindkettő másról szól...

Komolyan mondom kár, hogy Sharkpapa nincs itt, mert most nagyon vártam volna mit ír ezekre a dolgokra!!!!:) aki ismeri, megért!

 

Dhoni 80!

jócskán túlspiráztad ezt a dolgot..ha nem láttad volna, idézőjelbe írta Bandos, én pl. csak mosolyogtam rajta...tök jó, hogy elérhető áron olyan hely, ami itthon igen nehezen megvalósítható.

sőt..külön örülök, ha van legalább egy-két fórumozó, aki ilyen helyeket is bevállal és előre várom már az  élménybeszámolót. Jó érzés, hogy infokat tudhatunk meg, és álmodozhatunk ilyen helyekről is...

Szurkolok és nagyon remélem minél több ember, minél több szigetről és még "avatatlanabb" helyekről fog beszámolni,  és gyűjt adatokat és legfőképpen készít képeket:)))!!!

 

üdv, Őszibarack

 

ui.:jaaa, amúgy tényleg nagy élmény a Burj el Arab belülről...a Madinat Jumeirah 6* ját pedig mindenkinek ajánlom, főleg nászúton kipróbálni, hát még Maldív előtt vagy után ;))) 

 

 

KissP83 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20990
dhoni80!
Mindenkinek más veri ki a biztit...nem vagyunk egyformák. ilyen alapon mindenki aki 100.000nél többet költ utazásra mind snob nem? De miért van az, hogy bármilyen fórumot néz az ember a magyarok csak eszik egymást? Szóljon inkább arról ez a fórum amire eredetileg való, élmények, tanácsok stb...
Előzmény: dhoni80 (20989)
dhoni80 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20989
Engem nem érdekel hogy kinek mennyi pénze van, az meg hogyha felesleges dolgokra költi csak a saját lelki szegénységét bizonyítja.A megnyilatkozások módja zavart.

Engem Bandosnál a következő mondat megfogalmazása ütötte ki a biztosítékot.

Igaz hogy ez a villatípus "csak" 385m2 míg a másik 550m2 lenne,de azt hiszem ebben is elférünk majd!


Míg Zambian Lion a következő bölcsességet fogalmazta meg:

Az új Hiltonba szeretnék letelepedni (Waldorf Astoria,most nyílt meg,fél év múlva odamegyünk)...yay...


Bár lehet hogy ezek csak vicces sznobériai szójátékok.(és csak én nem díjazom őket)

Ha így van akkor:

HA HA HA
Előzmény: Thappa (20988)
Thappa Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20988

Nem tudom hogy érthetsz egyet vele, szerintem nagyon gáz, mikor valaki más emberek pénztárcájában turkál, és számonkéri máson, hogy mire költi a pénzét.

 

Ennyi erővel azt is megszólhatnátok, ha valaki a szükségesnél nagyobb házban lakik, vagy a szükségesnél drágább autóval jár.

Mindenki járhatna mondjuk Suzukival, vagy élhetne panelban, mert az ettől több már rongyrázás?

 

Én nem olvastam itt egy olyan hozzászólást sem, hogy valaki hivalkodott volna azzal, hogy mennyibe került nekik ez az út. Ha valaki le is írta, köztük én is, azt csak azért tették, hogy információval szolgáljanak másoknak.

A helyesírás pedig? Nekem nincs vele gondom, de engem csak akkor zavarnak a hibák, mikor valaki az észt osztja, ezenkívül itt sem nagyobb probléma, mint más fórumokon vagy bárhol. Szóval semmi köze a Maldív vagy akár a pénz kérdéséhez.

 

Bandos, jó, hogy leírtad ezt, de bízom benne, hogy nem érezted úgy, hogy magyarázkodnod kell, mert nem kell!

 

 

Előzmény: avandi (20985)
ozik Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20987

Hajrá Bandos!

Annyira sajnálom, hogy pont Téged találtak meg! Szerintem mindenkinek a magánügye, hogy milyen szigetre megy és mennyiért. Ne keserítsen el egy percig sem és ha megteheted jövőre menj az Alilla Hadahaa-ra!

 Jmp!

Látod!? Most már érted, hogy miért nem írtam be a fórumra?

ozik

Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20986
Szia,

Nagy tévedésben vagy az árakat illetően.
A 2 főre érvényes 730 USD-ből vonjál le 20 %-ot, majd az 5=7 miatt további 28%-ot. Ez volt a sziget ajánlata áprilisra, de az Admiral Travel ettől is kedvezőbb áron tudott foglalni. Még egyszer mondom: kb. annyi volt így az Island Hideaway ár, mint tavaly nektek a Meeru.

Mindent jót!

Bandos
Előzmény: dhoni80 (20984)
avandi Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20985

Sziasztok!

 

Most lehet, hogy engem is utálni fogtok, de valahol egyetérek dhoni80-nal, bár Bandos említése mellétrafált (mondom ezt úgy, hogy csak a fórumról ismerem)...

Mi mint szolíd első maldívosok is döbbenten olvasunk/tunk néhány hozzászólást, engem is kiakaszt néha a nagyzolás (már ami az én értékrendem szerint az) illetve különösen felháborít, ha iszonyatos helyesírással (yazoo nem rád gondolok :-))  veri valaki a mellét, hogy hány millát pengetettki erre meg arra,) vagy épp el se meri mondani a végösszeget.... Tudom van melléütés, meg félreírás, ilyeneket nyilván én is ejtek, de most nem ezekről beszélek és nyelvész sem vagyok.

Az hogy ki miből utazik, mennyit spóról, vagy havonta többször is mehetne a fizetéséből az természetesen magánügy és rossz példa ellenérvként az adományozást felhozni...

Nyilván sokan vannak az irigyek, ez sem kétséges, de sokan vagyunk szerintem akikből nem ez beszél. Arról nem is beszélve, hogy ha egy "átlag" magyar betéved egy ilyen fórumra, milyen gondolatai támadnak. Más dolog az élmények, tapasztalatok megosztása és megint más a tálalás módja...

 

Uff...

dhoni80 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20984
Köszönöm a hozzászólásokat,némelyik kifejezetten pozitív volt,úgy látszik vannak még olyan emberek akiknek nem csak saját maguk számít.

Bandos
Egyébként a Jacuzzi beach villa Meeru-n májusban 260usd és nem 730usd naponta (Amikor márciusban voltunk nászúton az egész utazás 900ezer forintba kerül ebből a szoba naponta 350usd) Igazad van óriási rongyrázás volt a nászút ennyiért!!Azóta is ég a pofámról a bőr....

Ui.Igazatok van ez egy fórum, itt attól értékes egy ember ha sokat ír és részletesen...

Ui.2 Elnézés a nagycsaládosoktól én elhiszem hogy szükség van 400-500m2-re pláne a Maldívon :-)
Előzmény: Bandos (20975)
gumigida Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20983
Nem értek egyet azzal, hogy sznobok klubja lenne, de ha mégis, Te pont ugyanúgy az vagy, mert aki ilyen helyre csak egyszer is elmegy, az bizony halom pénzt szór ki az ablakon, és költhetné másra is.
Pont a legsegítőkészebbeket, akik megosztják másokkal a tapasztalatukat nevezted, (nem helyén valón) sznobnak.
Úgy gondolom, hogy az irigység szólt belőled.
Előzmény: dhoni80 (20965)
Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20982

Szia Szabinyo78,

 

Nagyon jó kérdést tettél fel, a dagály-apály jelenség egyrészt érdekes is, másrészt hasznos is előre tudni, mert befolyásolja pl. a sznorizási lehetőséget is.

 

Ami talán a legfontosabb, a dagály-apály időpont nem fix a maldívon, hiszen naponta változik az ideje is, és a mértéke is. Többen is írták korábban, hogy "A" szigeten reggel volt apály, és kora du. dagály, míg 1 héttel később "B" szigeten dél körül volt apály, és este dagály, stb.  Ez csak arra a pár napra lehetett igaz, de akkor is a napok között kissé változó időpontban. Általában elmondható, hogy napról napra kb. 1/2 -1 órával csúszik az apály-dagály időpontja, a mértéke pedig főleg a hold állásától, de pl. az áramlások változásától is függ.

 

Van egy nagyon jó osztrák maldív honlap, ahol az egyik aloldalon a teljes 2010-es évre megtalálhatod az apály-dagály időpontokat. Az adatok tudtommal Male-re értendők, az északi és déli atollokon ehhez képest lehet 10-20 perc különbség.

 

Íme a link (az oldal közepe felé találod a "tiden calendar"-t 2010-re hónapokra, azon belül napokra is lebontva) : http://www.maldives.at/tidescalendar.html

 

2010 áprilisában pl. ez volt a naponkénti apály-dagály időpont: http://www.malediven.at/tiden/tides-201004.pdf

 

Bandos

Előzmény: szabinyo78 (20963)
Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20981

Szia jmp,

 

Ok, írjál majd, ha már tudod, hogy mikor mentek, és mik a potenciális célpontok, és persze szívesen segítek, ha tudok.

 

(Így előljáróban azért Filitheyo-t, Palm Beach-et és Royal Island-et ajánlanám a figyelmedbe.)

 

Bandos

Előzmény: jmp (20980)
jmp Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20980
Sziasztok :))))))))))))))) !!!

Nah dhoni80 se fog itt tobbet irni :)))

Egyebkent kulonben dhoni80 tenyleg nem tudhatod, hogy ki segit ott es ki nem..
Pl, en is segitek ott egy kislanyon, mert nem tud rendesen jarni, van ott egy ismerosom Nazenn, akinek am kislanya gerinc problemaval szuletett rajtuk kivul allo okok miatt, gyogyitasukra nincsen penzuk, mert vagy India vagy Dubai ahol tudnak nekik segiteni.
En segitek is nekik rendesen pedig altalaban ha vissza olvasol egy par honapot, ha valaki en 5*-os helyekre szoktam menni vagy 6*-os de ugyan ugy elmegyek 3*-osba is mint Bandos vagy barki mas, lehet hogy az ember csak kivancsi, hogy milyen a luxus, ha mar van ra penze az embernek megnezheti, nemde? Szoval a kislanyra vissza terve, mind a ket laba le volt benulva, mai nap mar csak az egyik nem mozog neki, de júliusban viszik Indiaba muteni, hogy megjavuljon az a laba is.. Tudod ez szemmel lathato javulas, en speci nemhiszek ezekben a karikativ dolgogban, mert nem latom, ki mit kap belolle, ha segitek szemelyesen segitek ahogy tudok, vagy penzel vagy a ket kezem munkajaval, nem irom le ide, hogy 3-4 ev alatt mennyibe is kerult ennek a kislanynak a megsegitese, de hidd el, hogy egy parszor mehetnel belolle maldivra!

Szoval ezt csak azert irtam, hogy nem biztos, hogy jo helyen szolaltal meg!


Nah de ettol fuggetlenul, a Bandos smucig :)))))))))))))))) (vicc)
Es zarjuk le itt ezt a vitat szerintem...

Bandos mennek majd lehet Maldivra es most akciosra mennek en is, lehet majd kernek 1-2 szigetrol infot, majd ha mar tudom, hogy hova akkor irok.. segits pls...

JMP
Thappa Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20979

Szia szabinyo!

 

Alapvetően nincs javasolt oltás, bár én pl. Hepatits C ellen be vagyok oltva (egészségügyben dolgoztam, ott kötelező),  és ez mindig megnyugtat, sosem tudhatod.

 

Más: mi egy fél gyógyszertárral indultunk el, szerencsére majdnem mindent ugyanúgy visszahoztunk. De adott egy kis biztonságérzetet.
Összesen 2 szem fájdalomcsillapító fogyott, fejfájás miatt, és amiből legközelebb többet vinnék, az a vízálló sebtapasz.
Angagán a lakatlan szigeteki kiránduláson a párom belelépett egy homok alatt alattomosan megbúvó kőbe, ami elvágta a lábujját, és mélyen belefúródott a talpába is . 3-4 napig szenvedett miatta, sétálni csak sántikálva, a sós víz csípte, a víz és homok miatt a tapaszokat állandóan elveszítette, a homok belement a sebbe...

 

Hozzátartozik a sztorihoz, hogy csak 1 pár papucsott hozott, és 1 hét után azt is elveszítette Kuredun. :-) Valahol levette, majd elfelejtette, hogy papucsban ment, és szépen haza sétált mezítláb. :-) Nem jöttünk rá, hogy hol hagyhatta, de sem az étteremben nem találták meg, sem a recepciósokhoz nem juttatta vissza senki. Így a maradék 2 hetet papucs nélkül töltötte (nem tudtunk újat venni, épp nem volt a boltokban 42-es méret). De nem hiányolta, csak a sérülés miatt lett volna jó.
Szóval vigyázzatok a papucsotokra. :-))
Kuredun azért mindenképp szükséges, mert napközben nagyon forró tud lenni a homok.

 

Üdv., A.

Előzmény: szabinyo78 (20976)
Bandos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20978

Sziasztok,

 

Az időjárás előrejelzések szerint idén is az utóbbi években már megszokott időpont környékén, máj 6-án érkezik majd az esős monszun.

 

http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=asie&LAND=MV&REGION=0020&WMO=43555&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1

 

http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15day.m?city=69956&metric=true

 

Ha valakit érdekel, a maldív meteorológiai honlapon a "Climate" részen belül az éves időjárás összefoglalóknál (Annual Report) megtalálható az esős monszun érkezésének napja az adott évben.

 

http://www.meteorology.gov.mv/

 

Bandos

Schíel Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20977

Szia dhoni80!

 

A hozzászólásoddal nem biztos hogy nagy szimpátiát váltottál ki. Különösen azért, mert azt a Bandost sznoboztad le, aki a fórumos megnyilatkozásai alapján egyáltalán nem szolgált rá erre a titulusra.  A legtöbb utazóhoz van egy-egy jó javaslata, bátorítása és tanácsa. Ezen a fórumon elsősorban azok tünnek fel szeritnem, akik tényleg szeretik a Maldív-szigeteket. Az hogy mennyi a jövödelmük? Melyik szigetre mennek és milyen szállásra!? Kit érdekel! Te se foglalkozz ezzel, és ha valkiről így-vagy úgy rossz véleményed van, akkor azt tartsd meg magadnak. Nem hiszem, hogy inteligens dolog lenne itt és ezen a helyen egymást minősítni főleg a "negatív tartományban".

 

Sorry!

Előzmény: dhoni80 (20965)
szabinyo78 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 20976

Sziasztok,

 

Anitának és KissP83-nak köszönöm a válszokat.

 

Egyébként szerintem vannak itt többen is akik több havi havi, esetleg évi spórolásból tudnak valahogy nagy nehezen kijutni. Miközben sok más dologról ezért lemondanak. Nem mindenki kőgazdag, vagy felsővezető...  

 

Más, oltás terén mi a tapasztalat, hepa A,C vagy egyéb trópusi nyavalya ellen beoltottátok magatokat mielőtt kimentetek?

 

Üdv.:

 

Szab.

Bandos Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20975

Szia,

 

Ha esetleg nem tudnád, ez egy utazási fórum, ahol az utazási tapasztalatokat, és élményeket osztjuk meg egymással. Nem hiszem, hogy a másik utazót kellene minősíteni.

 

Azt azért megkérdezném Tőled, hogy Te pl. miért mentél tavaly Meeru jacuzzi villába, ami tiszta rongyrázás, hiszen mehettél volna a sima kerti villába is ugyanott, kevesebb, mint a feléért. A különbözetet pedig fordíthattad volna pl. jótékonysági célra is. Vagy akár mehettél volna a maldív helyett egy itthoni egyszerű panzióba is, és akkor még többet adakozhattál volna. És idén miért mentél újra egy drága maldív szigetre?

 

Egyébként elárulom, hogy legutóbb a 3*os Helengeli szigetén voltam, ami az egyik legegyszerűbb, és legolcsóbb maldív sziget, egy ottani bungiár még a fele sincs a Meeru jacuzzi villának. De voltam korábban már többszőr is egyszerű, és olcsó maldív szigeten is, ahol az ottani bungikhoz képest a Meeru jacuzzi villa igazi luxus, viszont mi ott is remekül éreztük magunkat. Kár volt neked is a földtől teljesen elrugaszkodott sznobnak lenned a Meeru jacuzzi villával, nem gondolod?

 

Szerintem klassz dolog a változatosság. Lehet menni hosszabb időre olcsóbb, egyszerűbb szigetre, vagy csak 1 hétre, egy drágább, és magasabb szolgáltatásokat nyújtó szigetre. Egyszer így, egyszer úgy. Az Island Hideaway villák valóban nagyméretűek, de ebben az időszakban pl. 7 éjszakárt csak 5 éjszakát kell fizetni, így nem sokkal drágábbak, mint a Meeru jacuzzi villák! Arról hallottál már, hogy ár/érték arány?

 

A karitatív tevékenységről csak annyit, hogy visszaolvashatnál a fórumon egy kicsit, vagy utánanézhetnél a malongón, mert volt a a malongók között a cunamit követően az egyik kárt szenvedett maldív szigeten a munkájukat elvesztett helyi személyzet részére egy adomány gyűjtés! Ki is utaltuk az összegyűjtött pénzt. Kettőnk közül szerinted ki vett benne részt?

 

Minden jót!

 

Csak azért is maldív!

 

Bandos

Előzmény: dhoni80 (20965)
KissP83 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20974
szabinyo78!
Nekünk volt szerencsénk mind a 2n járni. Szerintem Kuredu természetesebb. Nekünk jobban bejött, de Sun-ra is visszamennénk bármikor.
Kuredun mindenhol fehérhomokban járkálsz, Sun-on több a viacoloros betonos dolog (de viszont itt meg lehet sokat bringázni, meg esténként van cápa etetés, rája simogatás.) ezek nincsenek Kuredun, viszont ott meg van Mantás kirándulás, ami nagy élmény....ha bármi kérdésed lenne, csak nyugodtan...Még annyi, hogy apálykor nagyon messzire be lehet a homokpadon sétálni Kuredun...ami nagyon jó...
Előzmény: szabinyo78 (20963)
KissP83 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20973
yazoo!
osztom a nézeteket...
Szerintem 2 féle ember van, aki maldívra megy, aki életében 1x jut el, mert össze spórolja rá a pénzt és nagyon szépet akar látni és vannak a vállalkozók általában, akik megtehetik többször is, de ők viszont, kinek mennyire megy jól a napi mókuskerékből szeretne kizökkeni....és ezt van aki csak 1 hétre teheti meg de akkor nagyon odab...szósan...van aki meg inkább megy olcsóbba de 2 hétre pl....spec én is inkább mennék 2 hétre, de ideg is vagyok, ha ennyi időre el kell mennem :)
Dhoni80: Bandosnál és Zambian Lionnál most nem hiszem, hogy nagyon bevágódtál :)
Előzmény: Törölt nick (20972)
Thappa Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20971

Nekem is eszembe jutottak egyéb sarkítások, például lehetne vízen és kenyéren élni, és a megspórolt pénzt karitatív célokra felajánlani. ;-)

Előzmény: Törölt nick (20970)
Thappa Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20969

???Honnan a fenéből tudod, hogy emellett nem áldoznak karitítv célokra is???

 

Ha valakinek van elég pénze, pláne ha becsületesen megdolgozik érte, hadd élvezze már az érte járó luxust is.

 

Van, aki 2-3 hétre megy, szerényebb körülmények közé, van aki inkább a rövidebb időt választja, lehet, hogy munka miatt épp nem is fér bele több időben, de akkor az legyen valami extra. Kinek mi a fontos.

 

Nekünk miután még első Maldív utunk volt, most az lenne fontos számomra, hogy minél többször eljussak erre a helyre, így valószínűleg én sem választanám a luxust, inkább több időre, vagy több alkalommal mennék a különbözetből. Tudom, gáz vagyok, hogy nem karitatív célra fordítanám a különbözetet... Sőt, sznob is, mert ha már sokszor jártam volna a szigeteken, és már nem a mennyiség, hanem a minőség lenne a fontos, akkor én is kipróbálnám legalább egyszer a luxus körülményeket is.

Előzmény: dhoni80 (20965)
jmp Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20968
Hejjj dhoni80!!!

Nem logsz Te veletlenul egy beszamoloval???

dhoni80
"Mi márciusban megyünk Meeru-ra szintén British Airways-el"
2009.11.18 15:30:00 © (19725)
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=95153569&t=9049026

hmm?
Előzmény: dhoni80 (19725)
jmp Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20967
Szia!

Lehet az egesz csalad megy egyutt, akkor azert kell a hely...
Egyebkent meg sokszor sok szigeten nincsen sok kis szoba, es csak a nagy szobak foglalhatoak, lehet ezert valasztjak azt.. Mert ha nem szervezett uton mesz hanem magan uton, es mondjuk nem akcios szigetre, mert mondjuk ott mar voltal talan tobszor is, akkor neha muszaly kicsit tobbet fizetned a szobaert, es ha mar tobbet fizetsz akkor valszeg tobb mindent is kapol, pl. nagyobb szobat!

Egyebkent egyet ertek veled..

Inenntol kezdve mindenki aki 100nm2-nel nagyobb szobaba megy az nem menjen, hanem valssza a kisebbet es a nagyobb szobat amit kinezett az arat a kulonbozetbol kuldje el nekem :))
100nm2-es 400$ 200nm2-es 800$ akkor a 400$-it kuldjetek az en szamlamra..

Es egyebkent meg valaki kepzeld el businessen meg first-on utazik maldivra.. arra is ki kene valamit talalni nemde? dhoni80


Amugy meg ugyse fog neked erre senki valaszolni, ezek itt mind smucigok :))))))))))))) (csak vicc)
Előzmény: dhoni80 (20965)
Rannek Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20966
Szia!

Csak nyit tudnék hozzá fűzni ehez a kérdéshez hogy mi Sun-on voltunk ott a reggeli és délelötti órákban volt apály 8-11 kb aztán szépen fokozatosan jött a dagály este 6-ra 1,5 akár 2m is nőt a vízszint én 4 óra körül voltam mindig snorizni:)
Előzmény: szabinyo78 (20963)
dhoni80 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20965
Azt árulja el valaki hogy miért van szükség 385m2 ill. 550m2-es villára a Maldívon...??
Ez már a teljesen felesleges rongyrázás kategória,ha ennyi pénzetek van talán hasznosabban is elkölthetnétek pl.karitatív célokra..Ez a fórum kezd néha átmenni a földtől teljesen elrugaszkodott sznobok klubjává pl. Bandos,Zambian Waldorf Astoria Lion. Tisztelet természetesen a kivételeknek.
Előzmény: Bandos (20913)
Thappa Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20964

Szia szabinyo78!

 

Kuredun szerintem nagyon érdekes az apály és dagály.

Apálykor, mindig délelőtt 10-11 körül volt a legalacsonyabb a vízállás, a DNY-i homokpadja a szigetnek gyönyörű. Nagyon messze be tudsz sétálni az óceánba, félelmetesen szép.

Sajnos mi ezt csak az utolsó napokra fedeztük föl.

A búvárközpontban minden nap ki volt írva, hogy aznap mikor van apály és dagály. A legmagasabb vízállás 18 óra körül volt általában.

Reggelente éremes 1-2 órával hamarabb kisétálni az apály időpontja előtt a homokpadon, már akkor is megfelelően alacsony a vízállás, mert a kiírt időpontra általában többen sétálnak arrafelé. Viszont ha korábban mentem, előfordult, hogy akár 1 órán keresztül is szinte egyedül feküdtem egy kis homokszigeten kinn az óceánban.

 

Sunon nem tudom, ott nem jártunk.

 

Angagán napi szinten kiszámíthatatlan volt az apály-dagály időpontja, viszont a búvár központban legalább 1 hónapra előre ki voltak írva az időpontok.

Angagán snorkelling szempontjából volt jelentősége az apálynak-dagálynak. 

Apálykor bizonyos helyeken túl alacsony volt a vízszint.

Amíg nem térképeztük föl a housereefet, egyszer volt olyan, hogy egyszerűen nem találtuk a kiutat a partra a reeftől, mert olyan alacsony volt a vízszint, hogy lehetetlen volt kiúszni bárhol, a korallokon fennakadtunk volna. Kisétálni sem lehet, mert nem lehet átgyalogolni a korallokon. Bemenni még könnyű volt, a mólóról ugrottunk be, és ott már megfelelő mélységű volt a víz, de én ott visszamenni nem tudtam, mert létra nincs, így nem bírtam visszamászni. Sokáig kellett úszkálni és keresgélni, mire megtaláltuk a visszautat a partra.

 

Üdv., Anita

 

Előzmény: szabinyo78 (20963)
szabinyo78 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20963

Sziasztok,

 

korábban írtam, hogy december első felében tervezzük nászútunkat "a" szigetekre.

 

Sok oldalnyi (kb 65) hozzászólást már visszaolvastam, de egy témában még nem láttam értekezést : apály-dagály a szigeteken érdekes lehet? Sun vagy Kuredu lenne a választásunk és nem tudom melyik időszakban érdemesebb ott lenni, vagy teljesen mindegy? Van erre valami előrejelzés is, vagy csak a holdat kell figyelni ? :)

 

Köszi a választ a fura kérdésre.

 

Szab.

avandi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 20962

Hello!

 

Sokat gondoltunk rátok, írj majd ha lesz időd, örülök, hogy nektek is "bejött" a sziget.

Előzmény: bboga (20961)
bboga Creative Commons License 2010.04.28 0 0 20961
sziasztok!tegnap haza erkeztunk dhonvelirol es szeretnek megkoszonni minden segitseget,tanacsot amit toletek kaptam,super nyaralasunk volt rengeteg keppel csak azt sajnaltuk, hogy nem egy hetre mentunk :-) mert pont az elso hetunk vegen zartak le a reptereket es akiknek akkor kellett volna haza jonniuk mind maradtak meg egy hetet! :-D a szomszedjaink 5 nappal hosszabitottak meg a nyaralasukat es az irodank fizetett nekik mindent!mi csak 1 plusz napot kaptunk de az is jobb mint a semmi :DDDD.persze ha majd kipihenem a nyaralas faradalmait meg jelentkezem!addig is sziasztok!!! :DDDDD
KissP83 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20960
sziasztok!
Segítek tolni én is csak egy kis bungit kapjak érte cserébe....meg is építem :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!