Köszönöm szépen a sok információt, azóta már sokat nézelődtem, olvasgattam. És igen, ebbe az árba nem fog beleférni az, amit mi szeretnénk. És most úgy vagyunk vele, lehet még hozzátennénk (esetleg nem főszezonban utaznánk) bár az elég kiszámíthatatlan az eső miatt.
Az időpontot nehezíti az iskola is, mert kb. csak szünetben tudnánk utazni :(
Igen, azokra a cápákra gondoltam :)
Ami most nagyon megtetszett, bár jóval drágább az a Villa Nautica. Esetleg ismeritek?
Ki kell javitsalak, van ahol dajkacápákkal (aka nurse shark) lehet úszni, persze ez is ilyen "beetetos" dolog, tobb szigetnel olvastam (nem vágyok rá...)
Amit te is, meg en is, meg mindenki mas is a reef-nel lat az a normalis szirti cápa (aka reef shark), azzal tenyleg nem uszkálsz "egyutt", csak "jön - megy"
Moonwalkr már majdnem mindent leírt, én csak ráerősítek arra, hogy márciusi időszakban 3 főre a 2,5 milliós budgetbe valószínűleg nem fér bele az AI ellátás, és nem is érdemes 2 szigetben gondolkodni, mert szinte 1 teljes nap elmenne (ráadásul Male beiktatásával) a szigetek között átköltözésbe, és a transzferköltségeket is megdobná.
A moonwalkr által említett szigetek mind megfelelőek lehetnek, én ezeket talán még kiegészíteném Royal Island-el, és leginkább Kuramathi-val, ami szerintem megfelelő lehet egy 8 éves gyerekkel is, a nagyobb szigetek közé tartozik, dús, trópusi növényzete, és gazdag víz alatti és víz feletti élővilága van, és viszonylag sok programlehetőség elérhető egy 8 éves gyerek számára is.
Most, hogy rebecha segített az időpontban:) pár tipp, vagy inkább vélemény.
Valóban jobban megéri utazási irodával foglalni? Ha igen, hol kérjek ajánlatot?
Tényleg jobban megéri. 17 év alatt számtalanszor zongoráztam végig a különböző lehetőségeket és kivétel nélkül mindig a német irodák nyertek. Vannak itthoni képviselőik, Aaramu Travelt, Admiral Travelt szokták itt emlegetni én legutóbb a Travelland Incentive-vel voltam, tudom őket ajánlani.
Kezdetben az volt a terv, hogy 2 éjszaka lakott sziget ( ott programoznánk) aztán resort, de bárhogy számolom az idő is szűkös és drágábban is jönne ki...
Lakott szigetre szinte biztos, hogy nem tudsz irodával menni. 8 napból pedig nem áldoznék 2 napot egy külön szigetre.
Olyan szigetet keresünk, ami:
8 éjszakát tervezünk, és a keret kb 2,5 millió Ez lehetséges?
Nem lehetetlen, sőt, de azt ne várjátok, hogy dúskálni fogtok a szigetek között. Ez vélhetően eléggé a bottom line lesz a választékban.
-All inclusive
Ez indokolatlanul drágítja a dolgot, a 2,5 M veszélyben is lesz. Ezt engedném el a leghamarabb.
-Elvan egy 8 éves gyerek is
Gyereke válogatja. De ez a kor már (vagy még) elég necces. Ő már nem fog homokozni, barátok nélkül is elég sivatag lesz neki. A Te dolgod lesz, hogy elfoglald. Kézenfekvő, hogy sznorizol vele, csak ezt érdemes elég körültekintően csinálni (alattomos áramlatok, stb.) és persze nem lehet 0/24-ben sznorizni.
-Jó lenne, egy picit "pörgősebb" sziget ( tudom, hogy ez teljesen más, de esetleg, ha vannak esti/napközbeni ) programok
Hát ez a legkeményebb feltétel. A szigetek nem pörgősek. Általában. Pont az a jellemző, hogy a búvárbázison (és vizi játékok, mint jetski, banán, stb. központján) kívül nincs, aki ilyet szervez és programok sincsenek igazán. És a szigetválasztásnál megintcsak befigyel a 2,5 M, ami szűkíti a lehetőségeket.
-Lehet jót sznorkelezni
Ezt pedig a gyerek korlátozza, mert ott van pl. Filitheyo, de eszembe se jutna gyereket oda vinni, mert néha tényleg durva tud lenni az áramlat. Neked egy nyugodt vízű sziget kell. Legutóbb ilyen volt Angaga (nem a legjobb reef, de azért tűrhető, viszont ez a nagy sziget szemponton bukik óriásit)
-Nem baj, ha nagyobb a sziget, mert a férjem aggódik, hogy unatkozni fog :D
Nem fog:)
-Lehet biciklizni
Életemben eddig egyetlen olyan szigeten voltam, ahol volt bicaj és az Sun Island (bocs, jelenlegi nevén Villa Park). Csakhogy ott a sznori, meg a többi az off.
Programok tekintetében pedig ezek érdekelnének. Minden szigeten van erre lehetőség?
-Úszni a cápákkal
Sehol sem fogsz cápákkal úszni. Legfeljebb a cápa arra úszik, ahol Te éppen sznorizol. Vagy nem, mert nincs kedve arra úszni. Olyan túrák, mint Bora Borán, ahol tényleg bemehetsz a cápákkal úszni egy kiránduláson, itt nincsenek, itt a reefen való sznorizás közben fogsz összetalálkozni velük. Nem félelmetesek, pici fehér, vagy fekete úszójú szirticápák, azaz inkább cápik.
-Delfinfigyelő hajókirándulás
Na ilyen szinte mindenütt van, persze azzal, hogy nincs garancia rá hogy tényleg látsz majd delfint. Illetve ide kívánkozik, hogy ez a program csak erős "gyomrozatúak" számára ajánlott. Amikor meglátja a kapitány a delfineket és elkezd a hajóval forgolódni a nyílt tengeren, hogy az utasok jobban láthassák, na ott van billegés, hullámzás bőven. Aki egy kis tengeribetegségre is hajlamos, azt lebeszélném róla
-Homokpad, sznorkelezés, teknősök
Ezek vagy vannak a szigeten, vagy nincsenek, ez inkább szerencse kérdése (na jó, a homokpadot azt ki lehet nézni előre). Illetve vannak sznorikirándulások is, amelyek vagy egy nyílt vízi homokpadhoz visznek, vagy nem, de ezt nem lehet tudni előre. A teknős pedig igazi trófea, aki ezt beígéri Neked biztosra bármelyik szigeten, az csaló
Bocs, hogy nem sorakoznak a szigetnevek, de bevallom, hogy a kívánságlistád metszet halmazában 0, azaz nulla sziget jelent meg a fejemben...
De azért nem lehetetlen.
Villa Park
Kuredu
Vilamendhoo
Bandos
Helengeli
Angaga
Embudu
Thulhagiri
Valamelyik szemponton mindegyik elbukna. Ha egyik-másikról lemondasz, akkor lehet köztük a befutó is:)
Elég sokat olvasgattam már, de gondoltam rákérdezek itt is, mert tapasztaltabbak vagytok :) Még nem jártunk a Maldívon, és jövő márciusban szeretnénk menni ( 2 felnőtt és a 8 éves gyerek )
Valóban jobban megéri utazási irodával foglalni? Ha igen, hol kérjek ajánlatot?
Kezdetben az volt a terv, hogy 2 éjszaka lakott sziget ( ott programoznánk) aztán resort, de bárhogy számolom az idő is szűkös és drágábban is jönne ki...
Szigetek szempontjából elég sok tetszik, kicsit nehéz is választani, valószínű, hogy inkább az ár lesz a döntő.
Olyan szigetet keresünk, ami:
8 éjszakát tervezünk, és a keret kb 2,5 millió Ez lehetséges?
-All inclusive
-Elvan egy 8 éves gyerek is
-Jó lenne, egy picit "pörgősebb" sziget ( tudom, hogy ez teljesen más, de esetleg, ha vannak esti/napközbeni ) programok
-Lehet jót sznorkelezni
-Nem baj, ha nagyobb a sziget, mert a férjem aggódik, hogy unatkozni fog :D
-Lehet biciklizni
Programok tekintetében pedig ezek érdekelnének. Minden szigeten van erre lehetőség?
Ígérem írok majd pár sort. De ez egy lakott sziget volt nem egy resort. Csillivilli dolgokról nem tudok beszámolni.DE nekünk ez volt életünk legjobb nyaralása, ês baromi nagy szerencsénk volt mert hazaérkezésünk utàn 4 nappal kitört a hàború. Hazafelé 1 napot kêstünk mert a Pegazus 15 órát késett Sharjában, 5:20 helyett este 20.:kor indult. Persze emiatt lekéstük az Isztambuli csatlakozást. Csak a másnap délutáni géppel tudtunk hazajönni. De elvittek egy 5 csillagos szàllodàba adtak hideg vacsit megy szuper reggelit. Csak kàrtérítést mem adnak. Bár a Wizz fórumon valaki azt írta, hogy mit képzelek én. Üljön a reptéren 24 órát. Tudom nem kötelező a Maldívra utazni.ennek ellenére azonnal indulnék vissza. Ennyit a hazaútról. Az Air Arabia előtt le a kalappal szuper rendesek voltak. A beszálló kartyàra ingyen kaptunk menüt A Mekiben majd az egész bandát behívták a Lounchba. Indulásig ott lehetett maradni mindenből lehetett fogyasztani. Az Arabia a legjobb fapados akivel eddig repültem.szóval eléggé kalandosra sikeredett a hazaút. De már találtam Isztambuli átszállással jegyet Maleban. Sőt az Austrian Air megy Bécsből direkt Maleban 9 óra alatt ott van. Csak az àra kicsit húzós.nem tudom mi lesz itt, hogy lehet-e még abba az irányba utazni. Vagy marad ismét a Kanári szigetek.
Nekem úgy működik, ha kiírja, hogy Bad Request, akkor nem csinálok vele semmit, majd 5-10 perc múlva visszatérek és ráfrissítek az oldalra, akor beenged. Sőt van olyan, amikor írok egy hsz-t és az "Elküldöm" után írja ki a hibaüzenetet, erre a kis kivárással történő ráfrissítésre a hozzászólás is felmegy a fórumra.
Más kérdés, hogy ez így extra gáz. És nem mellesleg taszítja a felhasználókat ahelyett, hogy vonzaná...
Nem hiszem, hogy így akarja kinyírni, én inkább fordított logikát látok. Mivel egyre kevesebben járnak ide, mert a FB átvette ezeknek a fórumoknak a szerepét (bár szvsz marha rosszul és aki szerint az jobb, hát...inkább nem is akarom ezt kibontani) és mivel egyre kevesebb látogatót hoz, így egyre kevésbé lehet reklámfelületként eladni, ergo egyre kevesebb költséget bír el. És valami most nyilván bekrepált, kéne rá valamilyen karbantartás (szoftver, hardver, tudoménmi), csak nem akarnak rá költeni, hanem "jó az úgy". Persze azzal, hogy így hagyják a lovak közt a gyeplőt, majd még kevesebben jönnek. A végén aztán majd tényleg ráteszik a nagy falakatot.
És ezt a folyamatot egész jól végig lehet követni, hogy egy darabig szépen fejlődött, pofásodott, aztán megállt a fejlődés, évtizede nem változott a feltölthető képméret, a régen működő linkelések eltűntek, stb. Szépen lassan vált ütött-kopottá. Persze csak az ilyen vének látják ezt, sőt csak mi sajnáljuk, hisz tényleg mindenki átment már a FB-ra, ez az öreg bárka velünk süllyed el.
Bandos régen nagyon klassz volt, kétszer is voltunk ott, 2003/2004 szilveszterén, és 2006-ban. A reef és a víz alatti élővilág akkor még szuper volt.
Viszont tény, hogy az elmúlt 10-15 évben nem túl jókat lehetett olvasni róla, és azóta sokat romolhatott a reef is.
Embudu szerintem jóval alacsonyabb kategóriájú sziget, mint ahol eddig Seci-ék voltak.
Én továbbra is bátor szível ajánlom mindenkinek a Royal Island-et, mi tavaly is (akkor immár hatodszor) nagyon jól éreztük ott magunkat, és mostanában ár-érték arányban is kiváló.
Szerintem is elég komoly gond van az Index szerverével, én kb 1,5 hete sem a notebook-omról, sem a mostani mobilomról nem érem el, csak az általad is írt “Bad request” üzenet jön elő, és az alábbi szöveg:
“Your browser sent a request that this server could not understand. Size of a request header field exceeds server limit.”
Viszont egy ősrégi, kb 8-10 éves régi IPhone-on viszont bejön. (Most is arról írok.)
Ki érti ezt?
(Már arra is gondoltam, hogy a mai Index így akarja “kinyírni” a régi Index fórumot.)
Hát ha a teknőssel való találkozás a szempont, az tényleg a lutri kategória. Korábban Filin botlottunk tekibe, persze nem mindennap, de egy hét alatt kétszer, de most pl. sehol sem volt őkelme. Viszont Angaga (aminek ahogy látom a reefjét Te egy szinten mondod Fili-hez,vagy Vilamendohoz, nálam viszont messze-messze ezek után kullog) volt az. ahol rögtön megvotl a teknős is.
Látom sokan nem tolonganak a tanácsal, ezért ne haragudj, hogy leszóltam a Bando-Embudu párost.
Idorendben: Angaga, Vilamendhoo, Kihaa, Ihuru, Havodda, Filitheyo volt.
Reef szerint (szamunkra, szubjektiv) Angaga, Vilamendhoo, Kihaa, Filitheyo kb egy szintet adott, aztan jon Ihuru, majd Havodda.
Egyebkent senki sem erti, hogy miert nem jott be Filitheyo, amikor "ott minden nap lehet teknost latni" - na nekunk 10 nap alatt 1x sem jott ossze :)
Pedig kinn voltunk delelott/delutan. Szoval egy jo resze ennek vakszerencse dolga is.
Az ilyen 5+/6*-os szigeteket kilottuk, azok mar annyira nincsenek ár/érték (a mi értékrendunk szerint) arányban, hogy passzoljuk.
Szoval max "sima" 5*-ban gondolkozunk, meg persze lehet alatt is, ami azert vizparti bungit tesz, lehetoleg nem ikresitett valtozatot (abbol mar a telefont sem szerettuk)
Hát Filitheyo és Vilamendho után (ugye jól emlékszem, hogy utóbbin is voltál), ez csak pótcselekvés lenne.
Embudu egy kicsit "hátrébb sorolt sztenderdű" sziget nem mertem azt írni, hogy gyengébb, mert Maldivon nincs olyan:) A reefje pedig, ha nem is csalódás, de a közepeskétől egy centivel sem előrébb.
Bandosra is ezt tudnám írni (bár itt csak kirándulni voltam, sznoriélményeim nincsenek). Szóval a sziget maga itt sem veri a luxust és a különleges szépséget. Egy átlagos maldiv sziget, de vannak jobbak. A reef-je állítólag a jobbak között van, de voltam én már olyan szigeten, aminek a reefját agyondícsérték, csak amikor én voltam ott nem értettem, hogy ezt mire alapozták.
Miért kérsz elnézést? :-) Így is jó volt ott, csak nem volt 100%-os, csak 95%. Csak azért néztem ennyire utána, hogy ha esetleg még egyszer mennénk, akkor inkább februárban fogunk menni :-)