Végül is koyo csapágyak át vettem. Tényleg ahogy írtatok a nagyobb hangsúlyt a hezagolasra kell tenni mennyivel kell lenni pontosan a főtengely el ill a váltótengelynél. Még egy kérdés: a váltónak a tengely ok mennyit kell levenni a bordakbol hogy ne teccsenjen a kettes fokozat? Valaki le tudná írni a pontos menetét
Melyik a legjobb? - autóból, motorbol melyik a legjobb. Bemész a csapágyboltba, és 6305-ből kitesznek eléd vagy 6 gyártótól, és megmondják melyik jobb, vagy drágább. / A C3-as csapágynak az a lényege, hogy alapból kcsit lazább- kottyanósabb, hogy nagy fordulaton melegedve is könnyedén forduljon, de még Pannóniások között is megoszlanak a vélemények, hogy az a néhány ezres fordulat igényli-e a c3-ast/
Sziasztok! Ma észrevettem miután megmozgatták a lendkerék hogy kicsit kotyog a főtengely csapágy.miután megmozgatták a lendkerék ék.lehet ennek bármilyen minimális mozgása?
Jó rég jártam itt, amikor még újítottam fel az oldalkocsis pannóniám, volt már vagy 10 éve is, haj-jaj... 😌
Így utólag is köszönöm még egyszer a sok segítséget, hibátlanul működő lett a paripa :)
Most egy olyan problémám akadt, hogy az utóbbi 6 évben, sajnos nem méltóan, csak a műszakira és vissza közlekedtem vele.
Hétfőn reggel esedékes a műszaki, egy hete elő is szedtem a garázs belső sarkából, szépen kitakargattam, elindítottam szépen második rugásra indult is, világítást ellenőriztem. Úgy tűnt, hogy minden rendben. De ma észrevettem, hogy az egyik gumi meg van repedve. Szerintetek kapok valahol új gumit és belsőt hozzá még a mai vagy holnapi napon? Tata környéke lenne a legoptimalisabb.
Hátha Tb Feri bácsi tud valami csoda beszerzési forrást 😊
Jo, mondjuk az is hozzatartozik, hogy az a P12, amirol szo van, egy olyan motor, amiben eredetileg osszesen 6500km volt, mikor megvettem... olyan muszakilag toppon levo egyhengeresem sosem volt elotte es utana sem (pedig ultem egy joparon, eredetieken, felujotottakon is, de valahogy egyik sem ment ugy, ahogy az tudott - havernak volt akkoriban egy pupos MZ-je, 100-110ig siman meg tudtam szorongatni vele, utana persze vegsebessegben lehagyott, de egy egyhengeres Pannoniahoz merten rohadt jol ment es olyan preciz valtoja volt, hogy sorra oda kellett adnom ismerosoknek egy proba utra, mert nem hittek el).
Nem feltetlenul. A Duna olyan konnyu, hogy ha jo a motor, akkor kb. majdnem mindegy neki, hogy fent van-e vagy nincs (persze ha ul benne egy 100 kilos ember, akkor nem :))
Nekem volt egy jo P12-esem, egy-ket nyarat bohockodtam vele oldalkocsival es mikor beleultettem a par eves fiam es ugy szaladgaltam vele kb. mindegy volt, hogy fent van-e az OK vagy sem, ugyanolyan fickosan ment.
Frissen fúrt blokkot 1000-2000 km-ig járatni kéne, eleinte oldalkocsi nélkül, mert hamar bemelegszik az egész, akkor meg már gyenge is.
Az enyém már rég túl van a bejáratáson de még mindig gyenge 4. ben, oldalkocsival, főleg enyhe emelkedőn vagy szembe szélnél, pedig van benne kompresszió. Sík úton, szélcsendbe, hűvös időben jól megy. Arra jöttem rá, hogy a hengerben lévő ablakok (vezérlés) köszönő viszonyba sincsenek a gyári méretekkel. Ahány henger annyiféle, öntés, sok a selejt. Mentem már sokkal nyomatékosabb Pannóniákkal is, de már nincs kedvem újabb hengert bejáratni, talán majd egyszer.