Keresés

Részletes keresés

stonedrop Creative Commons License 2001.12.05 0 0 44
Ez a szerencsétlen Gellei meg sem hívta a ligaválogatottba Szűcsöt. Pedig állandóan azt mondja, hogy ki akarja próbálni. Viszi helyette a "kiváló" Biró Szabolcsot.
Csodálom, hogy Tokodyt nem hívta meg. Pedig az első válogatott meccsén gólt lőtt egy olyan indításból amit nagyanyám is góllal fejezett volna be.
Apus Creative Commons License 2001.11.21 0 0 43
El kellene felejtenünk Babost és Sáfárt!
Király jó, Szűcs jó, de sajnos rajtuk kívül nem túl sok jót tudok mondani.
Talán még a Posza, de ő is tud olyanokat csinálni, hogy égnek áll az ember haja (főleg ha az újpesti, nem úgy mint én...)
El lehet mondani sajnos, hogy ma már a kapusaink sincsenek nemzetközi színvonalon. Ide jutottunk!
Azért merek ilyeneket írni, mert én is voltam kapus. Talán egy kicsit értek is hozzá, mert önszorgalomból elméletet is tanultam.
Na mindegy, ez van, kár ezen búsulni, ettől nem lesz jobb a focink.

Hajrá magyar foci! Remélem játszunk ebben az évszázadban vb-döntőt!

stonedrop Creative Commons License 2001.11.20 0 0 42
Sáfárnak volt 1 rossz meccse a huszonakárhányból, ahol mellesleg a védelem is besegített. Babosnak volt 9 a 9-ből. Tehát ő a legjobb választás.
Előzmény: Tyler (39)
filippo Creative Commons License 2001.11.19 0 0 41
"Kiraly egy evig nem vedett egyszer sem a masosdosztalyban, elotte volt Fiedler, akit akkor Kahn utodanak ..."

Meddig is nem vedett Kiraly??? Csak a tenyszeruseg kedveert nezz mar utana es ird be ide!

"Babost meg VG kivitte csomagban a Bredaba, persze, hogy jatszania kell."

Na es persze Varszegi egy ev kapusa cimet is vett neki.

Mighty Mike Creative Commons License 2001.11.19 0 0 40
arra nem gondolsz, hogy egy kapusnak jatszania kerll, hogy bebizonyitsa, hogy jo kapus?

Kiraly egy evig nem vedett egyszer sem a masosdosztalyban, elotte volt Fiedler, akit akkor Kahn utodanak tartottak akkoriban, azta n megserult, Kiraly vedett egyparszor jol, egy ideje meg jo kozepes teljesitmenyt nyujt, de megbiznak benne. de nem ved jol. Szucs viszont meccsrol meccsre qrva jo. Szuics a legjobb magyar jatekos. Babost meg VG kivitte csomagban a Bredaba, persze, hogy jatszania kell.

Előzmény: Tyler (39)
Tyler Creative Commons License 2001.11.19 0 0 39
Szűcs Lajosról csak annyit, hogy 'Lautrenben nem tudott annyi kapus megsérülni, hogy ő védjen. Volt, hogy törött kézzel védett az első számú kapus... (Ki is kaptak persze a Herthától.) Szóval ő ennyit ér nemzetközi szinten. A magyar bajnokság, és az egeresigáborok lövései nem egyenrangúak a Bundesligával, a holland bajnoksággal, stb. Sáfárt meg felejtsük el; ő volt a Jugók 12. játékosa az 1-7 alkalmával. Az után a meccs után ő soha többet nem lehet válogatott. A beadásokat amúgy ő is nagyon "szereti". Király? Sajnos azt kell mondanom, hogy jelenleg a Bundesliga egyik leggyengébb kapusa... Két éve a legjobbak közt volt, sorra hozta a meccseket, bravúrt bravúrra halmozott. Ma meg... A beadásoknál meg eltáncikál, mint akinek semmi köze a dolgokhoz, csak véletlenül arra jár. Ezek után nem biztos, hogy olyan rossz választás Babos.
stonedrop Creative Commons License 2001.11.19 0 0 38
Végre egy értelmes ember :)) Hol voltál eddig? Mindenki emgem szídott, pedig nem csak én vagyok "hülye" amint látom.
Előzmény: Apus (37)
Apus Creative Commons License 2001.11.19 0 0 37
Lehet, hogy a Babosnak jó hátszele van?!
Én még nem láttam jól védeni... ja de...
amikor még MTK-s volt, a Fradi ellen mindig szenzációs volt!
De azért ebből nem szabadna arra a következtetésre jutni, hogy ő Mo. 2. számú kapusa!
stonedrop Creative Commons License 2001.11.19 0 0 36
Keresd vissza mit írtam a Bicskeivel készült online interjúba. Már tőle is megkérdeztem miért hívja meg állandóan Babost. És akkor Sáfárt ajánlottam neki. Sőt amikor pár szurkolótársam támadni kezdte Sáfárt, mondván akkor inkább Szűcs, én kiáltam Sáfár mellet. Ebből is látszik, hogy nem Szűcshöz ragaszkodom. Igenis Babossal van bajom.
Dárdainak és másoknak azért voltak már jó teljesítményeik a válogatottban, Babosnak nem. Dárdai és még pár másik ember mögött nincs más akit ki lehetne próbálni, Babos mögött van.
De én ezzel a részemről lezárom a témát. Azt hittem Mo.-on csak a politikai nézeteket és a kultúrális izlést befolyásolja a sajtó. De kiderült, hogy a magyar ember a fociban sem a szemének hisz, hanem annak amit az újságban olvas. Sajnos ez jellemzi az országot. Amig ezen nem sikerül változtatni addig nem is jutunk előbbre.
Előzmény: Törölt nick (34)
TRA 395 Creative Commons License 2001.11.18 0 0 35
Kövesfalvi ÉÉ, Kövesfalvi ÓÓ...
Feyd-Rautha Creative Commons License 2001.11.16 0 0 33
Hát, nem tudom. Lehet, hogy igazad van, és Babos tényleg nem védett jól. Én összességében jónak láttam, minden apró hibája ellenére is, sőt volt legalább egy nagy védése is. Nem igazán tudok korrektül értékelni egy kapusteljesítményt, én csak mezőnyjátékos voltam nagypályán. Amit erről mondani tudok az az, hogy szerintem a védelem biztonságban érezte magát Babossal a háta mögött.
Amúgy Dárdai sem játszott jól eddig a válogatott meccseken, a klubteljesítménye miatt mégis biztos csapattag. Sőt, talán az egyetlen Lisztes kivételével senki nem nyújtott kiegyensúlyozottan jó teljesítményt a válogatott mérkőzésein, valakikből mégis össze kell állítani a nemzeti tizenegyet. Szerintem Babos ott van a lagjobb három magyar kapus között, de én - szerencsére - nem vagyok szövetségi kapitány. Az ő felelősségük kapust választani. A macedónok ellen mindenesetre nem bukott a Gellei a választásával.
Előzmény: stonedrop (32)
stonedrop Creative Commons License 2001.11.16 0 0 32
Ha valaki 9 válogatott meccsből 9-szer nyújt nem válogatott szintű teljesítményt akkor az szvsz elég ahoz, hogy ne nézzük a bajnoki szereplését.

Sejtettem, hogy a NY az nálad nyugat. De a NY az New York te észvitéz.

Előzmény: Feyd-Rautha (30)
QQRYQ Creative Commons License 2001.11.15 0 0 31
NY nem New York hanem "nyugat", te észvitéz...

miért irtam volna New Yorkről??????

HAJRÁ MTK!!!

QQRYQ

Előzmény: stonedrop (23)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2001.11.15 0 0 30
Ha nem a klubteljesítmény számít, akkor mi alapján válogatod be a kapusokat?
Király teljesítménye nem csak nekem tetszik, hanem fél Európának, ezek szerint sokaknak tetszene Babos teljesítménye is.
Végh, Sáfár, vagy Rabóczky is remek kapusok, de ők is képesek hihetetlen "bravúrokra". Ettől még jó kapusok. Szűcs is tehetséges, de ő is sokat lepkézik (ld.: Pintér). De ő is jó kapus.
A szövetségi kapitánynak valami alapján választani kell, és az nem történhet szimpátia szerint. Alighanem a válogatott meccsek közt eltelt idő alatt mutatott forma lehet a döntő. Nem látok igazán indokot, hogy miért ne éppen Babos helyettesítse Királyt?!
Előzmény: stonedrop (29)
stonedrop Creative Commons License 2001.11.15 0 0 29
Ha neked tetszik Király teljesítménye akkor nem csodálom, hogy Babos is tetszett.
Nem azért nyitottam ezt a topicot mert Szűcs a Fradi kapusa. Felőlem védhet Végh, Rabóczky vagy az egészséges Sáfár is, csak ne Babos.
És ha mégegyszer felhozza valaki a Holland bajnokságot azt kimoderáltatom. A válogatottban nem megy Babosnak a védés, ezek után magasról sz@rok rá mit csinál Hollandiában.
Előzmény: Feyd-Rautha (27)
NevemSenki Creative Commons License 2001.11.15 0 0 28
Jó régóta focizom nagypályán (is).
Jó sokáig röplabdáztam is, (NB1-ig is) ezért néhány szezonban kapuskodtam, míg hálóőr gondjaink megoldódtak.
Jó, nem az NB1-ben, de azé talán van alapom, hogy beleugassak.
Beívelések lehúzásánál elképesztő nehéz dolga van 1 kapusnak. Itt vállalja a legnagyobb kockázatot, nem kell magyarázni miért. Ha hibázik itt a legtranszparensebb. Itt kell a legtöbb dologra figyelnie, labda íve, saját illetve ellenfél játékosainak helyezkedése.
Itt nagyon fontos a védelemmel való összeszokottság. Egyszerűen vannak helyzetek, amikor a védő tudja, hogy ekkor -és csak ekkor- nem kell mást csinálnia, csak helyezkedésével segíteni kapusának, mert Ő jön menetrend szerint. Ezért, én nem hibáztatnám Babost a tegnapi 1-2 rossz kimozdulásáért, hiányzott e komponens.

A röplabda miatt én elég jól szedegettem le a labdákat -persze a mi szintünkön- de számtalanszor látványos felsüléseim is voltak, jött a beívelés, mondom magamban (Székely "Cérna" Zoltán után szabadon) na ez "delikátesz", lekapom mint a legyet oszt lesz nagy meglepetés. Lett is. Nem számoltam a mezőnybeli játékosokkal, mire áttörtem magam rajtuk már csak a lassításban értem volna el a "zsugát".

Szóval a hosszú "antré" - remélem nem volt olyan tré - lényege, hogy szerintem nem a kapusokban van a hiba, hanem a játékban. Egyszerűen nincs jó beadás. Nézzétek a meccseket egyszer ilyen szemmel is. Nagyon, nagyon kevés olyan éles játékhelyzet van a mai Magyar focimeccseken ahol ezt gyakorolni lehetne (mert edzésen nem lehet), ahol megfelelő magabiztosságot, rutint szerezhetne 1 kapus.

Persze, lehet tévedek.
Na üdv

Feyd-Rautha Creative Commons License 2001.11.15 0 0 27
Babos jó volt. Nagyon kevés dolga volt, de azt jól megoldotta. Egyébként, ha annyira szar lett volna Hollandiában, akkor nem csak hajszállal - az utolsó meccsen - maradt volna le az év játékosa címről.
Király pedig qrva nagy sztár a Bundesligában. Ha a ran-t nézi az ember, akkor hallhatja, mennyire imádják. Egyébként én is nézem a bundesliga meccseket, és én azt látom, hogy igen jó védései vannak a Gabesznak.
Ne szégyelljük, hogy vannak jó kapusaink, csak azért, mert emiatt a Fradi kapusa nem kap annyi lehetőséget.
atlanta Creative Commons License 2001.11.15 0 0 26
Abban egyetértek, ha tegnap Gellei ilyen sok játékosnak lehetőséget adott, (mert szerencsére adhatott) becserélhette volna Szűcsöt. Nagyon kíváncsi vagyok, mit alkotna a válogatottba. Igaz, hogy tegnap nem tudott volna sokat.
Előzmény: stonedrop (24)
ManUU Creative Commons License 2001.11.15 0 0 25
Tegnap az első 60 percet láttam. Van némi igazságod, objektíven nézve 2-3 rossz kimozdulása volt. Ebben valóban igazad van. Azonban ilyeneket az MTK-ban nem nagyon csinált, hiszen előtte összeszokott védelem játszott. Ez persze nem menti fel, csak tény. Aki focizott tudja, hogy ez mennyit számít.
Szűcsöt illetően Te nagyon elfogult vagy, ez nem baj, csak ettől még nem kéne lefikázni Tokody-t vagy a többi cserét, akik szintén jók voltak.
Vagy, hogy látod?
Előzmény: stonedrop (24)
stonedrop Creative Commons License 2001.11.14 0 0 24
Én láttam az MTK-ban is. És te láttad Hollandiában vagy csak az újságban olvastad milyen jó? Mert Királyról is állandóan azt írják, aztán ha megnézel egy Bundesliga összefoglalót csak azt látod, hogy ugrál a semmire.
Ma direkt számoltam, 3 beadásra kellett volna kijönnie, abból 2-t elrontott. Nikolov az 5 gól ellenére sokkal jobban tetszett.
Gellei meg kipróbál mindenféle senkiházi Tokody-kat, de Szűcsöt nem cserélte volna be egy félidőre.
Előzmény: QQRYQ (22)
stonedrop Creative Commons License 2001.11.14 0 0 23
Vazzeg, erről papolok itt egész nap. Leszarom mit csinál Hollandiában (New York egyébként nem New Amsterdam, semmilyen New Yorki bajnokságban nem bizonyított). A válogatottban eddig 8-szor betlizett, hány lehetőséget akartok még, hogy bizonyítson?
Amúgy ha olyan jó lett volna Hollandiában, nem sajnálta volna rá a pénzt a Feyenoord. Ezt is csak a magyar újságok fújták fel.
Eddig (1. félidő) 2 beadás volt, abból 1-re sikerülr is jól kijönni.
Előzmény: QQRYQ (22)
QQRYQ Creative Commons License 2001.11.14 0 0 22
Amikor Hajdú let az előszámú kapus nállunk nagyon féltem, mert tényleg mindekitől csak azt lehetett hallani, hogy mennyire vonal kapus, meg nem jön ki soha, stb. Mostanában viszont (mindamellet a "kis elehanyagolható" dolog mellet, hogy CSAK 9 gólt kapott. Igaz a védelmünk is nagyon jó... :) na mind1.) elég soxor kijön a vonalról és a tizenhatoson belül kitámad, lehúzza a labdát, stb. Tényleg nem mindíg, de most már sokkal többször és biztosabban! Úgy tűnik fejlödőképes. :)

Babos pedig az egyik legjobb kapus volt a hazai mezőnyben, ha nem a legjobb, és talán azt tényleg el kéne ismerned, hogy egy NY-i bajnokságban a legjobb lett! Az, hogy eddig a válogatottban nem volt annyira jó (és gondolom, te csak ott láttad...) az még nem minősíthet egy kapust, lesznek még neki is nagyon jó meccsei a válogatottban IS! Ami pedig Szűcsöt illeti, nálla ellenszenvesebb embert pedig keveset láttam... (Talán Hrutka... :)) Másrészt pedig szvsz kapusnak sem annyira jó, pláne idén. Tavaly volt egy-két (talán három) bravúros meccse a fradiban, de ennyi... pl. nemzetközileg egy nagy 0...

Na ennyit kapus témában, azt viszont érdemes leszögezni, hogy ez az egyetlen poszt ahol nincs problémája a magyar válogatottnak... (bár most szerencsére a bal hátvéd poszt is nagyon jó! gyk: Füzi doktor)

HAJRÁ MTK!!!

QQRYQ

Előzmény: stonedrop (20)
Jován Creative Commons License 2001.11.14 0 0 21
Bár minden téren ilyen problémáink lennének!!
Érdekes, ez talán az egyetlen poszt, ahol igazából a veleszületett tehetség, a reflex és az ütemérzék számít. És ott tele vagyunk világklasszisokkal. Lehet, hogy a többi poszton is van ennyi tehetség, csak az edzői kar tehetségtelen, amatőr nulla?!
Babos egyébként nagyon jó kapus, akárcsak Szűcs.
stonedrop Creative Commons License 2001.11.14 0 0 20
Hajdú már nálunk is gyenge volt. A vonalon világklasszis, de ugyebár nekem a badás a mániám :)
Lehet, hogy Babos egyszer sem volt olyan koloszálisan rossz. De annál amit mutatott nagyon sokan képesek jobb teljesítményre.
Előzmény: ManUU (19)
ManUU Creative Commons License 2001.11.14 0 0 19
Hajdú terén lehet, hogy egyetértünk. Jövőre elválik, hogy teljesít a nemzetközi porondon. Bár veletek a Bl-ben egész jó volt, nem?

Én meg pont arra hoztam fel a belgrádi meccset. Akkor az 5 gól ellenére jól védett. Az ellenfél egy roppant mód motívált, sztárokkal teletűzdelt csapat volt. Az utolsó nagy plávi generáció!

Tán a Babosnak 1-2 apróbb betlije volt a válogatottban, nem rémlik extra gyenge teljesítmény.
Inkább csak ráfogták, ok nélkül.

stonedrop Creative Commons License 2001.11.14 0 0 18
1. Hajdú nem jó kapus.
2. Már nagyon sokszor írtam: nem Babos képességeivel vagy emberi tulajdonságaival van bajom. Egyszerűen az a problémám, hogy eddig mind a 8 vagy 9 válogatott meccsén sz@rul védett. Ezért nyitottam egy ilyen arogáns topicot. Mert Mátyust, Sebőköt, Lisztest, Illést stb. is mindenki kritizálja, pedig nekik voltak jó meccseik is. De Babosnak a válogatottban és nem a klubcsapatában, még csak sz@r meccsei voltak. Ezért nem értem mit látnak benne a kapitányok.
Olyan ez mint régebben Páling és Vámosi, most Kriston és Fülöp a Fradiban. Állandóan sz@rok (voltak), de mégis nyomják őket.
Előzmény: ManUU (17)
ManUU Creative Commons License 2001.11.14 0 0 17
Nézd, én is kipróbálnám a Szűcsöt, mert nagyon jó kapusnak tartom. Ezt tudja Gellei is.
Ha van sok jó, akkor logikusnak tűnik, hogy azt védeti a kapitány, aki a magasabb nívójú bajnokságban produkál hétről hétre jól.
Nálam Király a román meccs után egy ideig elvágta magát.

Amit írsz, az meg külön érdekes. A legtöbb jó magyar kapusnak nem erőssége a beadások lehúzása.
Babos, Vlaszák, Hajdú, Rabóczki, Kavics, Posza néha még Szűcs is eszméletlen dolgokra képes olyankor. Lehet, hogy Safi is, de őt télleg nagyon rég láttam védeni.

Ennek ellenére az meg végképp nem értem, hogy miért kellett ilyen hangvételű topic-ot nyitni! Kicsit arrogáns, s jogtalan is egyben.
Hollandia legjobb kapusa, s nagy tétben lemerném fogadni, hogy hamarosan egy, a Bredanál is erősebb csapat 1. számú kapusa lesz. Miért? Neki nem csak adottságai vannak, hanem emberileg is képes erre.

Előzmény: stonedrop (16)
stonedrop Creative Commons License 2001.11.14 0 0 16
Téged nem érdekel, hogy jól véd. Elfogult vagy vele szemben a beadások miatt
Könyörgöm, a beadás a védés része. Ez olyan mintha egy mezőnyjátékos csak fejelni tudna, lőni nem.
a magyar válogatottban olyan játékosok szaladgálnak, akik ezerszer kevésbé érdemesek arra. Nem hiszem, hogy pont Babost kell megkérdőjelezni.
De ha van nála jobb. Legalább próbáljuk ki.
tavaly ot valasztottak a mienknel sokkal erosebb holland bajnoksagban a legjobb kapusnak
Már említettem. A bajnokságban eddig is jó volt. De a válogatottban valamiért nem megy neki. Védhet akármilyen jól az olasz, angol, spanyol bajnokságban is. Ha a válogatottban nem megy neki akkor a válogatottban ne védjen.
filippo Creative Commons License 2001.11.14 0 0 15
Babos vedelmeben: tavaly ot valasztottak a mienknel sokkal erosebb holland bajnoksagban a legjobb kapusnak. Azaz nemzetkozileg is bizonyitott. Szucs nemzetkozileg meg semmit sem bizonyitott - Kaiserslauterni idok nem igazan nevezhetok sikeresnek. Valoban jol ved, emberi tulajdonsagi miatt SEM nem o az elso szamu kapus.
KingFrank Creative Commons License 2001.11.14 0 0 14
Minden kapus ezt csinálja.... mármint a védések " dramatizálását"...
Soha nem fociztál szervezett keretek között, ugye?
Előzmény: Törölt nick (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!