Keresés

Részletes keresés

zsombi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6
Szigorúbb lett a büntetés.
millivanilicsillibilli Creative Commons License 2001.11.14 0 0 5
"A büntetőperben a vádat képviselő Pest Megyei Főügyészség hétfőn fellebbezést jelentett be Várhegyi Attila és Simó József terhére."

Akkor most befolyásolja a kormány az ügyészséget, vagy nem?

Előzmény: Bastardo (-)
stephanus Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4
"Na persze nem úgy értette ő aztat, csak akkor ha nem bűnös (azaz ha nem tudja kihúzni a pöcegödörből).
Ha bűnös akkor meg rohadjon meg, aláásta a fidesz becsületét a mocsok, átvert mindenkit."

Nem bűnös csak gondatlan!
Vagy inkább figyelmetlen! Tudniillik az Ő ügye több fényt kapott. Miért nem vigyázott jobban! Így azután ha elítélik, megtagadja összes párt- és pályatársa, valamint tettestársa.

A kérdés: megeszik e egymást a rókák?

Előzmény: Bastardo (-)
Bastardo Creative Commons License 2001.11.13 0 0 3
Azt hiszem azt senki nem gondolja komolyan, hogy Mo miniszterelnöke most már örökre Orbán marad és hogy örökre a fidesz lesz a kormánypárt. Márpedig ha így van, meg fog bukni. Én mondam. Uff.
Bastardo Creative Commons License 2001.11.13 0 0 2
Orbán túl fogja feszíteni a húrt. Törvényszerű a bukása. Ha nem most, majd legközelebb.
Előzmény: hét szűk esztendő (1)
hét szűk esztendő Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1
A topik címére válasz: az ki van zárva!
Fityeszes nem lehet bűnöző, mondta Orbán Viktor és így is lesz.
Ha Ő egyszer megmondja.
Előzmény: Bastardo (-)
sdg Creative Commons License 2001.11.13 0 0 0
"Mindenesetre Orbán visszavárja"
Nana, a csapat az csapat :) Lehet, hogy Orban egyutt sorozik a Schlech-el is ?
Bastardo Creative Commons License 2001.11.13 0 0 topiknyitó
Fellebbezést jelent be a Pest Megyei Főügyészség Várhegyi Attila, a kulturális tárca lemondott politikai államtitkára és Simó József, a Mahir Szolnok Kft. volt ügyvezetője terhére – tudta meg a Népszabadság. Az ügyészség azt indítványozza, hogy a vesztegetés bűntettében is állapítsák meg Várhegyi és Simó bűnösségét. Az államtitkárra felfüggesztett szabadságvesztést kért a vádhatóság. A többi vádlott tekintetében tudomásul vették az elsőfokú felmentő ítéletet.

--------------------------------------------------------------------------------

A Budakörnyéki Bíróság pénteken kihirdetett elsőfokú ítéletében bűnösnek találta Várhegyi Attilát, a kulturális tárca volt államtitkárát hanyag kezelés vétsége miatt, s ezért 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság még Szolnok polgármestereként vonta őt felelősségre nagy értékű szolnoki önkormányzati ingatlanok eladása kapcsán. E vádpont további két vádlottját felmentették. Az 1994-es polgármesteri újraválasztási kampánnyal kapcsolatban megfogalmazott vesztegetés alól ugyanakkor bűncselekmény hiányában felmentették Várhegyit és Simó Józsefet. Az állítólagosan vesztegető cégvezetőket bizonyítottság hiányában mentette fel a bíróság.

A büntetőperben a vádat képviselő Pest Megyei Főügyészség hétfőn fellebbezést jelentett be Várhegyi Attila és Simó József terhére.

A vádhatóság Várhegyi Attila és Simó József esetében a vesztegetés bűntettében is kérte a bűnösség megállapítását. A Várhegyit érintő hanyag kezeléssel összefüggésben a tényállás helyesbítését, a büntetés súlyosbítását, felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott – tudtuk meg a Pest Megyei Főügyészségen.

A vádhatóság értesülésünk szerint úgy véli, hogy a bíróság tévesen állapította meg a hanyag kezelés vonatkozásában a vagyoni hátrány mértékét, a vesztegetés tekintetében pedig a helyesen megállapított tényállásból helytelen jogi következtetést vont le. A bíróság ugyanis bizonyítottnak látta, hogy Várhegyi, illetve a szolnoki Fidesz szervezetének 1994-es önkormányzati kampányát Simó József, a Mahir Szolnok Kft.-hez befolyt és erre a célra elkülönített öszszegből finanszírozta. A bíróság szerint „formálisan” megállapítható a vesztegetés elkövetése, hiányzik azonban a cselekmény társadalomra veszélyessége, ami nélkülözhetetlen a bűncselekmény megállapításához.

Az ügyészség ugyanakkor nem tudja elfogadni a vesztegetésnél azt az indoklást, hogy Várhegyit és Simót arra tekintettel mentette fel a bíróság bűncselekmény hiányában, hogy cselekményük nem veszélyes a társadalomra. Az ügyészség szerint ugyanis a törvényalkotó által bűncselekménnyé nyilvánított cselekmény esetén nem mellőzhető a bűnösség megállapítása. A vádhatóság a fellebbezés részletes jogi indokolását az írásba foglalt ítélet ismeretében teszi meg. Az ügyészség a többi vádlott tekintetében tudomásul vette az ítéletet.

Nna erre kiváncsi leszek. Mindenesetre Orbán visszavárja. Na persze nem úgy értette ő aztat, csak akkor ha nem bűnös (azaz ha nem tudja kihúzni a pöcegödörből). Ha bűnös akkor meg rohadjon meg, aláásta a fidesz becsületét a mocsok, átvert mindenkit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!