Keresés

Részletes keresés

asci Creative Commons License 2003.11.03 0 0 7

Letöltötem, nagyon tetszik, de nem valami egyszerünek tűnik. Egy halom dolgot kell beállítani rögtön az elején, melyek nem tudom mit jelentenek + kell ismerni a PHP-t is, amelyet tanulgatok szorgalmasan. Mégegyszer köszönöm.
Most pedig ellátogatok PHP fórumokban.

Előzmény: Jozsef (6)
Jozsef Creative Commons License 2003.10.28 0 0 6
Hálás köszönet! Itt tényleg sok mindent találni, de sok idő is kell hozzá míg az ember megtalálja a legmegfelelőbbet. Jómagamnak egy sablon portál kellene, amelyet aztán kedvem szerint alakíthatnék. Esetleg valami ajánlat?
Szerintem, a PHP-NUKE elég jó választás, sokat tud, ingyenes, jól magyarított (doksi is) és a neten nagyon sok beépíthető modul (add-on) elérhető hozzá.
Üdv
József
Előzmény: asci (5)
asci Creative Commons License 2003.10.28 0 0 5

Hálás köszönet! Itt tényleg sok mindent találni, de sok idő is kell hozzá míg az ember megtalálja a legmegfelelőbbet. Jómagamnak egy sablon portál kellene, amelyet aztán kedvem szerint alakíthatnék. Esetleg valami ajánlat?

Azt esetleg meg tudná mondani valaki, hogy az origo.hu, vagy az online.rtlklub.hu portálokhoz mit használnak?

Előzmény: Jozsef (4)
Jozsef Creative Commons License 2003.10.27 0 0 4
Nem tudom, hogy mi célból szeretnél ezekkel megismerkedni: ilyet akarsz írni, vagy ilyet akarsz használni?
Mindenesetre a kulcsszó: CMS (Content Management System).Sokféle létezik belőlük: ingyenes-fizetős, adatbázis-html fájl alapú stb.
A cms.lap.hu címen elég jól összegyűjtötték az infókat.
Üdv
József
Előzmény: Trab Antal (-)
asci Creative Commons License 2003.10.27 0 0 3

Üdv!
Engem is érdekelnie, ami topicindító szövegben le van írva. Milyen programokat tudnátok ajánlani?

req999 Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2
Erről még nem hallottam.
Előzmény: Trab Antal (1)
Trab Antal Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1
Értem. És olyan programot ismersz mint a weblogic? Állítólag ez is ezt csinálja...
Előzmény: req999 (0)
req999 Creative Commons License 2001.11.13 0 0 0
Valamilyen módszerrel elkészítik a látványtervet, ezt tesztelik mindenhol, amennyire csak tudják. Ha megvan, sablonoldalakat gyártanak, amiket valamilyen, a serveren futó program tölt fel adattal. Régebben leginkább Perl programok csinálták ezt, manapság egyre gyakoribb a PHP (én is ez utóbbit kedvelem) nyelv használata. Emellett szükség van még valamilyen adatbázisra, ami sokféle lehet, pl.: MySQL, PostgreSQL, effélék. Ez utóbbiakból származó adatokból a server-oldali programokon keresztül formálódik a letöltött oldal a böngészőben látható élménnyé.
Előzmény: Trab Antal (-)
Trab Antal Creative Commons License 2001.11.12 0 0 topiknyitó
Az lenne a kérdésem, hogy a nagy portál site-ok (Index, Origo, CNN stb.) készítéséhez, karbantartásához milyen fejlesztőeszközöket használnak? Főként az érdekelne, hogy a különböző hompage editorokkal (profiknak notepaddel) elkészített html oldalak tartalmát, hogyan illesztik be az egyes oldalakra (mert gondolom nem minden oldalt formáznak meg külön-külön) Tehát milyen program állítja össze a portált, és ezen belül az oldalak tartalmát? (Pl. menü struktúrák minden oldalon, egyes cikkek előzményei stb. stb.) Ugyanis ezeket kizárólag "kézzel" csinálni, iszonyú munka volna. Ha esetleg nem volt világos, akkor bővebben is kifejthetem a kérdésem.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!