Itt feszegetödött hogy 56 terrorizmus volt-e vagy sem. Szerintem a terrorizmusban benne van az arcnélküliség. Minden olyan forradalom, vagy egymás elleni harc, ahol a felek nyíltan ismertek, nem definiálható terrorizmusként.
Te vérszomjas szadista vadállat!
A magam "idióta" véleményét akkor és ott mondom el, ahol lehetőségem van rá. A kérdés most, itt feltétetett. Írhattam volna ellenforradalomról is, de minek, hiszen ez a kifejezés már lejáratódott. Különben is a végeredményt tekintve, nem az elnevezés a lényeg. Elsavasodott vegyész agyaddal józan, humánus gondolkodásra képtelenné váltál. (a te és közvetlen környezeted baja!) Tudom, hogy nem realitás, de vágyként vagy óhajként úgy gondolom, én is előadhatom azt a kényszerképzetemet, hogy fegyverek nélküli világot szeretnék. Legalább itt, annak ellenére, hogy sajnos ma még ezzel az agyrémmel nevetségessé válok, engedd meg, hogy ellene legyek és elitéljek -bármely cél érdekében- minden, ember ellen elkövetett lelki és fizikai erőszakot, gyilkosságot. Most itt pl. 1956 október 23.-át követő néhány napról szól a topic. Engedd meg, hogy ne szeressem azokat, akik felheccelik a tömeget, majd fegyvert adnak a kezébe és gyilkos indulataik levezetésére a tömeggel (ha így jobb) a csőcselékkel végeztetik él, "szent céljuk érdekében" a nekik kielégülést okozó öldöklő vérengzést. Majd patkány módjára itthagyják a kuplerájt, hogy évtizedek múlva, valami isteni mázlival (un. rendszerváltás) hazajöjjenek önnön szobruk megépítésére.
Szarok rájuk, nekem nem hiányoztak. És nem vagyok hajlandó a legcsekélyebb mértékben sem ünnepelni az éppen aktuális kurzus szerint hősökként ünnepelt gyilkosokat, vagy azok felbujtóit!
Te nem speaker masodnickje vagy? Mert o szokott ugyanilyen okorsegeket irni ellenkezo elojellel. Bizonyara ez attol fugg,hogy a kek vagy a rozsaszin labdacsot vetted be.
Te idiota az 48 tol egy veres diktatura volt te meg itt szocializmus bekes epiteserol zagyvalsz.
Tudod ,hol volt bekes szocializmus:Svedorszagban,meg Daniaban.
Aki pedig a másik oldalon állt, azt -jó mélyen- agyagba kell döngölni!
És nem kerülhetik el a ma igazságosztóinak könyörtelen megvetését, azok sem, akik a volt kommunista funkcionáriusokkal rokoni kapcsolatban állnak, (kivéve, ha megtagadták azokat) vagy utóbb tagjai lettek az állampártnak, (kivéve a nyilvános "pálfordulókat", vagy az eseményeket követően bármely a "rendszert" erősítő közhivatalban vagy testületben meghatározó szerepet vállaltak.
A szocializmus építésének békés folyamatát és az értelmiségiek, egyetemisták körében mind szélesebb körben kibontakozó, a múlt hibáiról szóló jobbító vitát zavarták meg, a SZER és bizonyos deklasszált, hortista, nyilas elemek által felheccelt, felfegyverzett, a börtönökből kiszabadult bűnözőkkel vegyes un. "hazafiak" és megtévedt naív fiatalok, lángba borítva a fővárost.
A történelmi hagyományoknak megfelelően, az akkori szövetségesek segítségével a túlerő néhány nap alatt elsöpörte a lázadást. A legyőzöttek számonkérése, a bosszú természetesen nem maradt el.
A mai kor hivatalos álláspontja szerint a nemzet nagy forradalomjaként kell ünnepelni az eseményt, és hős forradalmárként tisztelni - a résztvétel jogán- mindazokat, akik a lázadók oldalán álltak.
Nem kevésbé azokat akik igazolni tudják, hogy a számonkérés során az erőszakszervezetekkel vagy az igazságszolgáltatással kapcsolatba kerültek.
Nem erted a terrorizmus elleni kuzdelem lenyeget :-)
Valakinek buknia kell, hogy ne legyen terrorizmus!
Ez akkor is, ma is fegyverekkel celszeru, es termeszetesen aldozatokkal jar mindket oldalrol...
Hát a hasonlat nem csak a választások miatt sánta:
A nemdemokratikusan választott kormány 48-56 között több ezer embert kivégzett, jogtalanul államosított mindent, amire a kezét rá tudta tenni, és tízezreket internált és államilag fenntartott terror-rémuralmat működtetett. Persze van ma is ilyen, úgy hívják Kína, Észak-Korea, az egyik most fog olimpiát rendezni, dehát rendezett olimpiát Hitler is... a történelem csak spirálokat ír le, lineáris haladás nincs.
Rosszul tudod :-)
Oktober 23-an a tuntetest magyar terroristak bujtottak fel, es bujtak meeg az emberek kozott, es egy terroristaakciot akadalyoztak volna meg a lovesekel.
November 4-en pedig egy terrorista puccs utan kialakult eroszakos karhatalom ellen inditott haborut a SZU.
Már csak azért is, mert nincs igazad. '56 okktóber 23-án békés tüntetésként indult a dolog, és az első lövéseket nem a fegyvertelen tömeg adta le. November 4-én pedig a törvényes magyar kormány, és a kormányt elismerő karhatalom ellen indított háborút a SZU.
Ma már csak ollyan világot élünk... hogy ha ma történnének az '56 -os események, akkor leverése után, de megtörténte után is így fogalmaznának:
"Magyar terroristák egy csoportja feldöntötte a Sztálin szobrot"
"Szovjetúnió felveszi a harcot a terrorizmussal: tankokkal nyomul Magyarország felé, hogy a terrorista akciók ellen sikeresen fellépjen"
"Magyarok ezrei menekülnek Ausztria felé a terrorizmus ellen"
"A Szovjetúnió sikeresen felszámolta a terrorizmust Magyarországon. A terroristavezért, Nagy Imrét kivégezték"
hm?...
kanka
ps. elnézést kérek azoktól, akiket esetleg kényesen érint a téma, illetve néhány helyen a fogalmazás is sértő lehet, ez jellegéből és nem bántó szándékából adódik a topicnak