Keresés

Részletes keresés

KopaszÁllat Creative Commons License 2010.01.27 0 0 86

 

 

Shai Hulud Creative Commons License 2002.01.06 0 0 85
Hát rosszmagam is rájöttem azóta is csak melódzok folyvást. Nembaj majd jól mekkazdaxok.:)
Előzmény: Tam7 (84)
Tam7 Creative Commons License 2002.01.05 0 0 84
Igen, én is így voltam ezzel. A leütögetést kivéve. De feltaláltam magam, hirtelen elmentem dolgozni :) úgyhogy azért eléldegélek.
Előzmény: Shai Hulud (83)
Shai Hulud Creative Commons License 2002.01.05 0 0 83
Aki pedig nem jön rá Karácsony táján hogy nincs neki pénze, az majd jól rájön januárban hogy mennyit költött, oszt majd jól leütöget mindenkit akiről úgy véli hogy nem osztja a porblémáját. :)
Előzmény: Tam7 (81)
Tam7 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 82
:))) Ja, most olvasom csak, hogy ezt már elsütötted. Előbb válaszoltam, aztán olvastam fölfelé tovább :)
Előzmény: kultúrális ellenőr (80)
Tam7 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 81
Én nem tudom, szerintem nagy átlagban biztos nő, mivel ilyenkor mindeni megy ajándékot venni, nagyobb a tömeg, a stressz, ilyenkor jön ki, hogy az embereknek nincs pénze, és ez szerintem agressziót szül. Megfigyelheted, hogy pl ilyenkor általában a családokban is több a veszekedés.

Előzmény: kultúrális ellenőr (78)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.12.17 0 0 80
tényleg így lehet

nekem még rémlik, hogy ilyenkor több a családi összetűzés is, merugye összejönnek a családtagok...
de ez már nagyon off ;)

Előzmény: Route66 (79)
Route66 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 79
Erről nem tudok semmit, de olyasmit hallottam régen, hogy karácsony környékén megnő a depressziós öngyilkosságok, és ehhez hasonló dolgok száma.

Valahogy arra enged ez engem következtetni, hogy a karácsony csak akkor ünnep, ha van kivel. Egyedül töltve már nem igazán az. :-(

Előzmény: kultúrális ellenőr (78)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.12.17 0 0 78
vajon a statisztikák mit mutatnak? Karácsonykor visszaesik az utcai agresszió?
Előzmény: Tam7 (77)
Tam7 Creative Commons License 2001.12.16 0 0 77
De jó, feléledt a topicom. De azért remélem balhémentes Karácsony elé nézünk!
Route66 Creative Commons License 2001.12.15 0 0 76
Na ja. Még annyival egészíteném ki, hogy amit a carmageddonban csinálok, sosem tenném meg a valóságban, tekintve, hogy a puhatestűek (ahogy annak idején az oktatóm nevezte a gyalogosokat) teste nem is annyira puha, és csúnyán össze tudják nyomkodni a karosszériát. Pl csúnyán megnyomja a motorháztetőről lepattanó bácsi feje az autó elejét, főleg ha még a kezeivel kalimpál is közben. Ha a botját is eldobja, akkor meg beütheti vele a szélvédőmet. Hát kell az nekem?

Szóval skót vagyok, és pusztán élvezetből nem akarom összetörni az autómat. Drága mulatság. :)

Előzmény: kultúrális ellenőr (75)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.12.15 0 0 75
wow! :)) oké, visszaszívva az összes feltételezésem ;) csak így tovább!
Előzmény: Route66 (74)
Route66 Creative Commons License 2001.12.15 0 0 74
"ugye nem vagy ilyen gonosz?"

Deeee!!! :)

"csak nevelő célzattal csinálod, igaz? "

ööö... milyen más céllal lehet ilyesmit csinálni?

"mer'különben ellened is védekezni kell"

Nem, ellenem nem kell. Az alábbiak ellenére meglehetősen nyugodt, és birkalelkületű ember vagyok. Ha épp dugóba kerülök, a duda környékére sem nézek. Berakok valami kis jazzt, feltekerem jó hangosra, üresbe rakom, kinyújtóztatom a lábamat, és élvezem a zenét. A többiek meg a krönyező autókban őrjöngenek, a hajukat tépik, mert dugó van, meg hasonló dolgokat művelnek.
Nyáron pl. rendszeresen kellett mennem a Könyveskálmánon, ahol tudvalevőleg napközben mindenféle őrület van, csak közlekedés nincs. Amíg mindenki feltekert ablakok mögött ült, és izzadt, addíg a legtöbb esetben egyedül én voltam, aki a két első ajtőt félig kinyitotta, hogy legalább ne rohadjak meg a kocsiban. Ilyenkor eleresztek egy gyors telefont, hogy kések, és utána mosolyogva sz*rok a világra. :)

"carmageddont sokat játszottál?"

Naná! Carmageddon alapmű. Elsőre kb 6óra alatt nyomtam végig, természetesen egy seggel (a Carma 1-et).

Egyébként iszonyatosan jó játéknak tartom, éppen azért, mert vérengzeni KELL benne. Sok kritikus nyöszörgött, hogy elvadítja az embereket (és ma is nyöszörögnek az ilyen game-ek miatt), de szerintem épp ellenkező hatású. Legalábbis rám nézve. Megnyugtat, és levezetem vele a dühömet. Ezzel elérem azt, hogy az esetleges őrjöngő idegbaj nem tör rám a hétköznapokon, és nem csinálok IRL olyasmiket, amiket röhögve teszek meg pl. a Carmageddonban.

Előzmény: kultúrális ellenőr (73)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.12.15 0 0 73
ugye nem vagy ilyen gonosz? :) csak nevelő célzattal csinálod, igaz?
mer'különben ellened is védekezni kell ;))
tiszta mad max :))
carmageddont sokat játszottál?
Előzmény: Route66 (72)
Route66 Creative Commons License 2001.12.15 0 0 72
Jobbkezeseknél én is mindíg lassítok, szép nyugodtan begurulok, ha nincs semmi, tovább. Lendületesen, de nyugodtan vezetek - ennek némileg ellentmond, hogy pusztán saját szórakozásomra végig üvöltözök, hogy "mennyélmártemarha", meg hogy "mivanmmárvazzegvárostnézel", vagy nemes egyszerűséggel csak "nyomjadmááááá'". :)

Ettől függetlenül óvatosan autózom. És baromira rühellem, ha mögöttem jön a géza centire. Merthogy nem szoktam lassan menni. Akinek városban nem elég a 75-80 (ennyivel szoktam menni legtöbbször), az előzzön, mint a homályökör.

Szóval, ha nagyritkán a szokásosnál óvatosabban autózok, vagy épp úri kedvem úgy tartja, hogy figyelek a jobbkezeseknél, és mögöttem anyáznak, akkor azt szoktam csinálni, hogy a következő jobbkezesnél az utolsó két méteren állok meg. Satufékkel. Volt már, hogy a mögöttem jövő műmájer nem tudott megállni, és belémcsúszott. Na persze ezt csak azért merem megcsinálni, mert vonóhorgom van... :)

Aztán meg bizonygathatja, hogy nem lépett elém egy kutya, ami miatt meg kellett állnom. Különben is, ő nem tartotta be a követési távolságot. Mivel nekem károm nincsen (a vonóhorog MINDENT megfog), szépen továbbmegyek, ő meg vakargathatja a fejét.

Ha jobb kedvemben vagyok, akkor elég a ködzárófény is. Csak az éles vörös fényt látja, és nem kapcsol egyből a manusz, hogy nem féklámpa, úgyhogy ő áll bele a fékbe öt lábbal. Ha nincs szerencséje, akkor őbelé szállnak bele hátúlról. Ha van, akkor nem törik össze, de hogy utána 50 méter követési távolságot tart, az is tuti...

Előzmény: borzimorzi (15)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.12.15 0 0 71
:))) nem semmi szitu...
meg kell kérdezni ilyenkor, hogy: mi baj van??
(két ütés között :) tuti, hogy elmondja az összes bánatát.

én a villamoson láttam, ahogy egy nénike esernyővel hátba **szott egy srácot, mert kicsit meglökte... azért kemény lehet biztos :) gondolkozni egy kicsit, mikor az embernek már meszes az agya... biztos túl sokszor ment fel a pumpa, mert nem tudtak mind leülni, mikor rástartoltak 5-en az utolsó helyre.
aztán kijött :))
bár ez nem is utcai agresszió, hanem bkv terror
na mind1 ;)

Előzmény: döcögi (68)
WinFan Creative Commons License 2001.12.14 0 0 70
Hali!
...nem eleg felfogni, hogy hova kell utni, azt tudni is kell produkalni? ...
Erről egy másik eset jut eszembe...
Valamilyen koncertem ittas emberke felállt, mint nagy kung-fu mágus, erre a hatalmas ellenfél furcsállóan ránézett, majd lendületett vett és a nyakánál fogva nekiszaladt vele a falnak.
Nagy röhögés volt, a kung-fu "bajnok" meg csak pislogott és nem értette az egészet:-)
Előzmény: sexmachinehead (67)
Jenki- Creative Commons License 2001.12.14 0 0 69
a létbizonytalanság a ,,legjobbat" hozza ki belőlünk :(((
Előzmény: döcögi (68)
döcögi Creative Commons License 2001.12.14 0 0 68
Ha nem velem történik nem hiszem el. Most mondjátok, mit csináljon az ember egy 75-80 éves öregemberrel aki elkezdi verni a nyílt utcán??
Megyek az aluljáróban teljesen nyugodtan erre egy bácsi kilép az oszlop mögül de más irányba nézett mint ahogy indult és nekem jött. Csak éppenhogy összekoccoltunk nem volt semmi, még mondtam is, hogy bocs, pedig teljesen vétlen voltam. Mentem tovább, erre káromkodást, üvöltözést hallok a hátam mögül, ahogy hátranézek, az öreg már ott van mögöttem és már kaptam is egy k. nagy pofont. Akkora erővel vágott arcon, hogy még most is érzem az orrom egy kicsit!! Teljesen ledöbbentem, föltartottam a kezem, hogy védjem magam, és közben haladtam tovább, de a tata csak jött és ütötte a hátam. Már ott tartottam, hogy visszaütök vagy valami, de álljak le verekedni egy 80 éves emberrel?? Odalépett egy másik faszi, megpróbálta lefogni az öreget, de akkor meg azt kezdte el ütni. A másik fickó erre begurult és nekilökte a falnak erre odajött egy negyedik fazon, az meg a harmadikat kezdte el gyepálni "az öreget vered te barom?!" fekiáltással. Na én ennél a pontnál hagytam ott az egészet, már tiszta tömegverekedés volt, a tatának a földön a szemüvege, pofonok, lökdösődés. Hihetelen.
sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.27 0 0 67
Azt nem mondtak a kungu gyorstalpaloban, hogy nem eleg felfogni, hogy hova kell utni, azt tudni is kell produkalni? Mert esetleg ugy jarsz mint a rugasoddal:)
Előzmény: WinFan (65)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.21 0 0 66
Egyszerű: nem támadok meg másokat az utcán. :-)
WinFan Creative Commons License 2001.11.21 0 0 65
Hali!
Azért van jó is a gyorstalpaló kung-fu iskolákban: megtanulod hová kell ütni. Ez azért nem rossz.
A rúgásról: Óvatosan kell bánni vele, mert érhet meglepetés. Egy példa: Egy falról akartam lerúgni valamit, s mivel magasan volt, teljes lendület kellett. No ha eltaláltam volna akkor OK, de hogy mellé ment, így nem volt ellenhatás, a lendület tovább vitt, s az a lábam is repült, amin álltam, s hatalmas seggreülés lett a vége a többiek nagy örömére:-)

De hogy a topikhoz is hú legyek: legjobb elkerülni a bajt, s arra kell törekedni.

Gyötör Creative Commons License 2001.11.20 0 0 64
Csak az elbizonytalanítás kedvéért :-)
Nem mindíg segít.
Kifejezetten a látszat miatt is próbáltak már belémkötni gimnazista koromban Miskolcon, édesanyámmal karácsonyi bevásárlás közben. Egy aluljárón áthaladva vágtak hozzám petárdát a fal tövében gubbasztó kisebbségi árusok. Nem volt rá okuk, hisz nem voltam fenyegető, semmi kopasz fej, semmi "bomber" dzseki...szerintem nem teszett nekik a fekete Martens-cipőm, vagy a zöld kabátom, netán csak az arcberendezésem.
Mindenesetre a kabátomról lepattanó petárdát elrúgtam, majd a durranás után egy pillanatra megállva és kivárva, a jobb kezem jelentőségteljesen a zsebembe sűlyesztve, a másikkal megrettent szülőmet előre terelgetve sötét és kihívó pillantásokkal pásztázva a feltételezett provokálókat "fedeztem" elvonulásunk.
Előzmény: leha (63)
leha Creative Commons License 2001.11.20 0 0 63
jut eszembe!
anno domini ... katonai főoskolás koromban ...
1* rettentő késői vonattal igyekeztem hazafelé. olyannyira későivel, hogy éjféltől hajnal 4-ig a füzesabonyi állomáson vártam a csatlakozást ... akkoriban sem jártam bakancsban, de valami előérzet azt mondta, hogy vegyem fel a kincstárit ... felvettem.
éjfélkor a fabonyi állomás csarnoka olyan volt, mint 1 garniszálló (csak ezek a hajléktalanok nem voltak büdösek) kb félidőben (2 felé) +jelent egy félmarék magyar néger és sorban felébresztették az alvókat. ezt-azt lejmoltak tőlük. azok szó nélkül tűrték ... én csendben ücsörögtem az egyik sarokban (hja, kérem; fiatal voltam, sokáig bírtam alvás nélkül). mikor én jöttem volna sorra (elfelejtettem mondani: szisztematikusan járták sorra az embereket) valamelyik jó hangosan megjegyezte, hogy "csúnya bakancsos ember" és kikerültek, mint a leprást ...
néha (gyakran) segít a látszat
sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.20 0 0 62
Persze. Amit irtam arra vonatkozik ha egyedul vagyok. Ha szeretteimet bantana valaki azt nagyon megzuznam. De ez szerintem altalanos.
smh
Előzmény: trooper (61)
trooper Creative Commons License 2001.11.20 0 0 61
"En szemely szerint inkabb begyujtok ket pofont mint lelojjek valakit. "

en nem vagyok gatlasos ebbol a szempontbol, bar ket pofon nekem sem erne meg a hercehurcat. de ha mondjuk arra gondolok, hogy a baratnomet, vagy barkit akit szeretek bant valami alja sopredek (vagy nem alja sopredek), minden tovabbi nelkul agyonlonem es soha nem lenne miatta lelkiismeretfurdalasom. ugyanez a helyzet onnantol kezdve, hogy eloveszik a kest vagy mas olyan eszkozt, amit nyilvan nem azert tart maganal, hogy eluzze az unalmat hanem, hogy az aldozatanak fajjon. ha meg akar szurni megerdemli, hogy meghaljon. szerintem nem kell az ilyennek masodik eselyt adni.
na most jol szetoffoltam magam, bocsi. kesore jar, nehez ilyenkor on lenni.

trooper

Előzmény: sexmachinehead (60)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.20 0 0 60
Fegyver az huzos tema. Hallotam mar pro es kontra sztorit is, mindkettot valami nagyobb ceg biztonsagi emberetol. Asszem valami szallodaban biztositanak. Mindenesetre ha egy olyan ember, aki ebbol el is tud olyan szituba keveredni, hogy ugy gondolja, jo lenne ha nem derulne ki most, hogy van nalam fegyver, azert az elgondolkoztato. En szemely szerint inkabb begyujtok ket pofont mint lelojjek valakit.
smh
Előzmény: trooper (58)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.20 0 0 59
A rugas az jo, mert tenyleg hosszabb a labad, meg erosebb is. Viszont aki nem gyakorolja az az inkabb ne kezdjen el rugdosodni. Foleg ne ugy, hogy majd "jol pofan ruglak"! Ugyanis az egy dolog, hogy ugyse fogod eltalalni azt a szervet amit celzol, a masik, hogy amig az egyik labad a levegoben van addig ugye csak egy labon allsz. Na ezt egy gyakorlatlannak nem ajanlanam, mert irtozatosan nagyot lehet zakozni. Es hat ugye nehogyma'n en kuldjem magam padlora a roszfiuknak.
Az ember osztonosen reagal valamit, ha az arca fele kozelit egy targy, esetleg okol. Nem kell pofanvagni, de be lehet ijeszteni aztan futas.
Előzmény: Shai Hulud (57)
trooper Creative Commons License 2001.11.20 0 0 58
Gondoltam már valami spray-re is. Mit tudtok ezekről, fegyvernek számítanak? Mi van, ha mondjuk légfrissítő van nálam? Az is lehet hatásos, ha szembe fújom (tudom, szélirányra ügyelni!)

imho ezekben a dolgokban az a legveszelyesebb, hogy ha az embernel fegyver (vagy annak latszo targy) van, akkor krizishelyzetben hajlamos lehet panikszeruen kotoraszni ahelyett, hogy arcon vagna a delikvenst.
nyilvan ha valakinek a szemebe fujsz nemi hajlakkot, az jelentos rontja geniuszunk koordinacios kepesseget, viszont ha meglatja, hogy fegyvernek latszo targyat emelunk ki a zsebunkbol, es veletlenul keznel van az okle, akkor konnyen egy hatalmas maflas meggyotort birtokosai lehetunk.
nekem is adna nemi onbizalmat, ha csore toltott stukkeral a kezemben maszkalhatnek, de ha mar a taskabol kell elovenni az jelentosen rontja a tuleles eselyeit.
egy gazspray szerintem nem feltetlenul rossz otlet. sotet utcan, valami szep kornyeken a kezebn tartva jol johet. es ugy remlik, mintha lennenek engedely nelkul tarthato (nyilvan gyengebb) spray-k is.
kar, hogy nehany hulladek miatt mindenkinek emiatt kell aggodnia, jol le kene szamolni veluk, legyilkolni mindet... hol vagy batman???? vagy valami...

trooper

Előzmény: Tam7 (55)
Shai Hulud Creative Commons License 2001.11.20 0 0 57
Kedves Félők és Bátrak!

Hogy a topic-kérdésre válaszoljak, ami eddig legjobban bevált nekem az az erősen aggodalmas homlokráncolás fagyott, enyhén görcsös és kifejezetten fanatikus mosoly alkalmazása együtt.

Egyébként meg nyugodt, higgadt tekintettel bele kell nézni aktuális agresszorod szemébe. Nem kihívóan, de őszintén, szándékkal és erővel. Ha lesütöd a tekinteted, félrepislákolsz, szóval menekülsz a szitutól akkor erőfölény-tudatában öntudatlanul megerősíted szándékát a zúzásban.

Tessék bakancsban járni hazafelé, meg bevásárolni, meg munkába (ott legyen külön lábbeli, sokbótart), különösebb programok hiányában bátran mindenhová (kivétel az opera például :). Vannak már egész tetszetős fazonok, amik Hölgyeken sem otrombák. Egy jó bakancs komoly fegyver, még ha nem is rugdalózásra veszi fel az ember, adott esetben hasznos lehet ensúlya s önnön integritása.

Szerintem ütni nem különösebben jó ötlet olyan ritka és kivételezett személyek számára, akik nem kizárólag a szájukat hanem a kezüket is használják munkájukhoz. Egy bedagadt csukló nem okoz különösebben kellemes és gyönyörteli létállapotot. Rúgni jobb. Hosszabb az ember lába mint a karja (jó esetben), távolabbra hat, és jóval erősebb is - pláne ha (akár minimális) testtömegünket belendítve lépünk érintkezésbe a légagyúval. Lásd bakancs.

Gondolatainkban is tolerálnunk kell a tőlünk esetlegesen de nagyon valószínűleg eltérő társadalmi/szellemi rétegbe tartozó humán entitásokat. Ez a hozzáállás szellemi nyitottságot okoz, és erőt sugall - nyitott lehet a gondolati síkod, mert nem érzed fenyegetve magad, nem kell "zárni". Ez az alkalmazott tolerancia első törvénye.

A második az, hogy a páncélököl kiváló önvédelmi eszköz, csak nagyon nehéz. Szerintem.

Az alkalmazott tolerancia harmadik, egyben legfontosabb törvénye az, hogy ha minden kötél szakad, kezdj el varázsolni. Jó hülyén hangzik, tudomén, de ha a full-kontakt konfrontáció elkerülhetetlennek látszik, némi amorf absztraktságában lenyűgöző és eleddig ismeretlen neokungfujihád mozdulattal, amit fejhangú szingaléz kotkodálással kísérsz, a 100%-os pontossággal beállt másodpercnyi döbbent csendet ama hasznos célra fordíthatod, hogy jól torkonlépd az ellent hogy fájjon. A meglepetés ereje terítette földre, már akkor elvesztette a csatát, amikor bámult, mint borjú az új kapura, ugye. Aztán ha nagyon vérzik, lehet elegánsan mentőt hívni mobilon. Záksőn.

Az aggresszorok egyébként csupán bezáródott, szürke hétköznapjaikból szeretnének ily penetráns módon menekülni, amiért igazán sajnálatra méltók szerencsétlen állati sorukban. Periferiális érzéksíkon leledzenek. Jacobson-szervükkel, szagról ismerik fel a félőket, nem vicc, tényleg. Mint a hüllők. Nem kell félni. Alkalmazott tolera van.

"És ne vágasd le az hajadat tarra, ne tedd magadra zsidók billogját, tested tartsd meg egészségében de szellemed építsed, s ne fogyassz oly anyagokat melyekből eleget teremtettem számodra született testedben, mert ezek a dolgok útálatosak és gyűlöletesek az én szememben, a tiedben dettó." ÚK1618

Előzmény: Tam7 (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!