Keresés

Részletes keresés

redizded Creative Commons License 2004.05.20 0 0 25
Iraki násznépre támadt egy amerikai helikopter?

Index/MTI
2004. május 20., csütörtök 7:11

Egy amerikai helikopter tüzet nyitott egy esküvő résztvevőire szerdán Irak nyugati részén, és támadásban több mint negyvenen haltak meg - közölték az iraki hatóságok. A Pentagon tagadja, hogy civileket bombázott.

Ramadi iraki város rendőrfőnök-helyettese szerint 42-45 személy, köztük 15 gyermek és 10 asszony vesztette életét a támadásban, amelyet szerda hajnalban hajtottak végre a szíriai és a jordániai határ közelében lévő sivatagos területen. Az amerikai megszálló erők illetékesei nem erősítették meg a hírt.

Irakiak elmondták, hogy az ünneplők az iraki esküvők hagyományainak megfelelően a levegőbe lövöldöztek örömükben. Az amerikai katonák már eddig is többször ellenséges tűznek vélték az ehhez hasonló örömlövöldözéseket.

A Pentagon is tagadja, hogy civileket bombázott, s közölte, hogy az iraki lázadókat támogató fegyveresek búvóhelyét támadta a légierő az iraki-szíriai határ közelében.

Egy ismeretlen szemtanú a CNN-nek azt mondta, hogy legalább 100 bombát dobtak le rájuk az amerikaiak, noha az ünneplő faluban senki nem bántotta vagy provokálta őket. Az al-Arabija képein egy poros út mellett lehetett látni a kiterített holttesteket, valamint azt, hogy már ássák számukra a sírokat.


purplerain11 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 24
Szóval a topic értelmét nehéz megérteni.
Az, hogy az állam valamit tilt a polgárai számára, az egy dolog. Minden állam a saját területén saját polgáraival rendelkezhet. Ha a polgára külföldre megy, az emberi joga. Ha ott másnak a zsoldjába áll, csak az a lényeg, hogy a honos országa ezt ne tudja meg, mert emberileg az ember az első, és alapvető joga, hogy a Föld bármely pontján munkát vállaljon.
Tehát egyáltalán nem értem ilyen címmel a topicot, mitől lenne aljasság, hogy külföldi, pl orosz embereknek is lehetőséget nyújtanak arra, hogy keressenek. Végülis teljesen közömbös, hogy egy orosz zsoldos, vagy egy arizonai zsoldos harcol ott az USA és a szabad világ elllenségét támogató tálib kormány ellen.

A háborút az USA gyönyörüen megnyerte. Amíg Európa habozott, mi eldöntöttük, hogy 70 embert adnánk, addigra az USA vidáman megnyerte a háborút, és gondolom sokak kedvét elvette az ilyen támadásoktól.
Persze voltak tálib áldozatok, amik nagyon rendben vannak, itt egy fanatikus emberellenes rendszer katonáiról van szó, akiket joggal irtottak, mivel nemcsak saját népüket tartották rabságban, hanem az USa-t is megtámadták. Tehát várható veszteségüket kizárólag maguknak köszönhetik. Ha pedig oroszok segítették ebben őket, akkor végre azt lehet látni, hogyha az orosz állam még vissza is van süllyedve egy középhatalmi szintre, egyes emberei jó pénzért hajlottak arra, hogy ezúttal egy igaz ügyet szolgáljanak.

Amerika a tálib támadásra semmilyen okot nem adott, ezek után a támadó szükségszerüen szenvedett aránytalanul nagyobb veszteséget. Remélem, hogy minden ilyen terroristának elveszik akedvét a támadásoktól, és örülök, ha az orosz emberek végre a jó oldalon állnak, mivel eddig ez még nemigen sikerült nekik.

A tálib hadifogjok embertelen bánásmódjáról papolni annyi, mint az elgyepesedett értelmiség tagjának lenni. Erre semmilyen komoly bizonyíték nincs, de ha volt is ilyen, akkor a WTC valóban ártatlan áldozataira gondolj, és őket hasonlítsd össze a fanatikus emberellenes elvetemült terrorista tálib katonákkal, és fogod látni, hogy a legnagyobb szigor is helyénvaló ellenük. A tálibok ÁRTATLAN embereket gyilkoltak, mjg a tálib katona helyből nem ártatlan, ha önként beállt az elnyomó hadseregbe.

Dominus Vobiscum Creative Commons License 2002.01.11 0 0 23
Csak az a baj, hogy az egykori veteránok ma már a hamut is mamunak mondják.
Előzmény: arkanoid (1)
sas1 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 22
Legújabb amerikai aljasság:

A tálib hadifoglyok emberi méltóságának megsértése. Megalázó, embertelen bánásmód.

Derek Creative Commons License 2001.11.14 0 0 21
"Az oroszokat holnap felveszik a NATO-ban és gond egy szál se. "

Mellesleg ma mar azon sem lepodnek meg, az oroszoknak igencsak kedvukre lenne ez. Hiaba a dolcsi az dolcsi es nem rubel. Jo volt az a lend lease, sok jo studebaker es jeep, meg csizma, egyenruha, borjuhus es sajtkonzerv. Vissza se kellett nagyon fizetni. Vegul is ott lenne kb a dolog mint 44-ben,csak most mar azok is a szovetseghez tartoznaki akik ellen akkoriban letrejott. Az oroszok meg szeretik amerikat annyi van it mint a nyu. Epp most nyilt nemmesze egy kelet europai delikat nevu elemiszeruzlet orosz-uzbeg tulajdonosokkal es remek fustolthalaik vannak egyenest a Volga anyacskabol.

Előzmény: pindiy (20)
pindiy Creative Commons License 2001.11.14 0 0 20
Az oroszokat holnap felveszik a NATO-ban és gond egy szál se.
Mi kevesebbért bekerültünk::)))
Előzmény: Derek (19)
Derek Creative Commons License 2001.11.14 0 0 19
Azok az orosz allampolgaraok akik elmennek az USA fegyveres eroihez a legkevesbe sem fogja oket izgatni,hogy ez Oroszorszagban torvenytelen,megkapjak a green cardot, a csaladjuk is es 5 ev mulva az allampolgarsagot es legfeljebb nem mennek haza . Ha tulelik. A masik dolog meg lehet ,hogy ez a torveny ,de nem hiszem,hogy Putyin nagyon eroltetne a betartasat, foleg ,hogy most lenn rodeozik Bush texasi farmjan, le lesz ez szepen gyantazva, meg az is lehet ,hogy orosz anyacska ki is tunteti ezeket, ha jol harcolnak,vegul is most megint szovetsegesek.
parabel Creative Commons License 2001.11.14 0 0 18
Állítólag Kolozsváron tilos a magyar himnuszt énekelni nyilvános helyen. Ez a helyi törvény vagy szabályozás vagy micsoda.

Ezt - ezek szerint - Magyarországnak is be kellene tartania.

Mi figyelmen kívül hagyjuk a román törvények egy részét ( lásd státusztörvénnyel szembeni román ellenállás, ilyesmi ).

Az amerikaiak figyelmen kívül hagyják az orosz törvények egy részét.

Na és?

arkanoid Creative Commons License 2001.11.14 0 0 17
Az, hogy orosz állampolgár nem katonáskodhat külföldön, az Oroszországban bűncselekmény, nem az USA-ban. A jenkik jogosan szarnak erre.

Ez olyan, mint amikor egy európai megkínál egy pofa sörrel egy arab emirátusi fazont: bűncselekményre próbálja rávenni. De ki nem szarja le, hogy egy dubai fickónak tiltja az otthoni törvény az alkoholt? Én is ittam már arabbal és nem volt lelkiismeret-furdalásom.

Az orosz állam tartsa be otthon az orosz törvényeket, ha tudja. Ez nem a jenkik dolga. Ha akad orosz állampolgár, aki ezt megsérti, az ő dolga.

Előzmény: McAtti (16)
McAtti Creative Commons License 2001.11.12 0 0 16
Bizony, a fő disznóság, hogy USA (és nem amerika!) saját céljai elérése érdekében másokat törvényszegésre biztat. Gyakorlatilag úgy viselkedik, mint az Al Qaeda.
I.
miért lenne, olyan önkorlátozó megszorítás, hogy nemzeti célokat, csak a nemzethez tartozó erőforrások igénybevételével lehessen elérni? Egyáltalán nincs ilyen. De ha valaki ilyen eszközt használ (ld. költségek externizálása), akkor ne pampogjon, hogy más is ilyet használ. Illetve hogy az én erőforrásaimmal mit akarok kezdeni, az az én dolgom, ennek elszipkázása egyrészt tisztességtelen, másrészt törvénytelen. USA részéről azért is parasztság, mert nyilván a sikert magának tulajdonítja, de embert nem ő akar veszteni.
II.
Oroszország miért és hogyan korlátozza, hogy állampolgárai külföldön milyen területeken vállalhatnak munkát. Nem a munkát, hanem a katonáskodást korlátozza. Mondjuk, bébiszitternek mehetnének.
III.
kérdés Magyarországon, vagy egyáltalán nemzetközi jogilag szabályozva, ha egyáltalán ezen a területen ilyen szabályzás elképzelhető? Magyar állampolgár sem állhat idegen állam zsoldjába, szerintem ez az alkotmányból következik. Magyarországon kifejezetten tilos idegen állam részére toborozni (volt is erről topik, mikor is Izrael hirdetett.) De a józan ész is azt diktálja, hogy egy ország polgára nem áll be más nemzet hadseregébe.
IV.
A gyakorlatban nyilván itt is a kettős erkölcsi mérce elve müködik Így igaz. Most szabad zsoldosokat toborozni más országokból, vagy sem?
V.
Van a dolognak egy általános munkajogi vetülete is A "szabad" afganisztáni veteránok viszonylag kis kiképzettségű, de jelentős helyi és harci tapasztalattal rendelkező katonák, akik a civil világban nem találják a helyüket. Sokan beállnak az idegenlégióba, az orosz anyácska lemndott róluk. Ilyen értelemben szabadon igazolhatóak. A legjobbak megmaradtak az orosz hds. kötelékében, vagy a sokkal jobban fizető piacon (kábszer, puska, nők) helyezkedtek el.

Én érzek a dologban egy olyat, hogy az USA havi 500 dollárért felszívja a szabad munkaerőt, és majd - esetleg - valami alibi "munkát" kapnak ezek, csak nehogy véletlenül az USA katonái ellen forduljanak.

Attila

Előzmény: HitetlenTamaska (15)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.11.12 0 0 15
I.
Kivételesen maradéktalanul egyetértünk.
Ráadásul - én azt hittem, hogy ez közismert - az amerikai katonák is zsoldosok. Söt egy amerikai állampolgár is lehet orosz nemzetiségü, még afgán is, tehát az US hadsereg verbuválásának potenciális célcsoportjába tartozó.

És különben is , miért lenne, olyan önkorlátozó megszorítás, hogy nemzeti célokat, csak a nemzethez tartozó erőforrások igénybevételével lehessen elérni?

Szóval nem látok én itt semmi ellentmondást, azon kivül, hogy az emberek meggyilkolászása - tegyék ezt bármely szervezet keretében és mégoly szent célból, számomra szörnyü és perverz dolog.

II.
Az egy érdekes dolog, hogy Oroszország miért és hogyan korlátozza, hogy állampolgárai külföldön milyen területeken vállalhatnak munkát.

Valószinüleg itt az a belátás müködik, hogy gyilkolni általában nem szabad, és ez alól csak a saját állam végszükségnek kinyilvánítása adhasson felmentést, különben igen parttalanná válik, hogy mely külföldi szervezet legitimálhat egy gyilkos tevékenységet.

III
Kiváncsi vagyok, hogy van a kérdés Magyarországon, vagy egyáltalán nemzetközi jogilag szabályozva, ha egyáltalán ezen a területen ilyen szabályzás elképzelhető?

Hiszen, adott esetben egy személy akár több országnak is lehet az állampolgára, - ha nemzetközi jogilag a katonai cselekményekben való legális részvétel állámpolgársághoz van némiképp hozzákötve -, és noha az egyik állam nem köteles tudomásulvenni, hogy polgára egy másik államnak is polgára, szükség szerint a személy mindig legalizálni tudja katonáskodását, ha -ilyen jellegü tilto szabályok esetén, lemond egyik állampolgárságáról és felveszi a másikat.

IV
A gyakorlatban nyilván itt is a kettős erkölcsi mérce elve müködik:
Ha valaki egy, az állam számára baráti, szövetséges célokat követő állam zászlaja alatt katonáskodik, nem valószinü, hogy feleösségre vonják, még, akkor sem, ha ez ö esetében formálisan tiltva van, mig ellentétes esetben megütheti a bokáját.

V
Van a dolognak egy általános munkajogi vetülete is: Bizonyos, bizalmas információkkal együtt járó alkalmazásoknál, a munkaadó kikötheti, hogy rokon területen a munkavállaló az ö engedélye nélkül, csak meghatározott eléveülési idő után helyezkedhet el. Ez gondolom, hogy a katonai elháritásnál dolgozók esetében, akár élethossziglan tartó ujrafoglalkozási tilalom is lehet.

Előzmény: Geyza (3)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.12 0 0 14
Ne a sok szarságról lökjétek a vakert. Az aljasság az a dologban, hogy az amcsik az orosz törvények és az orosz állam kijátszására törekednek - lásd a cikk utolsó mondatát.
asta Creative Commons License 2001.11.11 0 0 13
A terepismeret ott kincs - gondolom én a laikus:)))
Előzmény: deniboj (12)
deniboj Creative Commons License 2001.11.11 0 0 12
Azon elgondolkozott már valaki, hogy az afganisztáni orosz veteránok átlagéletkora manapság már negyven fölött van? Az orosz életkörülményeket ( valamint ezen katonák eddigi jövedelmét ) figyelembe véve nem lehetnek valami nagy fizikai formában.

Úgyhogy őket inkább tanácsadóként tudnám elképzelni, és nem a négyezer méteres hegyekben, mínusz tíz fokban, a negyven kilós felszerelést cipelve tálib fanatikusokat hajkurászva.

( Amúgy minden tiszteletem a negyvenes férfiaké, de nem valószínű, hogy erről álmodoznának... )

db

asta Creative Commons License 2001.11.11 0 0 11
Öreg, fogadj gyorsan ápolót!

Felfogtad mit irtál le? 1 giga! Nem vagy eszeden!

Az eddig meggyilkolt emberek számában egyelőre az USA vezet.
Nagyon aggódóm, hogy most megkezdődött a törlesztés.

Sasnak nagyonis igaza van. Nem véletlen, hogy Bush mostanában a tevőleges részvételt szorgalmazná mindenkitől. (az anyagiak mellett) Ennek csak egy nagyon logikus része ez a toborzás. Tegyük hozzá - a jobbik. (a rosszabb az lenne, ha neked kéne menni - okostojás)

A legrosszabb pedig, hogy ezt nehezen fogjuk meguszni. Lehet itt megint mellébeszélni, de sajnos most valóban egy vallás szélsőséges-fanatizálódott tömegeivel állunk szemben.
Egy gyilkos ideológiával, ami ellen nem használ a bomba.

Az USA , félek, óriási hibát követett el. És a hajóban mi is benne vagyunk - pláne, ha sokat ugrálunk.

Előzmény: retail (5)
psimon Creative Commons License 2001.11.11 0 0 10
james bond angol
az s.a.s (special air service) angol és a világ legjobb ilyen alakulata, nem véletlen, hogy az amik maguk helyett szeretnék őket küldeni. (még egy gijoe sem volt afganisztánban, de az s.a.s már kereste oszamát...)
Előzmény: Kiraly (4)
sas1 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 9
"Drága barátom nem tudom ki pézzel téged de nem hiszem,hogy itt sokre mlsz."

Nem pénzel senki, csak utálom ezt az üzleti mentalitást, és nem csak én vagyok így vele.

"Látom már a második topicot nyitod ezügyben."

Tévedsz.

"Amerika tanult a háborukból és inkább ésszel harcol mint ész nélkül."

Ja, felpénzelte Oszamát a ruszkik ellen, most meg azt hiszi, hogy a ruszkikat tudja megvenni Oszi ellen.

"Az amcsik még nagyon humánusak,miután lerombolták a városukat megöltek egy csomó ártatlan embert,és szent háborut hírdettek a világ ellen.Na én a helyükben már kioldottam volna az 1 gigatonnást!."

Szóval te megölnél több millió embert?

"Hogy a jóslatok ellenére mégsem legyen 3.világháboru.De ha nézed a hiradót akkor láthatod,hogy mit mond a LÁDA,és még röhög is rajta."

Ebből egy szót sem értek...

Előzmény: retail (5)
Éhesló Creative Commons License 2001.11.11 0 0 8
Látogasd meg az orvosod!
Sürgösen!
Előzmény: retail (5)
Your DEvil Creative Commons License 2001.11.11 0 0 7
A kérdés csak az, hogy hajlandóak-e visszamenni Afganisztánba? Elvégre nagyon kegyetlen dolguk volt arrafelé, megizzadtak kissé...
Előzmény: Kiraly (6)
Kiraly Creative Commons License 2001.11.11 0 0 6
Meg csak annyit hogy szerintem az orosz veteranok megerdemlik ezt a lehetoseget. Sokak ez az egyeduli lehetoseg kitorni a nyomorbol! (Nem vicc!)
Előzmény: arkanoid (1)
retail Creative Commons License 2001.11.11 0 0 5
Drága barátom nem tudom ki pézzel téged de nem hiszem,hogy itt sokre mlsz.Látom már a második topicot nyitod ezügyben.Amerika tanult a háborukból és inkább ésszel harcol mint ész nélkül.Az amcsik még nagyon humánusak,miután lerombolták a városukat megöltek egy csomó ártatlan embert,és szent háborut hírdettek a világ ellen.Na én a helyükben már kioldottam volna az 1 gigatonnást!.Hogy a jóslatok ellenére mégsem legyen 3.világháboru.De ha nézed a hiradót akkor láthatod,hogy mit mond a LÁDA,és még röhög is rajta.
Előzmény: sas1 (-)
Kiraly Creative Commons License 2001.11.11 0 0 4
Megmondtam mar hogy mast akarnak az amerikaiak a husdaraloba kuldeni maguk helyett. A gyozhetetlen James Bond es GI Joe bacsik. Meg a nagykepu Navy Seals, Rangers, SAS! Szart sem ernek Afganisztanban. Oda orosz VDV-s kemenylegenyek kellenek akik az egesz Seals-t szetszednek 2 perc alatt a hegyekben.
Előzmény: sas1 (2)
Geyza Creative Commons License 2001.11.11 0 0 3
Mi ebben az aljasság?
Épp ellenkezőleg: valóra váltak legszebb álmaink.
Az enyhülés már a háborút is elérte!
sas1 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 2
Az oroszoknak is 5 rúgót fizetnének, és anno a mudzsahedekre is ráköltöttek egy kis összeget...

Amerika Afganisztánt megjárt orosz veteránokat toboroz Moszkvában?

Berlin, 2001. november 11. (MTI) - Német lapértesülés szerint az Egyesült Államok az interneten keresztül toboroz Afganisztánt megjárt orosz veteránokat a tálibok elleni hadjárathoz. A Der Tagesspiegel hétvégi számában a berlini újság moszkvai tudósítója arról számol be, hogy az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége e céllal november elején elektronikus levélben (e-mail) kereste meg az egykor Afganisztánban járt orosz katonák egyesületeit.
Az üzenetek, amelyekkel Washington tapasztalt pilótákat, légi irányítókat és fedélzetiágyú-kezelőket toboroz a terrorellenes hadművelethez, láthatók voltak az NTV magántelevízió műsorában is. Az Egyesült Államok az orosz veteránok segítségével kívánja növelni az Északi Szövetség alakulatainak ütőerejét.
A legégetőbb szüksége az amerikai hadvezetésnek persze olyan veteránokra van, akik az egykori szovjet különleges alakulatok tagjaiként szereztek tapasztalatot terroristák megsemmisítésében, földi közelharcban és az ellenség hátországában végrehajtott vakmerő műveletekben. Az ilyeneknek havi 5000 dollár zsoldot kínál az elektronikus körlevél - ez az orosz tisztek számára csillagászati összeg. A zsoldot nagy összegű életbiztosítás egészíti ki - írta a berlini lap.
A dolog szépséghibája: az új orosz büntető törvénykönyv megtiltja az ország polgárainak, hogy külföldi hatalom zsoldjába szegődjenek. Aki megszegi a Btk. 153. paragrafusát, arra négytől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A tilalom egyik oka, hogy a leszerelt katonák olyan speciális ismeretekkel rendelkeznek, amelyek ma is jelentőséggel bírnak Csecsenföldön. Moszkva pedig mindenáron el akarja kerülni, hogy akár az Afganisztánban harcoló csecsenek, akár az egykori hidegháborús ellenség (az USA) a birtokába jusson ezeknek az ismereteknek.
Washingtonban ennek is tudatában vannak. Ezért aztán az amerikai nagykövetség ajánlatában az is szerepel, hogy minden önkéntes több hónapra érvényes turistavízumot kap "gyanún felül álló" országokba. Onnan vinnék őket tovább Afganisztánba - írta a Der Tagesspiegel. +++

Előzmény: arkanoid (1)
arkanoid Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1
Miért ne? Von Paulus tábornok a háború után a moszkvai vezérkari akadémián tanított évekig.

Aki profi, az profi. Ráadásul egy orosz veterán havi ötszáz dollárért viszi a vásárra a bőrét, míg egy amerikai kommandós zsoldja meghaladja az ötezer dollárt.

Piacgazdaság rulez.

Előzmény: sas1 (-)
miközödhozzá Creative Commons License 2001.11.11 0 0 0
Te az orosz veteránok nevében írsz?
Előzmény: sas1 (-)
sas1 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 topiknyitó
"Az USA interneten toboroz orosz veteránokat

Az Egyesült Államok az interneten keresztül toboroz Afganisztánt megjárt orosz veteránokat a tálibok elleni hadjárathoz - értesült a Der Tagesspiegel berlini újság. Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége november elején elektronikus levélben kereste meg az egykor Afganisztánban járt orosz katonák egyesületeit. Az Egyesült Államok az orosz veteránok segítségével kívánja növelni az Északi Szövetség alakulatainak ütőerejét."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!