Áruld már el, miért zavarna téged, ha a t?zoltók megkapnák a munkájukért járó megbecsülést, és annyi fizetést, hogy tisztességgel eltarthassák a családjukat? Talán neked kevesebb lenne a fizetésed? Úgy írsz, mintha másokat kár érne emiatt. Lehet, hogy csak irigy vagy egy kicsit?
Te vagy magad a demagógia! A fontoskodásod totálisan ezt mutatja.
Te a versenyszférában élsz, úgy gondolva hogy aki nem ebben a szférában él az csak másodrendű polgár az országban! Mindenkit iskolázatlannak tartasz műveletlennek. Felsőbbrendüségedben odáig mész, hogy itéletet mondasz csak azért mert egy olyan állásban vagy ami biztos megélhetést nyújt neked. Senkinek nem kötelező kukásnak, utcaseprőnek, pöcegödörszippantósnak, hullaszállítónak, szemétégetőnek lennie, de aki csinálja azért csinálja hogy megérje neki!
Ajánlom figyelmedbe Kurt Vonegut egy irását /The Second Citizens/ ahol az általad feltett álláspontot kb. úgy háromszáz oldalon keresztül cáfolja eme iró aki egyébként nem mirrmurr a versenyszférából, hanem egy elismert társadalom kutató profeszor, és mellesleg a világon mindenhol ismert iró. Olvasd el, igaz ezt az interneten nem fogod megtalálni.
Ha Te ezt úgy ítéled meg, hogy nem tudod felvállalni ne csináld, nem kötelező.
Hol van itt a józan itélőképesség. Ez nem olyan mint ahol te ténykedsz a fénymásoló mellett. Itt a tapasztalat életet ment nem pedig egy A4 papirlapot.
Mi nem magunktól szállunk el, hanem a gyermekeink jövöjét szeretnénk emberhez méltó módon támogatni te kis öltönyke.Totál kivánom neked, hogy egyszer próbáld ki milyen hazamenni 60 000 ft-tal a zsebedben és nekikezdeni a szokásos havi fizetéselosztásnak, azzal a tudattal hogy ebből semmit sem lehet félretenni. Ha te bemész a munkahelyedre max egy felrobbant HP tintapatron fenyegeti az életed, de ha mi megyünk mindig ott a lehetősége annak hogy estére árván maradt a család! Egy felelőtlen, szüklátókörü, kisfiú vagy, csak a pártpolitikában gondolkozol /Fideszesben/ és észre sem veszed a történtek mögött az emberi problémákat. Nem választási kampány volt, hanem elkeseredett emberek tüntetése akik sokkal többet tettek ezért az országért és az emberek biztonságáért mint amit te egész életedben tenni tudsz a harmadrendű irósztalodnál. Mellesleg én nem voltam tüntetni.
Ajánlom bővitsd a szókincsedet, mert egy kissé megkopott már a te szádból a demagógia szó.
Még mindig meg kellene tanulnod az Empátia szó jelentését!:-))
Gálos Imre:
Sajnálatos módon egyrészt egyfajta kommunikációs hiba is van, tehát ez a bizonyos 70 százalékos fizetésemelés, ami most a napokban elhangzott, ez nagyon félrevezető. Nem 70 százalékos fizetésemelésről van szó, hanem a köztisztviselői életpálya törvényben megállapított új illetménytáblák szorzójának a száz százalékos bevezetése két részletben történik meg. Most történik egy 70 százalék és majd jövőre fog a fennmaradó 30 százaléknak a beemelése történni.
Lajtár József:
Az, hogy kommunikációs zavar van, abban egyetértünk. Nagyon egyértelműen szerettük volna mindenkiben tudatosítani azt, hogy ez nem 70 és nem 30 százalékos bérfejlesztés.
Teljesen igazad van, nem szabad sztrájkolni. De visszaélni sem szabad azzal, hogy a tűzoltóknak nics joguk ehhez. A kormány ezzel visszaél, nevet a demonstrálókon és közpénzen ellendemonstrációt tart.
A hír igaz. A tűzoltók megkapták a 70%-os fizetésemelést. Persze, ha valamit figyelembe veszünk: a 3500 Ft az 5000 Ft 70%-a. 5000 Ft-nál azért a tűzoltók is többet keresnek (nem tudom meddig, mert ha a veszélyességi pótlékot így le merték csökkenteni, akkor a fizetéssel is meg fogják tenni ugyanezt). Ha pedig ezt az aprócska kitételt nem veszik figyelembe, akkor nem tudom hol tanult matematikát a T. Kormány (nem lehet mindenki bölcsész!?). Jópénzért adnék tanórákat a %-számítás rejtelmeiből.
Egyetlen mirmurr!
(Még szerencse, hogy egyetlen!) Megpróbálhatnád az itt leírtakat értelmezni is, nem csak elolvasni. Talán kicsit tovább tart, de bízom benne, menni fog. Tudom, rosszul esik neked, hogy a Fineszt szidják, de nem véletlen. A politikai topic máshol található. Menj oda írogatni. Ezen a Forumon olyan emberek cserélnek véleményt, akik csinálják és nem csak ugatják a tűzoltósdit. A felelősségről csak annyit, hogyha egy orvos elkövet egy műhibát, legfeljebb egy ember hal meg, ha a tűzoltó követi el ugyanezt, egy család halhat bele...
Ne keverd össze a sztájkot a demonstrációval! Ha sztrájkolhatnának a tűzoltók, elég lenne 1 óra ahhoz, hogy a T. Kormány a mostani fizetés többszörösét kínálja könyörögve!
Ha nem vagy szakszervezeti (vezető), akkor miért nem érted meg, hogy ez a műsor nem a tűzoltókról, hanem a tűzoltó szakszervezet kisstílű( átlátszó) akciójáról szól.
Új vagyok a topicon, de már régóta olvasgatom a hozzászólásaitokat. F?leg a t?zoltók fórumát. Tetszik, ahogy kiálltok egymásért, bár ez nem mindenkir?l mondható el.
Mirmurr! Honnan tudod, hogy hájas a valaguk? Nem tudom, miért gondolod, hogy kevesebb iskolai végzettséggel nem lehet valaki értelmes ember. Diplomát minden sarkon lehet kapni, nem is túl drágán. Milyen alapon mondod, hogy a t?zoltóknak alacsony a képzettsége? Azért, mert nem magolt be egy csomó hülyeséget? Még soha, egyetlen tüzet sem kellett a Sinus-tétel segítségével eloltani. A sérültek kimentéséhez sincs szükség Ady Endre összes költeményének hibátlan ismeretére. Amihez érteniük kell, ahhoz értenek is. Attól még lehet valaki egy alacson szint? létforma (ld: egysejt?) mert 3-4 diplomája van.
Nem vagyok szakszervezeti vezető, csak egy tüzoltó,
aki még nem kapta meg az elmaradt műszakpótlékot
aki nem kapta meg teljes egészében a ruhapénzét
aki nem kapja a veszélyességi pótlékot
aki a 70 %-os béremelés után 2-3-4000 Ft-al kap kevesebb illetményt
Mindez közel 17 év szolgálat után egyetlen fenyítés vagy figyelmeztetés nélkül.
Ezért írok olyan hozzászólásokat amilyeneket olvastok tőlem.
"Arra van pénz hogy napokon keresztül béreljünk az én pénzemen is 3 teherautót (ami a kivetítőhöz tartozik) több mint 2 milláért, de tűzoltóknak nincs. "
Nem ez a gond, hanem az, hogy a kormány politikusai képtelenek politizálni. Nem tudnak megnyilatkozni, mert szakképzetlenek, arrogánsak, tuskók. Hajdanán az államvezetést tanították, ma már minden félkegyelmű helyet kaphat a kormányban, ha helyesen csóválja a farkát.
Nem azt mondják, amit gondolnak, hanem azt gondolják, amit mondanak.
Na ez a baj.
A kivetítő csak pénzbe kerül, ez a kormány meg a jövőnkbe.
Ha Te ezt úgy ítéled meg, hogy nem tudod felvállalni ne csináld, nem kötelező.
Aki csinálja és közben nem száll el magától Ők érdekes módon nem koporsót hurcolnak a Kossuth téren.
Sajnállak ha nem veszed észre, hogy az utóbbi idők egyik legdemagógabb(Karsai elvtársat leszámítva) megmozdulása lett itt előadva.
Azt hiszem az a baj, hogy mindent a saját fizetésed alapján itélsz meg. Szerintem mindazon személyeknek (orvosok, tűzoltók, tanárok, rendőrök) akik emberek életével "rendelkeznek" igenis óriási felelősségük van. Én ezt pl. semmi pénzért nem merném felvállalni...
Tudod, ha le akarunk menni demagógiába azt okosan kell tenni.
Tehát nincs, írhatom a kedvedért NAGYBETŰVEL is tűzoltó aki bruttó 140 Ft-ért tüzet olt.
Nem kéne a hülyeségbe ennyire beleélni magatokat.
Az átlagos tűzoltó az hazaviszi pótlék nélkül a bruttó 100.000.-Ft-ot .
Lehet ezt keveselni, de azt a hazudozást előadni, hogy van Aki ezért havi 240 órát dogozik na az már tulzás.
A hivatástudatért, meg értem egy percig se csináld ezt a műsort, nekem nem kell.
Vegyétek már észre Magatokat, hogy a béretek nem sok, de nem is kevés.
Nem látom a demagógiát egy istennek se! Mi abban a demagógia, hogy olyan emberek, akiknek óriási a felelősségük, sokkal rosszabbul keresnek, mint azok akik a versenyszférában 0 felelőséggel dolgoznak? (Az utóbbiba magamat is beleértem!)
sajnos a kisemberek csak azt tapasztalják (főleg még többet fogják, ahogy a választások közelednek), hogy a legtöbb párt már korrumpálódott, az országot a privatizáció során kiárusították, a rendszerváltást az akkoriak saját anyagi javukra felhasználták, vagy kettesek villákat építenek.
Tehát, a parlamentben lévő politikusok java (akiket a nép választott és bízott, hatalmazott, fel az érdekeik képviseletével), azt látja, hogy milyen etikai és gazdasági rombolás folyik az országban.
Mindenre jut, amire akarnak. Akkor nekünk miért nem adják meg? Ezért lesz a kisember is követelödző: ha nekik szabad, nekünk is szabad. A megélhetésünkért!
Azt kell észrevennem, hogy sok közöd nincs a témához, ezért röviden kiegészíteném az eddigieket:
P. elvtárs elvette a havi fizetésbe eddig beépített fix veszélyességi pótlékot (13 700.- Ft-ot), majd béremelés címén visszaadta, közben döngette a mellét, mennyi fizetést adott nekünk... Valóban rendezte a fizetésünket, de meghagyta a veszélyességi pótlékot: 153 Ft/óra brutto! Tehát a tűzotó érdekelve van, hogy a Te lakásod is égjen, mert van veszélyes munka! De akkor mi sem fogunk érted bemenni, hanem amerikai példa alapján kintről locsolunk, míg ég, és ha elaludt, majd bemegyünk a maradványodért! Ezt is lehet.
De még életre is kellhet a Lánglovagok c. film alapötlete: ha nem ég a házad, majd lesz aki felgyújtsa, hogy munkaidőben egy kis fizetéskiegészítéshez jussunk...
Továbbmegyek: azt sem hangoztaják, ha a 12 órát átlépjük a káreset felszámolásában, már nem 153 brutto forintot kapunk, hanem kb. a felét. Tehát 12 óra múlva már nem vagyunk érdekelve, ha addig nem aludt el magától, mi már ne oltsuk kevesebb pénzért...
Visszatérve P. elvtárshoz, aki ilyen szintű beosztásban egy írásbali szerződést aláír, és azt később nem tartja be, szerződést szeg, tehát szankciókkal is sújtható, de a munkáltatójának (azaz a miniszterelnök)kártérítési felelőssége is fennáll. Amennyiben a kisembert semmibe veszik, már csak a demonstráció (ez nem sztájk, azt nekünk nem lehet....) marad az érdekérvényesítés eszközéül. Azután sorban a többi, ha nem változik a helyzet....
A versenyszférában megteheted, ha nem tetszik valami a munkahelyeden, továbbálsz. Nálunk, aki itt dolgozik, munkáját hivatásának tekinti, a másokon való ÁLDOZATKÉSZ segítség a lényege, nem kímélve saját testi épségét.
A munkahelyi stresszről is néhány szót: amíg Te hajnalban (ha nem internetezel) a meleg ágyban az asszonyhoz (ha van) hozzábújva, egy kiadós ágyélvezet után az igazak álmát alszod, addig vannak olyanok, akik a riasztó csengő hangjára riadnak (stresz), villám öltözés után már a kivonuló kocsiban ülnek, pulzusuk az egekben, 2 perc alatt már a maximumon pörögve. Hiszen a soförre van bízva a 40-50 milliós kocsi és a mögötte ülő emberek élete is. A helyszínen pedig az akkori, gyors döntésen múlhatnak emberek sorsa, nem tudva, mivel állsz szemben az adott tűzben (gázpalack, harci gáz, robbanóanyag, Antrax, vagy csak az épület omlik rátok). A lakosság legnagyobb része ezt értékeli a hivatásunkban. Ezt nem fizetik meg rendes fizetéssel!
A gyerek pedig enni kér, nem kérdezi, miért nincs! El kell menned feketén, vagy másodállásba dolgozni. Persze a család akkor sem lát otthon. Két nap után majd este hazatévedsz. Ez a családi élet jutott számunkra, cserébe az önként vállalt hivatástudatunkért....
Ha van esetleg további kérdésed, ne tedd fel.
Az a 70% egyelőre igéret csupán. Legalábbis úgy tudom, nem vagyok tűzoltó...
Ráadásul a béremelés egy piszokul visszás dolog. Ugyanis utána a munkafeltételek szabadon módosithatók. A veszélyességi pótlék legalább egyértelmű.
Kontrát Károlyra a jelző hízelgő, sajnos ismerem.
A tűzoltó szakszervezeteseket személyesen nem, de ritka balfasz az aki akkor csinálja a parádét, amikor 70%-ot emelnek a béren.
"Kontrát Károly egy görény"
Nem tudom, nem ismerem... :-))
"a sztrájkoló tűzoltók meg balfaszok, mert nem tudják, hogy mikor, és miért kell sztrájkolni. "
Szerintem nem sztrájkoltak, hanem demonstráltak, nem ugyanaz!
"Ez a műsor a hájasvalagú szakszervezeti tisztségviselőkről szól."
A szakszervezetek dolga a munkavállalók érdekeinek védelme. Kötelességük minden lehetőt megtenni a tagságuk érdekeinek megóvásáért. Úgyhogy a minősitéseddel nem tudok egyetérteni...
Kedves Tomcat
Mindenben egyetértek azzal amit írtál, csak arra próbáltam rámutatni, hogy számomra nem nevetséges mint ahogy gondolom számodra sem és csak egy szokásos szófordulatot használtál.
"Számomra mindig nevetséges, amikor egy politikus a havi..."
Kontrát Károly egy görény, a sztrájkoló tűzoltók meg balfaszok, mert nem tudják, hogy mikor, és miért kell sztrájkolni.
Ez a műsor a hájasvalagú szakszervezeti tisztségviselőkről szól.
Ha félreérthető voltam, akkor elnézést! Voltaképpen az csipi a csőrömet, hogy kedvenc politikusaink (azon álságos szöveg alapján, hogy az ország sorsáért felelnek - miközben sajnos semmiért sem felelnek) fölmarják a nagy pénzeket, azok az emberek pedig akik napi munkájuk során életeket és értékeket mentenek sokkal kevesebbet kapnak mint a munkájuk valódi értéke, ez számomra megmagyarázhatatlan! És hiába is próbálják megmagyarázni...
Ne haragudj, de a hozzászólásod végével nem tudok egyetérteni.
Nekem egyáltalán nem nevetséges, hogy többszázezres fizetéssel cinikusan visszatartják még azt is ami jár, nemhogy emelkednének az illetmények. 16-17 éve azt hallgatom, hogy előbb tegyünk az asztalra. Hát ezt meguntam, szerintem ennyi idő alatt már tettem annyit az asztalra, hogy emberi módon megfizessék a munkámat.
"Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára úgy vélte:
nem demonstrációt tartottak, csupán tájékoztatták a közvéleményt."
Sajnálom, hogy nem voltam ott, tehát nem láttam. Mégis miről tájékoztatták a közvéleményt? Hogy nincs is szükség tűzoltókra? Vagy arról, hogy milyen pofátlanok is ezek a tűzoltók, hogy pénzt mernek kérni???
Persze a kormánynak és a parlamenti képviselőknek könnyű dolguk van a "közvélemény" tájékoztatásával. Csak azt felejtik el, hogy az emberek jó része nem vevő ezekre a félretájékoztatásokra. Számomra mindig nevetséges, amikor egy politikus a havi sokszázezer forintos "illetményével" arról szövegel, hogy felelősségteljes munkát végző embereket miért nem áll módjukban megfizetni...
Törvénytelen és erkölcstelen politikai demonstrációt tartott a Belügyminisztérium a Parlament előtt - mondta Kóródi Mária szabad demokrata képviselő. Azt kifogásolta, hogy a minisztérium egy szlovák rendszámú teherautón elhelyezett kivetítő segítségével méltánytalan
és felelőtlen információt közvetített az abban az időben az Országház előtt demonstráló tűzoltóknak, az arra járó embereknek és az ország lakóinak.
Kóródi Mária azért nevezte törvénytelennek ezt a módot, mert tudomása szerint a szlovák
rendszámú autó a Parlament parkolójába csak behajtásra kért és kapott engedélyt, nem pedig demonstrációra.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára úgy vélte:
nem demonstrációt tartottak, csupán tájékoztatták a közvéleményt.