Én nem szeretem a Fideszt. Örülök annak, hogy ma éppen ilyenek, de tisztában vagyok, hogy Damaszkusz felé soxor lehet járni...:)
Én sem akarom elfelejteni a 90-94 közötti működésüket, amikor az SZDSZ élcsapataként a legkártékonyabb módon dolgoztak éppen azok ellen az értékek ellen, amelyeket ma felvállalnak. Sajna, ilyen a politika..:(
No latod meg ezt el is ismernem, ha nem epp azert mondta volna, hogy a veszekedest (akkor amikor vegre szabadok lettunk es orulnunk kelett volna. Tessek ujabb onkritika sajat oldalamra is) ami valoban nem illik azt hagyjak abba.
Ilyen szempontbol eppen, hogy ellentetes ertelmu!
(mert nem azt mondta, hogy akarmi, o magasivbol a cimert...kulonben azt hangoztatna a jobboldal)
No de ez a miert miert nem vontkozik a Fidesz hirtelen jott "erdeklodesere" a Korona irant. Mert azt ne mondd mar, hogy ok olyan kvetkezetes part...(mert megha az Antall kormany tenne most ha ok lennenek megint, azt mondanam ok, ezt csinaltak 8eve is).
Ezesetben Janó a Magyar Köztársaság címerét gyalázta meg. Ami talán még durvább. Különben nem az a problémám, hogy ki, mit mond, hanem főképp az, hogy miért...
(ami el kell ismernem mesteri munka. Mondjuk ha a Szent Korona valoban olyan szent akkor tok mindegy mikor gyalazza valaki.
Arrol mar nem is beszelve, hogy ropke 19 ev utan mar szepen feltettuk annak az idegennek a fejere aki a szabadsagharcunkat leverte, es veresen megtorolta)
, hogy Kiss janos ezt sosem mondta!
O azt mondta felole akar svajci sapka is lehet a cimeren...annyira ertelmetlennek tartotta a marakodast a rendszervaltaskor ekorul (MDF-SZDSZ).
Szoval meg a sajat partjat is biralta ezzel!
Tenyleg unintelligens a pasi!
Aztan a tobbi ponttal mi van? Nem legbol kaptam oket, es azt sem, hogy annak darabjaert atkozzatok itt az ellenoldalt?
"Másrészt a koronát bírálni 48-ban teljesen mást jelentett, mint ma, a XX. század végén, a következő elején, a korona ürügyén a magyarságot gyalázni, a keresztény érzésvilágot támadni, egy ezeréves történelmet mocskolni."
Inkább csak egy a koronával való bohóckodást arra érdemesen kinevetni:-)))
Se Petőfi, se Széchenyi nevére nem azért emlékezünk, mert szidták a koronát. Sőt, ennek ellenére adózunk tisztelettel munkásságuknak, életüknek. Nálluk ez egy felejthető ebizód volt az életükben, Kis János és újdegenerált követőinél azonban ez volt az intellektuális teljesitőképesség csúcsa.
Másrészt a koronát bírálni 48-ban teljesen mást jelentett, mint ma, a XX. század végén, a következő elején, a korona ürügyén a magyarságot gyalázni, a keresztény érzésvilágot támadni, egy ezeréves történelmet mocskolni.
Azon illetok mind mind 0-k sot keresztenygyalazo, hazaarulok (bovebben kifejtve Bayer Zsolttol es Trebitschtol illetve tarsaiktol a Mancsos topikban)
Ami erdekesseg meg, hogy Szechenyi maga a gyalazat volt. Bizony bizony erre jobboldali tarsaink ebresztettek ra.
1, Ilyenekt mondott a Szent Koronarol (kereszteny es nemzet gyalazo)
2, Ongyilkos lett (olyan sulyos keresztenyellenesseg, hogy maga a nemzet szinesze Eperjes nem hajlando eljatszani ezt. Egyalatalan temetoben temettek el - szep katolikus hagyomany utan... -? :-((()
3, Szinte nem is tudott magyarul (nem is magyar az ilyen)
4, Masutt felvetettek , de errol nincs bovebb info, hogy volt olyan elkepzelese ami egyenesen romanberencce teszi (eleg megnezni milyen kirohanast tettek egyesek emiatt).
No ennyi gyalazat utan - aminek darabjaert lehazaarulozza, keresztenygyalazozza az itteni jobboldali tarsasag az embert - nem is csoda, hogy megorult (5. gyalazat)
No de hogy lehet, hogy akkor o rola keszul a valaha volt legnagyobb koltsegvetesu film? Vajon ezek benne lesznek-e?
Hat igy: Madl Ferenc (Orban mentora) 1991. január 7-től a Széchenyi István Emlékbizottság ügyvezető elnöke.
Akkor mar csak azt nem ertem, hogy miert nem szolalt fel Szechenyi vedelmeben az emlekbizottsag elnoke azok utan amit a kormanypartiak hanytak az ellenzekhez, mert nem aleltak el a Szent Koronat ide-oda utaztatasatol, atkoltoztetesetol???
Talan azert mert koztarsasagi elnokkent sem szolal fel soha semmi gyalazat ellen. Fo a kovetkezetesseg...
Érdekeseket mond Radnóti Sándor a Mancsban a múlt héten a "szent" koronáról és Széchenyiről.
>>>>>A koronatisztelet és a koronabecsmérlés egyként jó magyar hagyomány. Petőfi azt írta: "Eltépett lánc s eltört korona. / Tűzbe véle!.../ No de mégse, / Régiségek közé zárjuk." A legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István pedig bográcsnak, fazéknak gúnyolta a Szent Koronát, s nem átallotta volna ugyan nem svájci, hanem kalábriai sapkával, cilinderrel vagy hálósipkával helyettesíteni.<<<<<<