Ezen Hokkaido töknek az interneten a következő megnevezései vannak még:
-Hokkaido Kürbis -Uchiki Kuri -Hokkaidokürbis -Red Kuri squash -Cucurbita maxima -Cmaxima Duchesne ssp. maxima convar.maxima -japán Squash -Orange Hokkaido squash -Baby Red Hubbard Squash -Uchiki Kuri Squash -Potimarron -Onion Squash
Kb. 1,5-2 kg-osak a termései, és a legkorábban termő sütőtök fajta! Intenzív gesztenyés ízével igazán különleges élményt nyújt. Kerek, sötétzöld vagy narancssárga héjú lehet. Szeptember végén, október elején érik. Eredetileg New England-ből származik és onnan került át Japánba. Hokkaido szigetéről kapta a nevét. Alkalmas levesnek, pürének, és tölteni is kiváló. A megsütött tök héja is elfogyasztható. Magas a karotin tartalma.
Hogy mit szeretnék érte cserébe? Elsősorban a következőket:
Üdv kedves Klàra? Engem érdekelne a csüngö eper :)
Cserére kínàltad? Beszêlhetnénk privàt,mert keveset vagyok fent
mail címem publikus elöre is köszi üdv Dia
Nagyon szeretnék megtudni ezt-azt a cyclanthera pedata var edulis növényről, amit lugaspaprikának fordítottak. Információért magját tudom adni cserében. Mert 1 tő is elég, hiszen a hálón 2 négyzetmétert betölt a hírek szerint.
Heló mindenkinek! Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki küldeni nekem a következő paprikák magjaiból: Naga jolokia Numex twilight Cserébe tudok adni díszpaprika magot. :)
Én is azt olvastam hogy a nagy szeműek egy része akár másfél méter magas is lehet. Erre meg annyi volt írva hogy nagy szemű lóbab. Azóta már láttam más csomagolásban más félét is. A manóba már megint szálingózik a hó!
Ahogy a magazinban láttam a múltkor, nem a normál értelemben vett bokorra kell gondolni. Ott több mint egy méter magasak voltak, egész impozáns látvány volt. Élőben még nem láttam, mert én is az újságcikk kapcsán kattantam rá és végül Etustól kaptam a magokat.