Keresés

Részletes keresés

nscatto3.0 Creative Commons License 2025.12.02 -9 0 32970
CérnaSzáll Creative Commons License 2025.06.03 0 0 32969

[vélemény 1, hello, bocs az off-ért, írtam neked az amerikás topicban]

Előzmény: vélemény 1 (32957)
képbíró Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32968

Ez biztos, de már torténelem.

Előzmény: NAR (32961)
goyko14 Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32967

Ezt Del Toro bukta el, ha még meg is veri Ricsi, valószínűleg az 51mp-ből maradt volna. De csak utol kellett volna érni Szájmont.

Alapvetően igen. Meg hát azért erősen felmerül a csapat felelőssége is. Az alábbi info alapján (csak angolul találtam és nem linkelem mert FB illetve X, úgyhogy sry a hosszú, nem magyar szövegért de talán érdemes) ugyanis 1, az volt az alaptétel hogy Ricsit figyelje a Finestre tetejéig 2, amikor 20+ mp volt akkor _egyszer_ mondták neki hogy mennie kellene, de valószínűleg akkor volt a Carapazos első összeveszés - merthogy Carapaz is ezt mondhatta neki nem meglepő módon 3, utána NEM mondták neki többször. Kezet foghat DT és a csapat is. Szerintem DT-nek nem biztos hogy lesz még egy ilyen esélye, a csapat meg ezzel a háttérrel és ezzel a sorral hogy lehet ennyire amatőr?

Amúgy Szájmon azért jól felkészült, mert csendben ott volt a harmadik helyen, és jött a lehetőség és kihasználta. 

Nem csak 'jött' a lehetőség, 7 éve, de legalábbis mióta kijött a roadbook ERRE a lehetőségre, elégtételre, szakaszra, hegyre várt. Megint csak visszakanyarodva az UAE-stábhoz azért ez feltűnően nagy stratégiai bukta, ha ezzel nem számolnak amikor ott van a másik (harmadik, negyedik? igazából mindegy) legösszerakottabb csapat GC contendere egy ilyan háttértörténettel másfél percre tőled a mindent eldöntő szakaszon és egyrészt elengedsz egy szökést Van Aerttal anélkül hogy raknál bele valakit másodszor meg rábízod a fiatal tehetségedre hogy majd megoldja egyedül?

INTERVIEW WITH UAE DS FABIO BALDATO ABOUT 20TH GIRO STAGE:“We certainly underestimated Simon [Yates] who was exceptional yesterday. The instructions were to always follow Carapaz, Isaac was good at responding and that's also good. Simon was smart to go at his own pace and then to anticipate them by pitting one against the other.”“Unfortunately it went like this. Of course when Simon started to gain 20-30 seconds, having Van Aert in front as a point of support, you were a little worried because Isaac remained on wheel of Carapaz and the two started to look at each other, you know. But in the meantime Simon in front was pushing.”“When we got to the middle of the climb we tried to encourage him to also take Yates into consideration. We didn't do it more than once, also because he's the one on the bike, he knows his legs and his goal was to get to the top and go over the top with Carapaz. He preferred to save his strength towards the end. So, let's say, in the end it was a decision that Isaac who made his choice by himself.”“Anyway, it's an important experience, a boy who was just 21 years old, it's true, who loses the Giro, it seemed that he could do it by now, but he still arrives second, wins the white jersey, in short he's a ready to be a champion. Yes, eh, if they had told us after a week that he was in second place, we would all have signed.”“It hurts him, me, the team, everyone and with hindsight I can say: "But if I told him no one more time you have to go, you have to chase". Yes, the regrets remain. You know, now it's easy to do the analyses and give the verdicts. He knew how much energy he had, the legs he had and above all one thing not to forget, young, as you said, it was the first time he found himself on a climb over 2000 m with the best climbers in the world.”“Only 21 years old and already second in the Giro d'Italia, some will say lost, thrown away, that's fine. And this is also part of the experience and it's life and the bike, you fall, you get up and start again for the next race. Anyway, well, you start again with a second place in the Giro d'Italia, well, 21 years old is not bad, anyway. It's true that we would have signed it before leaving. That's fine.”

Előzmény: Csokivadász (32963)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32966

Ez még kedvencem szombatról, az EF kicsit idő előtt (80 km. volt hátra) "kukázta" a versenyt :))

fmsteve Creative Commons License 2025.06.02 0 1 32965

Del Toronál egyébként az sem derült ki igazán egész versenyen hogy magától milyen tempot tud menni hegyre mert ilyen helyzetben nem igazán volt. Neki a 20. szakaszig mindig elég volt tenni a kereket, egyszer sem támadott olyat mint most Yates hogy a többiek nekiálljanak őt üldözni. Korábban mindig menet a támadó emberek után és általában utol is érte mire az visszavett valamennyit a tempoból. Lehet itt is az lett volna ha Yates után is gyorsan utánamegy amíg még nincs messze. Lehet attól félt hogy ő hamarabb belefárad ezekbe a reagálásokba mint a többiek, de mondjuk ott mindenkire igaz volt, hogy aki nem akart lemaradni annak ugrania kellett mindenre.

w.ullrichfun Creative Commons License 2025.06.02 0 1 32964

Én is így láttam, volt egy kis műsor, durciztak, de aki hisztizik, az általában nem elég erős, azért teszi.

1. El is cseszték (UAE részéről meglepőbb, hiszen egyértelmű lett a képlet, mikor Wout előre szökött: Yates fel fog érni rá, és Van az a tempó, amivel trikótámadást lehet nagyon hatékonyan eszközölni, még sem léptek semmit?) látványos leállások egy-egy lószolás után, miközben Simon elöl egyenletesen jó tempóban távolodott tőlük ...

2. El is engedték, mert viszonylag gyorsan lett akkora különbség még a Finestrén, úgy 29-30 km.-el a cél előtt, (ekkor már próbáltak utána menni, Toro is aktívkodott amint viruálisan lekerült róla a rosa) ami azért kupán vágta őket még a melegen kívül, sokáig 20-30 mp. előny után szinte hirtelen ugrott fel egy, másfél, majd két percre a differencia, amivel nem tudtak mit kezdeni. Mentek, de pofon vágta őket a szitu, és ami nekik negatív, az Simonnak pozitív adalék lett(ahogy ilyenkor ez normális) - birítékolható volt a végkimenetel, mivel még ott volt Van Aert segítsége is, a két üldöző pedig csak hátulról felérkezőkre számíthatott, ez vesztes szitu, belátták, hogy reménytelen tkp.

3. A Visma és Yates remekül szervezték pont IDE a full erőbedobást, Simon végig etetett szerintem, érkezett ahogy tudott minimál hátrányokkal, de erre tökéletesen készült fel, és időzített. Ahogy a két másik team meg benézte, megette, az a plussz bónusz volt, lényegében 10-12 km.-en úgy megverte őket, amire nem is tudtak lépni érdemben semmit - a lószolás-megállás-nézegetés-morcizás csak rontott, az hogy előre meg nem küldtek senkit, az gyakorlatilag lenullázta az idő visszahozási esélyüket.

Előzmény: Csokivadász (32963)
Csokivadász Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32963

Ezt Del Toro bukta el, ha még meg is veri Ricsi, valószínűleg az 51mp-ből maradt volna. De csak utol kellett volna érni Szájmont.

Amúgy Szájmon azért jól felkészült, mert csendben ott volt a harmadik helyen, és jött a lehetőség és kihasználta. 

Előzmény: nscatto3 (32959)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.02 -8 0 32962

Belső felvétel a Visma-tól:

https://www.youtube.com/watch?v=gWooMWIBA_8

Van addig megy, amíg tud, és ezt szó szerint kell érteni. 0:40-nél majdnem eldől, annyira kihajtja magát. Mert Van a versenyző, és van a barista. Mekkora erőt adhat egy olyan mondat, hogy a rózsaszínért harcolsz? 

NAR Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32961

Azért utána sem siettek, nem véletlenül értek fel McNulty-ék... Azt se felejtsük el, hogy összetörte magát Landa, Roglic, Ciccone és Ayuso is, ha ők mind biciklin maradnak, simán lehet, hogy Yates és Carapaz csak az 5. helyért ment volna a végén. Ezért is volt ostobaság nem mennie del Toronak, lehet, hogy ugyanúgy nem lesz mégegyszer ilyen esélye GT-t nyerni, ahogy Geogan Hart-nak sem volt 2020 óta. Egy Tour de l'Avenir-győzelem nem jelenti azt, hogy akkor már automatikusan GT-esélyes lesz, nem feltétlenül alakulhat Quintana/Bernal/Pogacar íven a karrierje, járhat úgy is, mint Soler vagy Gaudu...

Előzmény: képbíró (32948)
képbíró Creative Commons License 2025.06.02 0 1 32960

Del Toro a Maglia Rosat cserélte ezüstre

Carapaz a 2. helyet 3.-ra

Azért  a mexkói nagyobbat szivott

Sokkal

Előzmény: nscatto3 (32959)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.02 -6 0 32959

Az volt a lényeg, hogy amikor elment tőlük a brit, akkor egy darabig nézték egymást, mert tudták, hogy sokkal robbanékonyabbak nála. Amikor másodszor is ellépett, és 20+ mp lett a különbség, akkor elindult a matek Carapaznál, és szólt a mexikóinak, hogy dolgozzanak össze, mert nagyon megnő a különbség. Toro nem ment bele az összmunkába, így Yates tempózhatott "kényelmesen". Aztán amikor kezdett veszélyes lenni már Del Toro számára Yates, akkor ő szólt Carapaznak, hogy menjenek, de akkor meg a ecuadori közölte, hogy te sem segítettél, én sem fogok. Így elment mind a kettőnek a Rosa, míg Yates nevető harmadikként feltekert a dobogó csúcsára. Tipikus bringás mentalitás - ami egyébként jogos - hogy nem megyek, mert a másik csak utazik, és a végén lekerül, és megver.

Előzmény: vélemény 1 (32957)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.02 -6 0 32958

MegVan benne az alázat a sport, és a tisztelet a csapat és a többiek iránt. Nekem sem kedvenc, de elismerem a tehetségét. Viszont van rá egy söröm, hogy a Giro elején hajszálra volt attól, hogy megbetegedjen, mert igen szarul nézett ki a kronó után. Gondolom feltöltötték versenyszintre:)

Előzmény: képbíró (32956)
vélemény 1 Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32957

Sziasztok!

Munka miatt csak tegnap este tudtam visszanézni a szombati szakaszt. Mondtak valamit az UAE-nél és az EF-nél? Miért nem vették komolyan YAtes megindulását, miért nem küldtek embert a szökésbe?  Volt valami terv de Carapaz ill del Toro nem tudták végrehajtani vagy  nem volt a csapatnak terve?  Hol hibáztak? Esetleg még tegnap túl fájó  volt a seb, még elemezni kell a  történteket.

Még úgy is nagy élmény volt nézni, hogy tudtam az eredményt.

képbíró Creative Commons License 2025.06.02 0 0 32956

Van rulez. Megnyerte Yates-nek a sárgát, Kooij-nak Rómát.

Nem mondanám kedvencnek, de nagy a tiszteletem iránta.

Kiváló versenyzö, remek mentalitással.

Előzmény: nscatto3 (32950)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -6 0 32955

Én imádtam a tavalyi versenyt is, hiába dominált Pogi. 

Előzmény: Biciklis Reacher (32953)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -6 0 32954

Kiváló verseny volt:) Kevés volt szerintem a hegyi befutó, de a Van megnyert szakasz remek volt, a Carapaz-féle állati megindulás és győzelem szintén. Pedersen csodálatosan ellenállhatatlan volt, Del Toro megtanulta, hogyan kell küzdeni, és hogyan nem kell menni az utolsó napon. Yates nyert, ez neki ajándék, és komoly lökést ad a csapatnak a továbbiakra. Az Astana elképesztően jót ment, szakaszgyőzelem, Rosa, hegyitrikó - nekik is komoly lendületet ad majd a továbbiakra. 

Jó lenne kevesebb zabálás, ördög, autó, és több tisztelet a verseny iránt...

Biciklis Reacher Creative Commons License 2025.06.01 0 0 32953

Nem volt itt egy UFO se, nem dominált senki, és verseny volt.

Csokivadász Creative Commons License 2025.06.01 0 0 32952

Pedersen tegnap is milyet ment. Ma ott volt elöl, de nem tudott kívánni a srácok közúl.

Előzmény: nscatto3 (32950)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -6 0 32951

Ugye, a VERSENYZŐ Pedersen, aki galaktikus előny birtokában is hajrázik. Még a kormányt sem engedte el, nemhogy a szakaszt. 

nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -6 0 32950

Kooij, szép volt, és megköszönheti Van-nak, hogy két győzelme van. 

Előzmény: nscatto3 (32949)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -5 0 32949

Annyi kérdés maradt, hogy Vacek meg tudja-e nyerni a hetediket a Treknek?

Meg hogy a szar mit zabál este.

képbíró Creative Commons License 2025.06.01 0 0 32948

Azt a faszom engedték el. szanaszét lószolták egymást. Akkor engedték el, amikor már nem volt esély.

Nem elengedték, elbaszták.

Előzmény: nscatto3 (32946)
Attika30 Creative Commons License 2025.06.01 0 0 32947

Látjátok-látjátok, Ati nem hiába fáradozott évekig, végre a nagyok közül is páran tanultak tőle, egy Giro győztes és egy jövőbeli háromhetes győztes is az ő tanítását viszi tovább, Legenda.

Előzmény: nscatto3 (32946)
nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -5 0 32946

MIT nem értenek a kommentek? Carapaz és Toro ELENGEDTE. ELENGEDTE, bazmeg, mert így lesz esélyük később nyerni, míg Yates elfáradt, még a szakaszt sem nyerte meg. Ma a sprinben esélye sem lesz. Akkor mi értelme volt?

ELENGEDTÉK

Ezt halljuk tőletek 3 éve, tekerjétek vissza a makszon.

nscatto3 Creative Commons License 2025.06.01 -5 0 32945

A pápa megáldotta őket indulásnál, az egy megindító pillanat volt. Én ilyet még nem láttam, csak olvastam, hogy Magni, Coppi, Bartali idejében rendszeresen megáldotta őket a pápa. Végre nem lmbtqrva propagandát nyomat a Vatikán, hanem a fiataloknak állítja példaképnek a sportolókat. Talán változik valami ott is.

LastPunk Creative Commons License 2025.06.01 0 1 32944

Szerintem Swiatek  még beleszólhat az összetettbe

Rybakina megszoríthatja Pedersent

tiz-cycling live

Előzmény: Befetető (32943)
Befetető Creative Commons License 2025.06.01 0 1 32943

A eurosport is elmegy a picsába ezzel a kurva tenisszel, most komolyan az utolsó szakaszt nem fogjuk látni?

tudom ott a max, hát kapják be

Befetető Creative Commons License 2025.06.01 0 0 32942
danmajerle Creative Commons License 2025.06.01 0 1 32941

Ahogy Carapaz és Del Toro megsértődtek a másikra, csak még inkább alátámasztja, amit Carapazról  írtam. Olvasgatva a magyar és nemzetközi véleményeket, ezek a szavak jutottak ez emebereknek Carapazról eszébe: "sunyi", "színész", "nem összedolgozó" és folytathatnám a végetelenségig. Ez persze Del Toro "érdemeiből" nem vesz el semmit, mindkettő megérdemelte a tegnapi sorsát. De megígérem, ha lesz egy kis időm, megkeresem a katalán körös szökését, és meg fogom nezni.

Előzmény: nscatto3 (32856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!