Olyat szeretnek,hogy: bekér egy nevet, es azt a nevet beirja az adott registry kulcsba. Manualisan mukodik, pl ha modositom a batch fajlot, de sok nevrol van szo, nem szeretnek minden uj emberkenek kulon fajlot letrehozni. Tudtok ebben segiteni?
Kipróbáltam, működik. Helyettesítsd be a saját programjaiddal!
Adaléknak annyi, hogy elérési útnál tűri az idézőjelet, programnévnél sajnos nem tudtam rávenni, ezért lett a "Foxit Reader.exe" -ből a klasszikus 8.3-as Foxitr~1.exe.
Windows-on ez a start olyasmi, mint Linux shellben a parancs után írt & operátor? Tehát háttérben futtatja a process-t, s nem várja meg a visszatérést?
azt hogyan lehet megcsinálni, hogy egy kattintással két program induljon el? a firefox-ot és az outlookot szeretném egy ikonra tenni, de ha bat fájlból hívom meg, csak az egyik indul el
10 nap mi? mert van létrehozás, olvasás, módosítás.. ezeket a cmd.exe eszközeivel már nem(igen) lehet kezelni, inkább vbscript, jscript, powershell kellene hozzá sz.tem
Most itt tartok, ez mintha jó lenne, de szerintem egy sor felesleges: torol.bat: CD "C:\Program Files\régiek törlendők" dir /b /o:-d > lista.txt for /f "skip=9" %%a in ("dir /b /o:-d") do del %f /s /q for /f "skip=9" %%a in (lista.txt) do rmdir %%a /s /q cd .. cd ..
Most megint szeretnék egy BATCH fájlt. Egy adott könyvtárban szeretném a 10 napnál régebbi fájlokat ÉS könyvtárakat kitörölni. De nem boldogulok. Eddig jutottam, persze nem jó:
CD "C:Program Filesrégiek törlendők" dir /b >> lista.txt rd %1 /s /q
Szeretnék egy olyan BATCH filet létrehozni XP SP3 alatt, ami futtatása esetén addig bontja a kapcsolatot, amíg új IP-t nem ad a solgáltató. De nem tudom, pontosan hogyan lehetne megcsinálni. Már gyúrom egy ideje, de nem boldogulok. Tudna valaki segíteni?
No, elmondom konkrétan, mi is az én titkos nagy álmom.
Win 98-as rendszerem van.
Intenzíven írom a doktori disszertációmat. Szépen hízó Word dokumentum, meg egy lassabban hízó Excel-tábla, utóbbiban a bibliográfiát tárolom. Az egész természetesen egy könyvtárban van.
Azt szeretném, ha induláskor a gép mindkettőt behívná, továbbá automatikusan elkészítené a doktori.doc-ból az archivum\doktori márc 17.doc fájlt ill. a bibliográfia.xls-ből az archivum\bibliográfia márc 17.xls-t.
Ha az archívum könyvtár már túl nagy (limit lehet az archivált fájlok száma, mérete, vagy akár az, hogy hó eleje van), akkor a gép automatikusan ugasson nekem, hogy "Mentsd már CD-re az archivumot, és ürítsd a kvtárat."
Nem arról van szó, hogy naponta tudni akarom, hogy milyen állapotban van a szöveg, hanem arról, hogy ha archivált anyaghoz nyúlok, akkor az legyen azonnal nyilvánvaló, ne forduljon elő, hogy az új szövegeket részben a fő fájlba írom, részben az archivált fájlba.
Igaz lehet, hogy sokkal gyorsabban haladnék a doktorimmal, ha nem ilyen hülyeségeken elmélkednék, viszont az is igaz, hogy utóbbi lényegesen szórakoztatóbb, meg azért a probléma valahol valós.