Keresés

Részletes keresés

tomstone Creative Commons License 2020.11.27 0 0 22514

Sziasztok,

Van egy Dzsungáriai törpehörcsögünk, akinek pár hete az a szokása, hogy rágja a saját szőrét a lábai körül. Helyenként már teljesen kilátszik a bőre is. :-(

Valami ötlet, hogy mi lehet ez?

Köszönöm :-) 

hagyjalmarbeken Creative Commons License 2018.04.30 0 0 22513

Látom ennek a csodálatos indexnek nem sikerült a saját képfeltöltő funkciójával feltöltenie a képeket. Micsoda meglepetés.....

 

Az alábbi link a OneDrive-ra mutat ottvannak a képek, mert onnan nem képes még az embed-et sem értelmezni.

 

https://1drv.ms/f/s!AnnHErF-ySeuh3rmVuibSWxlXVct

hagyjalmarbeken Creative Commons License 2018.04.30 0 0 22512

Sziasztok,

van 3 négyhetes aranyhörcsög kölyköm. 1 nőstény és 2 hím. Pénzt nem akarok értük, csak azt szeretném ha lelkiismeretesen nevelgetnék akiknek odaadom. Az anyjukat állatkereskedésben vettem, és már akkor vemhes volt. Egyedüli nőstényként berakták a hímekhez, gondolom hogy ne kelljen még egy ketrec. Mindenesetre lett plusz négy hörcsögöm, de az egyiknek már találtam gazdát. A kölykök egészségesek és nem harapnak. Ha 6 hetes korukig nem találok nekik gazdát, akkor bár nagyon nem szeretném, helyhiány miatt kénytelen leszek állatkereskedést keresni ahová odaadhatom őket. A kölyköket legkönnyebben a népligethez vagy a moszkva tér környékére tudom vinni kocsival.

 

A két hím

és a nőstény (elnézést de ez egy kicsit homályos lett)

laziandi86 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 22511

Sziasztok!

Van egy pár hónapos kis hörcsögünk. Kislányom kapta szülinapjára. Sajnos múlt hétvégén beszorult a lába az itató és a rács közé  Reggel vettük észre  hogy ott lóg. Azt hittük eltört neki, de délutánra már kis sántításon kívül nem láttunk rajta nagyobb bajt. Aztán hétvégén elkezdett feketedni a lába vége. Gondolom elállt a vérkeringés benne. Kis butus gondolom lerágta ezt a részt  mert már csak egy csonk van a hátsó lábából. Viszont érezni a kis csontját. Mit csináljunk vele? Hagyjuk így? Tud-e vele valamit kezdeni egy állatorvos? Attól félünk  hogy nehogy tovább romoljon a lába. Viszont több tízezreket nem tudunk erre költeni. Látszólag így is elvan, mászik  továbbra is barátságos. Talán a forgót nem használja annyit, biztos érzékeny az a rész neki.

Járt már így más is? 

Ba_BO Creative Commons License 2018.03.23 0 0 22510

Üdv.

 

Hova érdemes dokihoz vinni egy daganat vagy tályog gyanús Dzsungáriai törpehörcsögöt.

 

Fél éves, más baja nincs eszik iszik játszik, kerekezik az oldalán van a duzzanat.

 

köszi

Apa27 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 22509

Sziasztok hörcsög tartók!

 

Nekem két kérdésem lenne.

1, Melyik jobb gyerek mellé? az aranyhörcsög, vagy a dzsungáriai törpehörcsög? Melyiknek erősebb a vizelet szaga?

2, Mennyi napra lehet egy hörcsögöt magára hagyni? (ha elutazol...)

lombi1978 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 22508

sziasztok!

 

Tegnap vettünk egy kis dzsungit állatkereskedésből, sajnos otthon azt vettük észre ilyen apró kis piros állatkák rohangálnak rajta, megnéztem neten madártetűre hasonlit amik futkosnak :(

 

mi lehet tenni velük milyen szer kell kiirtásukhoz ?

 

nem szeretnénk ha elpusztulna Kis lányom nagyon oda van érte.:)

ticike Creative Commons License 2017.03.14 0 0 22507

2 év 4 hónap után Mazsola is elköltözött a hörcsi-vadászmezőkre.

R.I.P.

kamarili Creative Commons License 2017.03.06 0 0 22506

Sziasztok!

 

Én is szeretnék segítséget kérni, habár látszólag nem sürgős esetről van szó engem nagyon zavar már. Kb 3 hete lett egy új hörcsögöm, akit nagy boldogan hoztam haza. Évek óta voltak hörcsögeim, azt gondoltam mindet ismerem, persze vannak személyiség jegyeik de nagyjából azért a szokásaik hasonlóak. Rettentően félős hörcsögről van szó, folyamatosan bujkált előlem, összerezzent minden hangtól pedig nincs gyerek, ketten élünk a lakásban. Azóta azért bizalmasabb lett velem, a hörcsöglabdába is bemászik ha a kezembe veszem nem harap de azért kicsit menekül, egyébként belemászik a kezembe ha nincs más útvonal azt hittem már kezdek vele megbarátkozni. Pár napja viszont nagyon sokat beszél. AZ előző hörcsögöm is beszédes volt, de ő csak akkor ha szólt hogy menjek oda, vegyem ki, történjen valami stb. Egy hete volt nálunk vendég, itt is aludtak ezért egy ketrecben kitettem az előszobába 2 éjszakára, nappalra már hoztam is vissza. Mégse akartam hogy agybajt kapjanak éjszaka a vendégeim a kerekezéstől. Tudni kell hogy a hörcsögnek nagy háza van, több emeletes, több helyiség van benne, ezért számára a ketrec valószínűleg kicsinek tűnhetett, de látszólag nem viselte meg nagyon futkározott ugyanúgy a ketrecben található kerekében is.  Most már a 4. reggel jövök ki a nappaliba arra, hogy a ketrec (amiben kint volt 2 éjszakát) csöveit  alommal eldugaszolja  teljesen, és közbe hangosan csipog. (ez a ketrec hozzá van csatlakoztatva a ház többi részéhez). Ma pont kitakarítottam az alsó részt, ahol általában alszik meg az élelmét tartja és végig felháborodottan csipogott. de megállás nélkül egy órán keresztül!  Az eldugaszolt csövek takarítása közben még hangosabban magyaráz. Visszaengedtem a kitakarított részbe, adtam neki új kaját és miközben bepakolta a szájába, közben is végig csipogott.. Ez már szerintem nem normális, kb másfél órán keresztül. Értem én, leválasztom a ketrecet ha ennyire zavarja... A kérdésem inkább az lenne, hogy szerintetek létezik hisztis, panaszkodó hörcsög? Takarítom mindig, van vize, salátát, gyümölcsöt is kap, de úgy érzem semmi se jó neki. 4 futó kereke van, mindenféle rágható játék, én is naponta többször odaülök és beszélek hozzá hátha megszokja a hangom. Az előző hörcsögeim szerettek itt élni, de ő olyan mintha elégedetlenkedne folyamatosan.  Nem emlékszem hogy a többi hörcsögnek ennyi idő kellett volna, hogy megszokja a helyét. Találkoztatok már hasonló személyiségű hörcsöggel?

JPDOG86 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 22505

sziasztok

segitségre lenne szükségem 

van egy arany hörcsögöm ami már 1,5 éves.

eddig semmi probléma nem volt sokat szaladgált játszott evett folyamatosan, egészen tegnapig.

amikor észre vettem teljesen meg volt változva mintha a szeme ˇˇki eset volna ki van düledveˇˇ 

rögtön elszaladtam az állatorvoshoz ő mondta hogy valószínű valami felsértette a szemét, és adott két injekciót szegény hörimnek, haza jöttünk de azóta nem nagyon akkar enni a mozgása is olyan furcsa, meg aludni se tud mivel nem csukja be a szemét egész éjjel viraszttotam melette be dugta a fejét a forgácsba de látom hogy nyitva van a szem.( igy gondolom nem alszik de akkor 2 napja fentvan folyamatosan, pedig alszik vagy 18 órát egy napbólálltalában) 

Valakinek tapasztalat

Moka25 Creative Commons License 2016.10.09 0 0 22504

Sziasztok,

 

8 honapos dzsungariai hörinkkel kapcsolatban szeretnek segitseget kerni, hatha van tapasztalatotok, ötletetek.

Az utobbi par hetben a szören keresztül is erdes felületet erzünk a bören (hatan es most mar a hasan is), kicsit meg is ritkult neki itt-ott, mintha kivakarta volna. Ezzel egyidöben kevesebbet eszik, le is fogyott kisse. Eleinte az etvagya csökkenesenek okat a tapban lattam, a kezdetektöl kommersz ragcsalo mixet vettünk neki, viszont ebböl mindigis a kukoricat es a szotyit szerette es "kimazsolazta", de ez aranyaban eleg keves volt az egyeb magokhoz kepest. Most vettem neki papagajtapot, amiben többsegben van a szotyi (jo nagyszemü) meg kukorica. Arra szamitottam, hogy most, hogy a "fogara valo" a kaja, nekiall enni, de sajna nem, csak fogy szegenykem tovabb. Pedig lisztkukacot is vettem neki ujra, az a kedvence.

 

Vajon mi lehet a baja, törtent mar vkivel hasonlo? Sajnos az allatorvost nem tudom megfinanszirozni:(

Elöre is köszi az ötleteket!!

 

Üdv,

Moka

halipali Creative Commons License 2016.05.14 0 0 22503

Sziasztok!

 

Most hoztam létre egy aranyhörcsög rajongó csoportot, ha van kedvetek csatlakozzatok :)

 

Szeretnék majd kvízeket, höri szépségversenyeket csinálni ha már elég tagunk lesz.

 

https://www.facebook.com/groups/1545347045770398/

 

 

 

 

 

klok123 Creative Commons License 2016.05.02 0 0 22502

Közben megoldódott a dolog, leírom okulásul, hátha valaki később olvassa. Voltam állatorvosnál, kinyomkodta a tályogot, rengeteg genny jött belőle. Adott antibiotikumot, amit majd adnom kell neki. Az orvos is mondta, jobb lett volna ha hamarabb elviszem. Valóban, sok szenvedéstől kímélhettem volna meg őt is, ha már korábban ki lesz kezelve. Most szerencsés véget ért a dolog, de másnak azt ajánlom, ha bármi kisebb baja is van az állatnak, azonnal vigye hozzá értő orvoshoz, nem nagy költség (nekem most gyógyszerrel együtt 2000 ft körül volt) és az állatnak is sokkal jobb lesz.

klok123 Creative Commons License 2016.04.29 0 0 22501

Ja, a hörcsög egyébként látszólag jól van, eszik, iszik, mozog, de mára kezdett el nőni egy újabb dudor, a másik pedig valószínűleg kifakadt neki. Szegények alig látszik a szeme. Mit tehetnék hétfőig?

Előre is köszönöm a válaszokat!

klok123 Creative Commons License 2016.04.29 0 0 22500

A hörcsögömnek szemgyulladása volt. Kezeltem neki kamilla teával, cickafark teával, szemcseppel, de nem múlt el. Nemrég tályog kezdett nőni a szeme alatt, ami sajnos elég nagy lett. Most úgy tűnik, az egyik kifakadt neki, gennyes váladék jön belőle, és vakargatja is. Állatorvoshoz hétfőn tudom legközelebb vinni. Mit tehetnék addig is, hogy ne fertőződjön el? Ha Neumagnol fertőtlenítő-oldattal borogatnám, az segítene? Vagy esetleg Betadine?

Lawrence d'Arabica Creative Commons License 2016.02.02 0 0 22498

Közben 3 hónapos lett a hörcsög. Kösz a segítséget 👎

Lawrence d'Arabica Creative Commons License 2015.12.25 0 0 22497

kör=kor

Előzmény: Lawrence d'Arabica (22496)
Lawrence d'Arabica Creative Commons License 2015.12.25 0 0 22496

Igaz az hogy mókuskereket csak 3 hónapos kör után lehet használnia egy aranyhörcsögnek? 

S.Peti Creative Commons License 2015.09.21 0 0 22495

Szia!

A kézből etetéssel lehet a kézhez szoktatni. Esténként rendszeresen kell vele foglalkozni, s biztosan megszokja. Ne add fel!

Előzmény: pipika. (22494)
pipika. Creative Commons License 2015.08.22 0 0 22494

Sziasztok! Tudnátok segíteni? 3 hete vettem fiù aranyhörimet, a kereskedésbe 4-5 hetesnek mondták.  Ő az első hörcsögöm ùgyhogy nincs még tapasztalatom ezzel az állattal. Ha meg szeretnem fogni azonnal ásni kezd vagy elmenekül, nehezen lehet megfogni kivévé ha elő tudom csalni valami finomsággal.A simogatást se szereti. Sose bántottam, mindig szemből nyùlok hozzá, valahogy mégse jövünk ki jól... fog ez változni?

molnarkitti Creative Commons License 2015.06.27 0 0 22493

Sziasztok

Van egy eladó hörcsög ketrecen csőrendszerrel és 2 kg eleséggel.Méretei:55x30x20 Ár:6000ft Csengerben található.Postázás megoldható. gangesz10@gmail.com 

BöPö Creative Commons License 2015.05.25 0 0 22492

Sziasztok! Szerintetek, hörcsögnek miből lehetne házilag "alagút-rendszert" építeni? Van egy kalitkánk, eddig deguk voltak benne, most a lányom hörcsögöt szeretne. Kicsit otthonossá szeretném tenni.. :-)

linfury Creative Commons License 2015.03.06 0 0 22491

Nálam 15 cm-es volt (most az az egéré) ... Szerintem annál kisebb már kényelmetlen. Ja, és ne a rácsra a közepüknél feltehetőt vedd, mert azok többnyire elég nehezen forognak (kivéve a drágákat), hanem inkább az álló  szerkezeteket, vagy aminek nem a közepe, hanem a lába felakasztható

Előzmény: Maxxxika (22490)
Maxxxika Creative Commons License 2015.03.05 0 0 22490

Sziasztok!

Törpehörcsögnek kb mekkora átmérőjű futókerék kell?

linfury Creative Commons License 2015.02.01 0 0 22489

Játszik ... gondolom.

Nálunk az egyik dzsungi pl. azt csinálta, hogy felmászott a ketrec felső rácsára, lenézett, és dobott egy hátast az általa korábban összehordott szénakupacba

Előzmény: stone1987 (22488)
stone1987 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 22488

Sziasztok!

 

Miért csinálják ezt a hörcsögök: https://www.youtube.com/watch?v=5BPOYIuDUuI

linfury Creative Commons License 2015.01.21 0 0 22487

Azzal viszont orvoshoz kéne menni, mert ilyesmibe gyakran belepusztulnak

Előzmény: Schmidt0000 (22486)
Schmidt0000 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 22486

Azt az információt kaptuk, hogy valószínűleg huzatot kaphatott szegény és igazából a szeme bevérezhetett emiatt...

linfury Creative Commons License 2015.01.20 0 0 22485

Hát, ez érdekes ... mondjuk az, hogy az egyed albínó-e, már az anyaméhben eldől ... ez inkább valami szemfertőzésnek tűnik

Előzmény: Schmidt0000 (22484)
Schmidt0000 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 22484

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni egy problémával kapcsolatban. Az egyik barátomnak van egy aranyhörcsöge. Fehér színű, fekete szemmel. Feltűnt neki 3 napja, hogy a jobb szemének közepén egy kicsi fehér folt keletkezett. Majd két nappal később ez a szeme teljesen piros lett, ma pedíg a ball szemén is megjelent egy fehér folt. Az állat viselkedésében és táplálkozásában semmi változás nem történt. Én úgy tudom (de cáfoljatok meg), hogy az albinizmus az születéskori genetikai rendellenesség és nem halottam olyat, soha, hogy így egy kifejlett állatnak pirosra változik a szeme egyik napról a másikra.

 

Segítségeteket előre is köszönöm. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!