Karka!
A fiam édes sztorit mesélt az usziból. A részletek alapján téged azonosítottalak be HP-ként. Bár a vezetéknév nem éppen stimmelt, de ezt az uszoda zajára fogtam. :o) Mindenesetre nagyon jópofa volt!
Jó hétvégét!
Bugi
Telibe talált a kérdésed: a helyzet az, hogy már egész kiskora óta jártunk vele heti 1x apróka táncra, ahol még azért kevéssé irányítottan, de ment a koreográfia. Ezt idén szeptembertől még nem folytattuk - de lehet, hogy most ötésfél évesen már lehetne neki "komolyabbat" is... Lehet, hogy ennek a kötetlen táncháznak is van vmi profibb megfelelője ugyenezzel az oktatói csapattal, mert ők nagyon jók!
Szóval kösz, hogy megmozdítottad bennem a dolgot - valójában le volt ülve kissé (amit mindig arra fogunk, hogy "nincs idő...").
bocs, hogy így becsöppenek ide, de ha ilyen ügyesen mozog, és szeret szerepelni, nem gondoltatok a néptáncra? Az én fiam már harmadik éve jár, és nagyon szereti. Az is egyfajta színjátszás, gyerekeknek nagyon jó koreográfiák vannak, és ad egy szuper közösségi élményt a gyereknek. És megismerkednek a népi kultúrával is, ami azért nagyon hasznos, főleg manapság. Fiúknak meg különösen szoktak örülni a néptánc együttesek. Én mondjuk vidékről írok, de biztos Pesten is vannak jó gyerektánc együttesek.
A Levente Péter dolognak utána nézek. Egy gyereknap alkalmával volt a fiam a színpadon és szerepelt egy rögtönzött darabban. A meghajlás után L.P. kérdezte, hogy kik a szülei a Gábornak és kérte, hogy keressük meg az előadás után. Ott aztán lelkesen gratulált, hogy milyen talpraesett a kölyök és, hogy Ő még sohasenem osztotta ezt a szerepet ilyen kicsire, mert félt, hogy beég a gyerek és rossz élménye lesz. De a fiam lenyűgözte. :o) Lényeg a lényeg, akkor szólt, hogy feltétlenül keressük meg őket, mert a kölyök tutira imádni fogja. Aztán sajnos azóta nem foglalkoztunk a témával.
Örülök a jelentésnek. Elképzeltem, hogy 20 év múlva mik lesznek itt:
"Sziasztok!
Gábor már egészen ügyesen kezeli a műszereket, talán jövő héten sor kerülhet az első önálló repülésére a vadászgép kötelékben..." :o)
Egyébként a fiam ma megy először az ovival a Kondorosiba, majd beszámolok az első élményekről.
Színjátszás terén pedig a leghelyesebb szerintem, ha a Levente Péter féle szerveződést felkeresed. Ott aztán van játék bőven.
Ha a Kondorosit emlegeted, talán a közelben laktok? Mert a mi ovink arra van, esetleg meglátogathatnátok azt a tornát. Rákérdezzek, hogy kívülről is elérhető-e?
Kolosnál a 20-as bringa kitűnően működik (és jó ez a típus nagyon!) - múltkor lenyomtunk egy nagyjából folyamatos 4 órás(!) tekerést a Duna-parti bringaúton, szigettel egybekötve. Élvezi nagyon - bár a helyenként erős gyalogos forgalom miatt voltak meredek helyzetek! ;-) A nyári úszótábor szintén remekül sikeredett a Vasasban - az óvoda óta sajna még nem tudtuk beütemezni (mivel kiscsaládunk gyarapodott Emesével kétésfél hónapja) a heti rendszeres dolgot, de talán ma sikerül a Kondorosiba edzőt lelni és elindítani a heti pár alkalmat. Láthatóan hiányzik neki a mozgás.
Az a torna dolog jól hangzik - sajna nálunk az oviban nincs ilyen, pedig pont a napokban gondoltam végig, hogy az úszás mellé én még azt tudom elképzelni ennyiidős korban, mint alapozó mozgást.
Ami még érdekelne az valamilyen formában színJÁTSZÁS - kihangsúlyozva a játszás szót. Csak azért, mert amikor végre szerztünk jegyet nyár elején a Dzsungel könyvére, akkor az előadás utáni napokban - és azóta is - a törpe meglehetős pontossággal tudta leutánozni a tánckoreográfiát, meg a mozgást. És egyéb jelek is utalna arra, hogy el lehetne mozdulni errefelé finoman. Ötlet?
Legtörpébb Emesénkkel meg hamarosan el kellene kezdeni a bébiúszást, hogy meglegyen a folytonosság...
Korcsolya témában addig jutottunk, hogy beszereztem magamnak egy görit - mivel láthatóan az "feszélyezte" a fiamat, hogy mit pattogok én neki, úgy, hogy stabil lábakon állok, ő meg gördül össze-vissza. Szóval most fel kell hoznom a magam gurulását egy stabil szintre és aztán megpróbálkozunk így együtt - a biciklinék nagyon bevált ez a módszer.
Ez a topic mindig elsüllyed, nem vagyunk elég lelkesek?
Helyzetjelentés:
A nyári úszótábor hatására az ovis érában kezdődő úszásra is benevezett a fiam. Bár nem voltam túl népszerű a szülőin, amikor az oktatás tervezett üteméről érdeklődtem és néha keresztkérdésszerű "miért"-ek hagyták el azt a nagy számat. Aztán eszembe jutott, hogy esetleg a kölyök issza meg a levét (stílusosan) az én kötekedésemnek, így aztán elcsendesedtem. :o)
Indul ezenkívül egy sulis torna névre hallgató foglalkozás is, amit a jövőre iskolá
ba menő gyerekek részére szerveznek a közeli sportiskola igazgatójának értő felügyelete mellett. A dolog nem titkolt célja, hogy az iskola válogasson magának...
Minden esetre a mi Klári nénink beprotezsálta Gábort is a suliba menők közé, noha ilyen célkitűzés nem szerepel a közeli terveinkben. Ennek ellenére örülök a dolognak, remélem nem sereghajtó szerepben fog tündökölni a csemeténk.
A 20"-os bringázásra áttérés zökkenőmentesen lezajlott, némi problémát jelent, hogy az én csotrogányommal tartsam a tempót, lévén nekem a rossz váltó okán egy sebességi fokozatom, a letört fékkar folyományaként pedig csak hátsó fékem van. De azért igyekszem... :o)
Az enyém gyerekek már 3. hete járnak a Darnyiba és még van ez, meg a jövő hét. utána majd a tenger. Ellenberger a lányom MTBjét ellopták a Szigetről múlt héten. Reggel kimentünk, bombabiztos számzáras lakattal odazártam az uszóda mellé, délután meg már nem volt meg. És az ötméteres trambulinról ugráltak pénteken:-)))
Reggel fél nyolcra odaérni elég húzós. (Érd-III.ker). De sikerült. Petra néni elvitte Gáborkát az öltözőbe (engem bezzeg nem) aztán az ebédlőbe, mert ott gyülekeztek. Voltak már vagy huszan. Ott rajzoltak, amíg mindenki megérkezett. Az elválás, amitől a legjobban féltem, egész simán ment. Aztán egész nap a kölyök járt a fejemben. Fél ötre mentem érte. Szaladt hozzám, rámugrott, nagyon örült és szemmel láthatóan jól érezte magát. Aztán elkezdett mesélni...
Kétszer egy órát voltak vízben, tudásszint szerinti csoportokban. A fiam az ebihalakkal kezdett, de ma áttették a békákhoz, mert a kilógott. 40 gyerekre jut öt tanár, jó alaposan szét vannak szedve. Nagyon várom a mai tapasztalatokat.
És este lefekvésnél azt mondja a fiam. "Apa, én ezzel az úszótáborral nem vagyok teljesen megelégedve. Nincs benne vízicsúszda, sem ugrálóvár."
Ez persze más, láttam ilyet én is, csak az nem világos, hogy ezzel hogyan akarod az elindulást gyakorolni vele. Így ugyanis kivetted a képből az egyensúlyozást. Anélkül pedig nem fogja megtanulni.
Ize en bator vagyok de vak nem (mint a viccbeli lo) :) Vannak erre kitalalt szerkezetek, az egyik egy egykereku az en ulesem ala a vazra rogzitve, fix kormannyal amin a gyerek teker es igy besegit a haladasba is de nem kormanyoz, a masik egy rud, ami a gyerek biciklijenek elso kereket megemeli (igy a kormanyzast kizarja) amugy ugyanaz mint az elozo, es ezzel a biztonsagos reszre erkezessel a gyerek "leakaszthato", mehet onalloan. :) Eddig azt csinaltuk, hogy a kocsival elvittem a ket bringat es ott bicikliztunk. Na talan be tudok szurni kepet az elso verziorol.
Akkor Te arra gondolsz, ami gyakorlatilag első kerék nélkül csüng a vontató biciklin, a csemete csak ül rajta és teker?
Vagy most én kavarodtam meg? Mindenesetre ha csak simán biciklivel együtt magad után kötöd (én erre gondoltam) akkor képzeld el mi történik, ha ő elesik te pedig húzod tovább a földön... brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Miert veszelyes? A boltban, ahol a szukseges szerkezetet lattam azt mondtak, nem sokban kulonbozik egy ulestol a csomagtarton. Nem egy madzaggal gondoltam magam moge kotozni :) Igaz, a boltban eladni akarnak nekem valamit, nem fogjak azt mondani, hogy szar. Na jol megkavarodtam.
Nálunk a kislányom nem igazán bízik a férfiakban, amit én csak helyeselni tudok. :-)
Mi nem terveztünk be sokat: bicikli meg úszás. És SZVSZ menni fog.
Ja, azt nem is írtam, hogy 2 balett előadáson is szerepelt a lányom az évben. A másodiknál én vartam neki a tütüszoknyát. Hogy az mekkora szórakozás munkanap éjszaka egy apukának...
Nálunk is alapvető követelmény volt a kedves, csinos úszásoktató hölgy. És egyáltalán nem az én kérésemre. :o)
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele itt mindannyian, de én mindig annyi mindent eltervezek a nyár elején, amiből aztán nagyon kevés valósul meg. Értem ezalatt a sportos irányú aktivitásokat természetesen. Betervezve a mogyoródi csúszdapark, úszás, kori (azért a jég nem maradhat ki), bringa, kirándulás...
És amikor hazaérek a kölyköt nem lehet kiimádkozni a medencéből, így a délutáni ektiviti szigorúan a vízre korlátozódik. Utána már sem erő, sem idő valami másba fogni. (nekem is megerőltető esetleg lemenni súlyzózni a pinyóba). Szóval tunyák vagyunk. Persze be tudunk lelkesedni, csak nem mindig. :o)
Köszönöm kérdésed, az az igazság, hogy épp múlt héten kezdtük el felpörgetni a dolgot, mert valahogy az elmúlt hónapokban nem figyeltünk oda a korira és nem gyakoroltuk - ehhez hozzátartozik, hogy a heti rendszeres úszás, meg a rendszertelen néptánc, meg a firss kétkerekű tudás mellett nem is igen volt idő és nem akartuk erőltetni.
Ennek megfelelően a múlt heti első alkalom elég necces volt, sok dühöngéssel, hogy "de apa, én elfelejtettem egyensúlyozni...", meg "kinőttem a védőfelszerelést, mert szorít...", meg ilyenek. Végül abban maradtunk, hogy majd többször gyakorolunk és mindig egy kicsit többet... Ehhez képest most ny-mo-n a nagyszülőknél, akik nem kaphatók efféle trenírozásra, úgyhogy ez a projekt most húzódik... Viszont mire feljön a kölök, addigra meglesz a kistesó - napok/órák/percek kérdése már csak - és ezért aztán gondolom, hogy hamarosan az eddigieknél is jobban egymásba leszünk habarodva... ;-)
Szóval most fennforgás van és emiatt minden egy kicsit bizonytalan - akarom mondani flexibilis (csak, hogy levessem a jómagyar negatív kifejezéskultúrámat)... :-DDD
Mondjuk arra készülök konkrétan, hogy legyalogolok vele egypár km-t majd a hónap végén Kapolcs felé - a szülő nők és édesanyák tiszteletére... ennyi telik tőlünk, férfiaktól! :-)
Nálunk is beindult a bicikli projekt, de egyelőre csak a rollerozás megy. Az elért sebesség miatt most védőfelszerelést kell vásárolnunk. Kicsi lányom ugyanis rendszeresen igazgatja a haját, függetlenül attól, hogy éppen mit csinál. Próbáltam magyarázni neki, hogy biciklizés közben ez rossz ötlet, de a női ösztönök nagyon erősek. :-)
Ha adsz egy mélcímet, akkor elküldöm a szóróanyagát a tábornak.
Semmiképpen se kösd magad után, mert az nagyon veszéles! Türelem...
Ha már jól megy és csak az elindulással bajlódik, akkor ajánlj fel neki több lehetőséget, válassza ki ő, melyik szimpatikus. A legjobb az, ha gyakorlatilag ül a nyeregben már, egyik lábon támaszkodik, másikkal a pedált nyomja és törzzsel is segít a bringa megmozdításában. Ha ilyenkor mellette állsz és egy kicsit megtámasztod (megtolod) a hátát, akkor hamar ráérez. Rollerezni szeret? Mert akkor játszatok rollerversenyt biciklivel, amikor pl a bal lába fent van a bal pedálon, jobbal hajtja magát a földön. Ha már így gurulgatott néhány métert, kérd meg, hogy tegye át végre a jobb lábát a másik pedálra, talán akkor mehetnétek ennél gyorsabban is. (fiamnál remek motiváló tényező, ha valamit lehet "gyorsabban" is csinálni...:o)