Keresés

Részletes keresés

szomi_szomi Creative Commons License 2005.08.02 0 0 185
Jó kis sorozat! :-)
Előzmény: Bugi bacsi (184)
Bugi bacsi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 184
Kicsit több, mint fél év szünet után egy kép, hogyan kell bombát ugrani... :o)
Üdv

Carcharodon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 183
Véletlenek pedig nincsenek! - jeligére a kiadóba. A hír igaz... :-)))
Előzmény: Bugi bacsi (182)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 182
Karka! A fiam édes sztorit mesélt az usziból. A részletek alapján téged azonosítottalak be HP-ként. Bár a vezetéknév nem éppen stimmelt, de ezt az uszoda zajára fogtam. :o) Mindenesetre nagyon jópofa volt! Jó hétvégét! Bugi
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.04 0 0 181

Na tessék! Örülök, hogy segíthettem.

Üdv:

Maris

Előzmény: Carcharodon (180)
Carcharodon Creative Commons License 2004.10.04 0 0 180

Szia Maris,

Telibe talált a kérdésed: a helyzet az, hogy már egész kiskora óta jártunk vele heti 1x apróka táncra, ahol még azért kevéssé irányítottan, de ment a koreográfia. Ezt idén szeptembertől még nem folytattuk - de lehet, hogy most ötésfél évesen már lehetne neki "komolyabbat" is... Lehet, hogy ennek a kötetlen táncháznak is van vmi profibb megfelelője ugyenezzel az oktatói csapattal, mert ők nagyon jók!

Szóval kösz, hogy megmozdítottad bennem a dolgot - valójában le volt ülve kissé (amit mindig arra fogunk, hogy "nincs idő...").

Tengermély tisztelettel,

Karka

Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.04 0 0 179

szia,

bocs, hogy így becsöppenek ide, de ha ilyen ügyesen mozog, és szeret szerepelni, nem gondoltatok a néptáncra? Az én fiam már harmadik éve jár, és nagyon szereti. Az is egyfajta színjátszás, gyerekeknek nagyon jó koreográfiák vannak, és ad egy szuper közösségi élményt a gyereknek. És megismerkednek a népi kultúrával is, ami azért nagyon hasznos, főleg manapság. Fiúknak meg különösen szoktak örülni a néptánc együttesek. Én mondjuk vidékről írok, de biztos Pesten is vannak jó gyerektánc együttesek.

Előzmény: Carcharodon (174)
Carcharodon Creative Commons License 2004.10.04 0 0 178

Borvirágost!

Műxik! Már fwd-oltam is magamnak és ment a válasz néked.

Tengermély tisztelettel,

Karka

Előzmény: Bugi bacsi (177)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.10.01 0 0 177

Írtam neked mélt az itteni címedre, de nem igazán hiszek benne, hogy műxik is.

Én az attila@silicon.hu címen elérhető vagyok.

A Levente Péter dolognak utána nézek. Egy gyereknap alkalmával volt a fiam a színpadon és szerepelt egy rögtönzött darabban. A meghajlás után L.P. kérdezte, hogy kik a szülei a Gábornak és kérte, hogy keressük meg az előadás után. Ott aztán lelkesen gratulált, hogy milyen talpraesett a kölyök és, hogy Ő még sohasenem osztotta ezt a szerepet ilyen kicsire, mert félt, hogy beég a gyerek és rossz élménye lesz. De a fiam lenyűgözte. :o) Lényeg a lényeg, akkor szólt, hogy feltétlenül keressük meg őket, mert a kölyök tutira imádni fogja. Aztán sajnos azóta nem foglalkoztunk a témával.

Indult egy sporttal foglalkozó topic.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9114759&na_order=

Előzmény: Carcharodon (176)
Carcharodon Creative Commons License 2004.10.01 0 0 176

Bugibá! Sure! Mi az RTL klub megetti oviba járunk és a lakhely is ott van a XI-ben, szóval érdekel a torna.

A Levente Péter féle szerveződésről hol tudhatok meg többet?

Ami pedig a 20 évet illeti, hmmm - ebben a pörgő világban én el sem tudom képzelni, hogy hol lesznek?!

Előzmény: Bugi bacsi (175)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.10.01 0 0 175

Na végre! :o)

Örülök a jelentésnek. Elképzeltem, hogy 20 év múlva mik lesznek itt:

"Sziasztok!

Gábor már egészen ügyesen kezeli a műszereket, talán jövő héten sor kerülhet az első önálló repülésére a vadászgép kötelékben..." :o)

Egyébként a fiam ma megy először az ovival a Kondorosiba, majd beszámolok az első élményekről.

Színjátszás terén pedig a leghelyesebb szerintem, ha a Levente Péter féle szerveződést felkeresed. Ott aztán van játék bőven.

Ha a Kondorosit emlegeted, talán a közelben laktok? Mert a mi ovink arra van, esetleg meglátogathatnátok azt a tornát. Rákérdezzek, hogy kívülről is elérhető-e?

Üdv

Bugi

Előzmény: Carcharodon (174)
Carcharodon Creative Commons License 2004.10.01 0 0 174

Süllyed, de azért mindig feltámad!!!

Helyzetjelentés a mi házunk táján:

Kolosnál a 20-as bringa kitűnően működik (és jó ez a típus nagyon!) - múltkor lenyomtunk egy nagyjából folyamatos 4 órás(!) tekerést a Duna-parti bringaúton, szigettel egybekötve. Élvezi nagyon - bár a helyenként erős gyalogos forgalom miatt voltak meredek helyzetek! ;-) A nyári úszótábor szintén remekül sikeredett a Vasasban - az óvoda óta sajna még nem tudtuk beütemezni (mivel kiscsaládunk gyarapodott Emesével kétésfél hónapja) a heti rendszeres dolgot, de talán ma sikerül a Kondorosiba edzőt lelni és elindítani a heti pár alkalmat. Láthatóan hiányzik neki a mozgás.

Az a torna dolog jól hangzik - sajna nálunk az oviban nincs ilyen, pedig pont a napokban gondoltam végig, hogy az úszás mellé én még azt tudom elképzelni ennyiidős korban, mint alapozó mozgást.

Ami még érdekelne az valamilyen formában színJÁTSZÁS - kihangsúlyozva a játszás szót. Csak azért, mert amikor végre szerztünk jegyet nyár elején a Dzsungel könyvére, akkor az előadás utáni napokban - és azóta is - a törpe meglehetős pontossággal tudta leutánozni a tánckoreográfiát, meg a mozgást. És egyéb jelek is utalna arra, hogy el lehetne mozdulni errefelé finoman. Ötlet?

Legtörpébb Emesénkkel meg hamarosan el kellene kezdeni a bébiúszást, hogy meglegyen a folytonosság...

Korcsolya témában addig jutottunk, hogy beszereztem magamnak egy görit - mivel láthatóan az "feszélyezte" a fiamat, hogy mit pattogok én neki, úgy, hogy stabil lábakon állok, ő meg gördül össze-vissza. Szóval most fel kell hoznom a magam gurulását egy stabil szintre és aztán megpróbálkozunk így együtt - a biciklinék nagyon bevált ez a módszer.

Röviden-hosszan ez van.

Más?

Tengermély tisztelettel:

Karkapapa

Előzmény: Bugi bacsi (173)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 173

Ez a topic mindig elsüllyed, nem vagyunk elég lelkesek?

Helyzetjelentés:

A nyári úszótábor hatására az ovis érában kezdődő úszásra is benevezett a fiam. Bár nem voltam túl népszerű a szülőin, amikor az oktatás tervezett üteméről érdeklődtem és néha keresztkérdésszerű "miért"-ek hagyták el azt a nagy számat. Aztán eszembe jutott, hogy esetleg a kölyök issza meg a levét (stílusosan) az én kötekedésemnek, így aztán elcsendesedtem. :o)

Indul ezenkívül egy sulis torna névre hallgató foglalkozás is, amit a jövőre iskolá

ba menő gyerekek részére szerveznek a közeli sportiskola igazgatójának értő felügyelete mellett. A dolog nem titkolt célja, hogy az iskola válogasson magának...

Minden esetre a mi Klári nénink beprotezsálta Gábort is a suliba menők közé, noha ilyen célkitűzés nem szerepel a közeli terveinkben. Ennek ellenére örülök a dolognak, remélem nem sereghajtó szerepben fog tündökölni a csemeténk.

A 20"-os bringázásra áttérés zökkenőmentesen lezajlott, némi problémát jelent, hogy az én csotrogányommal tartsam a tempót, lévén nekem a rossz váltó okán egy sebességi fokozatom, a letört fékkar folyományaként pedig csak hátsó fékem van. De azért igyekszem... :o)

Na, szép napot!

rocher Creative Commons License 2004.07.19 0 0 172
Darnyiban utolsó hét júl. 26-30. 12.500-ba kerül, 8-16:30-ig.
Előzmény: Törölt nick (155)
rocher Creative Commons License 2004.07.19 0 0 171
Az enyém gyerekek már 3. hete járnak a Darnyiba és még van ez, meg a jövő hét. utána majd a tenger. Ellenberger a lányom MTBjét ellopták a Szigetről múlt héten. Reggel kimentünk, bombabiztos számzáras lakattal odazártam az uszóda mellé, délután meg már nem volt meg. És az ötméteres trambulinról ugráltak pénteken:-)))
Előzmény: Bugi bacsi (150)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 170

Na, akkor helyzetjelentés az első nap után.

Reggel fél nyolcra odaérni elég húzós. (Érd-III.ker). De sikerült. Petra néni elvitte Gáborkát az öltözőbe (engem bezzeg nem) aztán az ebédlőbe, mert ott gyülekeztek. Voltak már vagy huszan. Ott rajzoltak, amíg mindenki megérkezett. Az elválás, amitől a legjobban féltem, egész simán ment. Aztán egész nap a kölyök járt a fejemben. Fél ötre mentem érte. Szaladt hozzám, rámugrott, nagyon örült és szemmel láthatóan jól érezte magát. Aztán elkezdett mesélni...

Kétszer egy órát voltak vízben, tudásszint szerinti csoportokban. A fiam az ebihalakkal kezdett, de ma áttették a békákhoz, mert a kilógott. 40 gyerekre jut öt tanár, jó alaposan szét vannak szedve. Nagyon várom a mai tapasztalatokat.

És este lefekvésnél azt mondja a fiam. "Apa, én ezzel az úszótáborral nem vagyok teljesen megelégedve. Nincs benne vízicsúszda, sem ugrálóvár."

No comment...

Üdv

Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.08 0 0 169
Ez persze más, láttam ilyet én is, csak az nem világos, hogy ezzel hogyan akarod az elindulást gyakorolni vele. Így ugyanis kivetted a képből az egyensúlyozást. Anélkül pedig nem fogja megtanulni.
Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.08 0 0 168

Ize en bator vagyok de vak nem (mint a viccbeli lo) :) Vannak erre kitalalt szerkezetek, az egyik egy egykereku az en ulesem ala a vazra rogzitve, fix kormannyal amin a gyerek teker es igy besegit a haladasba is de nem kormanyoz, a masik egy rud, ami a gyerek biciklijenek elso kereket megemeli (igy a kormanyzast kizarja) amugy ugyanaz mint az elozo, es ezzel a biztonsagos reszre erkezessel a gyerek "leakaszthato", mehet onalloan. :) Eddig azt csinaltuk, hogy a kocsival elvittem a ket bringat es ott bicikliztunk. Na talan be tudok szurni kepet az elso verziorol.

Előzmény: Bugi bacsi (167)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.08 0 0 167

Akkor Te arra gondolsz, ami gyakorlatilag első kerék nélkül csüng a vontató biciklin, a csemete csak ül rajta és teker?

Vagy most én kavarodtam meg? Mindenesetre ha csak simán biciklivel együtt magad után kötöd (én erre gondoltam) akkor képzeld el mi történik, ha ő elesik te pedig húzod tovább a földön... brrrrrrrrrrrrrrrrrr

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.08 0 0 166
Miert veszelyes? A boltban, ahol a szukseges szerkezetet lattam azt mondtak, nem sokban kulonbozik egy ulestol a csomagtarton. Nem egy madzaggal gondoltam magam moge kotozni :) Igaz, a boltban eladni akarnak nekem valamit, nem fogjak azt mondani, hogy szar. Na jol megkavarodtam.
Előzmény: Bugi bacsi (156)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.07 0 0 165

Rossz aki rosszra gondol. :-)

Nálunk a kislányom nem igazán bízik a férfiakban, amit én csak helyeselni tudok. :-)

Mi nem terveztünk be sokat: bicikli meg úszás. És SZVSZ menni fog. 

Ja, azt nem is írtam, hogy 2 balett előadáson is szerepelt a lányom az évben. A másodiknál én vartam neki a tütüszoknyát. Hogy az mekkora szórakozás munkanap éjszaka egy apukának...

Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.07 0 0 164

Szép delet!

Vagy finom ebédet... :o)

Szomi!

Nálunk is alapvető követelmény volt a kedves, csinos úszásoktató hölgy. És egyáltalán nem az én kérésemre. :o)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele itt mindannyian, de én mindig annyi mindent eltervezek a nyár elején, amiből aztán nagyon kevés valósul meg. Értem ezalatt a sportos irányú aktivitásokat természetesen. Betervezve a mogyoródi csúszdapark, úszás, kori (azért a jég nem maradhat ki), bringa, kirándulás...

És amikor hazaérek a kölyköt nem lehet kiimádkozni a medencéből, így a délutáni ektiviti szigorúan a vízre korlátozódik. Utána már sem erő, sem idő valami másba fogni. (nekem is megerőltető esetleg lemenni súlyzózni a pinyóba). Szóval tunyák vagyunk. Persze be tudunk lelkesedni, csak nem mindig. :o)

Na üdv

Bugi

Carcharodon Creative Commons License 2004.07.07 0 0 163

Borvirágos jóreggelt!

Köszönöm kérdésed, az az igazság, hogy épp múlt héten kezdtük el felpörgetni a dolgot, mert valahogy az elmúlt hónapokban nem figyeltünk oda a korira és nem gyakoroltuk - ehhez hozzátartozik, hogy a heti rendszeres úszás, meg a rendszertelen néptánc, meg a firss kétkerekű tudás mellett nem is igen volt idő és nem akartuk erőltetni.

Ennek megfelelően a múlt heti első alkalom elég necces volt, sok dühöngéssel, hogy "de apa, én elfelejtettem egyensúlyozni...", meg "kinőttem a védőfelszerelést, mert szorít...", meg ilyenek. Végül abban maradtunk, hogy majd többször gyakorolunk és mindig egy kicsit többet... Ehhez képest most ny-mo-n a nagyszülőknél, akik nem kaphatók efféle trenírozásra, úgyhogy ez a projekt most húzódik... Viszont mire feljön a kölök, addigra meglesz a kistesó - napok/órák/percek kérdése már csak - és ezért aztán gondolom, hogy hamarosan az eddigieknél is jobban egymásba leszünk habarodva... ;-)

Szóval  most fennforgás van és emiatt minden egy kicsit bizonytalan - akarom mondani flexibilis (csak, hogy levessem a jómagyar negatív kifejezéskultúrámat)... :-DDD

Mondjuk arra készülök konkrétan, hogy legyalogolok vele egypár km-t majd a hónap végén Kapolcs felé - a szülő nők és édesanyák tiszteletére... ennyi telik tőlünk, férfiaktól! :-)

Uff és bocs a hosszadalmas és féligoff válaszért.

Tengermély tisztelettel,

Karka

Előzmény: Bugi bacsi (157)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 162

Nem akarok sokat Offolni. :-)

Hát valami személyes kapcsolatra épülő oktatás kéne. Lehetőleg minél kisebb csoportban, esetleg egyénileg. És kedves néni legyen az oktató.

Szóval csak ennyi igényünk van. :-)

Ha nem jön be akkor magam próbálkozok, de ez nem mindig szokott sikerülni.

Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 161

Ez tök hivatalosan hangzott. :o)

Miből állna az úszásoktatás? Szakipari, vagy home?

Előzmény: szomi_szomi (160)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 160

Jól vagyunk mindannyian! Köszi, jelentkezünk.

Hogy ne legyek OFF: szeretnék én is Áginak úszásoktatást beiktatni.

Ági elvi beleegyezését már megadta, szabi alatt bele is vágunk.

Előzmény: Bugi bacsi (159)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 159

:o)

És egyébként miújság Veletek?

Valamikor kimozdulhatnátok hozzánk egy kis pancsira.

Előzmény: szomi_szomi (158)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 158

Hali,

Nálunk is beindult a bicikli projekt, de egyelőre csak a rollerozás megy. Az elért sebesség miatt most védőfelszerelést kell vásárolnunk. Kicsi lányom ugyanis rendszeresen igazgatja a haját, függetlenül attól, hogy éppen mit csinál. Próbáltam magyarázni neki, hogy biciklizés közben ez rossz ötlet, de a női ösztönök nagyon erősek. :-)

Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 157

Tiszteletem, Mester!

Az előbbi kérdésem a kis görkorisról bizony a nagyfiadra vonatkozott ám! :o)

Előzmény: Carcharodon (151)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 156

Ha adsz egy mélcímet, akkor elküldöm a szóróanyagát a tábornak.

Semmiképpen se kösd magad után, mert az nagyon veszéles! Türelem...

Ha már jól megy és csak az elindulással bajlódik, akkor ajánlj fel neki több lehetőséget, válassza ki ő, melyik szimpatikus. A legjobb az, ha gyakorlatilag ül a nyeregben már, egyik lábon támaszkodik, másikkal a pedált nyomja és törzzsel is segít a bringa megmozdításában. Ha ilyenkor mellette állsz és egy kicsit megtámasztod (megtolod) a hátát, akkor hamar ráérez. Rollerezni szeret? Mert akkor játszatok rollerversenyt biciklivel, amikor pl a bal lába fent van a bal pedálon, jobbal hajtja magát a földön. Ha már így gurulgatott néhány métert, kérd meg, hogy tegye át végre a jobb lábát a másik pedálra, talán akkor mehetnétek ennél gyorsabban is. (fiamnál remek motiváló tényező, ha valamit lehet "gyorsabban" is csinálni...:o)

Előzmény: Törölt nick (155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!