1. Látom fennt van az ad-aware, próbáld azzal, az általában a windowsból is kiszedi. 2. Esetleg windows install cd-->frissítés 3. Szerintem a nod32 egy rakás ..., kasperskyt ajánlom, van 30 napos próbaverzió is
Bocsi, nem néztem utána, hogy volt-e már ilyen jellegű hozzászólás... Szal az a kínom, hogy a NOD32 szerint MBR sector of the 2. physical disk contains trojan Win32/Mebroot.K. Végignéztem a gépet NOD-dal, Avasttal meg Pandával, de egyedül csak a NOD találta meg, viszont még csak kísérletet sem tett arra, hogy kiírtsa. Tud vki segíteni, hogy mivel lehetne kiírtani ezt a tetűt.
Amit művel
1. Használhatatlan a Shift, mert ha a balt nyomom meg, akkor beírja azt, hogy ztu+, a jobbal pedig QW, és automatikusan el akar vinni vmi honlapra, vagy legalábbis megnyitja az IE-t
2. Nem tudom, hogy ennek köszönhetú-e, de időnként, teljesen ötletszerűen hibaüzi jelenik megm miszerint az svchost.exe hibát észlelt stb. Kénytelen vagyok leokézni, ilyenkor kiüti a hangkártyát, a tálca pedig - ami eredetileg kétsorosra van állítva -, egy rövid ideig elszürkül, aztán visszaáll kék egysorosra <ld. kép>.
Próbáltam a Process Explorerrel kideríteni, hogy hol van a kafferbivaly elásva, de ehhez túl szőke vagyok. <Megj. Az automatikus win frissítés ki van kapcsolva, uis. egyesek szerint az is okozhat ilyent>
Jó a Norton Antivirus!
Mi használjuk és csak jó tapasztalatom van vele. Előzőleg az InoculateIT PE futott, az nem fogta vissza a gépet és tökéletes védelmet nyújtott. Csak már nem free szegény. :)
Ennél csak a vírusadat-fájlokat kell rendszeresen frissíteni, különben szop van. Mint pl. ma nekem. :( Semmi gáz, csak megtaláltam a worm.Badtrans.akármit, ami beeszi magát a lemezre c:\winnt\system32\kbdll.dll formában és nem törölhető, csak ha a védett módú lemezhozzáférést kikapcsolod, vagy win98-ban parancssorból indított gépnél a del parancsot futtatod. :) És most jön a meglepi: reboot után a kernel32 lesz vírusos. :)
No, mindjárt ki is használtam a lehetőséget és elküldtem a fertőzött fájlt a SARCnak :) akik a Norton bá' fejlesztői és visszaküldtek egy olyan javítófájlt, ami egyből jót tett a gépekkel. :)) Nekem ő a bizonyíték! :))
Üdv!
Az .eml az outlook levélformátuma mentés esetén.
Tehát a papa.eml -re kattintva az outlook nyitja meg a levelet. Ilyen fájloknál az intézőben egy nyitott boríték jelzi, hogy az egy levél (hozzárendelt ikon).
Bye
"Felrakni" :-) nincs rajta mit, ez a programocska annyit csinál, hogy 1)az explorer.exé-t újraindítja, 2)végigkeresi a merevlemezeket Nimda után kutakodva.
Windows2000 és NT alatt fontos, hogy rendszergazda, vagy rendszergazdai jogosultságú felhasználó futtassa. Nekem pl. NT serveren ment... De óvatosan, ez nem "biztos megoldás", csak a jelenség alapján tippeltem. Nincs telepítve valamilyen vírusirtód, ami a háttérben folyamatosan futna? Az egyből kiabálna; még néven is nevezné a vírusodat, ami azért megkönnyíti a beazonosítást... :-)))
Valami idióta virussal küszködök napok óta, *.eml a kiterjesztés. Egy óra alatt képes 3-4-500 MByte szemetet rárakni a gépre, ezek 4-5 megás nagyságúak és .eml a kiterjesztésük.
Próbálom irtani, de nem könnyű. A html kódokat előszeretettel átirja.
Bingo. Trend Micro PC Cillin 2000 van a szerverre telepítve. Egyébként nem hozzám tartozik, csak megkérdezték hogy mi lehet ez.
Amúgy nem tett rám túl jó benyomást ez a PC Cillin. Úgy vettem észre hogy néha átsiklanak a vírusok a védelmen, annak ellenére hogy a Real time scan be van kapcsolva a gépeken.
A .RB# kiterjesztésű fájlok (ahol # egy szám) nem vírus, hanem a TrendMicro víruskeresők (PC-Cillin, Interscan, OfficeScan, stb.) működésének az eredménye. A program valószínűleg vírust talált az eredeti ar500enu.exe fájlban, és készített egy (több) másolatot, mielőtt a javítással megpróbálkozott volna. A javítás annyiban sikeres lehetett, hogy az EXE talán már nem fertőzött, de károsodott annyira, hogy ne induljon el (ez persze nem biztos). A fájlkiterjesztésből nem lehet kitalálni, hogy milyen vírusod lehet, próbáld meg valamelyik másolatot (.RB0) újra ellenőrizni a vírusirtóval.
Ha jól értem, több programoddal is ez a helyzet. Azt javaslom, hogy a biztonság kedvéért nézd meg az észlelt vírusok listáját is (File > Log > Virus Log), ott nyoma kell legyen bármilyen fertőzésnek.
Ugy remlik, az MTX virus csinal ilyen ideiglenes allomanyokat.
Az MTX-et viszont minden viruskereso ismeri mar eleg regota, es nem is tudok rola, hogy mostanaban uj varians kijott volna.
El kellene kuldeni egy-ket ilyen allomanyt mondjuk az F-Prot vagy a PC-Cillin fejlesztoinek.
Nem tudjátok milyen vírus lehet az, amelyik az exe-k mellé ugyanolyan nevü de rb0, rb1, rb2 kiterjesztésű fájlokat pakol le?
Pl. volt egy Acrobat Reader 5.0 (ar500enu.exe: 8 820 072 byte) telepítő egy könyvtárban, most pedig így néz ki a könyvtár:
"Redesi -- Microsoft biztonsági patch, amely valójában nem az
Október közepén jelent meg a Redesi féreg, amely a Microsofttól érkező biztonsági patch-nek álcázza magát. A tárgy sor nem jellemző, lehet pl. "FW: Security Update by Microsoft.", "FW: Microsoft security update.", "FW: New computer virus.", de bármi más is. A levelekkel érkező fájlok megnevezése is különböző, az eddig talált változatok az si.exe, ReDe.exe, disk.exe, common.exe vagy a UserConf.exe nevet viselik. A vírus 2001. nov.11-én letörölheti a c: meghajtó tartalmát. A hosszú dátumformátumot (tehát nem 01/11/11 típusú dátumot) használó és a Win2000/XP rendszerek tulajdonosai nyugodtak lehetnek, mert rájuk nem jelent veszélyt a Redesi."
TomTom köszi.
Használom a Nortont, rendszeresen frissítem is. Ez amire én gondolok, valami olyan ami beépül arra a helyre ahol törölni lehet a vinyót és csak november nemtom hányadikán kezd el dolgozni.
Nem tudom, pontosan mire gondolhattál, de a Symantec oldalán van egy vírus-kalendárium, érdemes ott körülnézni.
A vírusok elleni védekezés legegyszerűbb módja a háttérben futó, rendszeresen frissített víruskereső program, ami figyeli a megnyitott fájlokat, futtatott programokat, e-mail-eket, stb. Ilyen például a Computer Associates InoculateIT PE, ami egyéni felhasználásra ingyenes (volt); vagy a Norton Antivirus, Trend Micro PC-Cillin, F-Secure, McAfee, stb. Ez utóbbiakat megveheted, de több PC gyártó a géphez adja őket (software bundle). Vagy ha megnézed pl. az alaplapodhoz vagy más alkatrészhez kapott telepítő CD-t, lehet, hogy azon is találsz (az Epox tudtommal a Norton Antivirus-t adja).
Sziasztok!
Hallottam valahol 1 olyan vírusról, ami november 10.-e körül valamikor fog támadni úgy, hogy törli a teljes merevlemezt.
Azt akarom megtudni, mi a neve hogy tudok ellene védekezni.
Segítséget előre is köszi.