"Valójában nem újabb ünneppel színesedik kulturális palettánk, hanem Amerikából importált piacosítható terméket kapunk, eladásra." ezt ajánlom olvasásra
Szerintem semmi okkult nincs Halloween ünnepében, akkor már full okkult a Karácsony is. Még jó, hogy nem hiszek semmi ilyen ostobaságban.
Nekem a Halloween egy kellemes, kedves, bolondos ünnep, ami leginkább a narancssárga tök, mint termékenység jelkép "imádatáról" szól, és arról, hogy a Halottak napja előtt tudatosítsam az emberekben, hogy mennyire jó az élet. Mert élni különleges érzés.
Ui.: Aki sátánnal, meg vallásos agyrémekkel jön nekem, kéretik máshol beszélni hülyeségeket.
A moszkvai iskolák vezetősége betiltotta a halloween megünneplését a moszkvai iskolákban. Ugyanakkor az ortodox egyház is tiltakozott a gyerekek körében népszerű angolszász ünnep megtartása ellen, a két testület érvei azonban homlokegyenest különböznek.
A moszkvai iskolák szakfelügyelete és az ortodox egyház egyaránt elítélte a halloween megünneplését a moszkvai iskolákban. Az oktatás felügyeletével megbízott moszkvai szerv egyenesen betiltotta a péntek estére tervezett iskolai ünnepségeket.
Az szakfelügyelők szerint nem helyénvaló, hogy az iskolában vallási ünnepet ülnek meg a diákok, legyen az akár a kereszténység előtti időkből származó pogány ünnep. A szakfelügyelet azt is kifogásolta, hogy az angolszász területen népszerű halloweent a szülők többsége nem is ismeri.
Az ortodox egyház ugyanakkor a démoni erőktől félti az orosz ifjúságot. Az egyház képviselői azon aggodalmuknak adtak hangot, hogy a démoni figurákkal való, halloweenkor szokásos viccelődés, a gyerekek számára elfogadhatóvá teszi a gonoszt - tudósít a BBC News.
A halloween angolszász területen, elsősorban az Egyesült Államokban népszerű ünnep, melyet a katolikus Mindenszentek előestéjén tartanak. Az ünneplés sok kereszténység előttről eredeztethető hagyományt és szokást tartalmaz."
Mindszentek, Halloween, egyre megy, okkult mind a kettő!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csodálom, hogy a protestáns USA sok millió evangéliumi hívővel ilyen simán bedől a sátán mesterkedésének.
A katolikus egyházon már annyira nem csodálkozom.
sajnos tök hülyeséget állítasz. Nem baj, próbálkozz mással!
Gorilla, ne hagy magad meggyőzni!
1. Mindenszentek ünnepe az egyházban a VII. század táján lett állandó ünnep, eredeti helye a pünkösd utáni első vasárnap. A keleti egyház szertartásrendjében mindmáig ott található.
2. A nyugati egyházban ez elkerült onnan, és előbb a teljes novembert a meghaltak emlékének és mennybe fölvettek ünneplésének szentelték, majd ezt rögzítette a pápa a november 1-i ünnepben.
Na, ennyit a Helloween-ről...
Ps: lehet, hogy nem véletlen az időpont egybeesése, de ez már másik történet...
Hát levonva a tanulságot, a Halloween eredeti angolsaxon ünnep. Mi, akárcsak a Valentin napot, átvettük. Ennek én nem örülök, mert -akárcsak a Valentinbálintnap- teljes egészében kimeríti a "majmolás" fogalmát.
A katolikus egyhaznak nincs hiatalos allasfoglalasa Harry Potterrel kapcsolatban. Amit olvasol, az maganvelemenyek, es a keresztenyseggel ellentetesnek talaljak, es nem a katolicizmussal, ugyanis okkultizmust tartalmaz, es erre neveli a gyerekeket. Nekem is megvan egyebkent, es sok gyerek szereti, es felnottek is. Ezek a dolgok elobb utobb a helyukre kerulnek, es ezen nem mosolyogni kell, hanem felfogni, hogy ez egy emberi vilag, ahol van sokfele ember, es mindenkinek van velemenye dolgokrol, katolikusnak, es masnak is egyarant. Van aki arrol ir cikket, hogy karos valami, es van aki meg arrol, hogy nem az. Hidd el nekem, a katolikus egyhaz elso 54896 problemaja kozott nincs ott a Harry Potter, es kutyat nem erdekel. Van akinek meg az a dolga, hogy errol irjon cikket a sajat katolikus szemszogebol. Tudod te hanyezer kereszteny tanitassal ellentetes konyv, film, zene kerul naponta sokmillio kisgyekhez? Megse irnak rola cikket. hat gaborom, ilyen a vilag