Keresés

Részletes keresés

the racer Creative Commons License 2013.11.11 0 0 32

Köszönöm!
Csak annyi választ kaptunk, hogy panaszunk jogos, keressünk egy ügyvédet és indítsunk jogi eljárást, ha nem hajlandó a munkáltató belsőleg rendezni ezt a problémát.

Kis városunkban csak néhány ügyvéd van. Megkerestük őket. Az első szóba sem állt velünk, a másik csak annyit mondott, hogy sajnálja, de jelenleg a meglévő ügyei úgy lekötik, hogy nem tudja vállalni a képviseletünket. A harmadik már egy kicsit beszédesebb volt. Elmondta, hogy bár teljesen tiszta és teljesen jogos, amit el akarunk érni, de ez akkor sem valószínű, hogy úgy lesz. Hangsúlyozta, hogy igazságszolgáltatás nincs, csak jogszolgáltatás. És akinek a jogi szakembere jobban tekeri, csűri-csavarja az ügyet, az a fél jöhet ki győztesen. Mivel a mi esetünkben a cég vezetésében (ha kis mértékben is de) hatalmon lévő politikai érdekeltség is van, így már eleve vesztesként indulhatnánk. Kiderült, hogy a korábbi, helyi ügyvédek is vélhetően emiatt nem vállalták az ügyünket. 

Javasolta, hogy a megyeszékhelyen keressünk egy munkaügyi jogászt, aki esetleg szembe mer szállni az ilyen céggel a munkaügyi bíróságon. Bár a veszélye így is fennállhat, hogy ha kiszivárog mi készülne, azonnal kirúgja az "elégedetlenkedő" dolgozókat, vagy ellehetetleníti a cég. A jelenlegi munkatörvényköny ide vonatkozó pontjai és a dolgozókra erőltetett egyoldalú munkaszerződés szerint bármikor, bármilyen indokkal (különösebb magyarázat nélkül) ezt megtehetik, természetesen végkielégítés nélkül, hiába a cégnél ledolgozott húsz, harminc év!

Tehát, vagy beletörődünk a kifizetetlen túlmunkába, és nyomjuk így tovább, vagy fogjuk a sátorfánkat és odébbállunk. 

Elég szomorú, hogy közel 30 év munkaviszony után ezt kell megérni a becsülettel dolgozó melósoknak!

 

Előzmény: márne (31)
márne Creative Commons License 2013.06.25 0 0 31

 Igen!

 

És pár napon belül válaszolnak.

 

Előzmény: the racer (29)
the racer Creative Commons License 2013.06.20 0 0 29

E-mail címet találtam ott. Arra lehet küldeni a problémát, a kérdést és a munkaszerződést?

Előzmény: márne (28)
márne Creative Commons License 2013.06.17 0 0 28

A kérdéseidet felteheted a Munkaügyi Felügyelőség honlapján. Esetleg a munkaszerződést is elküldve. Ők korrektül válaszolnak. Én is ezt tettem a munkahelyemmel kapcsolatban.

Előzmény: the racer (27)
the racer Creative Commons License 2013.06.13 0 0 27

Köszönöm!

Munkaidőkeret nem szerepel a munkaszerződésünkben. Nem tudom ilyenkor mi az érvényes.

Csak ennyi van a miénkben:

"A Munkáltató a ... munkakörben heti 40 órában, egy műszakos munkarendben alkalmazza a Munkavállalót. A napi munkaidőt a Munkáltató határozza meg az elvégzendő feladatokból eredő igények figyelembevételével. A munkaidő egyenlőtlenül is beosztható a Munkáltató optimális munkaszervezési igényének és a körülményeknek megfelelően, ahhoz igazodóan. Mindezeket a Munkavállaló kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja."

A kollégákkal már elkzdtük a szerveződést a jogi irányba. Lehet, hogy megszimatoltak valamit, vagy valaki jelentett felfelé, mert ígéretet kaptunk a köv. hónapban a kifizetésre. Csak még azt nem tudják, hogyan számolva fizetnek ki: átlagbér vagy túlóra. Úgy tudjuk, hogy másként vannak a levonások. Azt nem szeretnénk, hogy havi óraszámnak megfelelő plusz óráért kapnánk egy kb. fél havi fizu pénzt.

Hogyan kellene ilyenkor számolni a munkáltatónak és hogyan vonni belőle a járulékokat?

Előzmény: márne (26)
márne Creative Commons License 2013.05.12 0 0 26

 Szerintem ez úgy van (de nem vagyok munkajogász), hogy van a havi óraszám. Ami a munkanapok összege az adott hónapban szorozva 8-al. Ha ennél többet teljesítesz túlmunkát végeztél. Vagy ki kell fizessék vagy ki kell adni még abban a hónapban csúszó napként.

 A munkaidő keret ettől teljesen független fogalom. A cégek megállapíthatnak (úgy tudom) maximum 26 hetes munkaidő keretet. Ez azt jelenti, hogy arra a 26 hétre kiszámolják, hogy normál hétköznapi (40 órás mukahéttel) az alatt az idő alatt hány órát dolgoznál. Ezt az óraszámot tudja felhasználni a 26 hét alatt úgy, hogy téged berendel hétvégén az órakeret terhére és te hiába dolgoztál hétvégén az alap órabéredet kapod. Ezt a hétvégi munkanapot kiadhatja neked csúszóban, azonban, ha a 26 hetes munkaidő keret végéig nem adja ki az így felgyülemlett óraszámot, túlóraként kell kifizetnie.

Ami nálatok zajlik teljesen törvénytelen. Kvázi ingyen dolgoztat benneteket. Álljatok a sarkatokra, dobjatok össze egy kis pénzt és pereljétek be ezt a tetű céget vagy dolgozzatok továbbra is ingyen a döntés a tiétek. 

Előzmény: the racer (24)
osztani tudni kell Creative Commons License 2013.05.12 0 0 25

Egyes multinál csak ez van!

the racer Creative Commons License 2013.05.10 0 0 24

Köszönöm a válaszodat!

Ki fizetni nem tudják, mert arra hivatkoznak, hogy nincs lóvé. (Erősen mínuszban van a cég.)

Elméletileg le lehet csúsztatni a plusz órákat, csak gyakorlatilag nem igazán, mert ha kérjük a csúszókat, akkor azt mondják, hogy most nem tudnak elengedni, de majd később (pár hét, hónap múlva)... Aztán persze később is mindig van valami, ami miatt max. csak 1-2 napot kapunk, azt is szinte könyörögve. Az órák meg csak gyűlnek, görgetjük magunk előtt a ki nem vett szabadságokkal együtt.
Kevesen vagyunk a munkákra, az a helyzet. Viszont fel nem vesznek plusz embereket, mondván, hogy nincs pénz a bérükre.

 

A munkaidő keret havonta értendő? (Havonta kapjuk a fizut.) Tehát akkor kellene rendezni a munkáltatónak velünk vagy pénzben vagy csúszóban az összegyűlt többlet órákat? Tovább nem vitethetnék, görgettethetnék hosszú hónapokig?

 

 

Előzmény: márne (23)
márne Creative Commons License 2013.05.05 0 0 23

 Na várjál!

Ha a kötelező óraszám felett dolgoztat kik ell adnia csúszóban. Ha nem teszi meg a munkaidő keret végén, ki kell fizetnie túlórában.

Egyébként azokat a napokat (órákat) amikor túlmunkát végzel, hó végén ki kell fizetnie az alap órabéretekkel számolva. Így, ha nem adná ki a csúszót a munkaidő keret végén, csak a túlóra potlékot kapjnátok meg.

 Olyan nincs, hogy ingyen dolgoztat.

Előzmény: the racer (22)
the racer Creative Commons License 2013.05.05 0 0 22

Az a legszomorúbb a dologban, hogy több, mint 20 éve dolgozunk a cégnél. Eddig ment minden rendesen, normálisan, rutinosan. Most, hogy új vezetés lett, ők szívóznak velünk. 40-es és 50-es éveinkben járó melósok vagyunk. (A vezetők a hamrmincegynehány évesek.)

A munkaszerődés szerint végkielégítés illetne meg, ha a munkááltató mond fel, de bármire hivatkozhat, ami miatt nem kell, hogy kifizessen minket.

Rákérdeztünk, hogy várható-e a kötelező túlórák kifizetése valamikor, vagy lecsúsztathatjuk egy (vagy több) hosszabb pihenővel, ami alatt elmehetnénk maszekolni, így azt a plusz pénzt megkeresni, amit elvettek tőlünk. Nemleges volt a válasz.

Egy igazán tökös munkajogi ügyvéddel sem lenne semmi esélyünk a bíróságon??

 

Előzmény: márne (21)
márne Creative Commons License 2013.04.18 0 0 21

 Nem hiszem, hogy meg lehetne. Aláírtátok.

Amit meg lehet csinálni! 

 Megfogadni a munkálktató "tanácsát".- Ha nem tetszik el lehet menni.

A legjobb az az eset, ha egyszerre minnél többen találtok másik munkahelyet.

Aztán kalap-kabát csókolom.

Előzmény: the racer (20)
the racer Creative Commons License 2013.04.16 0 0 20

Köszönöm!

 

6 oldalas munkaszerződésünk van, amiben több oldalon keresztül taglalják a kötelességeinket, illetve részletezik, hogy mi mindenért jár azonnali felmondás a munkáltató részéről. A jogainkról szinte semmi sincs benne. (Kollektív szerződés nincs a cégnél.)

Az egyik kolléga közben beszélt a munkajogász ismerősével, aki azt mondta, jhogy ilyen munkaszerződéssel esélyünk sincs a Munkaügyi Bíróságon bármiféle panaszra. Tehát bármit is tesz velünk a munkáltató, azt le kell nyelnünk, ha nem akarunk munkanélkülivé válni. :(

Tényleg ennyire reménytelen lenne a helyzet? Vagy éppen a munkaszerződést lehetne megtámadni a bíróságon?

 

Előzmény: márne (19)
márne Creative Commons License 2013.04.04 0 0 19

 Szia!

 

Élhettek, a Munkaügyi Bíróságon. 

Elötte dobjatok össze egy kis pénzt és menjetek el egy munkajogászhoz.

Előzmény: the racer (18)
the racer Creative Commons License 2013.03.21 0 0 18

Üdvözletem!

A munkaszerződésünk szerint heti 40 órában kell dolgoznunk - fix bérezéssel. Ha nem is rendszeresen, de gyakran túlórázásra és hétvégi munkákra is köteleznek minket. Ami nem lenne különösebb baj nekünk. A probléma csak ott van, hogy a túlmunkát nem fizetik ki. Azt mondják, hogy le lehet csúsztatni olyan napokon amikor kevesebb a munka, vagy esetleg bizonyos napokon 2-3 órával előbb hazamehetünk. Ilyen napok viszont alig vannak. A plusz óráink így szaporodnak, plusz pénzt pedig nem kapunk. Fél év alatt akár 200 plusz órát is összeszedünk, nem beszélve arról, hogy az éves szabadásgunk egy részét sem tudjuk kivenni.

Szóltunk a munkáltatónak, hogy ez így nem jó. Annyit volt csak a válasz, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet menni három műszakba, vagy sittába dolgozni valamelyik összeszerelő üzembe, ahol még kevesebb fizetést kapunk majd, mint jelenleg.

Élhetünk valahol a munkavállaói alap jogainkkal, vagy már azt is eltörölték?? Bármit megtehet a munkáltató az emberekkel?

Hol tudnának segíteni, tanácsot adni?

A kollektívánk nevében köszönjük a válaszokat előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 17

Megvolt és azóta nagyon rendben mennek a dolgok, köszi!!! Amúgy ismerős a nick-ed, csak anno egy másik nickemmel jártam a fő témádhoz, ezért nem ismerhetsz. Üdv!

Előzmény: xplod (16)
xplod Creative Commons License 2011.06.05 0 0 16

Névtelen bejelentés  , munkaügyi bíróság.

Azon kívül , heti 8 órát túlórázhatsz  , évi 200 at, van 300 órára mód ha szerződést kötnek.

Havi egy szombat ,egy vasárnap,és egy szombat vasárnap jár.  Ha jól tudom.

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 15

Sziasztok! Remélem él még a topic, és tud valaki nekem pontos infóval szolgálni. Napi 12 órában dolgoztatnak, jelenleg 2 hónapja mindennap 4 óra túlóra+szombat is általában 12 óra munkával tellik, egy varrodában, Nagykanizsán, ahol Bmw üléshuzatokat készítenek a dolgozók. Ebben az évben már elértem sokadmagammal a 200 óra túlórát. A gyárban a régebbi dolgozók azt mondták, hogy ezelőtt 3 éve volt már ilyen, és miután elérték a 200 óra túlórát, a napi 4 óra túlórán felül még 2700 ft-ot kaptak, plusz, ha mondjuk egyhuzamban hétfőtől-szerdáig így jártak dolgozni, tehát 3 egymást követő napon, a negyedik nap túlórájáért ezen felül még 960 ft-ot csaptak hozzá, naponta. No, ez nagyon szép és jó lenne, de sajnos, most nem akarnak adni  ezért a nagyon sok túlóráért semmiféle plusz pénzt. Úgy gondoljuk, megjárna valami kárpótlás-féle, mert a 12 órában állandóan dolgozunk és nincs szabadidőnk. Legalább volna valami értelme ennyit dolgozni...Jó lenne erre választ találni, hogy mi is a törvény ilyen esetben, mit is kéne tenni, illetve mit lehetne tenni. Perelhetők -e, ha igen, hová lehetne fordulni bizalommal,,, vagy ez egy ilyen ország és nyeljünk egy nagyot,,,aztán dolgozzunk tovább? Tisztelettel: Kiss Róbert

Zola732 Creative Commons License 2010.06.10 0 0 14
Sajnos nyomni kell a melót,ADÓT kell fizetnünk! Mi fizetjük meg az adócsaló orvosok,fodrászok,benzinkutasok... stb be nem fizetett pénzét.A mi jövedelmünk látható,így nekünk kell fizetnünk.
sheldon Creative Commons License 2010.01.22 0 0 13

Sziasztok!

 

Meg tudná mondani valaki, hogy van-e valamilyen korlátja a munkáltató által elrendelhető kötelező túlórának?

Akár heti, akár havi, akár éves mértéke.

Eléggé fontos lenne.

 

Köszi!

bm105 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 12

Sziasztok én egy köztestületi tűzoltóságon dolgozom és most a munkaidő beosztást úgy alakították hogy 12óra bent 12 lakás készenlét(ha káreset van 8 percen belűl be kell érni a laktanyába)aztán megint 12 bent 12 lakás majd 48 pihenő ezt megengedi a munka törvénykönyv?

Magicman2 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 11
Sziasztok. Én élelmiszeriparban dolgozom és rendszeresen 12órázom. Ennek ellenére néha hétvégi munkát is elrendelnek és ha ilyenkor lemondom, nem megyek be és a telefont is kikapcsolom még ők vannak felháborodva. Milyen jogon akar rendelkezni bárki az én hétvégémmel, szabadidőmmel?
MajaG Creative Commons License 2008.10.17 0 0 10
Szió!

Te is Eonos vagy?

Egyet értünk. Várjuk az ötleteket!

Csáó
Előzmény: Maya83 (9)
Maya83 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 9

Sziasztok!

arra lennék kiváncsi, hogy joga van e a munkaadónak arra, hogy az október 18-án ledolgozott október 24-re és 25-re kötelező túlórát rendeljen el?

bérlet munkaerők és állandós dolgozók között pedig különbséget tegyen aszerint, béreltnek kötelező, állandósnak nem, illetve "nagyon indokolt esetben esetleg hétköznap le lehet dolgozni az összesen 16 órát, de csak október 31-ig?

a törvényben ugyan nincs benne, de úgy tudom állandós és bérelt dolgozó között nem lehet különbséget tenni ebben az esetben, mert túlórát csak akkor rendelhet el a munkáltató ha élet baleset plusz egyéb rendkívüli körülmény lép fel (ilyen pedig itt nincs)

illetve kötelezheti e a munkáltató a táppénzen levő munkavállalót, hogy a kötelező túlórát később ledolgozza?

mivel műszak szerint dolgozunk 6-14 és 14-22 a helyek telítettsége miatt esélytelen gyakorlatilag a hétvége hétköznap történő ledolgozása

és nem tudom, hogy a munkavállaló hozzájárulása minimum 10 %-ban mennyire érinti a bérelt munkaerőt

Sajnos a cégnél elég rendszeresen vannak elrendelve kötelező túlórák, de sajnos a 200 órát nem haladja meg hogy reklamálni lehessen

laá Creative Commons License 2008.03.31 0 0 8
Sziasztok
A párom egy kft-nél dolgozik, napi 8 órában, két műszakban. Ha délelőttös akkor 1/2 6-ra kell mennie, hogy a számítógépeket és a többi gépet indítsa az irodában. Ha délutános akkor 14-22-ig van. Ezen kívül minden második szombaton kötelező neki dolgoznia. Ez szerintetek törvényszerű? Így nincs meg mindig a két pihenőnapja. Azzal idndokolják, hogy egyébként csak 8 órákat dolgozik és az ebédidőt kell szombatonként bedolgoznia. Ezen kívül folyamatosan kötelező túlórákat akarnak neki elrendelni. Szabaályos ez két műszakos munkarendben?
Várom válaszotokat, köszönettel
[RAPTORS]_Sky Creative Commons License 2007.09.03 0 0 7
pályakezdőként most töltöm az első munkahelyemen a próbaidőm 3-dik (utolsó) hónapját. elrendeltek ilyet, hogy KÖTELEZŐ TÚLÓRA. ami annyit jelent náluk, hogy 14 napig folyamatosan 12-ezés.tehát szombat vasárnap is. két hétig folyamatos túlóra. nekem ez nem tetszett és elég rondán nézett rám a felettesem amikor eljöttem ezért utána néztem a dolgoknak egy kicsit. a heti munkaidő (túlórával együtt) a 48 órát nem haladhatja meg. mindenkinek jár a heti két pihenőnap (ez alól akad kivétel, például a szezonális mezőgazdasági munka) [az enyém nem mezőgazdasági munka] Ha kirúgással fenyegetőzik a munkaadó akkor is megszegi a törvényt. hát... erősen elgondolkodtam azon hogy akarok e ott dolgozni. várom a kommenteket, tanácsokat,véleményeket, stb...
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.10.31 0 0 6
nagyon köszönöm, erre gondoltam, hogy a '92-es tv. már nem hatályos... ezek szerint tényleg, de sokat segítettél ezzel is :)
törvénytelenkedni akartak itt velem... remélem nem rúgnak ki, mivel az aláírásom helyett egy: "nem, mert ütközik a MT-vel" beírást helyeztem el a túlórára felhívó papírkára.
Előzmény: Flora (5)
Flora Creative Commons License 2001.10.31 0 0 5
Kedves kultúrális ellenőr,
remélem, nem késtem még el a válasszal.
Először is, a Munka törvénykönyvét - a hatályosat - megtalálod a www.jogiforum.hu-n, a HVG ORAC Jogkodex jogszabálygyűjteményben. Ez a szöveg, ha jól láttam, hatályos, ellentétben azzal a szöveggel, amit lucien sajnálatosan becopyzott. (Kapásból meg lehet ismerni, mert a hatályos törvény már nem használja a "túlmunka" kifejezést.)

Tévedés továbbá az is, hogy a túlórázás (a tv. szövege szerint "rendkívüli munkavégzés") munkaszerződés-módosítás lenne. NEM az. A túlóra egyoldalú elrendelésére a törvény lehetőséget ad, akár szóban is. Vannak azonban olyan korlátozások a tv.-ben, amit be kell tartani, pl. nem mindenki kötelezhető túlórára, és az is számít, hogy mennyi túlóráról van szó.

A hatályos Mt. szerint a rendkívüli munkavégzés elrendelésénél be kell tartani, hogy a napi munkaidő (túlórával együtt) a 12 órát, a heti munkaidő (túlórával együtt) a 48 órát nem haladhatja meg. Ettől érvényesen eltérni nem lehet ! További korlát, hogy a rendkív. munkavégzés naptári évenként max. 200 óra lehet. (2001. július 1-től hatályosan, tehát idén már max. 100 óra.)

A fentiek akor érvényesek rád, ha napi 8 órás, nem készenléti jellegű munkakörben dolgozol, és nem tartozol kollektív szerződés hatálya alá, továbbá nem munkaidőkeretes időbeosztású a munkahelyed (ahol időszaki átlagban számolják a munkaórákat), továbbá nem kötetlen a munkaidőd :-))

A rendkívüli munkavégzés idejére a béreden felül 50 % pótlék jár a tv. szerint, hacsak nem állapodtok meg arról, hogy a túlórádat később "lecsúsztathatod".

kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.10.31 0 0 4
nagyon köszönöm mindenkinek az infókat, ha esetleg még valaki tud valamit idézni nekem ezzel kapcsolatban, annak örülnék szintén.
érdekelne még, hogy a kiszabott bér mennyi kell legyen a túlmunka alatt.

lucien: vajon ezek benne maradtak a MT-ben az idei módosítás után is? (nem láttam benne, pedig egy kolléga megvette 480Ft-ért :)

thx még1x

lucien Creative Commons License 2001.10.30 0 0 3
Sajnos, ha egy kicsit utánanéz az ember, akkor nem is ennyire egyszerű a helyzet:

1992. évi XXII. TÖRVÉNY a Munka Törvénykönyvéről

VI. fejezet A rendkívüli munkavégzés

126.§ (1)A munkáltató a munkavállalót kivételes esetben rendkívüli munkaidõben történõ munkavégzésre kötelezheti.

(2)Rendkívüli munkaidõben történõ munkavégzésnek minõsül a túlmunkavégzés, a pihenõnapon vagy munkaszüneti napon történõ munkavégzés, illetõleg meghatározott helyen és ideig történõ készenlét.

(3)Kollektív szerzõdés rendelkezése vagy a munkavállaló kérése esetén a rendkívüli munkaidõben történõ munkavégzést írásban kell elrendelni.

127.§ (1)Túlmunka a munkavállaló rendes napi munkaidejét meghaladó munka. Ha a munkaidõ elõzetesen munkanapokra nincs beosztva, a munkaidõkereten felül végzett munka a túlmunka. E rendelkezéstõl érvényesen nem lehet eltérni.

(2)Az elrendelés szempontjából a túlmunkával esik egy tekintet alá a pihenõ- vagy munkaszüneti napon végzett munka. Ha a munkavállalót a heti pihenõnapján munkára igénybe vették, helyette elsõsorban másik pihenõnapot (pihenõidõt) kell adni a munkavégzést követõ hónap végéig.

(3)Nem túlmunka, ha a munkavállaló az engedélyezett távollét idejét a munkáltatóval történt megállapodás alapján ledolgozza.

128.§ (1)A túlmunka (készenlét) elrendelése nem veszélyeztetheti a munkavállaló testi épségét, egészségét, illetõleg nem jelenthet személyi, családi és egyéb körülményeire tekintettel aránytalan terhet.

(2)A nõ terhessége megállapításától a gyermeke egyéves koráig, továbbá a fiatalkorú, valamint az egészségre ártalmas (veszélyes) munkakörben foglalkoztatott munkavállaló túlmunkára (készenlétre) nem vehetõ igénybe; ettõl érvényesen eltérni nem lehet.

(3)A gyermekét egyedül nevelõ munkavállaló – gyermeke négyéves koráig – csak beleegyezésével vehetõ igénybe túlmunkára (készenlétre).

129.§ (1) Az elrendelhetõ túlmunka felsõ határa négy egymást követõ napon összesen nyolc óra; ettõl érvényesen eltérni nem lehet. Az elrendelhetõ túlmunka felsõ határa naptári évenként száznegyvennégy, kollektív szerzõdés eltérõ rendelkezése esetén legfeljebb kétszáz, több munkáltatóra kiterjedõ hatályú kollektív szerzõdés eltérõ rendelkezése esetén legfeljebb háromszáz óra.

(2)Az (1) bekezdésben a napi túlmunkára meghatározott korlátozás nem vonatkozik a heti pihenõnapon (pihenõidõben) és a munkaszüneti napon végzett munkára.

(3)Nem esik korlátozás alá – a 128. § (2) bekezdésében foglalt esetet kivéve – a túlmunka (készenlét), ha arra baleset, elemi csapás vagy súlyos kár megelõzése, illetõleg elhárítása érdekében kerül sor.

A 129.§ szerint azonban 4 órát törvénytelen módon rónának rád.

Remélem hasznát tudod venni az információknak. :)

Előzmény: mAlter (1)
lucien Creative Commons License 2001.10.30 0 0 2
Én is biztos vagyok benne, hogy nem rendeelhető el, ha jól emlékszem, van egy olyan passzus, hogy a munkaszerződést nem lehet módosítani a munkavállaló hátrányára. Csak a két fél közös megeggyezésére.
De. Sajnos nem hiszem, hogy a jogorvoslat hozná meg az erdményt, mert ha ügy lesz belöle, akkor azért fognak kirúgni (vagy nagyon ferdén nézni rád, akadályozni... stb.), ha pedig csak fenyegetőzöl, akkor azért. Szóval nehéz dolog ez. Esetleg változtass munkahelyet vagy kérj fizetésemelést egy gyenge kis utalással, mondjuk, hogy "...ez ugye azért nem teljesen jogos mindketten tudjuk, de nagyon szívesen vennék egy kis mellékest."
Egyébként pedig, ha nem túlórázol és nekik olyan kell, aki megcsinálja, akkor úgy is lapátra tesznek. :((
Előzmény: mAlter (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!