Ez bizony így van retail. Megkockáztatom, hogy Pécs szempontjából gyakorlatilag tök mindegy , ki nyeri a választásokat. Egyetlen egy dolog lényeges: az nyerje, aki a helyi választásokat is nyeri .
Ez a szerencsétlen térség huszadrangú tanyává lett visszaminősítve minden eddigi ciklus alatt. Ez a város nem bír már ki több ellenzéki ciklust. Semmi sem indokolja azt a méretű negligáltságot, amit az öt torony városa a központi költségvetéstől kapott az elmúlt 11 évben.
Az eszmefuttatás briliáns.De azért bízom benne,hogy az itt élők lassan ráéreznek a valóságra,pontosabban az 3200 szavazó aki nem ment el szavazni.Legalább is az adatokból ez tünik ki.Mert az MSZP helyi futatói azzal érvelnek,hogy azért ilyen (sz---)a helyzet mivel a térség semmit sem kap a kormánytól,mivel ők az ellenzék.Igen csak az a baj,hogy amit megtehettek volna a térség érdekéért azt sem tették meg.Bocs a poziciók (haver-család-koma)megerősitésén kívűl.Arra nagyon vigyáznak hogyha netán elvesztenék a választást KENYÉRGONDJAIK ne legyenek.És ,hogy a többi egyszerü térségbeli családdal mi történik az már nem az Ő gondjuk.
Ebből az adatból - az eddigi tendenciák figyelembe vételével - egy dolgot tudok csak leszűrni: a Maszop fölényesen nyer majd a 2002-es választásokon. Hogy miért?
Ez egyszerű: eleddig minden alkalommal az kormányzott Pécsett, aki a választásokat elveszítette. Bármely szomorú is volt ez a város szempontjából, ehhez a tradícióhoz a pécsiek valamilyen okból mindegyik választáson tartották magukat: mindig a vesztest szavazták meg. Ennek köszönhető a térség rohamos infrastrukturális fejlődése /sic. - már ha valaki nem érezné ki az iróniát/, és a mértéktelen GDP növekedés, mely az ország abban a fertályában tapasztalható.
Szóval, ez csak arról győz meg, hogy a választásokon az MSzP nyer majd...:-)
Hi!
A Fidesz totális erőkifejtése összehozott kb 550 szavazatot a lehetséges mintegy négyezerből. Ez nagyon sovány eredmény. Jó lenne felébredni, amíg nem késő és nem kellene itt álltatni egymást azzal, hogy mekkora győzelmet arattak. Ez nem győzelem, hanem megsemmisítő vereség.
By
Nagyon jól tette,hogy ilyen topicot is nyitott.1. Mivel Budapesten kivűl mág van vidák is.2.A csodálatos népkábitó embernyomoríró,nyaló baranyai médiával spékelt társulat remélem elfoglalja a méltó helyét a jövőre.
"A nagy többség nem szól bele abba, amihez nem ért"
Nem értem mit akarsz mondani ezzel.
1. Azt, hogy nem érti már mi megy az országban, ezért el sem megy szavazni,
vagy
2. Ne menjen el szavazni ,mert nem ért hozzá?
Péter
Kedves BaSand, irod OV népszerűségi indexe toronymagasan nagyobb MP indexénél, minden közvéleménykutató szerint. Ez nekem uj, talan a hvg-bol enyhe MP folenyre emlekeztem, sokkal kisebb szorassal, mint OV-nel. Megkerhetnelek, hogy linkeld be forrasaid. Eleg lesz a gallup, szonda es a tarki eredmenye.
Az országos tendencia két helyen tapasztalható.
1. Az eddigi időközi választások eredményei. Ez a legjobb "közvéleménykutatás". Nem is emlékszem, mikor nyert utoljára az ellenzék?
2. A közvéleménykutatások, annak is csak a trendje.
3. OV népszerűségi indexe toronymagasan nagyobb MP indexénél, minden közvéleménykutató szerint.
(Én a közvéleménykutatókat óvatosan kezelem, nem tekintem perdöntőnek eredményeiket. Az időközi eredmények azok viszont hivatalosak)
Az újságok szerint abban a körzetben, ahol a választás történt, eddig mindig jobboldali jelöltet választottak meg, tehát valószinűleg az egy olyan környék, ahol kevés az mszp szimpatizáns. De ebből nem hiszem, hogy országos tendenciát lehetne levonni.
P
Az értékelésnél vedd figyelembe a következőket:
Az MSZP és az SZDSZ szerint kormányváltó hangulat van az országban. Ezzel szemben nem csökkent, hanem növekedett a Fidesz támogatottsága. A MIÉP is erősödött, annak ellenére, hogy a szoclib sajtó mindent megtesz a lejáratása érdekében. Nehéz lesz így nyernie az ellenzéknek:-)))
Igen, itt az a leginkább figyelemreméltó dolog, hogy az MSZP fegyelmezett szavazótábora, ami kb. a teljes szavazóbázis 20%-a lehet eléggé egyenletes eloszlásban az egész országban - nos ők most nem nagyon mentek el a szavazásra - pedig eddig mindig elmennek. Szóval nagy kérdés, hogy mirt nem mentek el. Ha csak 50%-uk alakult át bizonytalan szavazóvá, akkor az MSZP-nek nincs esélye.
Miért van az, hogyha a fidesz-t támadom, akkor már 100%, hogy én mszp-s, vagy szdsz-es vagyok.
Egyszerűen felhivtam a figyelmet arra, hogy ez nem volt egy túl nagy dolog.
Engem igazából az zavar ebben a sztoriban leginkább, hogy a miép a 3. helyre jutott.
P
Pécsett a választók 30.5 %-a ment el szavazni. ebből szavazott 46% a fideszmpp-re. Azaz 100 szavazásra jogosult közül kb. 13 fő.
Ez azért nem hiszem, hogy túl sokat jelentene. Talán csak azt, hogy a nagytöbbség sz*rik a választásokra.
Péter