Keresés

Részletes keresés

Zmac Creative Commons License 2001.11.05 0 0 138
A Világgazdaság mai cikke is az én véleményemet támasztja alá.

részlet:

"A 2751 alapellátásban területi ellátási kötelezettséggel gyógyító fogorvosi szolgálat a térítésmentes kezelések költségeire átmeneti kompenzációt kap a biztosítótól -- tájékoztatott Kőrösi László, az OEP osztályvezetője."

Előzmény: Zmac (137)
Zmac Creative Commons License 2001.11.05 0 0 137
Szerintem keversz két dolgot. Az egyik a műszerek és az ingatlan (rendelő) amortizációja után járó pénz, a másik a fogmegtartó kezelések ingyenessé válása miatti bevételkiesés kompenzációja.
Előzmény: vamzer (125)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.11.05 0 0 136
Kedves Daemon

Ugyan ki gondolta volna, hogy az általad teljesen jogosan leteremtett amateur pártpropagandista Ujságíró.

Előzmény: Daemon (133)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.11.05 0 0 135
offtopic
A stetoscop (phonendoscop) egy külső hallójáratba belógó, fertőzésnek, fülzsirnak kitett "intim" eszköz, amit az ember - a bugyijához hasonlóan (pedig azt ki lehet mosni) - nem szívesen ad kölcsön.
Előzmény: Lado Gyula Lajos (129)
vamzer Creative Commons License 2001.11.05 0 0 134
Lajosom, te hazudtál itt eleget - emlékezzél csak a FIDESZ-t elhagyő csajszi topicjára, ahol őneki vallottad be, hogy hazudozva rágalmaztad!
Én a helyedben inkább kussolnék!
Ezt csak a frissebb kollégák miatt írom, akik nem ismernek még.
Előzmény: Lado Gyula Lajos (129)
Daemon Creative Commons License 2001.11.04 0 0 133
"nem az egészségy helyzetéről nyitottam ezt a topikot - arról van már - hanem arról az ujdonságról, amit ez a kereskedelmi adó elkezdett. Ilyen goromba politikai szerepvállalásra eddig még nem volt példa televíziós csatorna részéről hazánkban"

Kedves kolléga (?)! Engedd meg, hogy nagy tisztelettel meghajoljak szakmai tudásod és nagyságod előtt. S nézd el nekem, ha olyan ostobának tűnő kérdéssel zaklatom szakmai kvalitástól elfoglalt elméd, miszerint van-e neked valami megközelítő fogalmad arról, mi az újságírók dolga? Vajon tudja-e tiszteletreméltó profiságod, hogy a sajtó azért van, hogy bemutassa a polgároknak, mi is zajlik abban az országban amelyben élnek? Vajon elfogadja-e magasan képzett személyed azt a tényt, hogy a sajtó abban a pillanatban, hogy elhallgat valamit, ami kínos a hatalomnak, önmaga létezésének értelmét cáfolja meg. Tudja-e hozzáértő szakember éned, hogy a goromba politikai szerepvállalás a sajtó részéről nem az, ha bemutat valamit, hanem az, ha nem mutat be, viszont már csak 5 méteres collstock segítségével mérhető mélységben nyal be a kormánynak?

Ugye tudod, hogy amit itt leírtál megfoszt attól, hogy újságírónak nevezhesd magad. Te egy senkiházi amatőr vagy, (még akkor is, ha van olyan sajtóorgánum, amely helyt ad írásaidnak) aki az egész szakmát járatja le azok szemében, akikért ez a hivatás tulajdonképpen létezik.

Ünnepélyesen kijelentem, te nem vagy újságíró. Szégyelld magad mélységesen!

Előzmény: Székely Kecskés János (9)
Daemon Creative Commons License 2001.11.04 0 0 132
"Ha valaki megkérdezi, hogy miért undorodom az újságírónak nevezett állatfajtól, elég csak téged bemutatni az itteni ténykedéseddel :-("

Nana! Azért talán nem kellene minden újságírót egy kalap alá venni. Vannak bértollnokok és vannak újságírók, ne keverjük a kettőt.

Előzmény: Törölt nick (5)
psycho-pata Creative Commons License 2001.11.03 0 0 131
Kedves Lado Gyula Lajos!

Amit írsz az is igaz, de a TV2-ben látottak is. Bármikor vendégül látlak egy 48 órás ügyeletemben!!! Mo egyik legkorszerübb onkologiai centruma, dialyzáló állomása, traumatologiai-kézsebészeti osztálya-részlege, SBO, ITO van nálunk, s sorolhatnám még a fideszes főigazgatónk méltatását szellemi tőkénkről. Én az országban még sajnos ritka stroke-részlegen is dolgozom. Szóval a CT érát megelőzően sokat voltam a Traumatologiai Állomásunkon, igy sajnos tudom, hogy vérző kezü lányok bizony még nálunk is üldögélnek időnként. Ezt bizonyítandó adatok:

A Traumatologiai Osztály orvosai általános sebészeti és traumatologiai, időnként ortopédiai végzettséggel is rendelkező szakorvosok, kik között kézsebész, idegsebész szakorvosok is vannak Neurotraumatologiai Részleggel. Háttérben ott van az SBO, ITO, az állandó neurologiai, CT, UH /rövidesen MRI/ háttér, s szükség esetén egyéb disciplinák szakorvosai. Kézsebészeink produkcióit láthattad korábban a királyi TV-ben, közelmúltban az ATV-ben.

Az ügyeleti szolgálatot 3 orvos látja el, fóorvosi háttérrel. A hétvégén általában 48 órás ügyeletet látnak el, ami után még jő a 8 órás hétfői munkanap. /A közalkalmazotti heti munkaidő 42 óra, itt csak a 7vége 56 óra!!! - nekem is 60. évemben/. Az OMSZ, ROKO, időnként rendőrség tehát 48 órán szállítják be a betegeket, sérülteket, ittas sérülteket, s jönnek spontán is kis horzsolásokkal, vasaló által megégettek, hintáról leesettek, meg időnként egyéb "érdekes" esetek:-)))
A betegszám hétvégén biztosan meghaladja a 100-at, de a top v.s. 200 körüli. Ezek egy részét ellátják a vizsgálóban, másokat a "varrodában", de jönnek a műtétre szoruló polytraumatizáltak, koponyasérültek, hasbaszúrtak, stb. A baleseti műtéthez kb. 3 orvos az ideális, de akkor mi van az ambulancán? Igy gyakran ketten operálnak, esetleg egy orvos dolgozik az aszisztenciával, mert kell ember a varrodában, műtőben, ambulancián, néha konziliumban más osztályon, esetleg szövődmény esetén a "saját" osztályon. S most még nem beszéltem a donor programból, mert ezt még szintén mi csináljuk.

Szóval, mielött lefagynék, egy polytraumatizált beteg körül időnként 10 feletti ember dolgozik, s szívesen várlak a megtekintéshez.
Persze közben ellátjuk majd közösen az orrvérző gyereket, meg másokat:-)))

Előzmény: Lado Gyula Lajos (129)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.03 0 0 130
"...Az egészségügyből hiányzik a pénz ez nem kétséges, de hogy igen sok ott az elképesztő ember az is tény. Elhiszem, hogy ez már a kotraszelekció eredménye, de abban biztos vagyok, hogy a TV2 nem másért állt be lázítani, mert poitikai feladatot teljesít, az MSZP kampányban..."

Teljesen igazad van! De a helyzet csak rosszabb lesz, ha a hivatástudók, Norvégiába mennek, vagy a nővérek a TESCO-ba pénztárosnak. Gondolj arra is, hogy az általad látott, minimálbérközeli nővér, azon gondolkodik, hogy elég lesz-e a fizetése, a lakásrezsire, mondjuk?

Előzmény: Lado Gyula Lajos (129)
Lado Gyula Lajos Creative Commons License 2001.11.03 0 0 129
Egy szürrealista pillanatkép az igazi "igazi vészhelyzet"-ről.
Nejem kórházi dolgozó. Na nem nővér, hanem adminisztratív, de fehér köpenyes ő is. Egy kisseb rosszulléte alkalmával valódi diplomás nővér barátnéje segítségével a legközelebbi, az intenzív belosztály nővérszobájába mentek egy gyors vérnyomásmérésre, mivel a barátné munakhelyén nem volt egy kurva stetosztkóp sem. A nővérszobába lépvén köszönés helyett némi morgás volt a válasz a jelenlevő 4 kollegina részéről. Arra a kérésre, hogy megkaphatnák e az egyik stetoszkópot, ami a főnövér nyakába függött, -Nekem az kell! -volt a válasz. Bizonyára az irkáláshoz kellett. Végül előkerült egy másik, amit a helyszínen lehetett csak használni, így vissza kellett menni a vérnyomásmérőért. Időközben bejött a nővérszobába egyik szolgálatos nővér, és közölte: -Kovács néni rosszul van! (Mint mondottam az intenzív osztályon vagyunk.) A négy hölgy közül egyik sem mozdult. Kisvártatva megszólalt a főnővér: -Mennyire van rosszul? -Azt nem mondta. -Jaa... A hirhozó ezután távozott az ellenkező irányba, a szobába továbbra sem állt fel senki.
Nos, hogy a TV2-beli sistergés a betegk körül valódi, azt nem kétlem, és dícséret érte AZOKNAK az egészségügyi dolgozóknak. De abban kurvára biztos vagyok, hogy nem a hétköznapok általánossága. Volt szerencsém a baleseti sebészet folyosóján várakozva elég döbbenetes élményeket szerezni, minkor félig átvágott ujjú. vértől csepegő kislány, aki saját lábán jött be, meglehetősen ingerült fogadtatásban részesült, küldözgették egyik ajtóból a másikba, de egyetlen ápoló sem vette gondjaiba.
Nekem elegem van a mártírgyártásból. Az egészségügyből hiányzik a pénz ez nem kétséges, de hogy igen sok ott az elképesztő ember az is tény. Elhiszem, hogy ez már a kotraszelekció eredménye, de abban biztos vagyok, hogy a TV2 nem másért állt be lázítani, mert poitikai feladatot teljesít, az MSZP kampányban.
figyeszes Creative Commons License 2001.11.01 0 0 128
A pozitív eredmény kell kiemelni a hírből. Az APEH dolgozók nem lázadnak.
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.01 0 0 127
Ezt direkt SZKJ-nak vettem le a Korridor-ról!:-)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



2001-11-01 08:55 Infúzióra vár a gyógyszerkassza, transzfúzióra a traumatológia


Tűzoltás és gyorssegélyek: az adóhivatal munkatársai csaknem hétszer annyi többlet-támogatást kapnak, mint az egészségügyiek



A kormány keddi ülésén megtárgyalta és elfogadta azt az előterjesztést, amelynek célja, hogy 35 milliárd forinttal megemeljék a gyógyszertámogatás ez évi előirányzatát. Az Egészségbiztosítási Alap főösszege azonban csak akkor fog ezzel a tétellel gyarapodni, ha a zárszámadási törvényt az Országgyűlés elfogadja.

Az igény, hogy pótolják a kasszát, abból adódik, hogy - mint 1994 óta mindig, így a jelenlegi kétéves költségvetésben is - alul tervezték a gyógyszer-büdzsét. Ezúttal viszont minden idők legnagyobb pótlására szorul. Az eredetileg 147 milliárd forintban meghatározott egészségbiztosítási alapot a kormány tervei szerint 182 milliárdra kell felpumpálni.


A keretszámok sok mindenről árulkodnak. Például az a tény, hogy az ez évre tervezett kasszában eleve 5 milliárddal kevesebb van, mint abban a tavalyiban, amelyet szintén pótolni kellett, azt bizonyítja, hogy egyfajta „nadrágszíjpolitikát” várt el a kabinet az egészségügyi minisztertől. Mikola persze próbált megfelelni a kormány követelményeinek a többi között nagy vihart kavart „patikaárrés-politikájával” és a gyógyszerkiadások mérséklését szolgáló lépéseivel. Hiába. A kabinet mára belátta, hogy a „tervezést” pótlással kell kiegészíteni.

Mindez azonban csak a jövő orvossága. Gyors segítségre is szükség van. Bár a mutatókból már az év elején látni lehetett, hogy jelentős túllépésre kell számítani, számolni csak most kezdett a kormány. A kassza október végére kiürül. Ezért a kabinet felhatalmazta az Államháztartási Hivatalt, hogy 17 milliárd forint erejéig az ideiglenes likviditást biztosítsa az Egészségbiztosítási Alap részére.


Tűzoltás tehát az egészségügy egyik szegmensében, amely mint minden rendszer, hatással van egy másik területre is. Egy olyan területre, ahol szintén elkel a gyors segítség. Pontosabban az egyre egységesebb orvosi társadalmat idézve: ezúttal életet menthet.

Miközben Mikola István a traumatológia sikertörténetének nevezte a baleseti sebészet és a Mentőkórház összevonását, és a két intézetből létrejött OBSI működését, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a finanszírozás problémái előbb-utóbb a kórházak és egészségügyi intézmények biztonságos működést veszélyeztetik. Orvos, nővér, műszer és vérhiány. A többi között ezeket sorolták fel az OBSI dolgozói, amikor október elején kiáltványban jelezték: komoly működési problémák vannak az egészségügyben és a „sikertörténetből” nem érzékelnek semmit a munka és a mindennapok szintjén. Sőt. Életmentő műtétek kerülhetnek veszélybe, ha az egészségügyben nem történik gyökeres változás. A dolgozók az ágazat megmentéséért emeltek szót. A miniszter akkor mindezt pánikkeltésnek minősítette.


Felhívásukkal nem maradtak egyedül. Egyre erőteljesebben és nagyobb számban állnak ki az egy oldalas kiáltvány mellett az egészségügyi dolgozók. Mára már hat budapesti kórház osztja hivatalosan is az OBSI véleményét. Időben a MÁV Kórház az utolsó a sorban, közleményükben például a következő szerepel: "több budapesti kórház közelmúltban kiadott közleményéhez csatlakozva kórházunk dolgozói is a nyilvánosság előtt kívánják megerősíteni a következőket: A sokéves alulfinanszírozás és az ágazatot több kormányzati cikluson keresztül a gazdaság koloncának tekintő politika eredményeként az egészségügyben válsághelyzet van."

Így látják a dolgozók, nem így látja a miniszter és a kabinet. Igaz, azután, hogy az OBSI felhívását először még rebelliónak minősítette Mikola István, október végére enyhülni látszott a vezetői szigor. Géher Pál, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára az Országgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottságának hétfői ülésén bejelentette, hogy a kormány javaslata és a parlament idén várható döntése alapján 600 millió forint jut majd a sürgősségi betegellátás fejlesztésére a tavalyi személyi jövedelemadóknak azokból az egy százalékaiból, amelyek felhasználásáról nem rendelkeztek a befizetők.

Géher Pál elmondta: a szaktárca 61 millió forintot utalt az OBSI számára az intézmény adósságainak rendezésére, valamint eszközkészleteinek feltöltésére. Jelezte azt is, hogy a tárca rendeletmódosítással a traumatológiai ellátás finanszírozásának javítására készül, és fontolgatják a traumatológiai osztályokon dolgozók mintegy tíz éve megszüntetett munkahelyi pótlékának újbóli bevezetését.

A 61 millió forint a tárca szerint elég, az egészségügyiek szerint kevés. Csak összehasonlítás képpen: a zárszámadáshoz a költségvetési bizottság önálló indítványként nyújtott be egy olyan javaslatot, amely hétmilliárd forinttal növelné az APEH személyi juttatásának keretét. Ugyanakkor az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott egészségügyi intézményeknél a foglalkoztatottak meghatározott körét érintő munkahelyi pótlék emelésére 1,3 milliárd forintot adna - javaslata szerint - a bizottság.

© 2000 Korridor (Jogi információk)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hy Creative Commons License 2001.11.01 0 0 126
És mi a lósz.rt érek vele, nekem most esett ki 1 tömésem!
>:o{}
Előzmény: vamzer (125)
vamzer Creative Commons License 2001.11.01 0 0 125
Most már nemcsak az újságokban, hanem a kormányközleményben is.
Majd valamikor november közepén fogják tárgyalni a fogászati pénzeket. Aztán majd valamikor valamit döntenek.
Abból meg csak jövőre lesz felvehető lóvé.
Amiatt, hogy az idei büdzsében nincs benne, ezért el kell húzni.
Kihirdetni persze lehet.
Előzmény: Zmac (116)
Hy Creative Commons License 2001.11.01 0 0 124
Nem.
Tény.

Sokad*.

Előzmény: Troppauer Hümér (123)
Troppauer Hümér Creative Commons License 2001.11.01 0 0 123
Tömör, magvas, egyszersmint magasröptű (szabadmadár) és mélyenszántó (népi baloldal) érvelés. De kilóg a versláb.
Előzmény: Hy (121)
big-lesz Creative Commons License 2001.11.01 0 0 122
Kedves SZKJ!
Ha már a TV2-t szapulod.

Hát nem csúnya dolog, hogy bemutattak egy rejtettkamerás felvételt? Egy patikáról...
Amit mindenki sejtett / tudott - a Teve utca szomszédságában... :o(

Hát a Jó estét Magyarország stábja tényleg szürnyű!
:o)))
big

Előzmény: Székely Kecskés János (21)
Hy Creative Commons License 2001.11.01 0 0 121
Hazudsz!
Előzmény: Székely Kecskés János (-)
big-lesz Creative Commons License 2001.11.01 0 0 120
"... hisz akkor nem hangulatkeltés folyna, hanem szakmai vita az új koncepcióról. De ahhoz az ellenzék (lásd Kökény és a többi szoci) hozzászólni se bír."

Kedves Ok!

Talán elkerülte a figyelmedet az alábbi történés:

Visszadobták a kórháztörvényt
A Fidesz egységes támogatását sem élvezi a kormányjavaslat
Index/MTI
2001. október 9., kedd 20:48

Általános vitára alkalmatlannak minősítette a kórháztörvény néven ismert kormányjavaslatot keddi ülésén az Országgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottsága. A javaslat ellen szavazott az MSZP és az SZDSZ, egy fideszes képviselő pedig tartózkodott. A kórháztörvényt a szakmai szervezetek sem tartják megfelelőnek.
A szavazáson a nagyobbik kormánypárt részéről Mánya Kristóf, a MIÉP képviselői közül Erkel Tibor tartózkodott.

üdv:
big

Előzmény: Ok (111)
Probatbicol Creative Commons License 2001.10.31 0 0 119
Francokat aggódik.
Előzmény: geszthi (118)
geszthi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 118
Mar ne haragudj, SZKJ de ha neked ez a bizonyitek akkor szimplan hulye vagy. Ilyen alapon a Ratko korszak a magyar tortenelem csucspontja...

No es abba mar bele se menjunk, hogy ez meg mindig nem valasz arra, hogy te miert fogod egesz eletedben nyogni Bokrost.

Mondjuk megint kerdezhetnem, hogy hogy van az egod. Ha visszakeresed lathatod, hogy en meg azt sem vontam volna ketsegbe, hogy a gonosz Horn politikai okbol rugott ki.

De ugye neked nem eleg a martiromsag, meg a nagy nemzetert aggodot is be kell hoznod allandoan.
Mert az a nepirto Bokros ugye. Meg hat a TV2.
Es ez nem eleg meg te jossz itt masokat kioktatni, meg beperelesrol elmelkedni. Azert 3 napig meg csak kepes vagy visszaemlekezni miket mondtal nem?

Mert itt kerem minden szuper mindennel meg vagy elegedve, kulonosen az Eu teruleten... es akkor jon ez a TV2 es itt szitja a hangulatot.

Mert az a sok rohadt nover befoghatna, hisz nem csinalnak azok ugyse semmit, mit nyavajognak az allando ugyeletek miatt.
Aztan a kezdo orvosok is, hisz akkora a fizetesuk hogy valamit aldozniuk kell, hat legyen ez az allando ugyelet stb.

Egyebkent nem csodalom, hogy ilyen modszerekhez kell a nagy kormanyhivoknek folyamodni. Az autopalya igereteket meg el lehet valahogy felejteni, ugysincs a tobbsegnek kocsija. Na de a nagy egeszsegugyi reformok elmaradasa, a 400% fizetesemeles a dolgozoknak mar ciki. Mikola csalad nyomulasa meg vegkepp.

Hisz mindenki tudja milyen is a helyzet valojaban, nem kell TV2 hozza.
7i7 nem viccelt meg az aldatlan helyzettel Eu-ben?
Mert akkor meg is van a komplett osszeeskuvesed a fidesz ellen.

Csak azon gondolkozz el ha kepes vagy ra, hogy ha minden olyaan szuper lenne, a jovo oly rozsaszin, akkor hogy a csudaba lenne kepes barki is lazadast szitani, e csodas kormany ellen. Hisz minden igeretet betartja, a valaha volt legerkolcsosebb, legpeldamutatobb...

Mar keszulsz a 94-es valasztasok utan elhangzott jobboldali szovegre, hogy halatlan nepseg a magyar?

Előzmény: Székely Kecskés János (98)
psycho-pata Creative Commons License 2001.10.31 0 0 117
Kedves Ok!

Mikola pont a "hálapénzhez, sikkasztásokhoz" nem nyúlt hozzá:-)))Ha valamit tudsz, szivárogtassad ki, s ne csacsiságokat írjál:-)))

Várom a tényeket pp

Előzmény: Ok (111)
Zmac Creative Commons License 2001.10.31 0 0 116
Mi van az eheti újságokban?
Előzmény: vamzer (109)
vamzer Creative Commons License 2001.10.31 0 0 115
Hülye kisfiú vagy, ne rinyáljál!

Azért az nem kötelező elvileg, hogy első körben az öcsémet viszem bele egy nagy buliba, utána meg még ki is tüntetem!! És utána meg le fogok mondani!!
Nem hiszed?
Várjál magadban úgy 50-60 napot!! Vagy ha megint belövöd magad, akkor ébredj fel időben.

Előzmény: gerryx (112)
Esik Creative Commons License 2001.10.31 0 0 114
"Csak azt nem értem, hogy végre Orbán oda rakott egy embert aki elég erős hogy a Fidesz-lobbyt, sőt a parlament többségét megegye, hogy valami elkezdődött, akkor ez a sok nyavajgó miért nem kezd el hálálkodó ódákat zengeni"

Azért, mert önmagában az, hogy megeszi a FIDESZ lobbit (meg a parlament többségét), az önmagában nem ad okot semmiféle hálaadó ódára:-) Csak az a nagy móka, hogy roppant határozattan, és céltudatosan és ellentmondást nem tűrően is lehet sorozatosan rossz döntéseket hozni, és ha valaki ellent mond, lehülyézni, megsértődni, stb. És én Mikola úrban látom és becsülöm az elszántságot, az erőt, a hitet...csak mást nem...

Jójó, tudom,hogy aki az egészségügy nehéz helyzetéről beszél, az csak "rebelliót" (sic.):->> kelt.

Előzmény: Ok (111)
vamzer Creative Commons License 2001.10.31 0 0 113
" hogy valami elkezdődött"
"aki végre valamit csinál."
Mi kezdődött el, kedves Ok?
Mit csinál az, aki?
Előzmény: Ok (111)
gerryx Creative Commons License 2001.10.31 0 0 112
Lassan a testtel kispajtas!

Mikola nem lehet jo egeszsegugyminiszter, nem szervezheti jol ezt a pite kis agazatot, ha olyan hibakat elkovet, hogy a rokonat kitunteti! Sot, szerintem, olyat is csinalt mar, hogy az allam penzen nyugati autoval kozlekedett! Nem? No latod! Szemet es kesz! Nem a nep fia, bezzeg a part kedves szerny(kepessegu) Kokenykeje! Az eltutyimutyiskodna, ahogy a tobbi Bokor parancsolja!

Előzmény: Ok (111)
Ok Creative Commons License 2001.10.31 0 0 111
Itt mindenki arról nyavajog, hogy milyen válság van már évek óta az eű-ben...

Csak azt nem értem, hogy végre Orbán oda rakott egy embert aki elég erős hogy a Fidesz-lobbyt, sőt a parlament többségét megegye, hogy valami elkezdődött, akkor ez a sok nyavajgó miért nem kezd el hálálkodó ódákat zengeni...

Ehelyett nekiugrotok annak, aki végre valamit csinál. Most jöttetek rá hogy ilyenek az állapotok? Nem. Csak egyszerűen megeszitek a szoci propagandát...

Mégegyszer megkérdem, mennyi pénzt vett ki az eü-ből a Horn kormány és mennyit nyomott vissza már eddig is a Fidesz? Miért nem akkor sírtatok? Nem akkor kéne nyavajogni, mikor végre elkezdődik valami!

(Persze a beíró orvosokat megértem, hisz Mikola pont ahhoz nyúl hozzá, ami a mostani rendszer motivációja: a "hálapénzhez", vagy írjuk pontosan az orvosi sikkasztásokhoz... Ezért tiltakoznak most annyian a doktorok...)

Az biztos hogy nem az EÜ érdekében és így nem a betegek miatt megy a cirkusz, hisz akkor nem hangulatkeltés folyna, hanem szakmai vita az új koncepcióról. De ahhoz az ellenzék (lásd Kökény és a többi szoci) hozzászólni se bír.

Uzbencevolt Creative Commons License 2001.10.31 0 0 110
Kedves SZKJ !

Ha már a 14 alatti megállapításaimon átsiklott , ismét megkérdezem . Magát mérsékelt jobboldali ujságírónak is egzisztenciális félelmei vannak , hogy a nyilvánvaló igazságok mellett is a hatalom hátfelét nyalja?S a csúzstatás és valótlan állítások is beleférnek a repertoárba ?

Előzmény: Székely Kecskés János (22)
vamzer Creative Commons License 2001.10.30 0 0 109
Lemaradtál egy hajszállal.
Nincs benne a budgetban az ígért pénz, csak jövőre kapják meg.

"Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét."
Kérdezd meg fogorvosodat, mit tud róla. Nagyokat fog csodálkozni az állításodon.
Meg amúgy: a múlt heti újságokon kívül olvassál eheti újságokat is.

Előzmény: Zmac (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!