A politológusok szerint közvettet demokrácia.
Mostanában feltűnt néhány figura aki elégedetlen a mi csodálatos amerikaizálódot világunkkal. Valami „Alakh akbar”, néhány kődobáló, elfajult globalizáció ellenes suhanc. És mivel mi tudjuk mi az igaság jó apuka módjára megpróbáljuk megnevelni őket. De a nagy nevelgetés közben pont az emberi vonások tűnnek el a mi csodálatos világunkban (pl. család, sokszínűség, szabadság...). Aki nem minösiti ez egész emberiség szent ügyének az egybesült Államok háborúit az egyből gonosz és csúf. Kezd hiányozni nekem a másik oldal hogy választhassak.
A beszélgetést azért indítottam hogy megpróbáljunk elképzelni egy ideális államot.
A nyitó kérdésem az lene hány embernek legyen beleszólása a mindenapi állami ügyekbe. Legyen diktatúra mikor is egy ember dönt, vagy inkább kérdezünk meg mindenki minden ügyben?
A következő kérdés hogy kit szolgáljon az állam (persze én utánam), a fő cél az emberek boldogsága, vagy az erős nemzet, esetleg a szocializmus megvalósítása?
szia!
-Mill-A szabadságról; talán így?!
-picit IG-an: az 1984 három nyelven olvastam; amikor sz@r kedvem van, rendre előveszem és gyorsan megnyugszom, hogy lám, nem ez a legsz@rabb rendszer amiben élhetünk!?
-szerintem akkor lesz jó, ha szabad zászlót égetni; náci-keresztet hordani; vagy vörös csillagot tetováltatni stb.; ha majd nem lesz szükség ezekre a korlátozó intézkedésekre!
zümy
Már Platón is foglalkozót a jó állam megalkotásának gondolatával, játszunk hát mi is el a gondolattal. Várok minden kedves royalista, nacionalista, kommunista, egyáltalán minden -istást.
Mostanában kicsit többet foglalkoztat a téma, több benyomás ért ami miatt elkellet gondolkoznom, hogy tényleg a létező legjobb rendszerben élünk-e. Nemrég olvastam el az 1984-et, majd a Hódolat Katalóniaának-kal birkóztam meg, szintén mostanában találkoztam az örökség földrajz fogalmával is. És itt állok mint egy …. nem tudom eldönteni mi a jobb az anarchia vagy a közvetett demokrácia. Ugye segítetek megőrizni hitemet, hogy minden a lehető legjobban van ezen a világon?