Keresés

Részletes keresés

Bastardo Creative Commons License 2001.11.09 0 0 56
Természetesen nem arról van szó, hogy a reklamációt fogadó pofátlankodhat, de szerintem ez fel sem merült. Arról van csak szó, hogy a rendkívül fejlett nagyképűséggel és felsőbbrendűséggel rendelkező, buta, művetletlen tapló azt képzeli, hogy azért mert ő oda született, nem tartozik megtisztelni senkit. Hát nem köteles. Meg is van az eredménye.
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 55
Grazie, Bastardo! ;)
Előzmény: Bastardo (52)
Bastardo Creative Commons License 2001.11.09 0 0 54
És még valami. Minden ember megérdemli a tiszteletet. Azzal, ha megtanulok néhány szót az adott nyelven megtisztelem azt a népet. Egy kicsit több alázatot!
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 53
Ha oda kellene mennem dolgozni, mindenképpen megtanulnék!!! Persze ezzel nem mindenki van így, tudom.
Előzmény: jarlaxe (51)
Bastardo Creative Commons License 2001.11.09 0 0 52
Ti is nagy suttyók vagytok (palozc,lx, nh stb) . A magyarok amúgy is elég kishitűek - beleértve titeket is - de ti ezt nemhogy ellensúlyozni próbálnátok, hanem rátesztek egy lapáttal.

Amennyiben egyenlők volnának a népek, ugye ezt ti is szeretnétek, akkor ugyanúgy természetesnek kéne lennie annak is, hogy ha én odamegyek New Yorkban egy hamburgereshez és megszólalok magyarul, akkor az magyarul fog válaszolni.
A nyugat el van szállva és el van kényeztetve. Nektek meg 0 az önérzetetek. Ez nincs túlreagálva, csak az általános kultúrálatlanságra hívja fel a figyelmet Krudinák aki Lajos.

Én ha külföldre megyek, igenis megtanulom azt a néhány szót az ország nyelvén amit annyi idő alatt lehet. Mert nem természetes, hogy az egész világ amerikáról szól. Igenis kapják be a faszt. Nem másért, csak azért mert tapló suttyók akik azt hiszik, hogy a gyarmatra jöttek. És ha arra is jöttek, akkor is kapják be a faszt, engem ne nézzen le senki! Magyarország kultúrája és történelme mellett, elbújhat az USA a béka segge alá, arról nem is beszélve, hogy mi magyarok IS csináltuk meg amerikát! Csak nézzétek meg hány világszerte ismert magyar tudós színész stb tett hozzá ahhoz, amit ma amerikának hívnak!

Előzmény: Törölt nick (10)
jarlaxe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 51
könyörgöm gyerekek vegyük mán észre magunkat a nagy nemzeti büszkeség közepette...a magyar az egyik legnehezebb nyelv...ehhez képest beszélik max 15 millióan...mi a karimás lóf@szér érné meg szenvedni vele hosszú évekig, amikor úgyis csak addig tudja használni, amíg itt van. hányan tudnak közületek votjákul. vagy szamojédül?
Előzmény: Védangyal (48)
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 50
Hát mondjuk nehéz nyelv, az biztos!
Előzmény: Védangyal (48)
jarlaxe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 49
húúúúú...egyre több helyre...donácba már csak nagyon ritkán...viszont kapok tőlük sok bocsánatkérő levelet...mer én szeretek panaszkönyvbe írogatni :) (szeret a halál, de a tököm tele van az itthon tapasztalható hozzáállással...).
Előzmény: Miroszláv (47)
Védangyal Creative Commons License 2001.11.09 0 0 48
>magyarul nem tanulna meg persze

hülye ahhoz, hogy magyarul megtanuljon

Előzmény: Krudináka Lajos (-)
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 47
Helyes, nem kényszeríti őket senki valószínűleg, de ugyanez érvényes a vásárlóra is! ;) Ha valamelyik céggel nagyon kivan a hátam, akkor igyekszem a szolgáltatásaikat nem igénybe venni! Tehát borzimorzi nagyon bölcsen nem jár a Megdonáldzba. Te hova nem jársz?
Előzmény: jarlaxe (46)
jarlaxe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 46
>Megdonáldzról meg annyit, hogy ha nekem is olyan helyen kéne dolgoznom, akkor még szabotálnék is

kell? mért kell? fegyverrel kényszerítik őket, hogy mennyenk a mekdonácba dógozni? nahát, mik vannak...

Előzmény: Miroszláv (43)
jarlaxe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 45
az a fokozás csak a hatás kedvéért vót. nem közhely az, hanem hatásvadász...

az ügyfélről szóló meglátásaim nem az enyémek, nem is eredetiek, de ebben az országban még sok embernek (ld: topiknyitó) újdonságszámba mennek...ezért bátorkodtam leírni...

Előzmény: Miroszláv (44)
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 44
Szádba rágom: a főnökök főnökök főnöke stb frázis, plusz az ügyfélről szóló rendkívül eredeti meglátásod! ;)) asszem, már mondták előtted páran!
Előzmény: jarlaxe (42)
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 43
Jó, azért ne félts, köszi :))x még mindig ezt csinálom, és szívesen! Viszont 1-2 emberfajta enyhén dühítő - nem tehetek róla!

A Megdonáldzról meg annyit, hogy ha nekem is olyan helyen kéne dolgoznom, akkor még szabotálnék is! Megértem őket - ezért is csak akkor járok oda, ha felkészültem lelkileg.

Előzmény: borzimorzi (41)
jarlaxe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 42
na meséjj...mi volt a közhely?
Előzmény: Miroszláv (40)
borzimorzi Creative Commons License 2001.11.09 0 0 41
Ha ügyfélszolgálatosnak megy valaki, legyen nagyon stressztűrő és rinocéroszbőrű, szvsz. Neked erről nem szóltak?

Amúgy meg az meg sem fordult a fejedben, hogy lehet, hogy ezek az emberek odahaza hozzászoktak valamelyest a megfelelő fogyasztóvédelemhez? Ne félj, ha mi is ilyen nagypofájúak lennénk, nem lehetne úgy ellustítani még a McDonalds-ot is kis hazánkban, hogy ma már nemhogy az 1 perces kiszolgálási határidőt nem tartják, de van, hogy 5-10 percet is várni kell a pultnál, mire sorra kerülsz. El is szoktam onnét, de legalább az alakomnak jót tesz!
b

Előzmény: Krudináka Lajos (-)
Miroszláv Creative Commons License 2001.11.09 0 0 40
Na érdekelne, hogy miért vonták meg tőlem a hozzászólási jogot... na mindegy, itt vagyok :)

jarlaxe kedves, ilyen közhelyhalmazt rég láttam :D csak fejleszd továbbra is a személyiségedet, Vevő Úr!

DRT Creative Commons License 2001.11.06 0 0 39
Írt egy ilyen fasza gyerek már ebbe a topicba is, csak utána kell nézni...
Előzmény: rettegen (38)
rettegen Creative Commons License 2001.11.06 0 0 38
Krudiná Karalyos
örülj neki, hogy nem reklamált még nálad pl. egy 56-os emigráns: Ha láttál már tapló, kihaénnem, "skót" genyákat, akkor az 56-osok azok! Mindig próbál alkudni, ő a legfontosabb ügyfél, és rögtön a fönökkel akar beszélni!

"Mert felírta a nevét az ügyfél, és panaszlevelet írt az USA-beli központba - állítása szerint a kollega trágárságokat kiáltott feléje.
"

Ilyen már a barátnöm cégénél is előfordult. Ott ez a divat! Ott még működik a besugórencer...

Át kell cseszni öket! Ha nem tud magyarul, hogy fog reklamálni?:)))

Salez Creative Commons License 2001.11.06 0 0 37
menny, vegyé' tanyát, oszt vess kukoricát! ott nem b@szogatnak a hüje amerikaiak!

(remélem ilyen madár azért kevés van mo-n, egyébként nagy gázban leszünk...)

Előzmény: Krudináka Lajos (-)
jarlaxe Creative Commons License 2001.11.06 0 0 36
>Az illető azt reklamálta, hogy késett a rendelése kb fél órát, mindezt undorító stílusban

hát igen. el kéne intézni, hogy ne késsenek a rendelések. én például magyar vagyok, de hidd el nekem, hogy te nem akarnál velem beszélni egy hasonló esetben, mert az héccencség, hogy ha nem elég udvarias, előzékeny és alázatos a reklamációt fogadó egyed, akkor mindent megteszek azért, hogy kirúgják. ha kell, elmegyek a főnök fönökének a főnökéig is, de hogy nem hagyom, hogy arrogáns szarháziak (akik az én pízemből élnek) okoskoggyanak velem a telefonon, az tuti. szóval kedves kloáka lajos, hidd el, hogy ez nem nemzetfüggő.

> amikor meg a főnökkel akart beszélni, és mondtam neki, hogy beszéljen, de csak magyarul tud,

és erre büszke a cégetek? gratula.

>Egy másik kollegánál egyszer szintén reklamált egy egysült államokbeli úr, késedelem miatt, az illető elintézett neki mindent - és mégis repült a cégtől? Miért is? Mert felírta a nevét az ügyfél, és panaszlevelet írt az USA-beli központba - állítása szerint a kollega trágárságokat kiáltott feléje.

igaza volt. tudod ez az ország is előrébb tartana valamivel, ha a magukat kereskedőnek nevező kalmárok tisztában lennének azzal a (fogyasztói társadalmakban evidens) tétellel, hogyaszongya:

az ügyfél, a fogyasztó ad nekem kenyeret.
az ügyfél, a fogyasztó maga az atyaúristen.
ha nem is szeretem őt, igyekszem, hogy ennek az ellenkezőjét érezze, mert ő tart el engem.

mondogasd ezt soxor, ha a szolgáltatóiparban keresed kenyered.
:->

Előzmény: Krudináka Lajos (32)
alphanumericus Creative Commons License 2001.11.06 0 0 35
Sok idegennyelvű (nem csak angol) ismerősöm van Budapesten. Kivétel nélkül mindegyik beszél valamennyit magyarul, kb. nyolc embert ismerek, aki magyarul megvitatja veled a világpolitikát. Több olyat ismerek, aki hiába próbálkozik, a büdös életben nem fog megtanulni magyarul - azért mert nem megy neki. De nem is ez a lényeg.

A lényeg az, hogy nem kell megtanulniuk magyarul azért, mert a magyar a hivatalos nyelv . Ez tiszta hülyeség.

Tényleg általában több pénzt keresnek. De mit ad Isten, egyik barátom most ment ki egy bank közép-európai auditorának Németországba, és Ő is többet keres, mint a helyi németek! Miért? Mert általában, ha valakire rábíznak egy külföldi munkát, anyagilag is megbecsülik.

Az meg más kérdés, miért ekkora a magyar reálkereset. Kérdezd erről a Fityesz kormányt.

Előzmény: Krudináka Lajos (32)
Krudináka Lajos Creative Commons License 2001.11.06 0 0 34
De igenis vegye át, nem otthon van. Szolgáltat a cég minden nemzetnek, nemcsak az amerikaiaknak.

Miért van az, hogy pl a németek egyre inkább megtanulnak angolul? Azért, mert rájöttek, hogy az angol is egy nagyon hasznos közös nyelv - hiába beszélnek 100x millióan németül. Most egy angol anyanyelvűtől már elég ritka, ha németül, franciául vagy mondjuk spanyolul korrektül beszél... az meg nem ok, hogy az ő nyelvük a legelterjedtebb. A némettel angolul kell beszélni, az angollal németül.

Előzmény: Fine Tune (33)
Fine Tune Creative Commons License 2001.11.06 0 0 33
Tök igaza van az amerikainak, ő attól, hogy idejön, miért vegye át a keleteurópai ritmust. Teljesen természetes, hogy a szolgáltató ha már egyszer külföldieknek is szolgáltat, ismerje a nyelvüket. Az nem érv, hogy a külföldi amúgy bunkó, hiszen az van bőven itthon is, de szolgáltatni annak is kell.

Személyesen hallottam, egy nagyáruházban a szolgáltatónak az idős néni megköszönte, hogy nem intézte el az egyébként jogos reklamációját.
(Besegíttem neki, utáltak is mint a szart).

Krudináka Lajos Creative Commons License 2001.11.06 0 0 32
Nemnemnem! Itt a magyarországi amikról volt szó! De bocs, mert nincsenek egyedül, sok - főleg angol anyanyelvű - további külhoni mester él közöttünk hosszú évek óta és még sokáig, és egyáltalán nem érzik úgy, hogy bármit is felvegyenek a magyar kultúrából! Persze, sokan vitatják, hogy van ilyen. De pl illene (meg)tanulni magyarul. Az iskolánkban volt 93-94-ben két amcsi tanár, az első generáció, 1 év alatt akcentus nélkül, folyékonyan beszéltek magyarul úgy, hogy természetesen nem tudtak semmit, amikor idejöttek! A következő évben már nem voltak ilyen ambíciózus tanárjaink, bár tanulgattak - az egyik aztán itt is ragadt 4 évre, gyereke született, stb, de már az elején kijelentette, hogy ő nem fog magyarul megtanulni. Ja... amúgy bírtam a csókát, csak ez nem volt valami szimpatikus tőle.

A bizonyos reklamáció(k) pedig egy olyan cégnél voltak, ahol bizonyos dolgokat lehetett házhoz rendelni :) Mondjuk pl, hogy radírgumikat. Az illető azt reklamálta, hogy késett a rendelése kb fél órát, mindezt undorító stílusban - amikor meg a főnökkel akart beszélni, és mondtam neki, hogy beszéljen, de csak magyarul tud, akkor meg ezen volt felháborodva. (mint már mondtam, tényleg illene egy főnöknek angolul tudnia, de ez akkor is Magyarország, a hivatalos nyelv meg a magyar. Sajnos ez az amerikai úr nem volt egyedi eset a Budapesten és környékén élő angolul beszélő komjunitiben. Egy másik kollegánál egyszer szintén reklamált egy egysült államokbeli úr, késedelem miatt, az illető elintézett neki mindent - és mégis repült a cégtől? Miért is? Mert felírta a nevét az ügyfél, és panaszlevelet írt az USA-beli központba - állítása szerint a kollega trágárságokat kiáltott feléje. Ami persze hazugság, hiszen ott voltunk. És Magyarországon mindenhez kb 3ad- 4edáron jutnak hozzá, mi 10edannyiért dolgozunk a cégüknél, ők kapják az otthoni fizetésüket... közhelyes, mi? ;)

Na ez a helyzet, ezért van ki a hátam sokuktól.

Előzmény: alphanumericus (31)
alphanumericus Creative Commons License 2001.11.05 0 0 31
:-)))) Ezek az amik! Beszónak a telefonba' - angolul akarnak beszélni - bombáznak is... Brrr... Azért kedves Olajos, érdekelne, mit reklamált ez a disznó, aki nálatok költi a pénzét, és még azt akarja, hogy úgy szolgálják ki, ahogy az neki jó... aztán nemá idekeverni a Fganisztánt, meg Aladint, ne ne ne...
A világ ura meg én vagyok. Punktum...
Előzmény: totola (29)
Krudináka Lajos Creative Commons License 2001.11.05 0 0 30
Milyen uszító és árulkodó :)
Előzmény: Bono Vox (11)
totola Creative Commons License 2001.10.30 0 0 29
Kedves Derek!
Ne hidd, hogy az arabokkal vagyok! De a történelem sokszor megmutatta - az USA-nak is- hogy mi történhet, ha lebecsülik az ellenfelet. Lásd Vietnam...
Lehet, hogy a talibok áznak-fáznak, de a levegőből nem lehet háborút nyerni, és akkor az amcsik is fognak fázni és ázni (egy szárazföldi bevetés esetén). Féltem az USÁ-t, féltem magunkat, féltem a világot, hiszen terroristák ellen nem lehet reguláris hadakkal háborút nyerni! Talán csatákat igen! Félek, hogy terrorizmus mindig is lesz, mint ahogy mindig is volt! Csak most az araboknak pl. több okuk lesz az afgán háború miatt gyűlölködni a civilizált világ ellen...
Előzmény: Derek (27)
dez1 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 28
Visszatérve a lényegre, szóval ők a világ urai, de ők sem engedhetnek meg már mindent maguknak, márcsak a saját közzvéleményük miatt sem.
Derek Creative Commons License 2001.10.30 0 0 27
"Totális szárazföldi támadással persze szintén megpróbálhatnák, de óriási veszteségeik lennének.
A hegyláncok között csak gyalogsággal lehetne támadni. "

Bizonyara lennenek komoly veszetesegeik, de ez nem jelenti azt,hogy ne tudnak oket kifustolni, ahogy Iwo Jima-rol is a Japanokat.Eppen ezt akarjak elkerulni, hogy ne legyenek vesztesegeik. Vagy legalabbis ne komolyak. Idejuk meg van, penz van,utanpotlas van, kaja ,pia van. Amig az amcsi katona szepen letusol a bevetes utan addig ezek a mezitlabasok meg aznak faznak es sosem tudjak mi robban a fejukre a kovetkezo percben. Es most nincs aki szallitana nekik a penzt, paripat fegyvert,mint az orosz haboruban.

Előzmény: dez1 (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!