Medgyessynek már volt olyan megnyilatkozása, amelyiktől az értelmes emberek rögtön a Bokros-csomagra asszociáltak. Volt olyan megnyilvánulása, amelyik kísértetiesen emlékeztetett a pártállami lózungokra. Velem együtt sokan emlékezhetnek arra a parlamenti ülésre, amelyiken Medgyessy akkori párttársai és jelenlegi jelölői büszkén, "öntudatosan" megszavazták a bős-nagymarosi gátrendszert ...
Na okosok magyarázza már el a kis buta fejemnek valaki , hogy miért piros szegfüt vitt a 301-esbe a M..ssy Petya !
Miért csodálkozik ha lefújjozzák ezért ?
Nem kell az MP-t lejáratni, a nyilatkozataival lejáratja ő magát! Lassan már nem is nyilatkozhat, ha pedig a mikrofonok elé áll, akkor olvassa az előre mások által megírt szöveget.
Nem ez a gond, az olyan topikokkal sincs baj pl. mint a megint kifutyultek, mert az mostani konkret esemeny (noha a megint mar itt is utal valamire, mert nem emlekszem hasonlora, de lehet tevedek)
Ha Medgyessy rogton a megvalasztasakor - mint fo gatepito szakember - kijelenti, hogy o meg akarja epiteni Bost akkor a mindig is Bos-nagymarost epitett topikkal sem lenne baj.
No vajon miert jott EZ ( es ehhez hasonlo szinvonalu dolgok) rogton elo? (mert Horn eseteben meg valami logikai lenne).
De ez nagyon gyenge mentseg mert a lenyeget leirtam Pokorni/David parhuzamnal.
No persze az mar kenyes tema, mi?
Jo most akkor vegig ezem a Medgyessynel, hogy hany volt jobos lejarato, meg hany a viszontvalaszos azt parodizalo.
Mintha ez utobbi nem derult volna ki probiatcol topiknyitojabol, meg hozzaszolasibol ott, hogy vaj miert nyitotta...ilyen alapon akkor most hozzaszamolhatjuk Hitetlen Tamaskat is a topiknyito javaslataval, hogy aha mar a libsik is!
Tehat van 68 topik. Ebbol en ugy latom, hogy a "lejaratokbol" ami nem jobbos az 2(3) darab!
(persze mindenki osszes hozzaszolasat nem ismerem, igy persze lehet, hogy speaker, egon krenz, SZKJ meg rezsokent is,abakumov, carlos1, gerrix stb mind mind galad szoclib szavazok)
Most kerültem ismét gépközelbe.
1. Én valóban játékos természetű ember vagyok, de ez a kérdésem itt komoly volt.
2. Erről az esetről nem hallottam. Ahogy látom, nem vagyok egyedül ezzel.
3. Mint írod: "De erröl minden erdélyi magyarok sorsát figyelemmel kísérönek tudnia kellene."
Ha ez így van, akkor bizonyára meg tudsz nevezni valami forrást erre vonatkozóan...
Én ugyanis - a többiekhez hasonlóan - inkább csak a visszatoloncolásokról tudok.
1988 -as esztendöben Medgyessy Péternek komoly köze volt. hogy a gazdaság- és pénzügypolitikánk következtében az ország helyzete romlott.
A Beszélö 26-27 számából kiderül, hogy MP beismerte az országgyülés elött, hogy helytelen gazdaság politikát folytatott és ez nem tartható.
" a kormány korábbi igéreteit szegi meg, amikor fenntartja a védhetetlen ellenértékadót, végképp elbizonytalanitja a kisvállalkozókat...mondotta MP 1988-ban. Forrás Beszélö 24.szám 368-369 oldal
"A fenti mondatoddal akkor most azt állítod, hogy Szófiából HGY visszatoloncolta azokat az erdélyi magyarokat, akik Bécsen keresztül hontalan útlevéllel érkeztek Magyarországra?"
Hogyan kellet volna Szófiából visszatoloncolni azokat az erdélyi magyarokat, akik Bécsből már Mo-ra érkeztek?
Nem vontam kétségbe, hogy voltak romániai magyar menekültek a szófiai nagykövetségen és azt sem állítottam, hogy ŐKET toloncolták vissza Horn külügyminisztersége idején Romániába.
Egyébként mikor volt a barátod határőr? Látott ő visszatoloncolást? Ki volt akkor a magyar külügyminiszter?
Ki kezdeményezte a visszatoloncolások megszűntetését? Nem véletlenül Szűrös Mátyásnak hívták az illetőt? Hornnak annyi érdeme van a kitoloncolások megszűntetésében, mint a keletnémetek kiengedésében. A döntést nem ő hozta meg egyik esetben sem
Akkor még a végén valóra válik, hogy "Aha múúltat vékképeltö rööljük" Csak ennek most nem kedveznek a tendenciák, mégha bedarálják az egész titkos irattárat is.
A visszatoloncolást hivatalosan Horn Gyula szüntette meg. Egy gyerekkori barátom pontosan abban az idöben volt a határörséghez bevonulva. Ö látott még visszatoloncolást is, mesélt is róla, hogy könnyeivel küszködött, ahogy verték az illetöt, de ez abban az idöben megszünt, amikor HGY állt a külügy élén.
Irod: "A rendszerváltás előtt az akkori uralkodó elitből csupán Szúrös és Pozsgay volt az aki ellenezte a Mo-ra menekült erdélyi magyarok visszatoloncolását"
Most is erös tévedésben vagy, amit bátran le is írsz, nem probléma számodra, hogy a tények köszönöviszonyban sincsenek az állításaiddal.
A visszatoloncolást hivatalosan Horn Gyula szüntette meg. Egy gyerekkori barátom pontosan abban az idöben volt a határörséghez bevonulva. Ö látott még visszatoloncolást is, mesélt is róla, hogy könnyeivel küszködött, ahogy verték az illetöt, de ez abban az idöben megszünt, amikor HGY állt a külügy élén.
A fenti mondatoddal akkor most azt állítod, hogy Szófiából HGY visszatoloncolta azokat az erdélyi magyarokat, akik Bécsen keresztül hontalan útlevéllel érkeztek Magyarországra?
Irod:"Ha itt HGY Horn Gyulát jelenti, akkor ez egy akkora hazugdág, mintha azt állítanád, hogy Horn Pongrácz mellett harcolt a Corvin közben a keleti megszállók ellen."
Hát pedig most rajtad fog maradni a hazugság vádja. Mert bizony megtörtént az eset.
Lehet, ez is olyan álhir, mint mikor Mindszenty visszakövetelte az egyházi birtokokat, meg Orbán kisztitkársága. Egyébként úgy veszem észre, hogy a ballib oldal ráerösit a nemzeti ihletésü faktoidokra
Lehet, ez is olyan álhir, mint mikor Mindszenty visszakövetelte az egyházi birtokokat, meg Orbán kisztitkársága. Egyébként úgy veszem észre, hogy az ballib oldal ráerösit a nemzeti ihletésü faktoidokra
Én nem emlékszem erre a szép történetre. Arra viszont igen, hogy a magyar kormány (ekkor HGy külügyminiszter volt) visszatoloncolta a zöld határon Magyarországra szökött magyarokat. Gondolom, nem kell ecsetelnem, milyen következményei voltak ennek a Causescu rendszerben.
Ne mondd legy szi, hogy nem erted mi itt a lenyeges (11. ha erosen is de leirta, lasd hozzaszolasom vegen ahogy en gondolom uezt).
Mi sem bizonyitja ezt jobban, mint az, hogy a jobboldali elnok/vezer valtasoknal (mar ahol volt ugye) nem jottek elo hirtelen, de ekkora mennyisegben meg vegkepp nem, a lejarato topikok.
Hany van Davidrol, hogy belepisilt a balatonba? Pokornirol, hogy elsirta magat?
Davidrol van 15 topik, Pokornirol ugyanannyi. Amelyekbol egyetlen egyre lehet ilyen lejaratot rafogni Pokorni es 2 David eseteben (a tobbi szinte kivetel nelkul miniszteri tevekenysegukhoz kotodik). Szoval sehol hirtelen jott topikozzon, mert fonok lett...
No itt a kulonbseg a ket oldal kozott!!
Ami Orbant illeti, azt a topikot nem en nyitottam, de van rola is hasonlo.
Am van egy "icipici" kulonbseg - amit termesztesen te is pontosan tudsz, csak valamiert nem ohajtod eszrevenni -, megpedig az, hogy Orban a miniszterelnok, o felel a kormanyert az orszag iranyitasaert.
Termeszetes, hogy rola nyilik rengeteg topik (megjegyzem meg ekkor sem jon annyi primitiv lejarato - a `la belepisilt felek - szazalekosan mint az altalam emlitettekrol).
Termesztes hogy emiatt allandoan vele foglalkoznak (en is, bar topikot nem nyitottam rola.
Ugyanugy ahogy Hornrol meg Antallrol nyilt, meg a kovetkezorol nyilni fog.
Ez termeszetes. De az nem, hogy valaki (pl. Kuncze) eddig is frontvonalban volt, eddig is jelentoseggel biro szemely volt es semmi nem "derult ki", majd amint felmerul, hogy az szdsz elnoke lesz megint hirtelen elojonnek...
Mondhatnank, hogy na ja hisz addig lenyegtelen volt, minek fogalkoznank Atlag 25 Janossal am ekkor ket erdekes dolog van...
1, Az altalam emlitetteknel ez nem igaz, hisz tovabbra is jelentos alak volt a parton belul, nem "mezei tag", ez max Nemeth eseteben johet elo, hisz itthon se volt.
2, Miota lesz hirtelen lenyeges egy ellenzeki part, ha addig nem volt az? Hiszen 1 pontbol kovetkezoen egy fontos szemely "igaz" ugyei ugyanugy lenyegesek lennenek mint a vezere magae.
2b, ebbol viszont kovetkezik az, hogy az ugy eddig is tudott volt (mar ha igaz lenne), de tartottak talonba arra az esetre, hogy hatha vezer lesz es akkor nagyobbat durran.
NO gondolom nem kell elemezni e magatartas minositeset (tudom, hogy s(z)aros, de nem erdekel, majd ha fonok lesz, vagy ellenpedlanak kell az engem ert tamadasok miatt akkor hozom csak elo)
Valahogy tipikus Fideszes PR (itt a forumon inkabb miepes) mentalitas.
3, Egyalatalan nem lenyegtelen az a part, az a szemely akar hogy is probaljuk ezt hangoztatni. Nagyon is felunk tole, hisz veszelyes. Ezert tamadjuk minden ilyen modon, hatha megragad az emberekben...
No a 2b es 3 az amiert itt csinaljak, szvsz persze.
PS: A parttarsairol valo velemnyedben lehet valami. No de ez is csak azt bizonyitja az Mszp demokratikusabb, nem diktatorikusan vezetett part.
Hol fordul elo ilyen jobboldali partoknal?
(meg az MDFben is alig)
"Viszont annál jobban emlékszem az erdélyi magyarok kimenekítésére, amit HGY vezényelt le."
Ha itt HGY Horn Gyulát jelenti, akkor ez egy akkora hazugdág, mintha azt állítanád, hogy Horn Pongrácz mellett harcolt a Corvin közben a keleti megszállók ellen.
A rendszerváltás előtt az akkori uralkodó elitből csupán Szúrös és Pozsgay volt az aki ellenezte a Mo-ra menekült erdélyi magyarok visszatoloncolását
Könnyek gyűlnek a szemembe, egy ilyen kedves olvtársat próbálnak meg lejératni. Aljasság szemétség, nem kap lehetőséget a médiában, az m1 szóba se áll vele, a kereskedelmi csatornák csak a mocskot mondják róla és párrtá'sainkra.
Tarthatatlan skandallum, mégilyet
A 80-as években a szófiai magyar követségre menekült erdélyi magyarok Bécsen keresztüli Magyarországra hozatalát. Ugyanis elég nagy nemzetközi bonyodalom támadt az ügyböl. Ma sem lehet elmismásolni. Lényeg, hogy Csaucseszku elvtárs habzó szája ellenére HGY megszervezte, hogy hontalan útlevéllel elöbb Bécsbe, majd ide Magyarországra kerüljenek azok az erdélyi magyarok. Szofia nem volt hajlandó, csak a hontalan útleveles verzióra, ezért volt így megbonyolítva a helyzet. De erröl minden erdélyi magyarok sorsát figyelemmel kísérönek tudnia kellene.
Fel is teszem a kérdést, most játszol velem, vagy tényleg nem tudtad?