Keresés

Részletes keresés

discus Creative Commons License 2004.05.20 0 0 91
Hé! Baromarcú rabszolgák! Ne bomoljatok, azé van kékvérem, mert ilyet iszom, meg egyébként is mint látjátok, mögöttem áll a nem keresztény, de bolsi nagyt?kés.
Előzmény: Woland (87)
PuPu Creative Commons License 2004.05.20 0 0 90
A nép szereti..
Ha a Vityka sétált volna arra, akkor a benyúlkáló komák karjáról már hiányozna az óra...
:O)))))
Előzmény: Woland (89)
Woland Creative Commons License 2004.05.20 0 0 89
Ez egy elég beszédes kép. Pontosan mutatja Mekegi viszonyát a néphez.
Előzmény: Törölt nick (88)
Woland Creative Commons License 2004.05.17 0 0 87
naiv Creative Commons License 2003.11.19 0 0 86
Továbbra is a maarat toláról, embert
barátjáról (ügyeiről) szellemben:

2003. november 19. 8:22

Magyar Nemzet
A K&H Equities Rt. ügyfelei közül tizenhétről kiderült, hogy számlájukra mintegy 800 millió forint érkezett a Montrade-től. Az átutalások mögött nem volt gazdasági esemény. A pénz feltehetően bűncselekményből származik – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülése szerint a bíróság első fokon már határozott az érintettek – köztük Nyúl Sándor és Muskovszky Gábor ügyvéd felesége – vagyona egy részének zár alá vételéről.

A Magyar Nemzet hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint a K&H Equities Rt. tizenhét ügyfelével – cégekkel és magánszemélyekkel – kapcsolatban kezdeményeztek biztosítási eljárást a hatóságok, mert számlájukra mintegy 800 millió forint érkezett a Montrade Establishment Ltd. magyarországi kirendeltségétől. Az összeg feltehetőleg bűncselekményből származik, azt korábban a brókercégnél sikkasztották el. A napilap úgy tudja, hogy az illetékes bíróság első fokon már elrendelte a zár alá vételt.

Kiderült az is, hogy az átutalások mögött nem volt gazdasági esemény. A tizenhét ügyfelet korábban tanúként már kihallgatták, köztük van Muskovszky Gábor ügyvéd felesége és a TriGránitból Demján Sándor üzlettársaként ismert Nyúl Sándor, a Westend igazgatója is. Emlékezetes: Muskovszky több ügyfelet is képvisel a K&H Equities Rt.-vel történő számlaegyeztetéseken, Nyúl neve pedig a Pannonplast-részvények szabálytalan felvásárlása kapcsán merült fel. A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy a pénzmosásban kulcsszerepet játszó Montrade-től többször utaltak át összesen mintegy 200 millió forintot Alexandru Mudura nagyváradi vállalkozó családjához, illetve egyes Mudura-érdekeltségek számára.
*
Forró Tamás elismerte a Magyar Nemzetnek, hogy cégéhez, a Tízezer Kft.-hez összesen 164 millió forint érkezett. Az összegből százmilliót a Montrade utalt, míg a többit a pénzmosás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő El Abed Hassan fizette be az üzletember cégéhez. A Nap-kelte egykori műsorvezetője szerint igazolható, hogy az átutalások mögött kölcsönszerződések vannak.

A napilap értesülése szerint hétfőn az ügyészségen pénzmosás miatt meggyanúsították Sz. Gyulát, aki Kulcsár megbízásából az elsikkasztott pénzek postázásában vett részt. A Gyuszi néven elhíresült taxis két alkalommal mintegy ötvenmillió forintot az MTI és az MTV épületébe szállított ki. A távirati iroda épületében volt a Világgazdaság című hetilap szerkesztősége, amelyet a Forró Tamás korábbi érdekeltségébe tartozó Zöld Újság Rt. adott ki.

Közben újabb és újabb variációk bontakoznak ki arra vonatkozóan, hogy miként oldják fel a Rejtő E. Tibor kihallgatása kapcsán kialakult konfliktushelyzetet az ügyészség és a rendőrség között. A napokban Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezett találkozót Lamperth Mónikával a nézeteltérések tisztázására, a belügyminiszter azonban csak akkor hajlandó találkozni Polt Péterrel, ha a legfőbb ügyész előbb Salgó László országos rendőrfőkapitánnyal egyeztet.

Emlékezetes: legelőször Salgó akart találkozni Polttal, a legfőbb ügyész viszont nem adott időpontot a főrendőrnek. Lamperth fontosnak tartja, hogy minél előbb közösen értékeljék a rendőrség és a Legfőbb Ügyészség vezetői az új, nyáron hatályba lépett büntetőeljárási törvényt. Ha a rendőrség és az ügyészség egy szakmai találkozó keretében levonta a tapasztalatokat, azt követően szívesen találkozom a legfőbb ügyésszel – mondta a tárcavezető.
***
Nem ülésezik a brókerbizottság.

Három botrányos ülést követően már nem is hívja össze a bankbotrányt vizsgáló bizottságot Demeter Ervin, a testület fideszes elnöke. A képviselő tegnap is egyeztetett Wiener György (MSZP) alelnökkel, hogy kompromisszumos megállapodás szülessen a grémium ütemtervével kapcsolatban.

naiv Creative Commons License 2003.11.16 0 0 85
Madarat tolláról, embert barátjáról....

Index: ''Zár alatt az ÁAK 4,2 milliárdja is

A héten az ORFK bejelentette: tizenhét ügyfél számláját zárolták. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az Állami Autópálya-kezelő Rt. (ÁAK) 4,2 milliárd forintját, a Britton Kft. 70 millió forintját, a Ramexa Rt. 86 millióját, a vele azonos címen szereplő Energiasegély Alapítvány 54 millióját, a BR Office 188 millióját vetette zár alá - a Magyar Hírlap információi szerint.

Az ÁAK megfellebbezte a döntést. Kerék Csaba, a Britton Kft. vezetője azt mondta: dokumentummal tudják igazolni, hogy a pénzmosásban fontos szerepet játszó Montrade-től számlájukra érkezett pénzt visszautalták, ezért fellebbeztek az intézkedés ellen, amely nem érinti cégük működését.

A Ramexa tulajdonos vezetőjét, a Medgyessy Péter kormányfő kolozsvári barátjaként számon tartott Alexander Mudura azonos nevű fiát nem sikerült elérni.''

naiv Creative Commons License 2003.10.26 0 0 84
Most D-209
az alkotmánybíróságot vette kézivezérlés alá.

Nem tudom Holló ehhez mitzsól, de Sólyom páros lábbal rúgta volna ki a kivénhedt KGB ügynököt.

naiv Creative Commons License 2003.10.21 0 0 83
Megtudhatjuk a szomszéd topicból, hogy D-209 felkészült média szakember és színképelemző,
mérései azt mutatták a Duna TV nem szekfű vörös, csak bugyi rózsaszin, ezért bevezeti a kézivezérlést.

"Szegény D-209 még mindig azt hiszi, hogy a PÁRT belepofázhat mindenbe... igaz, ő nem PÁRTtag, hanem csak a "szellemi keresztapja" az MSZ(m)P-nek."

A fenti hozzászólásból láthatjuk, szicilianisztikus jellemvonások is felfedezhetők tevékenységében...
Erről Mudura úr is biztos tudna egys-mást.

Mosodát is működtet (IEB) szerteágazó tevékenysége során.

Példaképe Deák Ferenc,
a gond ott van, hogy valószínüleg kimaradt a történelem órákról, mert akkor tudná, a Bach korszak után a kiegyezés teljesen elsöpörte a Bach adminisztrációt, Bach-al együtt.

De egyelőre, látjuk Kovácsot, Medgyessyt, Magyar bálintot, és a Bach adminiszráció többi tagjait is, D-209, nem kéne átolvasni újra azt a leckét?

muttter Creative Commons License 2003.10.16 0 0 82
Tök jó neve van a gyereknek: Komássy ! Kinek a Komája, hogy ilyen jól beágyazták a kis családját a felsővezetéstől a médiáig ?!?!
Előzmény: naiv (81)
naiv Creative Commons License 2003.10.16 0 0 81
ORIGO:

A miniszterelnök személyi titkárának, Komássy Ákosnak az édesanyja a Magyar Televízió elnöki tanácsadója. Hortobágyi Éva a televízió koordinációs főszerkesztői posztjának várományosa is. Hortobágyi az [origo]-nak kijelentette: aki azt hiszi, hogy bármilyen műsoron keresztül befolyásolná a televíziót, az téved.

Hortobágyi Évának, a Magyar Televízió (MTV) elnöki tanácsadójának fia Medgyessy Péter miniszterelnök személyi titkára. Hortobágyi, aki a tévé koordinációs főszerkesztői posztjának is várományosa, nem lát ebben kivetnivalót.

Hortobágyi az [origo]-nak kijelentette: "évek óta dolgozom az MTV-nél, értek a szakmához". Fia beosztása még nem jelenti azt, hogy ő "bármilyen műsoron keresztül megpróbálná befolyásolni a televízió működését" - mondta.

Hortobágyi 450 ezer forintos tévés fizetéséért egy olyan cég számláz az MTV-nek, amelynek tagja a miniszterelnök titkára is. Hortobágyi az [origo]-nak elismerte, hogy egy olyan bt. állít ki számlát televíziós munkájáért, amelynek fia is tagja.

Hortobágyi ennek ellenére azt mondta, hogy semmi kivetnivalót nem lát a dologban. Ugyanis a számlát adó bt. családi cég, amelyet hét évvel ezelőtt alapított fiával, amikor nagykorú lett. Később pedig Komássy, lánytestvére javára, lemondott az ügyvezetői posztról. Így most a cég vezetője Hortobágyi lánya, a másik beltag Komássy Ákos, a kültag pedig Hortobágyi Éva.

Hortobágyi Éva korábban már dolgozott az MTV-nél, azonban 2000-ben elbocsátották.(komoly végkielégítéssel: naiv)

naiv Creative Commons License 2003.10.14 0 0 80
próbálj a lényegre koncentrálni,
ezt az űlésen résztvevő mesélte. én legfeljebb pontatlanul idéztem.
Előzmény: LAJKA (77)
naiv Creative Commons License 2003.10.14 0 0 79
A kormányfő emberei
Magyar Nemzet „…a dolgot őt magát nézzük…”
2003. október 10. 7:00

Szerető Szabolcs
Forró Tamás fehérgalléros médiaszemélyiség K&H-ügyben való érintettségének rendőrségi megerősítése ismét ráirányítja a figyelmet a balliberális politikai, gazdasági és médiaelit összefonódására. Közös célok, közös bulik, közös titkok fűzik egybe ezt a társaságot, amely tizenhárom évvel a rendszerváltozás után is stabil képviselettel rendelkezik a politikai főhatalom csúcsain, a gazdaság állami tulajdonú és privatizált szektorában, illetve a közszolgálati és magánkézben lévő sajtóban.

Semmit nem ért a magyar belpolitikából az, aki alábecsüli ennek a kapcsolati hálónak az erejét. Nem történhetett volna oly olajozottan például a Pannonplast-részvények spekulatív felvásárlása, ha nem készíti elő a terepet egy megfelelő kormányrendelet. A közvélemény is tisztábban látna e valóban bonyolult, ám korántsem átláthatatlan ügyben, ha a véleményformáló médiaelit nem a ködösítésben lenne érdekelt. Puch László pénztárnok (MSZP) brittonos autója, kormánypolitikusok korábbi vitatott bankvezetői tevékenysége és mostani szerepe a botrányt feltáró pénzügyi felügyelet ellehetetlenítésében, a Kulcsár Attila jobbára MSZP közeli VIP-ügyfeleiről eddig megjelent információk vagy a jelenlegi miniszterelnököt „a XXI. század Deák Ferencének” nevező Forró Tamás lelepleződése átláthatóvá teszi e kapcsolati hálót.

Forró kapcsán érdemes elidőzni egy kicsit a sajtóetikánál. Modern demokráciákban a média szerepe a politikai, gazdasági hatalom ellenőrzése; az újságíró a köz érdekére hivatkozva jogot formál arra, hogy legitim módon megválasztott vezetők zsebében kutakodjon, erkölcsi ítéletet mondva pálcát törjön fölöttük, kérdőre vonjon, szembesítsen. Ugyan miféle erkölcsi magaslatról ítélkezhet az a médiaelit, amelynek egyik legbefolyásosabb, köztiszteletben álló tagja Forró Tamás? Kinek van itt joga kérdések kereszttüzébe szorítani, kínpadra vonni másokat? Kerülünk-e akár egy lépéssel is közelebb a kiegyensúlyozott, európai médiaviszonyokhoz, ha a közszolgálatiság eszméjét reggelente meggyalázó Gyárfás-féle Nap-kelte szélsőségesen elfogult műsorvezetőjének helyét mondjuk a Népszabadság vezércikkírója, a hasonló irányban elfogult Aczél Endre foglalja el? Forró és társai szerepvállalása a sajtóban, különösen a Magyar Televízióban nem csupán a sikkasztás- és pénzmosásgyanús ügyletek miatt botrányos, hanem elsősorban azért, amit szerkesztőként, műsorvezetőként, újságíróként művelnek. Nem csoda, hogy halódik a tényfeltáró újságírás, amikor a sajtó vezető munkatársai kormánypolitikusok haverjai, üzlettársai, tiszti kereszttel jutalmazott udvari bohócai; amikor a balliberális médiaelit krémje az uniós eurómilliárdokról rendelkező Dobrev Klára és a lízingkirály Gyurcsány Ferenc színe elé járul nyolcadik házassági évfordulójukon.

A kormányfő emberei a szorosra szőtt kapcsolati hálón keresztül bármikor bármilyen célra mozgósíthatók. Hol hamisított Teller-levél jelenik meg egy lapban, hol jogszabályokon és etikai normákon átgázoló támadás indul a közszolgálati rádió elnöke ellen. A pénzügyi felügyelettől a jegybankon át az orvosi kamaráig bármely kormánytól független intézmény célponttá válhat. Az akcióban a rágalmazástól a pénzügyi zsarolásig minden eszköz megengedett, ha bármi vagy bárki Medgyessy Péter, illetve az MSZP útjában áll.
Mostanában a kormányfő emberei sokat hibáznak (Teller-ügy, Forró bukása), de könnyelműség lenne lebecsülni őket. Ez a hálózat az Európai Unióban is velünk marad.

eKukkancs Creative Commons License 2003.10.13 0 0 78
Hogy kicsoda?
Egy gyurmaermber. Lásd:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9088798&uq=42
LAJKA Creative Commons License 2003.10.13 0 0 77
Mivel Kovács és Szili tegezőviszonyban vannak, ez a kérdés nem hangozhatott el. Nem látszik úgy.
Szili Katalin a szavazáskor korrektul járt el.
Előzmény: naiv (72)
naiv Creative Commons License 2003.10.13 0 0 76
D-209 népszerűsége csökkenését látva nem túl eredeti módszert, "koronás" Gyula módszerét plagizálta. Kicsit emlékeztet aokra a gyerekekre, akik a dolgozatírás előtti napon krétát esznek, hogy másnapra belázasodjanak...
Előzmény: naiv (73)
JoshuaTalley Creative Commons License 2003.10.12 0 0 75
Ugyan, ugyan. ez csak a koronas horn gyuszi trukk. Meglatjatok feleim, hogy megyo itt fog botorkalni csudig gipszben a koz sajnalatara palyazva.

Semmi sem uj a nap alatt, fogytan vannak a trukkok...

naiv Creative Commons License 2003.10.12 0 0 73
Balesetet szenvedett Medgyessy

október 11. 9:37
[Index]

A miniszterelnök csütörtökön késő este nevelt lányával Tornóczky Anitával kutyát sétáltatott, mondta el a Napkelte szombat délelőtti adásában telefonon Medgyessy Péter.

Éppen lánya elkószált tacskóját próbálta visszacsalogatni, amikor beleesett egy nagyobb gödörbe. A kormányfőnek nagyobb baja nem esett, csak részleges Achillesín-szakadást szenvedett.

"A baleset miatt a kormányfő jövő heti programjai nem maradnak el" - hangsúlyozta Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek.

A Kárpátok James Bondja ismét megcsillogtatta képesságeit. A rafinált ellenség ezúttal tacskó kutyának álcázva hajtotta végre akcióját, amelyet a nevelt lány képében mutatkozó összekötő koordinált. Azomban a túlerőben lévő ellenség még így is csak részleges eredményt tudott felmutatni (részleges Achillesín-szakadás), nagy elődjéhez, az 56-os hőshöz, Horn Gyulhoz hasonlóan (ő pl. úgy tévesztette meg az ellenséget, azt mondta utas volt, pedig csak részegen vezetette a SAAB-ot).

naiv Creative Commons License 2003.10.07 0 0 72
A hétfői interpelláció szavazásán csak Szili Katalin házelnök igen szavazata mentette meg Gyurcsány Ferenc sportminisztert. A szavazás érdekessége, hogy Gyurcsány két korábbi ellenzője, Szili és Jánosi György választmányi elnök is igennel szavazott. Az MSZP vezetőinek nyilatkozataiból úgy tűnik, ma már nem a kormány átalakítását sürgetik, hanem a párt működését, illetve a párt-frakció-kormány viszonyának átrendezését tűzték ki célul, így lekerült a napirendről Gyurcsány leváltása.

A nemrégi MSZP vezetőségi gyűlésen Kovács a következőt mondta Szilinek:
"Mi az, már elfelejtette, hogy Gyurcsány 1 milliárdot adott az MSZP-nek a választási kampányra?"

Tegnap, úgy látszik Szilinek eszébe jutott ez a kérdés.
A Megyó-Gyurcsány kettős az első fordulót megnyerte.
Vajjon hány forduló lesz még?

naiv Creative Commons License 2003.10.04 0 0 71
Egy kis adalék a kép árnyalásához:

750 milliós hitel a 75 milliós ingatlanra Medgyessy barátjának
2003. október 2. 12:44

MNO
Ismét jó példáját láttuk annak, hogy hogyan tesz Medgyessy Péter egy barátja milliárdos értékű közvagyont a saját vagyonává - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Szíjjártó Péter ellenzéki képviselő - számolt be a hirtv.hu.

Szíjjártó Péter szerint a miniszterelnök barátjaként ismert korábbi hajdúszoboszlói párttitkár, Pántya György cége, az egymillió forint törzstőkével bejegyzett Termál Piramis Kft. 1997 júniusában jóval áron alul, előzetes értékbecslés nélkül, 75 millió forintért vett meg két hajdúszoboszlói állami üdülőt, a Hotel Mikrót és a Hőforrás A-t.

Az eladó képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány kuratóriumának elnöke akkor Kökény Mihály, helyettese pedig Keller László volt. A vétel után a Termál Piramis törzstőkéjét 21 millió forintra emelték, majd a Magyar Kerekedelmi Bank, a Magyar Fejlesztési Bank és a Konzumbank 750 millió forint hitelt adott a 75 millió forintért megvett ingatlanokra.1998 júliusában az ügyvezető Horn-kormány újabb 396 millió forint hitelt adott a Termál Piramisnak, az MFB-n keresztül. Pántya ezt azzal honorálta, hogy másik cégében, a Grátisz 92 Rt-ben 1998 és 2000 között Medgyessy Péternek, Kiss Elemérnek és Sándor Lászlónak felügyelőbizottsági tagságot biztosított.

Szíjjártó, aki állításait bizonyító erejú okiratokkal - tulajdoni lapokkal és cégjegyzék-kivonatokkal - támasztotta alá a sajtótájékoztatón, végül kérdést intézett a miniszterelnökhöz. A képviselő arra volt kiváncsi, Medgyessy hogyan értékeli azon korábbi kijelentését, mely szerint jog és erkölcs közül mindig a szigorúbbat kell választani.

naiv Creative Commons License 2003.09.19 0 0 70
Most már tudjuk,

Megyó a svájci órákkal ambivalens viszonyban van, hiába kapott egyet ajándékba, tovább ajándékozta (Index). Pedig tudjuk, ajándékot nem illik tovább ajándékozni. Persze, más, ha valakinek ilyen ló szíve van. Valószínüleg a jó szíve miatt hunyt szemet, bankjában az IEB-ben a pénzmosás felett.

naiv Creative Commons License 2003.09.18 0 0 69
2002, jközepe... Kis János:

Medgyessynek mennie kell
"A szocialista-liberális kormány azt ígérte, hogy helyreállítja a demokratikus intézmények uralmát, visszaadja a demokratikus politikába vetett hitet. Ha Medgyessy marad, az ígéret szertefoszlik."

Medgyessy Pétert 1978. március 2-án belügyminiszteri paranccsal rendőr főhadnagyi rangban a BM III/II-7 osztályának állományába helyezték. A III/II-es csoportfőnökség a polgári titkosszolgálat kémelhárítási szakága volt. A 7-es osztály az "elhárítás a nemzetközi kapcsolatok terén" nevet viselte. Medgyessy tehát legkésőbb 1978-tól a kémelhárításnak dolgozott. Legalábbis ez derül ki a kinevezési parancs fénymásolatából, mely a Magyar Nemzet keddi számában jelent meg.
Medgyessy most két dolgot tehet. Vagy kijelenti, hogy a Magyar Nemzet dokumentuma hamisítvány, és beperli a lapot rágalmazásért, közokirat-hamisításért, vagy haladéktalanul lemond.
Harmadik lehetősége nincs. Nem magyarázgathatja, hogy az ügynöktörvény nem vonatkozik a III/II-es csoportfőnökség beosztottaira. Nem adhatja elő, hogy ha vonatkoznék, akkor is csak annyi következnék belőle, hogy vagy lemond, vagy közzéteszik a tényt titkosszolgálati múltjáról, s mivel már közzé is tették, a lemondásra semmi oka. Nem azért kell mennie, mert a törvény így kívánja, hanem azért, mert demokratikus köztársaságban ez az erkölcsi minimum.
Azt sem mondhatja Medgyessy, hogy titkosszolgaként nem polgártársairól jelentgetett, hanem a nemzet javát mozdította elő. Nem mesélheti el, hányszor és hogyan hiúsította meg a KGB cselszövéseit. Most nem mesélheti el. Előbb távoznia kell a posztjáról.
Talán valóban mindvégig az a meggyőződés vezette, hogy senkinek nem árt, a hazának pedig minden tettével hasznára van. Talán tényleg így is volt. Jól teszi, ha a választópolgárok összessége elé tárja az igazságot. Miután lemondott. Nem a lemondás helyett.
Nem akkor van itt az ideje a részletek föltárásának, amikor a perdöntő ténnyel már szembesítették azt, aki eltitkolta SZT-tiszti múltját a választók elől. Ha Medgyessy úgy gondolta, hogy ebben a múltban semmi nincs, ami alkalmatlanná tenné őt a Magyar Köztársaság miniszterelnökének szerepére, akkor neki magának kellett volna a nyilvánosság elé vinnie életpályájának ezt a - cseppet sem mellékes - részletét. Ha viszont az volt a véleménye, SZT-tiszti múltja nem vallható be, akkor nem lett volna szabad elindulnia a miniszterelnöki hivatalért.
A választónak minden adathoz joga van, melynek birtokában eldöntheti, hogy a választott tisztségre pályázó ember méltó-e a bizalmára. Az, hogy valaki a kémelhárítás konspirált tisztje volt, ilyen adat. Azt hiszem, a kémelhárítói múlt erkölcsileg és politikailag jobban védhető, mint a kádári restauráció félkatonai szervezetében való részvétel. Horn Gyuláról azonban nem egy leleplező újságcikkből tudta meg az ország, hogy 1956-57-ben karhatalmista volt. Igen, jobb lett volna a köztársaságnak, ha nem egy volt karhatalmista vezeti az országot 1994 és 1998 között. De senki nem mondhatja, hogy Horn félrevezette a választókat. Megválasztották, múltjának ismeretében. Medgyessy azonban úgy akart miniszterelnök lenni, hogy elhallgatja azt, amit a választónak tudnia kellene róla.
De talán olyan titok ez, melyet nincs joga a nyilvánosság elé tárni. Talán a mai napig köti őt az esküvel vállalt titoktartási kötelezettség!
Talán valóban így van. Ez azonban nem ok arra, hogy Medgyessy a hivatalában maradjon. Ebből is az következik, hogy sürgősen félre kell állnia. Aki a kémelhárítással szemben a mai napig kötelezettséget visel, az nem független ember. A Hivatal dönti el, kíván-e rajta keresztül obskúrus politikai célokat megvalósítani. A Hivatal jóindulatán múlik, hogy a miniszterelnök megbízóinak, a választóknak felel-e vagy egy titkosszolgálatnak. Nincs demokrata, aki ezt a helyzetet elfogadhatja.
De még ha így van is, nem Medgyessy Péter az egyetlen magyar politikus, aki elhallgatta a közvélemény elől múltjának a nyilvánosságra tartozó részleteit. Orbán Viktor a mai napig nem válaszolt azokra a vádakra, hogy a Fidesz- és az MDF-székházügyletből befolyt pénz egy része apja vállalkozásánál, a Dolomit Kft.-nél tűnt föl. Megakadályozta, hogy az Országimázs Központ szerződései nyilvánosságra kerüljenek. Ez is a választókra tartozik, és Orbán mégis kitölthette a mandátumát. Miért kellene épp Medgyessynek mennie?
Azért, mert Medgyessy nem a Fidesz-kormány feje, hanem a szocialista-liberális kormányé. Ez a kormány azt ígérte, hogy helyreállítja a demokratikus intézmények uralmát, visszaadja a demokratikus politikába vetett hitet. Ha Medgyessy marad, az ígéret szertefoszlik. Ha az MSZP és az SZDSZ megtartja őt, akkor a választást nyert pártok rútul becsapták választóikat.
Ez a kormány erkölcsi bukását jelentené. Az erkölcsit pedig hamarosan követné a politikai bukás. Vagy Medgyessy megy most azonnal, vagy az MSZP-SZDSZ-koalíció megy röpke néhány hónap múlva.
E cikk szerzője az SZDSZ tagja és a koalíció kritikus támogatója. Egészen addig, míg van rá remény, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézménye - először a köztársaság történetében - még ezen a héten működésbe lép.
A szerző filozófus, a Közép-Európai Egyetem tanára

Előzmény: Törölt nick (54)
Feles Elek Creative Commons License 2003.09.08 0 0 68
A kormányfő leváltásának alkotmányos útja

Akár nyolc napon belül új kormányfője lehet az országnak, ha a képviselők egyötöde bizalmatlansági indítványt nyújt be Medgyessy Péter ellen, és ezt a többség támogatja. Ha Medgyessy lemondana, akkor a köztársasági elnök választása szerint bízhat meg valakit a kormányalakítással. Ha azonban a jelöltje mögött nem áll parlamenti többség, akkor negyven nap után feloszlathatja a parlamentet és új választást írhat ki három hónapon belül.

Az Alkotmány szerint a képviselők legalább egyötöde (minimum 78 képviselő) nyújthat be bizalmatlansági indítványt a miniszterelnökkel szemben. Ebben egyúttal meg kell nevezni a miniszterelnöki tisztségre jelölt személyt. Emiatt nevezik konstruktív bizalmatlansági indítványnak, hogy csak az utód megjelölésével érvényes. Az indítvány egyben a kormánnyal szembeni bizalmatlanság indítványnak kell tekinteni. Ha az indítványt a képviselők többsége támogatja, azzal egyben az indítványban megnevezett miniszterelnök-jelölt megválasztását is jelenti. Ha az ellenzék támogatja a bizalmatlansági indítványt, akkor azzal egyben igent mondanak a - gyaníthatóan kormánypárti - miniszterelnökre, ha nemmel szavaz, akkor a hivatalban levő miniszterelnököt, jelenleg Medgyessy Pétert támogatják. Így az ellenzék racionális magatartása a tartózkodás lehet.
A bizalmatlansági indítvány vitáját és a szavazást a beterjesztésétől számítva legkorábban három nap után és nyolc napon belül kell megtartani.A rendszerváltás óta nem fordult még elő, hogy a miniszterelnökkel szemben bizalmatlansági indítványt nyújtottak volna be.

Ha a miniszterelnök önmagától lemond, akkor a kormány megbízatása is megszűnik. Ezt teheti úgy is, hogy bizalmi szavazást kér. Ha nem kapja meg a bizalmat (a többségtől), akkor a kormánynak köteles lemondania. Ebben az esetben a köztársasági elnök adhat ki kormányfői megbízatást annak, aki a parlament többségének támogatását bírhatja. Az új miniszterelnöknek el kell fogadtatnia a minisztereit az Országgyűléssel, valamint új kormányprogramot kell benyújtania.

Ha a köztársasági elnök olyan személyt javasol miniszterelnöknek (például valakit a Fideszből), aki mögött nem áll parlamenti többség, és ezért az Országgyűlés nem szavazza meg, akkor negyven nap elteltével feloszlathatja a parlamentet, és új választást írhat ki három hónapon belül.

[origo]

2002. június 19., szerda,

Előzmény: Feles Elek (67)
Feles Elek Creative Commons License 2003.09.08 0 0 67
Medgyessy kapott lehallgatási információkat

2002. június 30., vasárnap, 21:15|Utolsó módosítás: 2002. július 1., hétfő, 9:08

A cikk betűmérete : kisebb nagyobb



Tóth Lajos egykori belügyi SZT tiszt, Medgyessy Péter kapcsolattartója azt mondta Az RTL Klub Akták című műsorában, hogy lehallgatták az IMF-delegáció tagjait és az így nyert információkat, amennyiben szükségenek látták, megosztották Medgyessyvel. Bizonyos információkat pedig az ő véleménye alapjá ítéltek meg.

Újabb nyilatkozatot adott Tóth Lajos nyugalmazott alezredes, a Belügyminisztérium egykori szigorúan titkos állományú (SZT) tisztje, aki 1980 és 1982 között Medgyessy Péter kapcsolattartója volt. Ebben az időben a jelenlegi kormányfő már három éve állt a Belügyminisztérium szolgálatában. Tóth Lajos az akkor pénzügyminisztériumi alkalmazott beszervezéséről azt mondta, hogy a nemzetközi kapcsolatok főosztályán kellett találni egy megbízható embert és Medgyessy vállalkozott a feladatra. Az egykori összekötő azt állítja, hogy nem feltétlenül az akkor zajló Valutaalap (IMF) csatlakozási tárgyalások miatt volt szükség a megbízására. Nem folyamatosan foglalkoztatták, inkább alkalomadtán volt szükség a segítségére. Ha a politikai vagy belügyi vezetőknek szükségük volt valamilyen információra, akkor Tóth Lajos bement Medgyessyhez a Pénzügyminisztériumba és szóban kért tájékoztatást, amit meg is kapott. Alkalomadtán fordult elő, hogy írásban kértek tőle jelentést vagy elemzést valamiről.

Medgyessy kapott lehallgatott információkat

Medgyessy Péter konkrét munkájával kapcsolatban Tóth Lajos elmondta, hogy gyakran kértek tájékotatást a Politikai Bizottság, vagy a Központi Bizottság illetékes osztálya számára az IMF tárgyalások menetéről. Véleményt kellett mondania olyan információkről is, amelyeket mások szereztek az IMF delegációról. A Belügy ugyanis, mint kiderült, lehallgatta a delegáció tagjainak telefonbeszélgetéseit és poloskákat helyeztek el szállodai szobáikban. Így tudták meg, hogy egy adott tárgyalás után mint gondolnak a nyugatiak. Az így nyert információkat, amennyiben szükségesnek tartották, megosztották Medgyessy Péterrel, hogy ezzel segítsék a munkáját.

A szovjetek tudtak róla

Tóth Lajos megerősítette, hogy a tárgyalásokról szóló információkat nem adhatták ás a szovjeteknek, de ennek ellenére tudták, hogy történik. A BM-ben dolgozó egyik szovjet tanácsadó szobája például éppen Tóth Lajos irodája mellett volt. Ő például onnan tudta, hogy a szovjetek képben vannak, hogy a tancsadó gyakrán átment hozzá érdeklődni, hogy mi újság van ezen a téren

http://www.origo.hu/politika/20020630medgyessy1.html

Előzmény: Feles Elek (32)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2003.09.07 0 0 66
Örülök hogy egyetértünk: csupa élvezet az élet!
Előzmény: Törölt nick (38)
Elbai Péter Creative Commons License 2003.09.07 0 0 65
Erről mi a véleményetek?
Előzmény: Elbai Péter (63)
vizsla24 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 64
Miért lennél te ennyire fontos ember, hogy egy miniszterelnök hívogasson?
Nem valami telefonbetyár volt, aki felültetett téged?
Előzmény: Lizimizi (62)
Elbai Péter Creative Commons License 2003.09.07 0 0 63
Talán ebból a cikkből több minden kiderül:

"Az Utolsó Figyelmeztetésben jelent meg Szuha György tollából az alábbi írás:

Egy családregény vége

"Miután a magyar baloldali sajtóban most már lassan egy éve semmi másról nem hallani,
mint bányákról, dolomitról, meg annak a szegény fotósfiúnak a más-fél milliós káráról (a kár,
mint kiderült kb. 160 ezerforint), az alábbiakban szemügyre vesszük Medgyessy Péter
családját is. Medgyessy Béla, a miniszterelnök édesapja 1912. december 21-én született
Erdélyben, a Hunyad vármegyei Körösbányán.Az impériumváltozás után otthon maradt és
1937-ben elvégezte a kolozsvári I. Ferdinánd Egyetem jogi karát, majd a kolozsvári
elöljáróságon dolgozott. Amikor Észak-Erdély visszakerült Magyarországhoz, dr. Medgyessy
Béla Kolozs vármegye igazgatásában volt aljegyzõ. 1942-ben azonban Budapestre került és a
magyar királyi Közellátásügyi Minisztérium III., élelmezési és takarmányozási fõosztályán
volt elõadó. Közvetlen fõnöke vitéz Szalay Szabolcs volt, a fõosztályt pedig Jurcsek Béla
államtitkár felügyelte. Egyes feltételezések szerint dr. Medgyessy Jurcsek Béla embereként
került a minisztériumba. Jurcsek Gömbös Gyula egyik felfedezettje volt, egykoron gazdatiszt,
képviselõ, a Magyar Élet Pártjá-ban a Csocsoport (a németbarát, radikális jobbol-dali szárny)
egyik markáns alakja. Az egyébként jószakember hírében álló, de német informátornak
számító Jurcsek Sztójay Döme kormányában földmûvelési és közellátásügyi miniszter lett,
és utóbbi tárcá-ját Szálasi Ferenc kormányában is megõrizte. 1945 tavaszán, valószínûleg a
magyarországi felelõsségrevonástól tartva Kitzbühelben öngyilkos lett. 1943-ban dr.
Medgyessy Béla átkerült a minisztérium termény- és lisztgazdálkodási fõosztályára. A
miniszter ekkoriban már az a Szász Lajos volt, akit 1946-ban háborús bûnösként Budapesten
felakasztottak. 1944-ben pedig Medgyessy Béla visszakerült szülõföldjére és a dési
közellátási felügyelõséget vezette, miniszteri titkári címmel és jelleggel felruházva. Elõélete
és fõnökei sorsát ismerve igencsak megõ, hogy a már csaknem teljesen a kommunisták
által gleichschaltolt és alaposan kitisztogatott Kül-ügyminisztérium (a miniszterek ebben az
idõben:Molnár Erik, Rajk László és Kállai Gyula) 1947-ben õt küldte ki a bukaresti magyar
követségre tanácsosnak, ahol olyan hétpróbás kommunista követek alatt szolgálhatott
1950-ig, mint például Széll Jenõ elvtárs. A fordulatot nehéz magyarázni, de talán nem
lehetetlen. Kelet-Európa ilyen.

SZUHA GYÖRGY"

Lizimizi Creative Commons License 2003.09.07 0 0 62
nekem 2002-ben kétszer telefonált.
Az édesanyám több marháskodásról beszélt.
Kövér László működéséről 2001-januárjában Dr. Demeter Ágnes mesélt
Előzmény: Elbai Péter (61)
Elbai Péter Creative Commons License 2003.09.07 0 0 61
Győzzön meg a katicabogár.
"(orbánékat a telefononom 2 évig éreztem))"
Orbán szuszogását is hallottad?(:-))
Előzmény: Lizimizi (52)
britnike Creative Commons License 2003.09.07 0 0 60
Ha mi azt tudnánk, miért találkozik havonta Nastaseval...

Talán teljesebb lenne a válasz a kérdésre...

:o))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!