Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

versus123 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 34
RAFi ez egy jó ötlet,

tudja valaki hol csinálnának nekem ilyet?én láma vagyok az elektronikához...

Előzmény: RAFi (33)
RAFi Creative Commons License 2002.01.14 0 0 33
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő nagyon frappáns (filléres) ötletet:

http://trabisoft.giganet.hu/riaszto.html

_MrB_ Creative Commons License 2001.10.26 0 0 32
Hát eddigi legjobb lopásvédelem amit láttam:

Nyár, kispolek negyedig lehuzott ablakokkal, hátsó ülés helyén itatótál, + 2 pittbull.

Aki benyit, az gondolom alapos ápolásban részesül.

Janibacsi Creative Commons License 2001.10.26 0 0 31
Biztos a rendor volt a tettes:o)

JAno

Előzmény: RAFi (30)
RAFi Creative Commons License 2001.10.26 0 0 30
Érdekesség képp....

A topikot tegnap indítottam, erre ma reggelre a mellettem álló autónak benyomták az oldalablakát és kiszedték belőle a hifit. (20 éves Mitsubishi Colt)

Este már lusta voltam levinni a garázsba az autómat, ezért a ház előtt hagytam. Reggel meg voltam lepődve rendesen a történteken és hálálkodtam, hogy az én autómat nem törték föl!

Ja... az eset pikantériája, hogy az autófeltörés a körzeti rendőr ablaka alatt történt. A parkolóban összesen 3 autó állt...

Schnitt Creative Commons License 2001.10.26 0 0 29
Hozzászólnék a témához énis.
Apám wartburgjában(353) a köv. lopásgátló rencer üzemel:
Név: elektromos sokkoló.
alkatrészigény: 1 db gyújtótrafó, 1 db kétállású kapcsoló, 2 m. vezeték, fém váltómarkolat(rozsdamentes acél, nagyon dizájnos).
Megvalósítás:
A motortérben felszereljük a gyújtótrafót, és valamelyik henger gyújtótrafójáról levesszük a primer oldali fáziskábelt. Ezt a kábelt belekötjük a kapcsolóba, majd a kapcsoló két szélére az eredeti trafót és a most beszereltet rákötjük (nem madzaggal, hanem elektromosan). Ez a kapcsoló dönti el, melyik trafó kapja a primer áramot. Kell még egy darab gyújtókábel, amivel a trafó szekunder oldalát a váltórudazattal összekötjük. (a W353-ban a váltó műanyag csapágyazású, a váltóműhöz a rudazat gumi silenten keresztül kapcsolódik, tehát elektronikusan szigetelt a karosszéria többi fémalkatrészétől)
A kapcsolót el kell rejteni valahol, és kész.

Működési elv: Normál üzemmód esetén a kapcsolót kapcsoljuk olyan állásba, hogy a henger gyújtótrafója kapjon áramot. Lopásgátló üzemmód eléréséhez a kapcsolót átpöccintjük 2. állásba. A jelenség a következő: A tolvaj beül a kocsiba, kiiktatja a kormányzárat, beindítja a motort. 2 henger el is indul, ami lehet, hogy önmagában is elég az elrettentéshez, mivel IQbajnok tolvajunkrájön, hogy ezzel így macerás közlekedni, lévén a ménes fele szabadságon van, a kasztni meg mégiscsak 1 tonna. Ha nem jön rá erre, sebességbe teszi a vasat :o)))))))))))
ja kérem, 12000 V azért 12000 V

Nem egy bonyolult megoldás, de a semminél jobb, és nem kerül a waresz árának duplájába (1000 ft-ból megvalósítható)

Másik elrettentés csupán pszichológiai: egy darab piros led + egy megszakító, ami villogtatja, + az ablakok körberagasztása protected by "riasztómárka" matricákkal.

Jó bütykölést.

Vanek B Eduárd Creative Commons License 2001.10.26 0 0 28
Pár évig birtokoltam 2TWareszt, a szerszámkészletet féltettem benne hagyni estére. Volt mikor benne felejtettem a kamerát, kaptam a páromtól, többet ér mint 2 Wartburg.
ON: A gyujtásfeszültség üléshuzatba vezetésén már gondolkodtam, félek a feledékenységtől, bár szerintem két alkalom után többé nem feledném kikapcsolni.
Vanek
Előzmény: Riff-Raff (23)
kivi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 27
Egy-két ajánlott olvasmány:

Autólopás Ezt a topicot érdemes végolvasni, benne van minden (riasztók, ledugózás, fólia, Mul-T-lock és társai, stb.)
Autoriaszto!

hgl005 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 26
hat igen ez a megfelelo vedelem de nem vehet mindenki kurrens autot( watburg)!
Előzmény: Riff-Raff (23)
Xyz123 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 25
Nekem így van megcsinálva 10 mp-t bírok ki benne ha szól, remélem élesben soha nem kell majd szólnia
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 24
Volt kollegám agyalt két 120 dB-es szirénán amit az utastérbe rejtett volna:
Tolvaj beszáll, kpzár bezáródik, sziréna megszólal, idegrendszer lebénul, agy megreccsen, tolvaj elhalálozik, kb fél perc múlva kpzár kiold.
Elvileg hatásos lehet, és a környéken lakók nyugalmát sem zavarná annyira.
Hogy aztán megcsinálta-e, nem tudom, mert eljöttem arról a helyről, de így első hallásra elég durvának tűnik...
Riff-Raff Creative Commons License 2001.10.25 0 0 23
Nekem tuti módszerem van autólopás ellen: járgányom automata beépített lopásgátló rendszerrel rendelkezik, mely igen fejlett biokémiai eljárásokon alapszik.

Működése a következő:
Az izomműködésben résztvevő folyamatokkal kezdődik (a tolvajnak látszó egyén elindul zsákmányszerző útjára).
Bekapcsolódik az agyműködés (prédát kutató tekintete rávetül kocsimra).
Az agy átveszi a fő szerepet. Gyors helyzetértékelés (típus felismerése, költség-, kockázat- és várható haszonelemzés, melynek végén az eredmény: "inkább veszek egy sört, az is jobban megéri").
Újra az izmoké a főszerep (azonnali továbbállás).

Bizonyára a többi Wartburgban is ez a rendszer működik. :-)
Azért készítettem bele házilagos ellophatatlanító gépet is, mely némi hozzáértéssel ugyan megkerülhető, de jócskán időbe és vesződségbe kerül.
A tanksapkát is zárni szoktam, nehogy a többi Wartburgos, Trabantos, ETZ-s és Babettás kilopja belőle a keveréket. Mindössze attól tartok, hogy valaki feltöri, és ellopja belőle a legalapvetőbb felszerelési tárgyaimat (szerszámos láda, balta, ásó, csörlő, spaniferek, drótkötél, benzinkanna, WC-papír...).

Előzmény: RAFi (-)
hgl005 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 22
hali mindenkinek....

evekkel ezelott aramot akartam vezetni a lakason beluli masodik keritesbe mert elotte betortek hozzank...es bar a hazvezetonot fegyverrel kenyszeritve zartak be a wc be a rendorseg hivatalos allaspontja szerint....nem alkalmazhatok ilzen modszert mert az emberi elet ellen elkovetett elore megfontolt szandekelt tortent buncselekmeny...hat errol, ennyit....
azonban nekem errol az a velemenyem ,hogy senkit nem kertem meg ra ,hogy torjon mar be hozzam es raboljon ki....de ha megteszi akkor valalja ennek feleloseget...egyik ismerosom pl alitolag mert errol csak hallottam egy cigany -t miutan az ratamadt a sajat lakasan belul a felesegere a kutzakkal zabaltatta fel majd elegette...igy mar nehez a rendorsegnek barmit is bizonyitani egy bunozovel pedig kevesebb bar ez eleg brutalis es mint mondtam csak hallomasbol .....de a lenyeg az ,hogy senki..ism...senki ne bass...álja a tulajdonomat amiert en dolgoztam meg es ezt ugy latszik amerikaban meg is ertik..nalunk miert nem....

megoldas...ellátni a kocsit belso tervedelemmel...es ha valaki olzan nyitja ki aki erre nem felhatalmazott esetleg csak a magnodat akarta,kinyitni akkor az ecserin beszerezheto konnygázgránát felrobban az ules alatt...ami nem okoz maradando egeszsegkárosodast de az biztos,hogy masnap o fog kotohartya gyulladassal a dokinal elsonek jelentkezni...es biztos ,hogy a kocsidat nem kepes kipakolni...elvinni...mi tobb azt meg lehet oldani ,hogy ekkor marmit a robbantassal egyidoben felhivja a mobilodat vagy egyebb riasztas feled....

mas modszer nincs ezt le merem szogezni..1-mert minden mas megoldas lsd. gps-es rdsz.stb megbutykolheto es ha beállnak a kocsiddal egy femdobozos ifa-ba vagy hasonloba akkor dobhatod a tobb 100ezer forintos riasztoberendezesed....stb....raadasul..ha melygarazsban parkolsz akkor eleve nem mukodik alkalmat adva a tolvajnak arra,hogy akar orakat is pepecselhessen a kocsi inaktiválásával....

miller

Sickboy Creative Commons License 2001.10.25 0 0 21
Lám-lám mit tesz a sok Brúszvilisz film az emberrel... ;-)
Előzmény: Type-R (19)
zetecR Creative Commons License 2001.10.25 0 0 20
Csúnyán ráb@sztál :-)!
Előzmény: Type-R (19)
Type-R Creative Commons License 2001.10.25 0 0 19
és mi van akkor ha a lángszóró begyújtja a tolvajt, de az még kinyitotta az ajtót időben és beugrik az autóba hogy megmeneküljön a lángok elől ezzel fejgyújtva az autót is....
nos?! :)))))
Előzmény: RAFi (13)
Sickboy Creative Commons License 2001.10.25 0 0 18
CSakhogy én tűszúráshullámról beszéltem, nem nagyfeszről! :-)
Ez azért humánusabb! :-)

Vagy ezt is írjam ki: "Vigyázat! A gépjármű üléshuzata alatt tűpárna található, mely súlyosan károsíthatja az Ön egészségét!" :-)

A megoldás: teszek az ilyen törvényre, az én kocsimat senki ne akarja elvinni!

Előzmény: avantage (12)
Schnitt Creative Commons License 2001.10.25 0 0 17
Na igen, de ott bevett szokás, hogy piros lámpánál/kereszteződésben a sofőrt lelövik, kirángatják a kocsiból, hogy ne nagyon vérezze össze a kárpitot, és elhajtanak vele...

Előzmény: RAFi (6)
zetecR Creative Commons License 2001.10.25 0 0 16
Az jó. Egyik ismerősömék olyan "indításgátlókat" szerelnek autókba, ami sokminden kombinációjával működik. Hogy érthető legyen: csak akkor indul el az autó, ha sorrendben megnyomod a hátsóablakfűtést, balra indexelsz meg mondjuk kinyomod a kuplungot. Na, ezt fejts meg...
Előzmény: RAFi (9)
barnabocs Creative Commons License 2001.10.25 0 0 15
én a lakás riasztóval már jártam igy, hát elöször ledöbbentem majd a hatástalanitás után mentem gatyát mosni ... :))
Előzmény: cinqsporting (14)
cinqsporting Creative Commons License 2001.10.25 0 0 14
És mi van az utastérbe helyezett szirénával. Az lehet olyan hangos hogy a tolvaj ne birja dobhártyával. Itt is ugyan az a gond mi van ha pont nálunk aktiválódik valami hiba miatt. Legyen nálunk füldugó ? :o)
Előzmény: RAFi (13)
RAFi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 13
Jaja... én is elgondolkodtam azon, hogy ha a délafrikai pasas elfelejti kikapcsolni a "lángszórós" védelmet és úgy próbál beszállni akkor nagyon forró helyzetbe kerülhet. Vagy mi van akkor, ha meghibásodik a rendszer =:O
Előzmény: avantage (12)
avantage Creative Commons License 2001.10.25 0 0 12
>valami kárt okozol a tolvajban, hogy megvédd a tulajdonodat, még téged vonnak felelősségre...
Valoban. De mi van, ha hatalmas betukkel kiirom a kocsi ajtajara, hogy "Vigyazat, nagyfeszultseg! A gepjarmuvet hasznalni eletveszelyes es tilos!"

Komolyan!

Mondjuk en felnek ilyen rendszereket beszerelni, mi van ha zarlatos lesz, es engem csap meg az 10000 volt?

Előzmény: Sickboy (2)
RAFi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 11
Ez sem rossz ötlet, csak szerintem könnyen észrevehető...
Előzmény: karhu (10)
karhu Creative Commons License 2001.10.25 0 0 10
Egy barátom ismerőse igen frappánsan oldotta meg a kérdést: megállás után két első kerék mögé/elé (amerre indulni lehet) egy-egy saját készítésű, valami szögvasból heggesztett mini útakadály (olyasmi, amit a rendőrök szórnak az útra az amerikai filmekben). Így legfeljebb két gumit kell vennie, de az autó megmarad. És bizony egszer már előfordult, hogy a kocsiját 50 méterrel odébb találta két lapos első kerékkel.
RAFi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 9
No akkor húzzunk bele !

Egy kérdés!

Ha maszek -rejtettkapcsolós- indításgátlót akarok csinálni az autóra, akkor a kapcsolóval mit kell "letiltani/megszakítani" - befecskendezést ? gyújtást ? ...????

Előzmény: Herbie_ (8)
Herbie_ Creative Commons License 2001.10.25 0 0 8
Őtletek autólopás ellen című topic van/volt már de csak 20 hozzászólást ért meg.
Előzmény: RAFi (3)
Sickboy Creative Commons License 2001.10.25 0 0 7
Igen!
Itt nem törvényes, viszont hatásos! A fene se kérte a tolvaj urat, hogy feltörje a kocsimat, ha meg megteszi, számoljon a (persze véletlenül) kiélesített védelmi fegyverzettel. :-)
Előzmény: RAFi (6)
RAFi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 6
Gondolom azt tudjátok, hogy egyes dél-afrikai országokban teljesen törvényes az autó küszöbe alá épített lángszóró, amely a zár birizgálására jön működésbe !

Nagy égés lehet !

Szkátó Creative Commons License 2001.10.25 0 0 5
Ha ezeket berakod, akkor elmondhatod, hogy mindent megpróbáltál...
Előzmény: RAFi (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!