Keresés

Részletes keresés

Daemon Creative Commons License 2001.11.11 0 0 50
Azt gondolom, sétálnod neked kellene. Hátha kiszellőzik a fejed.
Előzmény: edelweis (49)
edelweis Creative Commons License 2001.11.09 0 0 49
Nem kéne neked sétálnod egyet, mondjuk a gyűlölet ellen?
Előzmény: Daemon (-)
Daemon Creative Commons License 2001.11.07 0 0 48
csillagos ötös. Bárcsak mindenki így gondolkodna.
köszönöm
Előzmény: csinnnKA (47)
csinnnKA Creative Commons License 2001.11.06 0 0 47
Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek mélységesen mély felháborodásomat és elkeseredésemet a címbéli téma kapcsán, ugyanis ma reggel az autóban hallgatva a sláger-rádiót, a Boros-Bochkor-féle Bumeráng-ban ez volt a fő téma: vajh mi minden lesz a szeretet-csomagban: autópálya-kapuk? dolomit? pár tubus pirosarany? mézespuszedli? babaszappan? néhány hajtincs Zámbó Jimmy fürtjeiből? stb.stb... s a végén hozzátették, hogy no meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye árvíz-károsultjainak FORRÓ ÜDVÖZLETE!!!

S ekkor jutott eszembe, hogy a 7végén a csigán vagy az RTL-en láttam azokat a nyomorultakat, akik még mindig olyan életveszélyes házakban laknak, amin 20-30 cm széles rések-repedések vannak, meg olyan vályog-házakban, ami alulról már szétrohad-szétázik, ősszedől... nem beszélve a konténerekről (így novemberben klassz meleg lehet egy ilyen konténerben)... mutattak házukat sirató, kilátástalanság miatt zokogó férfiakat... szóval hogy bár jó féléve volt az bizonyos uccsó árvíz, de még mindig élnek vagy párszázan Magyarországon IS(!) embertelen körülmények között, és akkor 100 millát küldünk az afgánoknak (Bochkorék megkérdezték, hogy vajon biztosan azok kapják-e a segély-szállítmányt, akiknek szánjuk, s esetleg véletlenül nem mégis a terroristák?), szóval ilyen hazai körülmények között biztosan az afgánokat kell támogatnunk?! Nem esetleg a magyar nyomorgó és kétségbeesett, kilátástalan helyzetű árvíz-sújtotta POLGÁRtársainkat, akiknek tavaly még csinos kis házacskája volt, idén tavasztól viszont (több, mint fél éve!) emberhez nem méltó, alantas és komfort nélküli életkörülmények között élnek (harmincadmagukkal egy tornateremben vagy könyvtárban, esetleg a fagypontot közelítő hőmérsékletű fém-konténerben /értsd: egy fém dobozban!!!/ stb.stb.).

Szóval azért ilyenkor felmerül az emberben néhány (szerintem fontos és komoly) kérdés:
1. Magyarországon miért nem arra költik az adófizetők pénzét, ami fontos lenne?
2. Miért nem házakat/lakásokat építenek a rászorulóknak ahelyett, hogy flancos csilli-villi Milleniumi Városrészt építenének (iszonyat sok pénzért)?
3. Miért az afgánoknak küldünk 100 millát, ahelyett hogy ebből a pénzből mondjuk 50 családnak hajlékot biztosítanánk?
4. Egyáltalán: miért nem kérdeznek meg minket erről?!
5. Ha valaki kérdezné, hát üzenem, hogy én az adómból nem akarok Milleniumi Városrészt és nem akarok segélyt küldeni az afgánoknak... én személy szerint elsősorban az árvízkárosultaknak akarok fedelet a feje fölé, aztán egy 4-es és 5-ös metrót, normális egészségügyi ellátást stb.stb. :-(

oplead Creative Commons License 2001.10.27 0 0 46
Megtaláltam! :o) Érdekes kérdés, hogy vajon egy '83-as törvényerejű rendelet, vagy a NATO-val kötött szerz. élvezzen-e prioritást. Ugyanakkor ki lehet magyarázni korm. oldalról, hogy nem Afganisztán ellen irányulnak a támadások, hanem a terrorizmus ellen, így jogos s légtér rendelkezésre bocsátása :o))
Előzmény: juanhu (41)
Daemon Creative Commons License 2001.10.26 0 0 45
"Ehhez kepest Magyarorszag atengedte a legkoret."

Nem kötözködés, csak pontosítás. Légköre a bolygónak van (ld. még: Föld. Légtere meg egy országnak.

"A Magas Szerződő Felek kijelentik, hogy nem csatlakoznak olyan szövetséghez, és nem vesznek részt olyan tevékenységben, amely a másik Magas
Szerződő Fél ellen irányul"

Igazán humoros lett volna, ha azt mondjuk a NATO-nak:" bocsi, kilépünk a szöveccségből, mer
Afganisztán nekünk testvéri Magas Szerződő Felünk, akivel mink megeggyeztünk, hogyaszongya: nem támaggyuk meg egymást és utájjuk azokat akik meg megtámadnak minket. Mer mink nyócvanhárom óta papiron is haverok vagyunk."

Előzmény: juanhu (41)
lujza Creative Commons License 2001.10.26 0 0 44
1. Hülye a nénikéd.
2. Nacionalizmushoz mi köze ? Mindenkinek, nekünk is az az érdekünk, hogy az afgánok Afganisztánban tudjanak jól élni és ne kelljen szétszóródniuk a világban.
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.26 0 0 43
De hülye vagy! Mi a fenéért akartalak volna sértegetni? :-)))
Mi köze a nacionalizmushoz? Nacionalizmus=mindent a hazáért és a honfitársakért! Vagy nem? ;-)
Előzmény: lujza (42)
lujza Creative Commons License 2001.10.26 0 0 42
1. Cicus neked a nénikéd.
2. Mi köze ennek a nacionalizmushoz ?
3. Természetesen kellett volna segíteni azon a srácon is.

(a macskámat is Lujzának hivjuk :-) )
Cirókázd meg. :)
Ha sértegetni akartál, nem nyert. Nem lujza a nevem és szeretem a cicákat.. :)

Előzmény: Törölt nick (40)
juanhu Creative Commons License 2001.10.26 0 0 41
1983-ban lepett eletbe a magyar-afgan baratsagi szerzodes, melynek 10-ik cikkelye kimondja, hogy
"A Magas Szerződő Felek kijelentik, hogy nem csatlakoznak olyan szövetséghez, és nem vesznek részt olyan tevékenységben, amely a másik Magas
Szerződő Fél ellen irányul"

Bar tortent kezdemenyezes azota ennek felszamolasara, de meg nem tortent meg.
Ehhez kepest Magyarorszag atengedte a legkoret.

Előzmény: oplead (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.26 0 0 40
Olvasd el azt a kis idézetet, amit tegnap másoltam ide!
Azon a srácon nem lett volna kötelességünk segiteni?
És sok sorstársán? Ilyenkor hol a nacionalizmusod cicus? ;-)
(a macskámat is Lujzának hivjuk :-) )
Előzmény: lujza (36)
Tzp Creative Commons License 2001.10.26 0 0 39
"Csak épp senki nem kérdezett meg minket, hogy valóban oda akarjuk-e adni"

Nepszavazast megsem kene emiatt kiirni. Ha nem tetszik a kormany politikaja ne szavazz rajuk a kovetkezo valasztaskor. Demokracia van. Amugy meg a kormanynak lehet, hogy valami komolyabb kulpolitikai celja (is) lehet ezzel, csak mi azt nem latjuk. Talan nem is ertenenk. Azt, hogy segelyt adunk nem epp elintelendo dolog. Az afganok tenyleg szar helyzetben vannak, es megcsak nem is ok tehetnek rola ( a talibok nem epp valasztassal jutottak hatalomra). Az, hogy a 100 millio sok-e, nem tudom, nem ismerem az orszag gazdasagi helyzetet annyira. Ezen esetleg lehet vitatkozni.

Előzmény: Daemon (38)
Daemon Creative Commons License 2001.10.26 0 0 38
Az én információim szerint ez a 100 milla a magyar állam adománya. Vagyis az enyém, a tied, a mienk. Csak épp senki nem kérdezett meg minket, hogy valóban oda akarjuk-e adni. A rám eső 10 ruppót adják egy kórháznak ha kérnem szabad.
Előzmény: pancer1 (35)
Első Polgár Creative Commons License 2001.10.26 0 0 37
kizartnak tartom, hogy a Baptista szeretetszolgalat 100 milliot ossze tud gyujteni az afganoknak, a tiszai arvizkarosultaknak nem tudtak ennyit osszegyujteni szvsz. legalabbis egy szervezet.
mindenesetre ugy nez ki, ez a hozzajarulasunk a haboruhoz.
nem ingyen adjuk.
2 eve az amik szetbasztak milosevics szajat, aki eleg sok gondot okozott Mo.nak is (vajdasagi magyarok, benzinmaffia, fegyvermaffia, haborus fenyegetettseg stb.)
akkor annyi volt a hozzajarulas, hogy atadtuk Ferihegy 1-et.
nekunk fejlett, demokratikus orszagoknak ossze kell tartanunk es rendet raknunk a bolygon.
lujza Creative Commons License 2001.10.26 0 0 36
Én akkor sem értem a felháborodást, ha ez másik 100 millió.

1. Kötelességünk segíteni a bajbajutottakon.

2. Senkinek nem lehet érdeke, hogy a menekültek szétrajzzanak mindenfelé, legyengülve, betegen, éhezve, lelki sérültként, esély nélkül a normális életre.

pancer1 Creative Commons License 2001.10.26 0 0 35
Még egyszer megkérdem.
Ez a 100 millió az, amit a Baptista szeretetszolgálat gyüjtött össze és próbál eljuttatni az afgán rászorulóknak?
Mert ha igen, akkor végképp értelmetlen a felháborodás hiszen ezt ÖNKÉNT adták az emberek, és TUDTÁK hogy mire adták nem?
Daemon Creative Commons License 2001.10.26 0 0 34
"Egyébként 100 MFt-on tényleg nem múlik a magyar eg.ügy, ezt belátom, de azért a hepis 4,2 milliárd meg a "nagy magyar filmek", meg ezüsth.-s pénzeket azért hasznosabb célra kellene allokálni. "

Pontosan erre gondoltam én is amikor a topicot nyitottam. Ha egész eddig egyetlen fillér se ment volna veszendőbe abból, amit a polgárok adóznak (s amiért keményen meg is dolgoznak) akkor nem is lenne egyetlen szavam sem. Egyszer mi is lehetünk nagylelkűek egy 100 milliós segéllyel. De ez a 100 milla azt hiszem nem az egyetlen, hanem még egy csepp a pohárban. Számomra az utolsó cseppek egyike.

Előzmény: oplead (32)
putyi Creative Commons License 2001.10.26 0 0 33
BaSand!

Miért raktad ide a moshova írt szövegemet?
MIt szeretnél?

Putyi

Előzmény: BaSand (6)
oplead Creative Commons License 2001.10.26 0 0 32
Ez mikori jogszabály? Nem találom :-(((
Egyébként 100 MFt-on tényleg nem múlik a magyar eg.ügy, ezt belátom, de azért a hepis 4,2 milliárd meg a "nagy magyar filmek", meg ezüsth.-s pénzeket azért hasznosabb célra kellene allokálni. Ezt a pazarlást viszont nem tudom elfogadni. Azt sem, hogy az MFB-n keeresztül egy halom hitelt vesz fel az ország, hogy választások előtt gyorsan tudjanak oszogatni stb. Ez nagyon rövidtávú gondolkodásra utal. A fijjjúg miatt megint kell majd egy bokros, ogy rendbe tegyük a mostani felhalmozódó hiányt... Én ettől azért tartok rendesen...
Előzmény: juanhu (27)
vorga Creative Commons License 2001.10.25 0 0 31
Szerintem ez a háború egyelőre kizárólag Amerikára tartozik, és valószínűleg ő sem humanitárius meggyőződésből dobálja a csomagokat. Magyarországnak nem kéne ebbe nagyon bekapcsolódnia, mert ezzel quasi a háborúba is bekapcsolódik. Hiszen mi sem humanitárius érzelmi kitörésből küldjük a magyar árukat, hanem a kormány liheg Amerika nyomában.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 30
Sokat, nagyon sokat. Kedveském! Tán olvasd el, amit e témában ma leírtam...
Előzmény: Rsüni (25)
Bono Vox Creative Commons License 2001.10.25 0 0 29

A kampánytámogatás emelése csak a kis pártokat segítené. Én bele se merek gondolni, hogy a mostani 2 legnagyobb már mennyit lopott az elmúlt 10 évben.
Előzmény: Rsüni (25)
Bono Vox Creative Commons License 2001.10.25 0 0 28

Megérdemli Afganisztán a pénzt. Mi, magyarok is hányszor, de hányszor kaptunk tőlük baráti segítséget. Ráadásul a magyar államkincstár tele van fölösleges pénzzel, a tanárok meg az orvosok a fizetés csökkentésért tiltakoznak, mert olyan gazdagok, hogy már ki se mernek menni az utcára!

Leeshetne valami nekem is!

juanhu Creative Commons License 2001.10.25 0 0 27
Csak ugy megemlitem, hogy meg eletben van a magyar-afgan baratsagi szerzodes. Amibe tobbek kozt az is benne van, hogy Magyarorszag [illetve a felek] nem tamogatnak a masik ellen katonai akciot. Ehhez kepest viszont tamogatjuk a NATO miatt. Igazi skizofrenia...
juanhu Creative Commons License 2001.10.25 0 0 26
Csak ugy megemlitem, hogy meg eletben van a magyar-afgan baratsagi szerzodes. Amibe tobbek kozt az is benne van, hogy Magyarorszag [illetve a felek] nem tamogatnak a masik ellen katonai akciot. Ehhez kepest viszont tamogatjuk a NATO miatt. Igazi skizofrenia...
Rsüni Creative Commons License 2001.10.25 0 0 25
No, ha demagógia vetélkedőt tartunk, akkor megkérdem te mit szólsz ahhoz, hogy az MSZP a pártok állami kampánytámogatását 100 millióról 300 millóra emelné? Abból mennyit lehetne műteni?

Szal én, mint liberális demokrata azt mondom, hogy segíteni kell az elesetteken, a szenvedőkön bárhol is éljenek ráadásul akkor, ha a szövetségeseink bombázzák őket rommá. Sajnálom, hogy a hivatásos baloldaliak egy része nem így gondolja. Ez van, ezért szeretem őket.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 24
Sünikém drága!
Te mit szólnál, ha történetesen egy hozzátartozód meghalna a kórházban, mert nincs pénz a műtétjére, miközben százmilliók folynak ki t. kormányunk kezei közül? Gondolom akkor is lelkesen tapsikolnál, hogy nagyon helyes: nyissunk menekülttábort, támogassuk az afgánokat, stb. Igaz?
Előzmény: Rsüni (22)
Titkos Tibor Creative Commons License 2001.10.25 0 0 23
egy kommunistát máshonnan nem lehet
Előzmény: Rsüni (22)
Rsüni Creative Commons License 2001.10.25 0 0 22
Némmá! A liberális nem akar menekülttábort, a baloldali nem adna segélyt. Kedvenc balliberális barátaim nem lesz ez így jó. Jobbról előzitek Csurkát.
oplead Creative Commons License 2001.10.25 0 0 21
Nekem megjelent:
"abból a 100-ból, hogy a srácot meg lehessen operálni????
(ilyenkor kivánom, hogy dögöljön meg az összes tetves gazember, aki elherdálja az
ország pénzét - pártállástól függetlenül)"

De mi mást is vártok "narancsligeteséktől"? Szerintem nem érdemes mérgelődni, vagy gyűlölködni, mert az nem vezet sehova. Egyszerűen el kell menni szavazni - másra :o))

Üdv

Előzmény: Titkos Tibor (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!