Keresés

Részletes keresés

Sotet Creative Commons License 2002.07.03 0 0 16
Mi ebből a tanulság? Olcsó húsnak híg a leve...én pl. a DIGIT SYSTEM-be vasárolok mindig....és nagyon meg vagyok velük elégedve. Picit lehet, hogy drágábbak mint más, de nagyon korrektek.Egyszer még az egy héttel lejárt garanciájú 10Gb-os vinyót is kicserélték, úgyhogy le a kalappal!
Sedyl Creative Commons License 2002.05.10 0 0 15
Na, csak, hogy tisztán lássatok: A lényeg, hogy ez egy másik topik kapcsán hozódott fel.Valószín? R.B. nem tudott róla, csak most tudta meg abból a másik topikból, amiben MOST folyik a vita.
(Index kelet,Netcafe nyílik Nyíregyházán)

Hm, és hogy igaza van neki?Gondolod, ha igaza lenne és meggyanúsítanám azzal amit írtam, csak ennyit nyilatkozna:
"Milyen lehet az a tápjavítás ami csak néhány héttel később hibásodik meg....feltétlenűl szakszerűtlen?"

Csak képzeld magad a helyébe.Azt állítom, hogy nem a valóságot mondja(konkrét példával utalva rá) és csak ennyit képes kinyögni.Ha engem meggyanúsítanának ezzekkel a dolgokkal és tudnám, hogy mindez nem igaz, én azért "picikét" zokon venném a dolgot és nem csak ennyi telne t?lem.

Persze reakció azóta sincs.Se itt, se azon a topikon, hogy "hát, izé, azért az nem úúúgy volt..."
Csak ennyi tellett t?le.Gratulálok.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.10 0 0 14
Hát, most két dolog van: vagy igaza van neki, vagy pedig úgy gondolja, a jó híre fontosabb.

Az első azért valószínű, mert ha tényleg simlis, akkor inkább hagyja sunnyadni a dolgot, elsüllyedt, senki sem látja többé. Ha meg nem simlis, akkor felhozza és megmondja a frankót.
De lehet, hogy igazad van, és szimplán mazohista a srác és saját üzletét ronjta :)) Esetleg összeszedett két 120kg-os kopasz érvet, és ezekkel igyexik meggyőzni a renitens vásárlóerőt, hogy mekkora lúzer, hogy vasdarabokat potyogtat a tápjába és csodálkozik hogy gombafelhő a vége...hát ilyet, ember ez áááá...
Engem a Ready-sok meggyőztek, hogy víz került az alaplapra. Gondolom, a lecsapódott kondenzvíre gondoltak, a hűtőradiátorból. (Kaptam egy új alaplapot más forrásból ingyen, innentől kezdve tárgytalanná vált a dolog :)) )

Előzmény: Csokis (13)
Csokis Creative Commons License 2002.05.10 0 0 13
Azert a dolog pszichologiaja erdekes. :-) A dolog csendben elaludt volna (2001 oktoberi az utolso hozzaszolas), erre jon a boltos, es felhozza. Ez a cyber-mazochizmus? :-)
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.10 0 0 12
Á, egymásra talált a két fél, innentől lesz érdekes a vita. Ha nem nagy kérés, a végeredményt is írjátok be, akkor kerek a dolog, ha mindkét fél álláspontját ismerjük.

Engem a Ready-nél vertek át. Nem mentem fogyasztóvédelemhez, bár minden gond nélkül mehettem volna, hiszen minden papírom megvolt; de mivel egy fillér ráfizetés nélkül megúsztam, úgy gondoltam, ez a k*cs*g banda nem ér annyit, hogy egy akár egy telefont felemeljek miattuk. Ha valaki megkérdezi v. előjönnek ilyen témák, egy jó tanáccsal több van: a Ready-be soha, onnan semmit.

Sedyl Creative Commons License 2002.05.10 0 0 11
Nem érted a lényeget, vagy nem akarod látni??

A fémdarabkára és a kondenzátorra koncentrálj!!!

Azt mivel magyarázod???

A legelső hibánál, emlékszem hogy kiesett(kondi), csak nem tudtam kiszedni, mert nem fért ki a tápegység bordázatán(ahol jön ki a levegő), ugyanis vastagabb volt.Szétszedni meg nem akartam, nehogy az legyen, hogy belebarmoltam.De a lényeg, hogy ott volt az orromtól 5 cm-re.Akkor meg miért nyilatkoztad azt, hogy semmi baja nem volt csak kiment egy biztosíték.Ez már komolyabb bajra utal, amit-sajnos utólag tudtam meg- több műszerész szerint is kockázatos javítani.A lényeg vagy te nem mondtál igazat, vagy neked se a "szakembereid".

A fémdarabkáról meg no comment, azt hiszem az is egyértelmű.

Légyszi,légyszi ne akarj már minden áron hülyének nézni.Másnak azt mondassz amit akarsz, de nem néz ki furcsán az a dolog, hogy velem akarod elhitetni annak az ellenkezőjét, aminek tanúja csakis én voltam.

Azért, kíváncsi vagyok másnak, hogy adtad elő.Azok után a kamuhegyek és nyálaskodások után(kamera a boltban, robbantás,a garanciás szöveg a munkatárssal...)bármit el tudok képzelni.

Ehh, undorító!

Előzmény: Rubóczki Béla (10)
Rubóczki Béla Creative Commons License 2002.05.10 0 0 10
Milyen lehet az a tápjavítás ami csak néhány héttel később hibásodik meg....feltétlenűl szakszerűtlen?
harm2 Creative Commons License 2001.10.26 0 0 9
"Mér' lenne az ATX-es táp gyilkosabb mint a nemATX-es? "

Nemtom, de az ATX-esek esetében valahogy sűrűbben fordul elő. A cégünkhöz kijáró szervizes szerint legalábbis. Az egyik barátomnak több mint 10 éve van számítógépe, hol ilyen, hol olyan. Eddig egyszer nyúvadt meg tápegység: fél éve egy ATX-es. Ugy emléxem, szerencsére csak az alaplapot vitte magával, minden más megmaradt.

Ja, hogy miért ATX-es? Most jutott eszembe, lehet hogy azért, mert az kikapcsolva sincs kikapcsolva.

Előzmény: Lazy Cat (5)
Sedyl Creative Commons License 2001.10.26 0 0 8
És?
?????
Előzmény: Törölt nick (7)
Sedyl Creative Commons License 2001.10.25 0 0 6
No igen, de nem mindegy, hogy ez mikor történik.
"Csak úgy" vagy pedig szerelés után.
Amúgy még szerelés előtt is két lehetőség van:
1.Ha igazán értek hozzá megjavítom úgy, hogy pár hónapig biztosan működjön.
2.Ha tudom hogy olyan mértékben sérült a táp, hogy kockázatos a további használat nem vállalom a javítást.
Egyik feltétel sem teljesült, tehát a szakértelem hiányára gyanakszom.
Továbbá mivel az ürge azt nyilatkozta, hogy az első szerelésnél csakis biztosítékot kellett cserélni(holott én EMLÉKSZEM, hogy kiesett belőle egy kondenzátor vagy ellenállás)itt is két lehetőség van:
1.Hazudott
2.Ismét a szakértelem hiánya, mert nem vette észre a valódi hibát(gondolom nem azért van benne kismillió kondi meg ellenállás hogy nyugodtan pottyoghasson "úgy is van még" alapon)
Előzmény: harm2 (4)
Lazy Cat Creative Commons License 2001.10.25 0 0 5
Mér' lenne az ATX-es táp gyilkosabb mint a nemATX-es?
Minden rendes tápban van egy, a táp vezérlésétől független öngyilkoló áramkör, ami ha a +5V feljebb menne mint illik, akkor tirisztorral rövidzár és vagy leáll a táp (túláramvédelem), vagy a biztijét kinyomja...

LC

Előzmény: harm2 (4)
harm2 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 4

Sajnálom ami veled történt, de vigyázat; ATX-es tápokkal ez a jelenség bármikor előfordulhat! A táp megnyúvad, és visz magával alaplapot, procit, memóriát, vincsit, kártyákat...

Tomthumb Creative Commons License 2001.10.24 0 0 3
Így jár, aki a feketegazdaságba süllyed 8-) legközelebb majd kérsz számlát. Nyugi, a szitu Mo-on teljesen normális.
Előzmény: Sedyl (-)
gauloises Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2
Engem is.
De engem a barátnőm... :-(
És ráadásul erre vannak nagyon jó kis topicok, tudom.
Sedyl Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1
Bocs kihagytam egy "per bé"-t, ezért vastag betű a vége!!
Előzmény: Sedyl (-)
Ferci Creative Commons License 2001.10.24 0 0 0
Elöf0rdul... ha az ember nem minöségi gépet vesz és nem szakembertöl.
Előzmény: Sedyl (-)
Sedyl Creative Commons License 2001.10.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztam létre, hogy elsírjuk bármiféle sérelmeinket ami a címmel kapcsolatos és esetleg megoldást találjunk rá.Ha elsüllyed, akkor elsüllyed, ha nem nem:)

Az én esetem úgy kezdődött, hogy még valamikor júniusban szétment a számítógépem tápegysége. Elvittem egy nálunk ismert boltba(Nyírdigit), ahol már amúgy is többször voltam.Otthagytam, azzal, hogy pár nap múlva jövök érte.Mikor legközelebb mentem érte örömmel vettem tudomásul, hogy sikerült megjavítani(1500 ft-ért).És itt követtem el az egyik legnagyobb hibát:nem kértem és nem is kaptam róla semmi papírt.(Nyílván saját zsebre dolgoztak)Hazavittem és visszaraktam a gépbe, ami tökéletesen működött-kb 1,5 hónapig.Bekapcsolom, se kép se hang, csak égett szag.Kikapcs.Viszavittem.Ott azt mondták, hogy valószínű eldobhatom venni kell egy vadiújat, jöjjek pár nap múlva.Otthon közben kiderült, hogy nemcsak a táp, hanem a vinyó is tönkrement.Vissza a boltba, de már az egész géppel.Itt jött az újabb pofára esés.Nemcsak a táp meg a vinyó(17,2 Gb), hanem majdnem hogy az egész gép tönkre ment:plusz az alaplap(Abit),SbLive hangkártya,3com hálózati csatoló,Geforce2 (alig 2 hónapos volt)-bőven 100ezer ft felett, ha újat vennék.
A boltban persze csípőből rávágták, hogy villámcsapás, mert aznap este vihar volt.Felajánlották, hogy biztosító meg blablabla.Mi persze felvetettük hogy talán hibás javítás miatt történt.(Tudni kell, hogy a táp javítása elég kockázatos, könnyen tönkre mehet az egész gép.)Szó szót követett, a vita odáig fajult, hogy az ürge(a főnök), gyakorlatilag azt is letagadta(!!), hogy valaha ott jártam(nincs róla papír). De továbbra is megígérte, hogy -bár nekik semmi köze az egészhez - ő nagylelkű lesz és a saját biztosításán keresztül elintézi(milyen megható az ilyen szolidaritás).Mi azért aludtunk rá egyet és úgy gondoltuk, hogy nem hagyjuk ott a gépet és majd mi elintézzük a biztosítóval.
Amikor visszamentünk az ipse szó nélkül visszaadta.Úgy „mellesleg" megjegyezte, hogy ő előző nap szétszedte a tápegységet és láss csodát, talált benne egy elég feltűnő fémdarabot ami zárlatot okozhatott(amit már egy másik szerelő és a tesóm és megnézett előtte és nem volt benne).A másik érdekes fordulat az volt amikor hirtelen már az is kiderült, hogy ja igen, volt ott a táp de állítólag semmi baja nem volt, csak egy biztosítékot kellett kicserélni.Ez meg azért érdekes mert emlékszem, hogy egy kondenzátor kipukkant és kiesett belőle.
Egy szóval hazugságot hazugságra halmozott, hogy magát mentse a felelősség alól én meg szívtam, mert a biztosítónál kiderült hogy a táp hibás javítás miatt ment végleg a számítógéppel együtt tönkre(azaz, hogy nem is lett volna szabad megjavítani).
Papírom nincsen róla, a Fogyasztóvédelem maximum beinthet, így jártam.
Egyszerűen felháborító, hogy egyes cégek a „mindent a vevőért" szlogen mögé bújva csakis a saját érdeküket lesik, a kedves vásárló pedig hasonló esetekben magasról le van sz*rva.Még írhatnék jópár sor anyázást, de egyenlőre elég a tény.

Ja és még valami.Kedves r.b.!Mivel tudom, hogy szoktál az indexre írni és lehet, hogy olvasod, üzenem neked: Ha meglátsz valahol, ajánlom inkább menj a túloldalra, mert azt a találkozást nem köszönöd meg és még a füligszáj vigyorod sem fog kihúzni a szarból.Ez nem fenyegetés!Ez is csak tény!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!