Azért elgondolkodtam azon az imént, hogy kivel tudnék ugy promt, ha megváltozna ez az érintett etikai szabály, letegezni, minden kényelmetlen érzés nélkül. Mondjuk a boltban, utcán talán nem is lenne gond, de pl. egy hivatalos helyen nem menne. Gondolok itt pl. a biróságra. Most hogyan nézne ki az, ha a birónak odaszólnék: "bocs, de erre van magyarázatom, megengeded ?"
Hát eléggé meredek. De ha arra gondolok, hogy miért kell nekem pl. egy rendőrt magázni, akkor fel van adva a lecke. Most nem azért, mert lenézem a munkát (sőt!), hanem azért, mert nem értem miért kellene az embernek egyenruha láttán olyan fenenagy távolságtartó tiszteletet produkálni.
jaj, ezt inkább ne:-(
A magázódás folytán a gátlástalan emberek bizonyos értelemben korlátozva érzik magukat és ez igy jó. (azaz gátlásosak lesznek egy picit,hi)Különben egyes élethelyzetekben elszabadulna a pokol, arról nem is beszélve, hogy a magyar társadalom nem igazán hajlana az ilyesmire. Vagy igen ?
A kérdés adott. Ti melyiket részesítitek előnyben, s miért?
Szerintem a magázódást el kellene törölni ebből az országból, hisz egyaz, egyszerűbb lenne az élet, a kommunikáció ha csak tegeződnénk, másrészt tegeződve is meg lehet adni ugyanazt a tiszteletet, mint magázódva!